Znaš dobro što sam htio reć nemoj sad cjepidlačit s pizdarijama, već dobro razmisi o ovome što sam napisao, naravno ne moraš se slagat s time.orchidis wrote:Otocac wrote: hej riječ je o Republici Hrvatskoj u kojoj živi oko 50 000 Hrvata islamske vjere.Otocac wrote:pa čak i oni Hrvati iz BiHda li je ovo dvostruki aršin ili se pričinjava samo?
Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
-
Otocac
#151 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
-
jajce32
#152 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
pita učiteljica Muju:˝Mujo ko su partizani?˝Kaže Mujo:˝to su osloboditelji,heroji,antifašisti˝A ko su ustaše,pita učiteljica.Kaže Mujo:˝Babo,striko,ujko˝
ETO toliko o ustašama i njihovim majkama.pa sad i dalje psujte ustašima mamu.
Po narodnosti NOV je sastavljena od 44% Srba, 30% Hrvata, 10% Slovenaca, 4% Crnogoraca, 2,5% muslimana, dok ostale narodnosti, ubrajajući tu i Talijane sačinjavaju 6%.
Tito, Govori i članci. I., Beograd, str. 174.-175.
ETO toliko o ustašama i njihovim majkama.pa sad i dalje psujte ustašima mamu.
Po narodnosti NOV je sastavljena od 44% Srba, 30% Hrvata, 10% Slovenaca, 4% Crnogoraca, 2,5% muslimana, dok ostale narodnosti, ubrajajući tu i Talijane sačinjavaju 6%.
Tito, Govori i članci. I., Beograd, str. 174.-175.
- Poglavica
#153 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Boriti se protiv KORUPCIJE!!!ALI PRVO U - SVOM DVORISTU - POCISTITI, pa onda mozda 'dalje'
"Korupcija je jedan od najgorih zločina, jer olakšava sve ostale zločine", izjavio je direktor UNDOC-a Antonio Maria Costa.
A korupcija je u bh (drustvu li institucijama) uzela zamaha od prrije preko 10 stoljeca. Tradicija ili obicaj?
Boriti se protiv KORUPCIJE!!!ALI PRVO U - SVOM DVORISTU - POCISTITI, pa onda mozda 'dalje'
"Korupcija je jedan od najgorih zločina, jer olakšava sve ostale zločine", izjavio je direktor UNDOC-a Antonio Maria Costa.
A korupcija je u bh (drustvu li institucijama) uzela zamaha od prrije preko 10 stoljeca. Tradicija ili obicaj?
-
orchidis
#154 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Hvala na dopuštenju da se ne slažem.Vidim što si htjeo reć - pizdarijuOtocac wrote:Znaš dobro što sam htio reć nemoj sad cjepidlačit s pizdarijama, već dobro razmisi o ovome što sam napisao, naravno ne moraš se slagat s time.orchidis wrote:Otocac wrote: hej riječ je o Republici Hrvatskoj u kojoj živi oko 50 000 Hrvata islamske vjere.Otocac wrote:pa čak i oni Hrvati iz BiHda li je ovo dvostruki aršin ili se pričinjava samo?
- revolver amidza
#155 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Otocac wrote:ld wrote:nece srbi napadti federaciju,jer su to pokusali da osvoje u zadnjem ratu,kad su imali tenkove i artiljeriju od JNA,pa im nije uspjelo,tako da su definitivno od federacije odustalizlajo wrote:Za sve one koji govore o ratu, kao opciji, jedno pitanje. Imate li uopce predstavu na koji nacin bi moglo doci do oruzanih sukoba u BiH? Ili pucate, kao obicno u prazno, sa corcima....
Eto recimo RS se proglasi neovisnom.Oni sigurno nece napadati Federaciju niti im je to potrebno. To bi tada bila jedna politicka odluka, za koju se jos uvijek ne zna kakvu bi reakciju izazvala u svijetu. (O tome se samo spekulira). Kakva bi bila reakcija bosnjackog dijela stanovnistva? Slicna onoj kada je nekoc JNA, krenula u Sloveniju da cuva granice SFRJ? Oni su onda krenuli sa tenkovima, a sa cime bi Bosnjaci krenuli? Tko bi organizirao i poveo te Bosnjake? Koliko je svima nama poznato,strane trupe su jos uvijek u BiH, i njihova uloga sada nije vise promatracka.
Sigurno bi Bosnjaci bili nezadovoljni, ali ako bi krenuli sa nasiljem,tada bi imali nasilje prvo u svojoj kuci. Osim toga tesko da bi se i medu sobom mogli dogovoriti sto i kako.
Dodik je oprezan sa referendumom i neovisnoscu, jer postoji pritisak izvana da to ne cini. I upravo od tog pritiska izvana ovisi sto ce i kako dalje biti.
Sto se tice MZ, oni ce prije pristati na podjelu, nego sto ce dozvoliti novi rat. MZ ne moze natjerati na silu gradane BiH da zive skupa u jednoj jedinstvenoj drzavi. Ona moze to samo podrzati i potpomagati. A ono sto sasvim sigurno moze, to je da sprijeci bilo koje ratne sukobe.Sta bi Bosnjaci tada rekli? Srbi su poceli prvi,jer su se proglasili neovisnim? Ko se prvi masi oruzja, taj ce prvi i nastradat.
Ako bi se RS proglasila neovisnom, i ako bi Bosnjaci poceli sa nemirima, tada bi sigurno nestala BiH. Jer bi svima, ama bas svima i vani i unutra, postalo jasno da je zajednicki zivot nemoguc. A tada bi imali samo jos vise razloga za tu opciju.
Pitanje Bosne ce se rjesavati politickim pregovorima, pa ili podjela ili reforma ustava koju ce prihvatiti sve strane. Rata sigurno nece biti. Premda je moguce da se tu i tamo koja skupina uputi u kakvu oruzanu avanturu, koja ce biti kratkog daha, a koja ce samo jos vise odvuci Bosnu u pravcu podjele.
ali ostaje problem distrikta brcko,koliko je meni poznato,brcko nije u rs-u,a i u brckom su bosnjaci vecina,a sa hrvatima su dvotrecinska vecina
pa ako rs ide ne referendum i otcijpljenje,zasto i brcko nebi odrzalo referendum i ostalo u drzavi
i time bi se prekinula komunikacija banja luke i istocne bosne,tj. beograda
naravno tu rs nebi ni hrvatska,niti bosna,tj. federacija priznala i jedini nacin gradjanima rs-a da putuju za srbiju bi bio zracnim putem
i u tom slucaju srbi ce krenuti na vojno zauzimanje brckog i eto ti rata
i cisto sumljam da bi se samo na tom podruciju zadrzalo,to bi se prosirilo u kratkom vremenu na cijelu bosnu
sto se tice razjedinjenosti bosnjaka,to je tacno,ali u jednoj stvari su svi bosnjaci slozni,da nedaju bosne,niti ce ikada dozvoliti rs da se odvoji i ni jedna bosnjak nije zaboravio pokolje u srebrenici,bratuncu,kozarcu,prijedoru,ni jedan bosnjak nije zaboravio 1500 ubijene djece u sarajevu,mnogo njih je ubijeno iz snajpera
bosne nije nestalo ni u ratu 92-95,kad su srbi bili najjaci i kad su kidisali na bosnu,tako da sigurno je nece nestati ni u nekom novom eventualnom ratu
moze samo nestati entiteta,i da se napokon vrati republika bosna i hercegovina,gradjanska,normalna drzava,gdje ce svaki pojedinac biti zasticen,bez obzira na vjeru i narodnost
Dobra večer , pišem iz Zagreba. Pozdrav svima , a ti Id u potpunosti si u pravu, osim jednog a to ću ti sada objasniti. Vidim dva puta si spomenuo Hrvate ovaj puta u pozitivnom smislu. Ja kao Hrvat i većina Hrvata iz Hrvatske pa čak i oni Hrvati iz BiH gdje nije bilo sukoba između Bošnjaka i Hrvata smatraju Bošnjake za prijatelje. Međutim ukoliko Bošnjaci budu i dalje Hrvatima jebali mater "ustašku" na svakom koraku (ja naprimjer na svakom koraku kad god neko poćme temu o takozvanoj republici srpskoj primjetim da se odmah nađe nekoliko Bošnjaka koji počmu psovat majku ustašku iako to uopće nije tema), i ako i dalje budu željeli zlo Hrvatskoj kao što smo vidjeli za vrijeme utakmice HR Turska, od hrvatske pomoći neće biti ništa. Ljudi moji jeste li vi svjesni kakav ste šok proizveli kod Hrvata iz Hrvatske, pa i kod mene, jeste li vi svjesni što ste napravili s onim navijanjem protiv Hrvatske i pjevanjem gazi gazi ustaše, hej riječ je o Republici Hrvatskoj čiji je predsjednik Stipe Mesić i u kojoj živi oko 50 000 Hrvata islamske vjere.
Id ti jesi u pravu ali si zaboravio da u vrijeme rata 92-95 iako je bilo sukoba između Hrvata i Bošnjaka granice su cijelo vrijeme bile otvorene i oružje je cijelo vrijeme dolazilo Bošnjacima preko Rijeke i Ploča, a ako ova mržnja Bošnjaka potraje nisam siguran da će u sluaju vašeg sukoba sa Srbima i dalje to bioti tako, naravno Hrvati se neće miješati, a sve zbog vašeg jebanja ustaške majke na svakom koraku. jeste li ikada bili u Hrvatskoj, npr, zagrebu pa pitajte kako se ljudi odnose prema Bošnjacima, i onda ja moram gledati preko TV-a da mi jebu majku ustašku. Kada ste vidjeli da su Hrvati iz RH navijali protiv BiH ,u bilo kojem sportu, kada odgovorite mi.
dobra vecer i tebi,za nekoga ko zivi u zagrebu pa moglo bi se reci da imas relativno bistar pogled na situaciju ovdje ,ali dozvoli mi da je malo korigujem;preskocicu hipoteticku predstavu o nezavisnosti rs-a i evuntualnom ratu tj napadu bosnjaka na rs i slicne stvari jer je to za sada u domenu fantastike,
ono sto zelim da kod tebe popravim je drugi dio tvog posta koji se odnosi na famoznu utakmicu turska-hrvatska i sta bi poslije ali za tebe je bitnije da znas sta je bilo prije;
idemo redom-rece ti da je iz hrvatske stalno (ovo je bitno stalno) stizala pomoc u bih (fokusiracu se na realaciju hrvati - bosnjaci) ti izgleda zaboravljas da je tokom rata u bih izmedju hrvata i bosnjaka hrvatska drzava aktivno svojim vojnim jedinicama sudjelovala u tom ratu tj nelegalne vojne operacije to bas i nije bas pomoc koju bi ti zelio da vidis da obrnemo uloge (g.vakuf, prozor, mostar) , ipak cinjenica je da u ostatku ratnog perioda nama stizala pomoc preko hrvatske,ali pazi preko ne i od , slale su je prijateljske zemlje kao iran i pakistan uz americki blagoslov a valjda znas da je hrvatska za sebe uzimala solidnu proviziju na taj transport, sto je i normalno.
idemo malo na kako ti rece jebavanje ustaskih mama i ostalih sranja;da krenem od sebe licno sam navijao za tursku ali mi na pamet nije padalo da masem turskom zastavom niti javno skandiram a kamoli da psujem,sve u svemu licno mi se onakav nacin navijanja zgadio , ali citaj sad ovo dobro , malo krnoloski da ti pojasnim kako je to doslo do toga, jer kao sto si vidio za tursku se nije u subotu navijalo,nije ni kad je bilo sa svicom ili njemackom na ep.
dakle navijalo se protiv hrvatske,da to je tacno ali pojam te hrvatske kod bosnjaka ima vise lica,..imas hrvatsku koja je prijateljska zemlja sa proevropskim i progresivnim snagama i kao takva je pozeljan oslonac bih i partner na svim osnovama,..ona hrvatska protiv koje se tada navijalo je bila hrvatska koja je domovina bih hrvatskim huliganima i deklariranim ustasama koji vec godinama (bukvalno) zvizde reprezentaciji svoje zemlje (pecara-siroki brijeg,ona selendra od kreseva,.itd),..nije im mrsko zapaliti javno bih zastavu,pjesme tipa "bosno jebem te ja,hrvatska je moja domovina",.masovni ispadi hrvatskih navijaca gdje se psuje mater balinska,pa kad je pala mrtva glava 98 u mostaru zbog pucanja na istocnu stranu od strane zapada zbog pobjede na njemackom,..prije godinu i po kad su se vasi navijaci (mahom dalmatinci) vracali iz makedonije su izletili iz autosbusa u jablanici i napravili rusvaj od premlacivanja prolaznika do demoloranja cega su stigli uz psovke balijama i pjevanje ustaskih pjesmi,..pa na utakmici u sarajevu su na stadionu formirali slovu U , iako su tada sam vas selektor i igraci bili docekani u najboljem maniru, a sve je to bilo prije te utakmice,..
e sada ako zelite da se manje psuje ustaska mater onda bi valjda i vi trebali isto sa svoje strane da uaradite,..uglavnom valjda ti je jasno kako to nastaje,svaka stvar ima dva lica,..uglavnom posto cesto odem u zagreb i poznam hrvatsku relativno dobro generalno je smatram prijateljskom,..
pozdrav!
- Real Khan
#156 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
@Otocac,Otocac wrote:ld wrote:
nece srbi napadti federaciju,jer su to pokusali da osvoje u zadnjem ratu,kad su imali tenkove i artiljeriju od JNA,pa im nije uspjelo,tako da su definitivno od federacije odustali
ali ostaje problem distrikta brcko,koliko je meni poznato,brcko nije u rs-u,a i u brckom su bosnjaci vecina,a sa hrvatima su dvotrecinska vecina
pa ako rs ide ne referendum i otcijpljenje,zasto i brcko nebi odrzalo referendum i ostalo u drzavi
naravno tu rs nebi ni hrvatska,niti bosna,tj. federacija priznala i jedini nacin gradjanima rs-a da putuju za srbiju bi bio zracnim putem
i cisto sumljam da bi se samo na tom podruciju zadrzalo,to bi se prosirilo u kratkom vremenu na cijelu bosnu
sto se tice razjedinjenosti bosnjaka,to je tacno,ali u jednoj stvari su svi bosnjaci slozni,da nedaju bosne,niti ce ikada dozvoliti rs da se odvoji i ni jedna bosnjak nije zaboravio pokolje u srebrenici,bratuncu,kozarcu,prijedoru,ni jedan bosnjak nije zaboravio 1500 ubijene djece u sarajevu,mnogo njih je ubijeno iz snajpera
bosne nije nestalo ni u ratu 92-95,kad su srbi bili najjaci i kad su kidisali na bosnu,tako da sigurno je nece nestati ni u nekom novom eventualnom ratu
moze samo nestati entiteta,i da se napokon vrati republika bosna i hercegovina,gradjanska,normalna drzava,gdje ce svaki pojedinac biti zasticen,bez obzira na vjeru i narodnost
Dobra večer , pišem iz Zagreba. Pozdrav svima , a ti Id u potpunosti si u pravu, osim jednog a to ću ti sada objasniti. Vidim dva puta si spomenuo Hrvate ovaj puta u pozitivnom smislu. Ja kao Hrvat i većina Hrvata iz Hrvatske pa čak i oni Hrvati iz BiH gdje nije bilo sukoba između Bošnjaka i Hrvata smatraju Bošnjake za prijatelje. Međutim ukoliko Bošnjaci budu i dalje Hrvatima jebali mater "ustašku" na svakom koraku (ja naprimjer na svakom koraku kad god neko poćme temu o takozvanoj republici srpskoj primjetim da se odmah nađe nekoliko Bošnjaka koji počmu psovat majku ustašku iako to uopće nije tema), i ako i dalje budu željeli zlo Hrvatskoj kao što smo vidjeli za vrijeme utakmice HR Turska, od hrvatske pomoći neće biti ništa. Ljudi moji jeste li vi svjesni kakav ste šok proizveli kod Hrvata iz Hrvatske, pa i kod mene, jeste li vi svjesni što ste napravili s onim navijanjem protiv Hrvatske i pjevanjem gazi gazi ustaše, hej riječ je o Republici Hrvatskoj čiji je predsjednik Stipe Mesić i u kojoj živi oko 50 000 Hrvata islamske vjere.
Id ti jesi u pravu ali si zaboravio da u vrijeme rata 92-95 iako je bilo sukoba između Hrvata i Bošnjaka granice su cijelo vrijeme bile otvorene i oružje je cijelo vrijeme dolazilo Bošnjacima preko Rijeke i Ploča, a ako ova mržnja Bošnjaka potraje nisam siguran da će u sluaju vašeg sukoba sa Srbima i dalje to bioti tako, naravno Hrvati se neće miješati, a sve zbog vašeg jebanja ustaške majke na svakom koraku. jeste li ikada bili u Hrvatskoj, npr, zagrebu pa pitajte kako se ljudi odnose prema Bošnjacima, i onda ja moram gledati preko TV-a da mi jebu majku ustašku. Kada ste vidjeli da su Hrvati iz RH navijali protiv BiH ,u bilo kojem sportu, kada odgovorite mi.
Prije svega mi je drago da ti smeta "spominjanje" ustaša, a u svakom slučaju ne odobravam psovke (jer je to jako nekulturno i ružno). Svi mi koji smo se borili za Bosnu i Hercegovinu dovoljno smo pametni i obavješteni da znamo kako nam je dolazilo oružje i oprema (preko Republike Hrvatske i uz pomoć hrvatskog naroda). Zato vam najiskrenije i od srca hvala. Međutim, moraš imati u vidu da jedan dio hrvatskog naroda (onaj koji mi u Bosni častimo pežorativnim imenom "ustaše") je pokušao apsolutno isto što su pokušali sa srpske strane (ljudi koje častimo pežorativnim imenom "četnici"). Dakle, bilo je tu svega i sa hrvatske strane - od ubijanja i premlaćivanja civila i ratnih zarobljenika po koncentracionim logorima, otimanja imovine, pa čak i te vojne opreme koju smo uredno plaćali ili je uredno plaćeno hrvatskim vlastima da nam prebace. Moraš shvatiti da u Bosni i Hercegovini, među Bošnjacima vlada jako podijeljeno mišljenje o Hrvatima i Hrvatskoj. Svi smo toga svjesni i nikome na žalost ne piše na čelu da li je onaj dobri ili zli Hrvat. (Ovo naravno važi i za sve ostale ljude).
Što se tiče navijanja za Tursku protiv Hrvatske, odmah da kažem kako mi se sve smučilo kada sam to gledao. Ne samo meni da je bilo mučno, nego i masi drugih ljudi (kako primjetih). Mislim da je najmasovnije "navijanje" ipak bilo u Mostaru gdje se u najgorem svjetlu demonstrirala ta "ustaška" politika, pa je tu bilo najviše frustracija. Logično, zar ne? Samo ću napomenuti da su bosanski navijači doživjeli najveće otriježnjenje što se tiče Turske upravo sad na nedavnom gostovanju u Istanbulu. Mislim, sve je bilo OK dok nije počela tekma i dok nije Džeko zabio gol za vođstvo BiH...Tada su i navijači Turske i policija pokazali da Turska nije uvijek "mati" nego je često bila "maćeha" Bošnjacima. Ja ovaj fenomen proučavam kroz historiju, a i lično sam se uvjerio kako Turcima nekako više pašu recimo Srbi nego Bošnjaci. Čini mi se da su veći srbofili nego bošnjakofili... valjda je to do kulturno-historijskih veza tokom proteklih vijekova konvergencije ta dva naroda. Nije sve ni u vjeri, zar ne?
Da zaključim, potpuno shvatam tvoju uvrijeđenost kada ti neko ko te ni ne poznaje opsuje ustašku majku. To je jako ružno i potpuno se slažem da to ne zaslužuješ, baš kao ni većina tvog naroda. Imaj u vidu da ti tako nešto može psovati samo manjina unutar bošnjačkog naroda. Međutim, ne treba sve gledati kroz pogrešne poteze pojedinaca ili manje grupe. Ako tako gledaš, onda bi Bošnjaci bili u pravu da ti psuju majku ustašku zbog pogrešnih poteza one manjine unutar hrvatskog naroda iz zapadne Hercegovine. Zato, ne treba razmišljati srcem, nego koristiti mozak. Srce neka ostane za ljubav i sport recimo...
-
jajce32
#157 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Ma i ja san hrvat iz Hrvatske.čuj,ja san se isto čudija onim ispadima na EP i navijanjem za Tursku od strane Bošnjaka.nisan bija upoznat sa stvarima u BIH.jer mi uopće ne znamo kako je stanje u BIH.oni navijaju protiv Hr zbog ovih iz Hercegovine,jer zviždaju himni BIH.Otocac wrote:Znaš dobro što sam htio reć nemoj sad cjepidlačit s pizdarijama, već dobro razmisi o ovome što sam napisao, naravno ne moraš se slagat s time.orchidis wrote:Otocac wrote: hej riječ je o Republici Hrvatskoj u kojoj živi oko 50 000 Hrvata islamske vjere.Otocac wrote:pa čak i oni Hrvati iz BiHda li je ovo dvostruki aršin ili se pričinjava samo?
-
jajce32
#158 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
BIH se neće dijeliti,jer EU i NATO ne želi čistu islamsku državu u srcu Europe.ne brinite se.BIH će ostat cjelovita.samo će se agonija produžit jedno određeno vrime,dok se sve ne sredi,od ustava pa nadalje. 
-
Otocac
#159 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Za Amidžu
Imam 40 godina i sada ću ti nešto pojasniti:
1. Kao prvo cijelo vrijeme je stizala vojna pomoć i hrana i leijekovi , zapamti cijelo vrijeme pa čak i u vrijeme sukoba u srednjoj bosni
, ovo negdje provjeri jer je točno
2. Ja govorim o Hrvatima iz Hrvatske, ponavljam Republika Hrvatska
3.. pomoć je stizala i od Hrvatske, nezahvalniče jedan , pitaj Bišćane i cazinjane i silu nebesku
3. ovo za tekmu u Sarajevu lažeš , zato jer je sve počelo prije tekme na Baščaršiji kad ste napali navijače uz povike ustaše, a onda su se dogodile tribine.
A sada 3. najvažnije stvari
1. Kakvu pomoć vam je u bilo kakvu obliku slala srbija nezahvalniče jedan
2. Zašto ama baš nikad nisam vidio da ste divljali i navijali protiv Srbije, ama baš nikad
i treće najvažnije
ja sam ustaški unuk i moj dedo je kao ustaški dobrovoljac otišao u Bosnu jer je u novinama čitao o pokoljima u podrinju i borio se protiv ČETNIKA u Vlasenici, Rogatici i Han Pijesku, i što onda , i jebite mi mater i meni i njemu jer je branio raju od četnika
1. Kao prvo cijelo vrijeme je stizala vojna pomoć i hrana i leijekovi , zapamti cijelo vrijeme pa čak i u vrijeme sukoba u srednjoj bosni
3.. pomoć je stizala i od Hrvatske, nezahvalniče jedan , pitaj Bišćane i cazinjane i silu nebesku
3. ovo za tekmu u Sarajevu lažeš , zato jer je sve počelo prije tekme na Baščaršiji kad ste napali navijače uz povike ustaše, a onda su se dogodile tribine.
2. Zašto ama baš nikad nisam vidio da ste divljali i navijali protiv Srbije, ama baš nikad
i treće najvažnije
ja sam ustaški unuk i moj dedo je kao ustaški dobrovoljac otišao u Bosnu jer je u novinama čitao o pokoljima u podrinju i borio se protiv ČETNIKA u Vlasenici, Rogatici i Han Pijesku, i što onda , i jebite mi mater i meni i njemu jer je branio raju od četnika
-
Otocac
#160 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Real Khan wrote:@Otocac,Otocac wrote:ld wrote:
nece srbi napadti federaciju,jer su to pokusali da osvoje u zadnjem ratu,kad su imali tenkove i artiljeriju od JNA,pa im nije uspjelo,tako da su definitivno od federacije odustali
Prije svega mi je drago da ti smeta "spominjanje" ustaša, a u svakom slučaju ne odobravam psovke (jer je to jako nekulturno i ružno). Svi mi koji smo se borili za Bosnu i Hercegovinu dovoljno smo pametni i obavješteni da znamo kako nam je dolazilo oružje i oprema (preko Republike Hrvatske i uz pomoć hrvatskog naroda). Zato vam najiskrenije i od srca hvala. Međutim, moraš imati u vidu da jedan dio hrvatskog naroda (onaj koji mi u Bosni častimo pežorativnim imenom "ustaše") je pokušao apsolutno isto što su pokušali sa srpske strane (ljudi koje častimo pežorativnim imenom "četnici"). Dakle, bilo je tu svega i sa hrvatske strane - od ubijanja i premlaćivanja civila i ratnih zarobljenika po koncentracionim logorima, otimanja imovine, pa čak i te vojne opreme koju smo uredno plaćali ili je uredno plaćeno hrvatskim vlastima da nam prebace. Moraš shvatiti da u Bosni i Hercegovini, među Bošnjacima vlada jako podijeljeno mišljenje o Hrvatima i Hrvatskoj. Svi smo toga svjesni i nikome na žalost ne piše na čelu da li je onaj dobri ili zli Hrvat. (Ovo naravno važi i za sve ostale ljude).
Što se tiče navijanja za Tursku protiv Hrvatske, odmah da kažem kako mi se sve smučilo kada sam to gledao. Ne samo meni da je bilo mučno, nego i masi drugih ljudi (kako primjetih). Mislim da je najmasovnije "navijanje" ipak bilo u Mostaru gdje se u najgorem svjetlu demonstrirala ta "ustaška" politika, pa je tu bilo najviše frustracija. Logično, zar ne? Samo ću napomenuti da su bosanski navijači doživjeli najveće otriježnjenje što se tiče Turske upravo sad na nedavnom gostovanju u Istanbulu. Mislim, sve je bilo OK dok nije počela tekma i dok nije Džeko zabio gol za vođstvo BiH...Tada su i navijači Turske i policija pokazali da Turska nije uvijek "mati" nego je često bila "maćeha" Bošnjacima. Ja ovaj fenomen proučavam kroz historiju, a i lično sam se uvjerio kako Turcima nekako više pašu recimo Srbi nego Bošnjaci. Čini mi se da su veći srbofili nego bošnjakofili... valjda je to do kulturno-historijskih veza tokom proteklih vijekova konvergencije ta dva naroda. Nije sve ni u vjeri, zar ne?
Da zaključim, potpuno shvatam tvoju uvrijeđenost kada ti neko ko te ni ne poznaje opsuje ustašku majku. To je jako ružno i potpuno se slažem da to ne zaslužuješ, baš kao ni većina tvog naroda. Imaj u vidu da ti tako nešto može psovati samo manjina unutar bošnjačkog naroda. Međutim, ne treba sve gledati kroz pogrešne poteze pojedinaca ili manje grupe. Ako tako gledaš, onda bi Bošnjaci bili u pravu da ti psuju majku ustašku zbog pogrešnih poteza one manjine unutar hrvatskog naroda iz zapadne Hercegovine. Zato, ne treba razmišljati srcem, nego koristiti mozak. Srce neka ostane za ljubav i sport recimo...
Real Khan vidim da si pametan i obrazovan, al molim te pročitaj ovo:
1. "od ubijanja i premlaćivanja civila i ratnih zarobljenika po koncentracionim logorima, otimanja imovine" bilo je na obje strane
2. raspitaj se jesu li Srbi bošnjacima pružali topničku podršku iza veleža i slali im municiju
3. raspitaj se jesu li 1992 stolani dočekali JNA sa cvijećem i govorili evo naše armije
4. pogledaJ 2 filmića na you tubu koja ću ti poslati ako hoćeš i koja će ti promijeniti mišljenje
5. amidža zapamti jedini pravi prijetelji su vam hrvati u čijem središtu grada stoji džamija, a prva izgrađena još 1943 godine, zapamti
- sekiracija
#161 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Ne bih zelio da nekoga uvrijedim,ali mi ova korespodencoija izmedju Otocca i Amidze izgleda kao ples dva uigrana udbasa.
Pripremamo teren za novi rat,ali na cijoj strani budu Hrvati on je pobjednik zna se,zato je neophodno izazvati sukob Bosnjaka i Hrvata.
Prozirno i jadno,no probajte,mozda vam i uspije i ovaj put.
Pripremamo teren za novi rat,ali na cijoj strani budu Hrvati on je pobjednik zna se,zato je neophodno izazvati sukob Bosnjaka i Hrvata.
Prozirno i jadno,no probajte,mozda vam i uspije i ovaj put.
- revolver amidza
#162 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
i trece i najvaznije za tebe i takve je to da ce biti jebavanja metere dok god budete imali takav stav prema nama,nisam jednom cuo i procitao od strane hrvata kako su oni ti koji su nas branil i hranili,te da su psi zahvalniji od nas,naravno ti to nisi napisao ali se to provlaci kroz tvoje drzanje,ja sam ti vec napisao sta mislim o svemu tome,to ciji si ti unuk je potpuno nevazno boli me kita za tim,ja ti necu zbog toga niti ostalog jebat niti sestru a kamoli materOtocac wrote:Za Amidžu
pomoc hrana i lijekovi su stizali 5.korpusu,to je tacno
ja tebi govorim o hrvatima iz bih,koji su i drzavljani hrvatske je li tako?
vidis,ja sam imao tu "cast" da osjetim tu pomoc hrvatske u vidu granata sa makljena koji su ispucavali vasi topnici iz vinkovca , ono bi 5.gardijska,..kako si me nazvao nazahvalnikom licno bih ti pozelio da ti i tebi bliski dozivite takvu pomoc,pa da onda budes zahvalan
znaci povrh svega i lazem?nije nista istina od onog sto sam pisao?ti si iz zagreba bio prisutan vidim svugdje pa sve znas
opet ti o zahvalnosti,.osim toga ko je igdje ovdje spomenuo srbiju?pazi ako vec otvaras post i kritikujes,a drugom postu vec vrijedjas i prosto receno seres,budi malo pristojniji
a odakle bi ti to pametnjakovicu mogao da vidis iz svog agrama? pa nasi su navijaci imali dovoljno muda da idu u po beograda gdje bi najradje na raznju ispekli,onda bila je i tekma sr jugoslavija-bih u sarajevu,ono sto je bilo tamo je bilo pravo divljanje
i treće najvažnije
-
orchidis
#163 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Otocac wrote: ja sam ustaški unuk
-
Marrinchen
#164 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Svaki kulturan čovjek se buni kad se Hrvati nazivaju ustašama, Bošnjaci balijama, Srbi četnicima, a Jevreji čifutima. Takve riječi se u normalnoj komunikaciji nazivaju uvredama i govore više o onom koji ih izgovara nego o onom kome su upućene.orchidis wrote:Otocac wrote: ja sam ustaški unuk![]()
a što se onda buniš kad čuješ da zovu hrvate ustašama? Podijeljena si ličnost? Pola se stidi, a pola se ponosi?
-
orchidis
#165 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
žžMarrinchen wrote:Svaki kulturan čovjek se buni kad se Hrvati nazivaju ustašama, Bošnjaci balijama, Srbi četnicima, a Jevreji čifutima. Takve riječi se u normalnoj komunikaciji nazivaju uvredama i govore više o onom koji ih izgovara nego o onom kome su upućene.orchidis wrote:Otocac wrote: ja sam ustaški unuk![]()
a što se onda buniš kad čuješ da zovu hrvate ustašama? Podijeljena si ličnost? Pola se stidi, a pola se ponosi?
Da...da...ali, evo, čovjek je ustaški unuk i čini mi se da to izgovori s ponosom
Rekoh da rašćistimo konkretan slučaj
- Troll_Happens
#166 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Meni se obracas ?PipiDugaDevetka wrote:Pitam se, koliko ovdje ima profesionalnih forumaša?plafon wrote:Jedan001 wrote:Politicari su glavni krivci sto je stanje u zemlji ovakvo kakvo je.... Najbolje bi bilo ako se nemozemo skupa onda rastati u miru svakom svoje Hrvati da dobiju svoje Srbi svoje a Bosnjaci svoje i onda nece biti problema barem ne onih nacionalnih. Onda ce doci stranacka previranja neistomisljenika... davno isproban recept u Srbiji.
Kad nemas s drugim da se koljes kolji se sa svojim. Jadno i bjedno, i oni su ti koji pale narodne mase... a narodu ne treba puno pogotovo onom koji nema skole i koji kad mu pastir ili coban kaze vamo u tor on mora da slusa. I onda mozda ali mozda krene svima bolje. onda se mozda svi okrenu radu i obrazovanju a ne razmisljanju o ratovanju i ratu... Dosta ga je za jedan zivot bio vise NE sigurno NE. Ko ga prizeljkuje u kuci mu dabogda vazda bio.
Dok je četnika u mom komšiluku, siguran sam da ĆE BITI RATA!
Amerikanci moraju zavrnuti šiju četnicima, a ako neće oni,...
-
jajce32
#167 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
ovo su dva UDBAŠA
MA SVAĆAN JA VAS BOŠNJAKE,SAMO JE GLUPO DA PSUJTE USTAŠKU MATER,JER TRI BOŠNJAKA MUSLIMANA SU BILI USTAŠKI GENERALI,DOPREDSJENIK NDH MUSLIMAN.cRNA LEGIJA JE SPASILA TISUĆE CIVILA SA PODRUČJA PODRINJA OD ČETNIČKOG NOŽA.
MA SVAĆAN JA VAS BOŠNJAKE,SAMO JE GLUPO DA PSUJTE USTAŠKU MATER,JER TRI BOŠNJAKA MUSLIMANA SU BILI USTAŠKI GENERALI,DOPREDSJENIK NDH MUSLIMAN.cRNA LEGIJA JE SPASILA TISUĆE CIVILA SA PODRUČJA PODRINJA OD ČETNIČKOG NOŽA.
-
Marrinchen
#168 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
A Otočac je prijestolnica antifašističke Hrvatske, hrvatsko "Jajce".orchidis wrote:žžMarrinchen wrote: Svaki kulturan čovjek se buni kad se Hrvati nazivaju ustašama, Bošnjaci balijama, Srbi četnicima, a Jevreji čifutima. Takve riječi se u normalnoj komunikaciji nazivaju uvredama i govore više o onom koji ih izgovara nego o onom kome su upućene.
Da...da...ali, evo, čovjek je ustaški unuk i čini mi se da to izgovori s ponosom
Rekoh da rašćistimo konkretan slučaj
- revolver amidza
#169 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
to sto je doticni forumas otocac ustaski unuk za mene nije niti + niti -,za mene apsolutno irelavantno,i u mojoj je blizoj i siroj porodici bilo i onih u partizanima i u ss-u i ustasama-ja sa tim nemam veze,ako se on time ponosi njegov problem,ono sto sam ja htio da mu predocim sta je moglo izazvati onakvo ponasanje bosnjaka nakon utakmice turska-hrvatska,odnosno kako to izgleda kada se gledaju stvari iz bosnjacke perspektive i kada se godinama moze cuti psovanje balija,zvizdanje himni bih,paljenje zastava,..te da se to itekako moze povezati sa psovanjem hrvata i slicnim (gadi mi se i jedno i drugo,da se razumijemo),ali dzaba on jedno te isto.
-
Carlitos Brigantes
#170 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Hm, hebem mu zeca, sad sam u dilemi. Naime, ja sam Bošnjak i po ocu i po majci, a dedo s očeve strane mi je bio ustaški satnik, i to dobar u svom poslu.
Dakle, dal' da se i ja naljutim kad čujem da neko nekom jebe "majku ustašku"? 
-
orchidis
#171 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Kad odlučiš - javi namCarlitos Brigantes wrote:Hm, hebem mu zeca, sad sam u dilemi. Naime, ja sam Bošnjak i po ocu i po majci, a dedo s očeve strane mi je bio ustaški satnik, i to dobar u svom poslu.Dakle, dal' da se i ja naljutim kad čujem da neko nekom jebe "majku ustašku"?
- revolver amidza
#172 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
jajce32 wrote:ovo su dva UDBAŠA![]()
glupo je inace da psujemo jedni druge,sve sto si naveo je tacno,kao i cinjenica da je crna legija prvi puta postojena bas u sarajevu,da su veliki broj crnaca bili upravo muslimani,..sve su to cinjenice,..medjutim previdjas jednu cinjenicu da pojam ustase iz 2.SR i tzv,ustase iz ovog rata 90-ih i nemaju bas dodirnih tacaka sa muslimanima,za razliku od pavelica koji je nastojao da muslimane integrise u hrvatski puk i ustaski pokret,naravno iz oportunih razloga,tudjman to nije,..zlocini koje su hvo postrojbe cinile nad bosnjacima su redovno imale potpis "ustase" sa onim simbolicnim U sa krizom u sredini,..dakle kad smo vec kod psovanja tih famoznih ustaskih mama onda se to odnosi uglavnom na ove new age ustase,..ljudi koji us prezivjeli heliodrom,dretelj,gabelu i stolac ce ti ispricati kako su marisali i mucili likovi koji sami sebe nazivaju ustasama,ako takvima oni nece jebat nekog u familiji,onda ne znam kome bi?
-
jajce32
#173 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Je,razumin.ma meni osobno jako smeta kad mene neko nazove ustašom.moji su svi bili partizani.al to bi se znalo desit na nekin vašim portalima da me zovne neko ustašom.al ne bitno.to šta kažeš slažem se u potpunosti.revolver amidza wrote:jajce32 wrote:ovo su dva UDBAŠA![]()
glupo je inace da psujemo jedni druge,sve sto si naveo je tacno,kao i cinjenica da je crna legija prvi puta postojena bas u sarajevu,da su veliki broj crnaca bili upravo muslimani,..sve su to cinjenice,..medjutim previdjas jednu cinjenicu da pojam ustase iz 2.SR i tzv,ustase iz ovog rata 90-ih i nemaju bas dodirnih tacaka sa muslimanima,za razliku od pavelica koji je nastojao da muslimane integrise u hrvatski puk i ustaski pokret,naravno iz oportunih razloga,tudjman to nije,..zlocini koje su hvo postrojbe cinile nad bosnjacima su redovno imale potpis "ustase" sa onim simbolicnim U sa krizom u sredini,..dakle kad smo vec kod psovanja tih famoznih ustaskih mama onda se to odnosi uglavnom na ove new age ustase,..ljudi koji us prezivjeli heliodrom,dretelj,gabelu i stolac ce ti ispricati kako su marisali i mucili likovi koji sami sebe nazivaju ustasama,ako takvima oni nece jebat nekog u familiji,onda ne znam kome bi?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#174 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Uh hewbo te,kakav argument...kao ustase iz 2svjetsog su bili skoro pa pozitivni,ili pozitivni cakrevolver amidza wrote:jajce32 wrote:ovo su dva UDBAŠA![]()
A ova prica o navijanju za Tursku,to je bilo cisto sranje i kontra nacional sovinistima iz pojedinih dijelova Hercegovine,koji na svaki spomen drzave BIH odreaguju zvizducia,vrijedjanjem i slicnim civilizacijskim normama.
Evo,ja nisam Hrvat ali sam u toj utakmici navijao sa Hrvatsku..a ovi sto su po ulicama proslavljali tada pobjedu Turske su se sada poslije gostovanja u Istambulu itekako bolno osvijestili.
-
behavac
#175 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?
Nisi ti kriv sto je tvoj deda bio na pogresnoj strani al te ne mogu pohvaliti ako se ponosis s tim sto je bio u ustasama.Otocac wrote: ja sam ustaški unuk i moj dedo je kao ustaški dobrovoljac otišao u Bosnu jer je u novinama čitao o pokoljima u podrinju i borio se protiv ČETNIKA u Vlasenici, Rogatici i Han Pijesku, i što onda , i jebite mi mater i meni i njemu jer je branio raju od četnika
Cuj ustasa spasavao nekog, jeste redovno su spasavali od zivota Srbe, Jevreje, Rome, Muslimane i ostale pa cak i Hrvate, koji su im se suprostavili, po Jasenovcu i sirom lijepe njihove NDH !!!