Šta je nama BH. PROIZVOD?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

Anketa 2: Na policama prepoznajem

Skoro svaki proizvod, znam šta je bh. a šta strani proizvod
5
71%
60-90% proizvoda
1
14%
Oko 50%
0
No votes
Manje od toga
0
No votes
Ne interesuje me porijeklo robe
1
14%

Total votes: 7

seldzuk

#151 Re: Šta je nama BH. PROIZVOD?

Post by seldzuk »

Rezultati ankete 1: Šta je nama domaći proizvod?

Dijete koje treba hraniti i paziti da ojača 51 - 75%
Neželjeno dijete 0 - Nema glasova
Dijete dalekog rođaka do kojeg nam nije stalo 3 - 4%
Niko i ništa 14 - 20%
seldzuk

#152 Re: Šta je nama BH. PROIZVOD?

Post by seldzuk »

Tamam kada mi se učinilo da se tema o važnosti kupovine bh. proizvoda počela ustaljivati kod naših građana, neka promocija se dešava u Sarajevu, kažu prva te vrste. Radi se o knjizi sa tematikom zaštite potrošača. Promotori Boris Tihi i Slavo Kukić. Kad je Tihi rekao kako ne treba favorizovati neke proizvode, nego treba gledati kvalitetu i da to može biti opasno, smučilo mi se. :x
Da smo mi država koja je riješila egzistencijalna pitanja, pa hajde. Hrvati su nam izvezli svega i svačega u ogromnim količinama i dok su za to vrijeme pravili svoje puteve mi tavorimo s ovo malo jada od 5 C, hoće li ove godine 3 ili 4 kilometra napraviti. Iz svog džepa punimo tuđi, i još nas neko uvjereva kako tu sve štima.
Smrt uvoznom lobiju.
Viva la revolucion economic.
seldzuk

#153 Re: Šta je nama BH. PROIZVOD?

Post by seldzuk »

Ko meni bi trebalo smetati što su se neki obogatili ovako i onako u BiH, a da mi budu draži oni koji su se obogatili ovako i onako u Hr i Sr.
Tri stvari koje nam je RH uradila:
1) Ubacili na naš teritorij svoje zamijenjene dinare 1992.
2) Smontirali nam HZHB, dali Hrvatima pasoše tako da se ljudi čim pređeš most na Neretvi ponašaju ko da su u po Hrvatske, plaća se kunama itd.
3) Otimali dio oružja koji je poslan državi BiH za odbranu
4) Zatrpavaju nas svojim proizvodima jer Bošnje u Sarajevu kontaju da su nam oni veliki prijatelji, a istovremeno su dobro platili ljude koji rade za uvoznički lobi
Angelina84

#154 Re: Šta je nama BH. PROIZVOD?

Post by Angelina84 »

seldzuk wrote:Tamam kada mi se učinilo da se tema o važnosti kupovine bh. proizvoda počela ustaljivati kod naših građana, neka promocija se dešava u Sarajevu, kažu prva te vrste. Radi se o knjizi sa tematikom zaštite potrošača. Promotori Boris Tihi i Slavo Kukić. Kad je Tihi rekao kako ne treba favorizovati neke proizvode, nego treba gledati kvalitetu i da to može biti opasno, smučilo mi se. :x
Da smo mi država koja je riješila egzistencijalna pitanja, pa hajde. Hrvati su nam izvezli svega i svačega u ogromnim količinama i dok su za to vrijeme pravili svoje puteve mi tavorimo s ovo malo jada od 5 C, hoće li ove godine 3 ili 4 kilometra napraviti. Iz svog džepa punimo tuđi, i još nas neko uvjereva kako tu sve štima.
Smrt uvoznom lobiju.
Viva la revolucion economic.
Za Slavu mi nije čudno, al Boris... :cry:

Pa istina da te stvari ne treba govoriti baš na taj način. Ali npr. ako ovaj Vispakov kapućino prodaš jednom, kolko god da je patriota, ako nema kvaliteta, kupac ga vjerovatno neće ponovo kupiti. Umjesto da se na radi na kvalitetu, pa tek onda možda i na malo agresivnijem marketingu, da se osvoji mjesto kod kupaca koji su uvijek kupovali npr. jacobs ili nestle capućino - to je do menadžera kompanije. Ali mislim da se ovakvom izjavom još više učvršćuje ionako pretvrdoglavo utemeljen stereotip da ništa bosansko ne valja a da je sve strano savršeno, to se fakat ne bi trebalo dopuštati, ali... kako?!
Post Reply