Sezona (ne)grijanja
-
sarajevo63
#151 Re: Sezona (ne)grijanja
radijator na leđa pa pred kanton, na podgrijavanje... 
- horkesh
#152 Re: Sezona (ne)grijanja
Mozemo mi, izgleda, zagrijati samo svoje prste, i to duvajuci u njih. I kad griju, ne griju koliko treba. A cime je opravdano to poskupljenje, da mi je znati? Ne mogu odmah sniziti, zbog rezervi? Kojih rezervi?
E, narode, narode, vazno je da se ima za kafu i cevape...pih...
p.s. u Atini se svi digli, a kod nas ni nakon 13 godina, niko
E, narode, narode, vazno je da se ima za kafu i cevape...pih...
p.s. u Atini se svi digli, a kod nas ni nakon 13 godina, niko
- sheilak
#153 Re: Sezona (ne)grijanja
Bas sam to neki dan ovdje spomenula! Nenormalno i bezobrazno je ovo sto rade! I, jos nesto, zar nije vec prosle godine poskupilo grijanje?uvjek dobar gost wrote:Grijanje skuplje za 29. % u Kantonu Sarajevo !!!!
Zahtjev uputilo javno preduzeće Toplane kantonalnoj vladi....!!!
Sve smo do sada placali, ali ne pada mi na pamet da im vise ista placam - to bi znacilo onda da cijele godine mi moramo placati oko 110 KM samo za grijanje!vjesticanametli wrote:i ono jada sto placa ce prestati......................hvala onom ko placa![]()
- vjesticanametli
#154 Re: Sezona (ne)grijanja
pa prestanite placati
-
sarajevo63
#155 Re: Sezona (ne)grijanja
sheilak ne zanosi se, platićeš jopet ako si do sad radio/la isto
pazite na račune za fixnu...-posebne tarife..
zašto su ljudi toliko inertni?

pazite na račune za fixnu...-posebne tarife..
zašto su ljudi toliko inertni?
- madner
#156 Re: Sezona (ne)grijanja
Plin je poskupio vise od toplana.
- sheilak
#157 Re: Sezona (ne)grijanja
@ sarajevo63
Ne zanosim se - necu im placati.
A od nove im otkazujemo i telefonsku fiksnu liniju - zbog nerazumne pretplate ( npr. skoro jednako smo placali pretplatu, porez i RTV taksu od stvarnog telefonskog racuna! )
A od nove im otkazujemo i telefonsku fiksnu liniju - zbog nerazumne pretplate ( npr. skoro jednako smo placali pretplatu, porez i RTV taksu od stvarnog telefonskog racuna! )
-
zonbirile
#158 Re: Sezona (ne)grijanja
Problem je u tome što telefon možeš otkazati,a grijanje nikako,iako se kosi sa svim pravnim aktima o obligacionim odnosima.Sada bojažljivo sam dobio tumačenje,može ali i sa zatvorenim grijanjem plačaš 40%.Jedino je riješenje bogsek u ruke i odsjeći cijevi.sheilak wrote:@ sarajevo63
- vjesticanametli
#159 Re: Sezona (ne)grijanja
samo bojkot pa nek materi dizu cijene...............i ja odjavljujem fixni tel pa nek i to materi naplacuju 
- sheilak
#160 Re: Sezona (ne)grijanja
Upravo tako - dok igramo kako oni sviraju, pice nam krv sve do zadnje kapi!
-
sarajevo63
#161 Re: Sezona (ne)grijanja
Ne odjavljuj nego zaledi. Može do godina dana. Kad se opet sjetiš da platiš nekom drugom operateru (i ja jedva čekam) imaš liniju. Inače drug moj keš ponovo za nešto što si već platio.vjesticanametli wrote:samo bojkot pa nek materi dizu cijene...............i ja odjavljujem fixni tel pa nek i to materi naplacuju
- uvjek dobar gost
#163 Re: Sezona (ne)grijanja
... Bojkot je divna stvar.. znači neplaćanje nikakvih režija ali problem je što treba pridobiti penzionere i ostale ljude koji redovno izmiruju svoje obaveze, znači neplaćati im ništa, ni struju, ni vodu, ni plin, ni grijanje, ni odvoz smeća... znači ništa !!!
Sličan primjer je skoro bio u Hrvatskoj ljudi nisu plaćali mislim plin oko dva mjeseca radi muljaže oko tarifa... i naravno pobijedili su... odnosno ujednačena je i smanjena tarifa naplate.... mislim da se sve dešavalo u Osijeku...
Znači ozbiljan pristup, agitacija po mjesnim zajednicama, udruženjima penzionera, granski sindikati... ulične akcije, mediji... mala kampanja da bude jedno mjesec dana u kojoj će se ljudima objasniti sve u vezi bojkota, same potrebe za njim.... !!
To bi bio uspjeh ukoliko bi recimo dva mjeseca ne plaćali.. to se zove građanska neposlušnost... sistem ne može svima isklučiti sve...!!!!
Sličan primjer je skoro bio u Hrvatskoj ljudi nisu plaćali mislim plin oko dva mjeseca radi muljaže oko tarifa... i naravno pobijedili su... odnosno ujednačena je i smanjena tarifa naplate.... mislim da se sve dešavalo u Osijeku...
Znači ozbiljan pristup, agitacija po mjesnim zajednicama, udruženjima penzionera, granski sindikati... ulične akcije, mediji... mala kampanja da bude jedno mjesec dana u kojoj će se ljudima objasniti sve u vezi bojkota, same potrebe za njim.... !!
To bi bio uspjeh ukoliko bi recimo dva mjeseca ne plaćali.. to se zove građanska neposlušnost... sistem ne može svima isklučiti sve...!!!!
- nokia6170
#164 Re: Sezona (ne)grijanja
pa gdje ono sad udruzenje za zastitu potrosaca..supci se usutili...i tamo ublehasi se okupili koji primaju izgleda mito da nista se ne zale i ne prigovaraju.
- vjesticanametli
#165 Re: Sezona (ne)grijanja
ma kakvo drustvo .................zadnjih dana ne griju nikako a cijene skacu .............. nailovoj mami saljite racune jer u sudu ima toliko tuzbi da ce morati traziti jos jednu prostoriju da arhiviraju sve sto NIJE obraĐŽEno a kada ce biti ne zna se 
- uvjek dobar gost
#166 Re: Sezona (ne)grijanja
Her Flick wrote:bio je Vukovaruvjek dobar gost wrote:... Bojkot je divna stvar.. znači neplaćanje nikakvih režija ali problem je što treba pridobiti penzionere i ostale ljude koji redovno izmiruju svoje obaveze, znači neplaćati im ništa, ni struju, ni vodu, ni plin, ni grijanje, ni odvoz smeća... znači ništa !!!
pa kod nas nemozes natjerati ljude u istom haustoru da se nesta dogovore a kamo li na nivou grada ili mahale
To se zove provicijalizam i renesansa.. hvala na infu za Vukovar... ali njihova pobjeda kao i neki drugi primjeri bojkota nama daju dobr primjere ali istina je da nam fali kuveta i solidarnosti, fali nam energije i motivacije jer su nas lopovi političari i njihovi pipci natjerali da budemo apatični, sumnjičavi, skeptični, licemjerni, da se zatvaramo u sve manji i menji krug ljudi...
Treba nam pod hitno preokret i da konačno pređemo u inicijativu... ja sam konačno počeo biti umjereni optimista jer upoznao sam neke ljude koje prije nisam znao.. koji razmišljaju u principu kao i ja...
- karanana
#167 Re: Sezona (ne)grijanja
e imam jedno pitanje
ove nase toplane su na plin jelde? a prije su bile na ugalj jelde?
nesto se shushka da bi moglo doci do nestasice plina. jeli moguce i postoji li opcija da u slucaju nestanka plina u kratkom roku toplane predju sa lozenja plina na lozenje uglja?
ove nase toplane su na plin jelde? a prije su bile na ugalj jelde?
nesto se shushka da bi moglo doci do nestasice plina. jeli moguce i postoji li opcija da u slucaju nestanka plina u kratkom roku toplane predju sa lozenja plina na lozenje uglja?
-
mahalas505
#168 Re: Sezona (ne)grijanja
Mislim da im je lakse prijeci na mazut.
- duspi
#169 Re: Sezona (ne)grijanja
to zavisi od kotlovnice do kotlovnice, neke su iskljucivo plinske tipa malih po stambenim zgradama, neke na tecno gorivo obicno one koje pokrivaju veca podrucja i/ili institucije tipa bolnica, a neke mislim cak i hibridne, znaci sve zavisi gdje si...
recimo u mom haustoru (zgradi) je plinska kotlovnica i ako nestane, smrzavat nam se
recimo u mom haustoru (zgradi) je plinska kotlovnica i ako nestane, smrzavat nam se
- atko
#170 Re: Sezona (ne)grijanja
To je samo patka da na ovim minusima sto lakse progutamo poskupljenja 
- karanana
#171 Re: Sezona (ne)grijanja
konkretno, zna li neko da li kotlovnica na chengich vili moze raditi na alternativno gorivo u slucaju nestanka plina, ugljen, mazut, bilo sta? ako ne moze, da odem uzet jednu grijalicu jer je veoma moguce da obustave plin pa cak i ako ga zaustave na dan-dva toliko je hladno da ce mi definitivno trebati grijalica.
-
teAMICA
#172 Re: Sezona (ne)grijanja
trči ti po grijalice dok im nisu digli cijene na 1.499.-KM komad, ili dok ih još ima za kupiti... Hebem ti i ja mislim da kupim vreće za spavanje i kakvih vunenih čarapa...karanana wrote:konkretno, zna li neko da li kotlovnica na chengich vili moze raditi na alternativno gorivo u slucaju nestanka plina, ugljen, mazut, bilo sta? ako ne moze, da odem uzet jednu grijalicu jer je veoma moguce da obustave plin pa cak i ako ga zaustave na dan-dva toliko je hladno da ce mi definitivno trebati grijalica.
- atko
#173 Re: Sezona (ne)grijanja
Onako realno, i ako moze cisto sumnjam da bi mogli bezbolno da predju na alternativu ... ako nista vladi KS bi trebalo 3 dana dok se sastanu i donesu odluku sta da se lozi ... najbolje ti je da odes do kotlovnice, fino pokucas, kazes:
- dobar dan
- jeste li vi kotlovnica
- jesmo
- hoce 'l bit zime ?
Ekstremne su hladnoce, potrosnja je maximalna + sto svako iskoristava momenat da zastrasi svog protivnika ... minusi ce preko ledja obicnih svakako
- dobar dan
- jeste li vi kotlovnica
- jesmo
- hoce 'l bit zime ?
Ekstremne su hladnoce, potrosnja je maximalna + sto svako iskoristava momenat da zastrasi svog protivnika ... minusi ce preko ledja obicnih svakako
- atko
#174 Re: Sezona (ne)grijanja
Evo vele da su u toku prelasci na alternativna goriva ...
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090106069
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090106069
- karanana
#175 Re: Sezona (ne)grijanja
znaci moze. odlicno. ma jebes i okolinu i zagadjenje i sve. i prije se lozilo i na cumur i na mazut i na drva pa smo bili zdraviji nego sad. da bogdo da hoce permanentno preci na cumur jali mazut, mislim da je to jeftinije pa bi nam mozda i smanjili racune.