Heheheh...
Za ovu raskrnicu kod masinske i okretanje drotova na istoj - ja sam se prosle godine napravio budala i okrenem se za drotovima, polukruzno naravno.
Odmah su oni meni pokazali lizalo (stop tablicu) i smotase me na ono prosirenje desno. Meni sega pravo

.
Izlazi drot, nabacuje sapku, eto ti ga meni na prozor, kaze: dobar dan, dokumente molim (kulturno, nemam primjedbi).
Reko': nije problem, ali mi prvo recite zasto ste me zaustavili? Njega valjda tu malo uhvati huja, pa se k'o fol malo brecnu - pa jel' znate sta ste napravili? Reko' - Ne.
Jel' vidite znak zabrane polukruznog okretanja? Reko': vidim, ali sve mi se cini da ga vi niste vidjeli

(naravno, kezim se).
Kaze lik - vidim ga ja, ali ovo je sluzbeno vozilo. Reko': tacno, medjutim ne vidim da su vam upaljene rotacije i sirena, a bez toga ste samo jos jedan obicni ucesnik u saobracaju za kojeg vaze ista pravila kao i za sve ostale. Pa ako ste mogli vi, onda mogu i ja.
Naceri se i on, pa onako, k'o u sali: vidim, poznaje se zakon

. Reko': Naravno. A to znaci da mi sad svaki idemo svojim putem

.
Vrati mi dokumente bez rijeci, rece "Prijatno", i razlaz.

Dakle, poenta price je - ljudi, nemojte da vam je mrsko procitati zakon. Peglanje jeste, ali novcanik ostaje netaknut