Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pjo wrote:
Prije wsvega nemas pojma. Posavina je etnicki izmijesana i na vrlo malom prostoru vecinski hrvatska. U biti istocni dio derventske opcine, zapadni brodske, grad Samac i ono sto je bilo "hrvatsko" je tako u potpunosti pokriveno. Sve 3 etnicke skupine su otprilike podjednake a ukoliko bi se u Posavinu ubrojila i opcina Prnjavor a mozda i Srbac koje po svemu spadaju u podrucje uz rijeku Savu tj. Posavina onda bi prevaga bila u potpunosti na srpskoj strani.
Hrvati cak nisu bili niti vecina u gradu Bos. Brodu niti u gradu Derventi.
Sad i ti valjaš Pjo.
Bos.Posavina je hrvatski etnički teritorij koji je silom otet.
Tu nema spora.
Samo što taj teritorij nema nikave veze sa bošnjačko-hrvatskim prijeporima.
Ti sad bošnjacima ideš objašnjvati da to u stvari i nije hrvatski teritorij tako kao da bošnjaci više ne pile sa posavinom.
Neka pile,ali nek se sjete da više u 'RS' nema bošnjaka ni u tragovima.
Popušili Hrvati ali popušili i Bošnjaci
seln wrote:
da, princip gmizanja, vrlo obljubljen u hercegovini.
Sta da ti kazem... umjetnicki dojmovi varijaju od covjeka do covjeka.
Meni je osobno dovoljno da je ta Hercegovina gospodarski najagilniji dio BiH a sad ako se nekome prividjaju "gmizanja", vjerojatno bi trebao tim strucnjaka da otkrije dolazi li to od unutarnjih projekcija ili necijih zelja. Kako god bilo - nije da me zanima.
Real Khan wrote:
Znaš @pjo, savjetovao bih te da odmah kontaktiraš tužilaštvo, jer vjerujem da bi ti oni dali i pozamašnu novčanu nagradu ukoliko im otkriješ ko je stvarno minirao mezar A.I. i ko je ubio pokojnog Jozu Leutara. Kako vidim, ti znaš ko je krivac... Eto ti životne prigode da zaradiš easy money... samo, bojim se da ćeš tu morati malo bolje dokazivati ko je šta počinio od ovog paušalnog upiranja prstom.
Tuzilastvo to odavno zna. Problem je sto je sve one koji su isli sa tim informacijama ka tuzilastvu progutao mrak.
Pa čovječe, ti si prava riznica tajni! Onaj Deniken ti nije ni do koljena. Ja ti se prosto divim...
pjo wrote:
Prije wsvega nemas pojma. Posavina je etnicki izmijesana i na vrlo malom prostoru vecinski hrvatska. U biti istocni dio derventske opcine, zapadni brodske, grad Samac i ono sto je bilo "hrvatsko" je tako u potpunosti pokriveno. Sve 3 etnicke skupine su otprilike podjednake a ukoliko bi se u Posavinu ubrojila i opcina Prnjavor a mozda i Srbac koje po svemu spadaju u podrucje uz rijeku Savu tj. Posavina onda bi prevaga bila u potpunosti na srpskoj strani.
Hrvati cak nisu bili niti vecina u gradu Bos. Brodu niti u gradu Derventi.
Sad i ti valjaš Pjo.
Bos.Posavina je hrvatski etnički teritorij koji je silom otet.
Tu nema spora.
Samo što taj teritorij nema nikave veze sa bošnjačko-hrvatskim prijeporima.
Ti sad bošnjacima ideš objašnjvati da to u stvari i nije hrvatski teritorij tako kao da bošnjaci više ne pile sa posavinom.
Neka pile,ali nek se sjete da više u 'RS' nema bošnjaka ni u tragovima.
Popušili Hrvati ali popušili i Bošnjaci
Mi smo popusili jer je bio sami pocetak rata i jer smo imali 2 zapovjednistva (HV i HOS), 2 vojske koje nisu medjusobno komunicirale (HV i HOS). Prva hrvatska uspjesna vojna akcija je akcija u zapadnoj Slavoniji koju godinu nakon toga.
Inace, pogledaj malo bolje koliko je Posavina etnicki sarena. Neces bas nigdje u Sarajevu, abome ni u Zagrebu procitati kako je u vrijeme dok je Posavina bila "slobodna" jedan ogroman prostor u sredini "oslobodjenete teritorije na i oko gore Vucjak bio i ostao cijelo vrijeme cetnicki.
U biti dva cetnicka prostora je dijalila samo cesta za koju smo mi tvrdili da je slobodna.
Vidi mostarac 077 ima istine u onome sto pises ali i pretjerivanja. Nitko se nikome nije ispricao ni za zlocine iz II svjetskog rata pa smo opet zivjeli nekako. Sto te tice dzamija i crkava, nicija nije za Ramazana u ovoj prici. Kriz vam smeta, razumijem to ali i vi morate razumjeti da u Mostaru zive i Hrvati sa svim dobrim ili losim stranama te cinjenice. Kriz je podignut u svrhu obiljezavanja 2000 godisnjice krscanstva i to je stoput ponovljeno ali mnogi i dalje vole ponavljati pricu kako je podignut u neku drugu svrhu. S obzirom da je povjerenje na niskom nivou, vjerujem da Bosnjaci iskreno misle da je tu da provocira kao sto vjerujem da su ga ovi iz Katolicke crkve digli iz nekih svojih pobuda, a ne iskljucujem da su neki smatrali da je dobro podignuti kriz i kao znak neke vjecne granice. Isto tako ne vjerujem da su sve dzamije podignute iz nekog prkosa, nego iz vjere ali ne iskljucujem da mnogi Bosnjaci njihov znacaj vide samo u tome. Kao sto ne iskljucujem da vecina Hrvata novopodignute dzamije vidi kao znak necega drugog i oznacavanje neke druge granice. Postoje i nove dzamije kao ona u Vrapcicima i mogu pretpostaviti kako na nju gledaju Hrvati i Srbi iz Vrapcica. Sto se tice Aluminijskog ta prica je vec postala dosadna. Sto cemo sa citavim nizom firmi na lijevoj obali Neretve kao sto su Predionica, Hekom, Sokar, Vinarija i gdje su prava Hrvata i Srba iz tih firmi. Sta sa citavim nizom velikih firmi iz Bosne i gdje su prava radnika Hrvata u tim firmama? Gdje su otpremnine tim radnicima ili pravo na otpremnine imaju samo prijeratni radnici Aluminijskog? Aluminijski ce biti barem toliko fer da ce svima otplatiti otpremnine. Gdje bi nam bio kraj da takvo sto ponude i sve druge firme koje su nekada zaposljavale tisuce radnika svih nacionalnosti?
Isto tako, zasto Bosnjaci ako su vec tako principijelni nisu u Banja Luci trazili isti princip kao u Mostaru?
Prema tome, nama je svima najbolje da na snazi ostane ovaj mostarski statut jer nista bolje nismo ni zasluzili niti nista bolje mozemo medjusobno dogovoriti. Da se u Mostaru odlucuje vecinskim glasanjem, Bosnjaci bi to vidjeli kao agresiju i jednostavno ne bi prihvatali odluke takve gradske uprave. Kakve bi bile posljedice toga, mozemo samo zamisliti. Ovako je svejedno je li u gradskom vijecu 15 Bosnjaka ili Hrvata, jer ce upravljanje gradom biti podjednako neefikasno, bez obzira tko imao neku relativnu vecinu. Ali barem nas to sprjecava da kazemo kako su nam odluke nametnute jer nijedna odluka se ne moze donijeti bez pristanka predstavnika oba naroda.
seln wrote:
Sta ces...krst ovo, krst ono...a mi u sredini. I krst svuda okolo...pa ne ispusili.
Ne interesuje me sta trazite od Bosnjaka...vec sta trazite od Srba.
E, pa ja cu ti kasti. Nista. Niente! Nula!
Smatrate da ste se razgranicili, srbi su oteli svoje, sad je red na vas da otmete svoje.
I jos mi neki levati ovdje postavljaju pitanja "zasto se 1991 nismo zajedno sa hrvatima borili protiv srba"....jasta, ba. Imas dva dzelata, pa biraj ostriji noz.
Srbi su uzeli svoje, ili možemo reći oteli svoje.
Tko je za to kriv , objašnjavao sam u drugim postovima ,zašto su Srbi uzeli toliko koliko su uzeli.
Ja ti hoću reći samo Seln da mi BiH Hrvati nećemo dopustiti da kompletni ostatak uzmete vi Bošnjaci za sebe.
Eto to ti samo hoću reći.
seln wrote:
Sta ces...krst ovo, krst ono...a mi u sredini.
I to u "Neretvi", zar ne ?
Nego... jos nisi objasnio kako se u tvoju teoriju o Karadjordjevu uklapa svjedocenje onog lika da su Srbi spasili Muslimane u Mostaru ?
Ni ti meni nisi odgovorio vjerujes li da je u Karadjordjevu dogovoreno to sto je dogovoreno. a to za podrsku od strane srba...bar sad znate kakav vam je bio saveznik iz karadjordjeva.
Real Khan wrote:
Znaš @pjo, savjetovao bih te da odmah kontaktiraš tužilaštvo, jer vjerujem da bi ti oni dali i pozamašnu novčanu nagradu ukoliko im otkriješ ko je stvarno minirao mezar A.I. i ko je ubio pokojnog Jozu Leutara. Kako vidim, ti znaš ko je krivac... Eto ti životne prigode da zaradiš easy money... samo, bojim se da ćeš tu morati malo bolje dokazivati ko je šta počinio od ovog paušalnog upiranja prstom.
Tuzilastvo to odavno zna. Problem je sto je sve one koji su isli sa tim informacijama ka tuzilastvu progutao mrak.
Pa čovječe, ti si prava riznica tajni! Onaj Deniken ti nije ni do koljena. Ja ti se prosto divim...
Ajde da jednom u zivotu vidim i kako to zvuci kad se mediokritet necemu divi.
Inace, svoje cinicno divljenje zadrzi za herojsku obranu istocne Bosne i bosanske krajine.
seln wrote:
Sta ces...krst ovo, krst ono...a mi u sredini. I krst svuda okolo...pa ne ispusili.
Ne interesuje me sta trazite od Bosnjaka...vec sta trazite od Srba.
E, pa ja cu ti kasti. Nista. Niente! Nula!
Smatrate da ste se razgranicili, srbi su oteli svoje, sad je red na vas da otmete svoje.
I jos mi neki levati ovdje postavljaju pitanja "zasto se 1991 nismo zajedno sa hrvatima borili protiv srba"....jasta, ba. Imas dva dzelata, pa biraj ostriji noz.
Tko je za to kriv , objašnjavao sam u drugim postovima ,zašto su Srbi uzeli toliko koliko su uzeli.
Ja ti hoću reći samo Seln da mi BiH Hrvati nećemo dopustiti da kompletni ostatak uzmete vi Bošnjaci za sebe.
Hoces reci da ste vi vec davno zajebali BiH i sad samo gledate da uzmete svoj dio?
pjo wrote:
Mi smo popusili jer je bio sami pocetak rata i jer smo imali 2 zapovjednistva (HV i HOS), 2 vojske koje nisu medjusobno komunicirale (HV i HOS). Prva hrvatska uspjesna vojna akcija je akcija u zapadnoj Slavoniji koju godinu nakon toga.
Inace, pogledaj malo bolje koliko je Posavina etnicki sarena. Neces bas nigdje u Sarajevu, abome ni u Zagrebu procitati kako je u vrijeme dok je Posavina bila "slobodna" jedan ogroman prostor u sredini "oslobodjenete teritorije na i oko gore Vucjak bio i ostao cijelo vrijeme cetnicki.
U biti dva cetnicka prostora je dijalila samo cesta za koju smo mi tvrdili da je slobodna.
I šta to treba značiti?
I srednja Bosna je etnički šarena pa to ne znači da cijela treba pripasti jednoj od strana.
Inace, svoje cinicno divljenje zadrzi za herojsku obranu istocne Bosne i bosanske krajine.
Da, za herojsku odbranu u doba kad zrno brasna nije proslo na nasu teritoriju duze od godine...kad su nam "saveznici" hrvati uzimali trecinu od humanitarne pomoci, da im debeli guzovi postanu jos deblji. kad su planirali i koordinirali napade zajedno sa karadzicem.
bice opet krvi do koljena...nadam se da ce ovog puta igra trajati do kraja, makar i na penale.
MARIJANK wrote:
Hoces reci da ste vi vec davno zajebali BiH i sad samo gledate da uzmete svoj dio?
BiH je zahebao onaj koji se nije htio pridružiti hrvatsko-slovensko-albanskoj koaliciji u borbi protiv srpskog agresora i onaj koji je govorio narodu da ne priprema obranu jerbo će ga braniti 'Jugoslovenska Narodna Armija'.
seln wrote:
Sta ces...krst ovo, krst ono...a mi u sredini.
I to u "Neretvi", zar ne ?
Nego... jos nisi objasnio kako se u tvoju teoriju o Karadjordjevu uklapa svjedocenje onog lika da su Srbi spasili Muslimane u Mostaru ?
Ni ti meni nisi odgovorio vjerujes li da je u Karadjordjevu dogovoreno to sto je dogovoreno. a to za podrsku od strane srba...bar sad znate kakav vam je bio saveznik iz karadjordjeva.
Ne. Mislim da je jednostavno fizicki nemoguce dogovoriti podjelu BiH u 10 minuta koliko su Tudjman i Milosevic ostali sami.
Ne zaboravi da je taj sastanak prema njegovim rijecima organizirao upravo Mesic i prema njegovim rijecima njih dvojica su toliko ostali sami.
Pored toga, postoji citav niz pitanja koje razvoj situacije na terenu demantira da se radilo o dogovoru. Srbi su odvijek trazili istocnu obalu Neretve. Kako su oko toga dogovorili i zasto su Srbi otvoreno stali na muslimansku stranu u Mostaru ? Da se nisu nadali da ce im Muslimani dati tu stranu ? Mozda jesu ?
Gdje je srpski izlaz na more za koji su govorili da je minimum koji traze ?
Kako su HV+HVO zavrsili sa etnicki gotovo 100% cistim srpskim opcinama zapadne Bosne i zasto se na tim opcinama nije primijenio princip preseljenja stanovnistva ? Zasto se svi organizirano vracaju u Krajinu a jedini koji to ne cine su na popisima ratnih zlocinaca i prijeti im dugogodisnja robija ?
MARIJANK wrote:
BiH je zahebao onaj koji se nije htio pridružiti hrvatsko-slovensko-albanskoj koaliciji u borbi protiv srpskog agresora i onaj koji je govorio narodu da ne priprema obranu jerbo će ga braniti 'Jugoslovenska Narodna Armija'.
Njemu se obrati za žalbe.
Ma kakvi Albanci u to doba nisu imali nista.
Isto se odnosi i na Muslimane iz BiH. U pocetku rata su vjerovali i meni govorili kako ce Alija dobiti drzavu bez rata i da smo "mi" u Hrvatskoj budale.
Real Khan wrote:
Da, za herojsku odbranu u doba kad zrno brasna nije proslo na nasu teritoriju duze od godine...kad su nam "saveznici" hrvati uzimali trecinu od humanitarne pomoci, da im debeli guzovi postanu jos deblji. kad su planirali i koordinirali napade zajedno sa karadzicem.
bice opet krvi do koljena...nadam se da ce ovog puta igra trajati do kraja, makar i na penale.
Momak, malo te muci redoslijed odgadjaja.
95% istocne Bosne i cijela bosanska Krajina je pala prije pocetka hrv-musl rata. Nemoj da ti sad nabrajam mjesta poput Bratunca, Bijeljine, Zvornika, Visegrada, Prijedora gdje su Muslimani bili u vecini a ponegdje u velikoj vecini. Sve je to saptom palo.
pjo wrote:
I šta to treba značiti?
I srednja Bosna je etnički šarena pa to ne znači da cijela treba pripasti jednoj od strana.
Upravo to ti i govorim.
Hrvati bi gotovou potpunosti pokrili svoj teritorij onim dijelovima Posavine koje sam ti nabrojao.
Kako god bilo, mi smo ti koji cemo nesto traziti, ako i kad odlucimo traziti a ne Muslimani u nase ime.
MARIJANK wrote:
Idi? Zar nije zahebao poglavic sa nike kezom, kad se sastao sa krmkom i dogovorio podjelu bosne?
i ta koalicija o kojoj pricas nikad nije postojala.
pjo wrote:
I šta to treba značiti?
Upravo to ti i govorim.
Hrvati bi gotovou potpunosti pokrili svoj teritorij onim dijelovima Posavine koje sam ti nabrojao.
Kako god bilo, mi smo ti koji cemo nesto traziti, ako i kad odlucimo traziti a ne Muslimani u nase ime.
seln wrote:Hoces reci da ste vi vec davno zajebali BiH i sad samo gledate da uzmete svoj dio?
Idi? Zar nije zahebao poglavic sa nike kezom, kad se sastao sa krmkom i dogovorio podjelu bosne?
Sastajao se i Alija i cak potpisao dogovor sa Krajisnikom pa vam to nitko ne nabaciva na nos...
Ne. Mislim da je jednostavno fizicki nemoguce dogovoriti podjelu BiH u 10 minuta koliko su Tudjman i Milosevic ostali sami.
Ne zaboravi da je taj sastanak prema njegovim rijecima organizirao upravo Mesic i prema njegovim rijecima njih dvojica su toliko ostali sami.
Pored toga, postoji citav niz pitanja koje razvoj situacije na terenu demantira da se radilo o dogovoru. Srbi su odvijek trazili istocnu obalu Neretve. Kako su oko toga dogovorili i zasto su Srbi otvoreno stali na muslimansku stranu u Mostaru ? Da se nisu nadali da ce im Muslimani dati tu stranu ? Mozda jesu ?
Gdje je srpski izlaz na more za koji su govorili da je minimum koji traze ?
Kako su HV+HVO zavrsili sa etnicki gotovo 100% cistim srpskim opcinama zapadne Bosne i zasto se na tim opcinama nije primijenio princip preseljenja stanovnistva ? Zasto se svi organizirano vracaju u Krajinu a jedini koji to ne cine su na popisima ratnih zlocinaca i prijeti im dugogodisnja robija ?
etc.. etc...
Ti si na redu.
ni ja tebi ni tvojima ne vjerujem ni kad mi kazes da je nebo plavo. eto, to smo bar rascistili.
MARIJANK wrote:
Sastajao se i Alija i cak potpisao dogovor sa Krajisnikom pa vam to nitko ne nabaciva na nos...
seln wrote:Idi? Zar nije zahebao poglavic sa nike kezom, kad se sastao sa krmkom i dogovorio podjelu bosne?
ma hajde? nije boban sa karadzicem?
GE-NI-JE ! GE-NI-JE ! GE-NI-JE ! GE-NI-JE !
Pa upravo serijom medjusobnih sastanaka su medjunarodni predstavnici sugerirali stranama da razrijese teritorijalna pitanja.
pjo wrote:
Momak, malo te muci redoslijed odgadjaja.
95% istocne Bosne i cijela bosanska Krajina je pala prije pocetka hrv-musl rata. Nemoj da ti sad nabrajam mjesta poput Bratunca, Bijeljine, Zvornika, Visegrada, Prijedora gdje su Muslimani bili u vecini a ponegdje u velikoj vecini. Sve je to saptom palo.
Malo se educiraj prije nego stupis u diskusiju.
momak, tebe muci malo u nacelu.
ja govorim o gradovima izgubljenim hrvatskom izdajom ili muckim napadom.
a da je Alija bio naivna budala, to ne poricem.