NikakoAlija Alijagić wrote:Nego kako prolazi?
Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
-
Kinder
#151 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
- cogni
#152 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Predstavnik RS-a ima pravo veta, s tim da se kasnije s tim slozi i skupstina RS-a.Alija Alijagić wrote:Nego kako prolazi?
-
Alija Alijagić
#153 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
x
Last edited by Alija Alijagić on 25/01/2009 10:39, edited 1 time in total.
- travnik
#154 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Kad ce BiH priznati Kosovo? Moje misljenje tek poslije Srbije.
- cogni
#155 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Ne ide na ustavni sud, nego u skupstinu RS-a, koja se vjerojatno nikada nije izjasnila suprotno do clana predsjednistva iz RS-a.Alija Alijagić wrote:Pravo veta? Možda, ali onda to ide na Ustavni Sud, pa kad se utvrdi da to ne na rušava vitalni nacioni interes, ond Radmanović može pjevat borbene.
- and
#156 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
suština je da su državu kosovo priznale usa,eu i svi relevantni politički faktori u svijetu.priznavanje od strane bih je nebitan tehnički detalj koji će vremenom doći.
-
feral.tribune
#157 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Naravno , takodje treba naglasati da je genocidna tzv rs nepogoda prolazne kategorije ...nesto kao susa , poplava ...a to ima svoj rok trajanja .....
- MuaDib
#158 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Ako Bogda NIKAD!
Evo imamo priliku vidjet sta rade kosovski državljani po BiH.

Evo imamo priliku vidjet sta rade kosovski državljani po BiH.
-
Kinder
#159 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Nemoj da te "Dallton" čujeMuaDib wrote:Ako Bogda NIKAD!
Evo imamo priliku vidjet sta rade kosovski državljani po BiH.![]()
![]()
-
jinglebell
#160 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Ima li potrebe da BH prizna Kosmet uopšte?
Kakav je interes BH u tome? Ima li ga?
Osim, eventualno, balkanskog stila života - da komšiji krava rikne?
Kakav je interes BH u tome? Ima li ga?
Osim, eventualno, balkanskog stila života - da komšiji krava rikne?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#161 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
čuo sam da smo mi svi isti za albance 
eh i oni su za mene svi isti...
sto hiljada godina da živim nikad tu frankenšajnsku državu ne bih priznao.... đe ste bili 1992. i 1995.

eh i oni su za mene svi isti...
- Ja_Ja
#162 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Iskren da budem i mene zalibo za siptare. Koji su oni klinac da ih mi priznajemo i sta na kraju krajeva imamo od toga?! Nista! Da bar imaju nesto sto bi mi mogli iskoristiti pa hajd' i nekako ovako...mrssss!
- Vodenjak
#163 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
E ovo je pitanje svih pitanja ali glupom Bosancu ne da odgovor ne moze pasti na pamet vec zaboravi i da se upita ovako nesto!komi wrote:čuo sam da smo mi svi isti za albance
eh i oni su za mene svi isti...![]()
sto hiljada godina da živim nikad tu frankenšajnsku državu ne bih priznao.... đe ste bili 1992. i 1995.
![]()
![]()
Bravo @komi!
-
Alija Alijagić
#164 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
x
Last edited by Alija Alijagić on 25/01/2009 10:41, edited 1 time in total.
- Van Halen
#165 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Udri ga mehmede, dok se boje ne rastope.Alija Alijagić wrote:Sad za sad ja ću oborit jedan "Skenderbeg" u slavu nezavisnog Kosova.
-
Judge_Dread
#166 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 20:51, edited 1 time in total.
-
Giordano
#167 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Judge_Dread wrote:Kazu odmah iza Nove godine prvi ponedjeljak
Hebiga,onda smo u ponedeljak nahebali svi!
- osa
#168 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
čim se uspije ukinuti rs.
-
Kinder
#169 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
osa wrote:čim se uspije ukinuti rs.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#170 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
priznamo hi
odmah po priznanju potpis ugovora o ekstradikciji i samo hi šaljemo odakle su došli
odmah po priznanju potpis ugovora o ekstradikciji i samo hi šaljemo odakle su došli
-
Sargan
#171 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Na zalost, sasvim si u pravi :-(travnik wrote:Kad ce BiH priznati Kosovo? Moje misljenje tek poslije Srbije.
BiH vanjska politika i onako se kroji u Beogradu tako da mislim da si sasvim u pravu. Da je srece BiH bi bila prva zemlja koja prizna nezavisnost Kosova. Kada nam je tokom rata trebala pomoc albanaca sa kosova onda su nam valjali a sada nam je draze srpsko govno nego albansko zlato. Proklet smo mi narod proklet kada damo da nam drugi sve odlucije u vlastitoj avliji! :-(
- homo_sapiens
#172 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Odluka kosovskih vlasti da od 1. januara zabrane uvoz proizvoda iz BiH neće puno uticati na bh. privredu, procjenjuju nadležni u našoj zemlji.
Embargo neće pogoditi privredu
Dragiša Mekić, pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kaže da će sačekati da vide odluku vlasti Kosova o uvođenju embarga prije nego što bude odlučeno šta poduzeti.
"Vjerovatno ćemo oštrije reagovati, ali ćemo vidjeti na koji način. Kosovo je naše dobro izvozno tržište", dodaje Mekić.
Igor Gavran iz Sektora za makroekonomiju Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH tvrdi da je odluka Kosova kršenje Sporazuma o slobodnoj trgovini centralne Evrope (CEFTA).
"S Kosovom ostvarujemo suficit, što znači da više izvozimo na njihovo tržište nego što uvozimo. Ono što izvozimo su metali, prehrambeni proizvodi, voda. Međutim, obim trgovinske razmjene s Kosovom je zanemarljiv", napominje Gavran.
Naglašava da razlog zbog kojeg su kosovske vlasti donijele odluku o uvođenju embarga nema veze s trgovinom.
"Razlog je taj što pri uvozu i prevozu roba uvažavamo dokumentaciju Misije UN-a na Kosovu (UNIMK), a ne vlasti Kosova. Međutim, CEFTA je potpisan s UNIMK-om i potreban je njihov pečat", dodao je Gavran.
Milan Lovrić, predsjednik VTK BiH, smatra da je odluka kosovskih vlasti politički motivisana jer BiH nije priznala nezavisnost Kosova.
Kaže da je potrebno uraditi sve da ekonomski odnosi budu oslobođeni prejakog uticaja politike.
"Ne očekujem drastičnu primjenu odluke o embargu na naše proizvode. CEFTA je potpisan s UNIMK-om i obaveze postoje. Kosovo je naš značajan partner, ne po opsegu trgovinske razmjene već kao tržište koje može biti interesantno. Mislim da će biti pronađen način da nastavimo ekonomsku komunikaciju", ističe Lovrić.
Osim za BiH, službena Priština je od 1. januara uvela embargo i na proizvode iz Srbije.
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... vredu.html
Embargo neće pogoditi privredu
Dragiša Mekić, pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kaže da će sačekati da vide odluku vlasti Kosova o uvođenju embarga prije nego što bude odlučeno šta poduzeti.
"Vjerovatno ćemo oštrije reagovati, ali ćemo vidjeti na koji način. Kosovo je naše dobro izvozno tržište", dodaje Mekić.
Igor Gavran iz Sektora za makroekonomiju Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH tvrdi da je odluka Kosova kršenje Sporazuma o slobodnoj trgovini centralne Evrope (CEFTA).
"S Kosovom ostvarujemo suficit, što znači da više izvozimo na njihovo tržište nego što uvozimo. Ono što izvozimo su metali, prehrambeni proizvodi, voda. Međutim, obim trgovinske razmjene s Kosovom je zanemarljiv", napominje Gavran.
Naglašava da razlog zbog kojeg su kosovske vlasti donijele odluku o uvođenju embarga nema veze s trgovinom.
"Razlog je taj što pri uvozu i prevozu roba uvažavamo dokumentaciju Misije UN-a na Kosovu (UNIMK), a ne vlasti Kosova. Međutim, CEFTA je potpisan s UNIMK-om i potreban je njihov pečat", dodao je Gavran.
Milan Lovrić, predsjednik VTK BiH, smatra da je odluka kosovskih vlasti politički motivisana jer BiH nije priznala nezavisnost Kosova.
Kaže da je potrebno uraditi sve da ekonomski odnosi budu oslobođeni prejakog uticaja politike.
"Ne očekujem drastičnu primjenu odluke o embargu na naše proizvode. CEFTA je potpisan s UNIMK-om i obaveze postoje. Kosovo je naš značajan partner, ne po opsegu trgovinske razmjene već kao tržište koje može biti interesantno. Mislim da će biti pronađen način da nastavimo ekonomsku komunikaciju", ističe Lovrić.
Osim za BiH, službena Priština je od 1. januara uvela embargo i na proizvode iz Srbije.
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... vredu.html
- MuaDib
#173 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
A Kosovo bi bilo prva državica koja bi priznala nezavisnost Republike Srpske, prodali bi nas za Kosovsku Mitrovicu.Sargan wrote:Na zalost, sasvim si u pravi :-(travnik wrote:Kad ce BiH priznati Kosovo? Moje misljenje tek poslije Srbije.
BiH vanjska politika i onako se kroji u Beogradu tako da mislim da si sasvim u pravu. Da je srece BiH bi bila prva zemlja koja prizna nezavisnost Kosova. Kada nam je tokom rata trebala pomoc albanaca sa kosova onda su nam valjali a sada nam je draze srpsko govno nego albansko zlato. Proklet smo mi narod proklet kada damo da nam drugi sve odlucije u vlastitoj avliji! :-(
-
Bosstech
#174 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Bosni nije u interesu da proglasava nezavisnost Kosova,samo daje povoda za nezavisnost RS.
I Kosovo i RS su ilegalno otimanje zemlje.Nista mi nemamo od Albanaca i Kosova,oni ionako mrze Bosance ko Srbe.
Zato nista se ne mjesati i rjesavati svoje probleme a ne jos nabacivati tudje.
Nismo toliko bogati i uspjesni.
I Kosovo i RS su ilegalno otimanje zemlje.Nista mi nemamo od Albanaca i Kosova,oni ionako mrze Bosance ko Srbe.
Zato nista se ne mjesati i rjesavati svoje probleme a ne jos nabacivati tudje.
Nismo toliko bogati i uspjesni.
-
BaileyS
#175 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?
Kosovo je punim pravom dobilo nezavisnost (pod okupacijom od 1912, Srbija al u qurcu, kao sto je i USA drzava indijanaca) a mislim da im nase priznanje nije bas neophodno. Priznao ih je ko je trebao, izmedju ostalih i drugo oko u glavi
Sta ces, crnogorski Srbi se manje pitaju od nasih.