Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#151 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by mIRCerka »

KatarinaKosaca wrote:
nosara wrote:kosaca, kakvo bogatstvo? S kim tal, u vezi cega, kad? Znas li uopste o cemu govoris? Sto ga ne prijavis da te odere na sudu ko radoncica?
Jes' to ti fahro?
Opet poznata dogma, stavljanja neistomišljenika na suprotnu stranu bez i da znaš ili te zanimaju njegovi politički stavovi. Dakle, ti zaista vjeruješ da prijetljstvo između Oruča nije doprinijelo da tender bude pošten i Robot dobije lokaciju gdje je dobio? Ti zaista vjeruješ da Zlatko tebi čuva beiha telecom. Svojim sam ga očima viđala u tuđem stanu u ratu u ulici mehmeda Spahe,pa to nisu glasine. Danas ih ima više od jednog i više od jedne kuće. Drugi univerzitetski profesori nisu imali takav materijalni uspon. Dakle, kada već glumiš odvjetnikaistrošenog političara vječito željnog vlasti onda malo i razmisli šta i koga braniš. Meni nije toliko zanimljiv da hodam po sudu, ali mi je ono što vidim i više nego dovoljno da mu ne dam glas.

Usput, spomenuti tajkun je i intimus Tihića, a o tome čemo na temi koja bude o SDA.
Ne mogah odoliti...

MI ČEMO VI ČETE :lol: :lol: :lol:

Drzite se teme, ima negdje i ZLATKO ALL ABOUT, ova je tema o rastu stranke na ovim izborima.
Kome se ne prica o tome, nek ide na drugu temu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#152 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

ć i č su mi blizu na tastaturi, pa dozvoli da se napravi i greška pri tipkanju.
mIRCerka

#153 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by mIRCerka »

KatarinaKosaca wrote:ć i č su mi blizu na tastaturi, pa dozvoli da se napravi i greška pri tipkanju.
Dozvoljavam ja to, ali ne dozvoljavam STALNO I NAMJERNO SKRETANJE S TEME!!!!!!!

TEMA JE RAST SDP, REALNOST ILI UBLEHA???

Tema nije Zlatkov stan, tema nije stan kojeg je Zlatko poklonio sehidskoj porodici, tema nije Bakira Izetbegovica vila na Poljinama, tema nije Rado za Boljitak VEC SDP!!! I REZULTATI NA IZBORIMA!!!!!!!!!
klixober

#154 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by klixober »

Rast SDP-a ...realnost s kojom nacionalisti i ratni profiteri tipa Radoncic,ne mogu da se pomire.SDP je u svakom pogledu zabiljezio rast...i kvantitativno-prema posljednjim sluzbenim podacima SDP je dobio 50 000 glasova vise nego na proslim izborima,a i procentualno(sto je Ramiz pitao).
VjecitiStudent

#155 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote:Rast SDP-a ...realnost s kojom nacionalisti i ratni profiteri tipa Radoncic,ne mogu da se pomire.SDP je u svakom pogledu zabiljezio rast...i kvantitativno-prema posljednjim sluzbenim podacima SDP je dobio 50 000 glasova vise nego na proslim izborima,a i procentualno(sto je Ramiz pitao).
Ove hiljade mozes macku o rep, samo procenti su bitni.
Da li se 3,5% porasta SDP-a na proslim izborima moze nazvati istinskim rastom ili je to jos uvijek samo u okvirima statisticke greske?
KatarinaKosaca

#156 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

U procentualnoj ili nominalnoj vrijednosti, nije ubleha nego povecanje. Samo sto se nikako to ne moze tretirati kao da su generalni izbori, nego mislim da je korektno usporedjivati sa lokalnim izbornim rezultatima od prije 4 godine. Samo sto to ne znaci puno, jer opet nisu dobili izbore. Steta je samo sto je bas taj SDP izgubio negdje gdje je mozda trebao pobijediti jer ima cestite ljude kao kandidate, a pobijedio kao u na primjer Centru, gdje je samo radi afere Gasi trebao biti kaznjen.
popajic

#157 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by popajic »

@Katarina Kosaca
...Dogma je opasna stvar i zapeti za svog pa ga braniti do krvi mi je daleko i strano.
Pogana je to dogma,pogana...a "svoji " se do krvi brane i kad se drugi bez predaha napadaju !
Moze li ijedna tema(kao ova sto je jasno formulisana) proci bez famoznog : nas - vas ?
I malo manje arogancije nije na odmet !
KatarinaKosaca

#158 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

popajic wrote:
@Katarina Kosaca
...Dogma je opasna stvar i zapeti za svog pa ga braniti do krvi mi je daleko i strano.
Pogana je to dogma,pogana...a "svoji " se do krvi brane i kad se drugi bez predaha napadaju !
Moze li ijedna tema(kao ova sto je jasno formulisana) proci bez famoznog : nas - vas ?
I malo manje arogancije nije na odmet !
Kritici je podlozan svako, pa ne znam zasto bih SDP bio iznimka. A, onda je etiketiranje ono sto slijedi kada se napise nesto. Upravo pitanje iz tvog posta i ja postavljam.
Klodovik

#159 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by Klodovik »

SDP je ostvario rast? Sad ću ih smatrati još više odgovornim za stanje u Federaciji. Imali su već načelnike u Bihaću, Tuzli, pola Sarajeva, puno ljudi u gradskom vijeću Sa, još ako budu imali i gradonačelnika(cu)... ima da ih krivim za sva loša dešavanja. Mislim, kad ljudi već vladaju...
KatarinaKosaca

#160 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

Klodovik wrote:SDP je ostvario rast? Sad ću ih smatrati još više odgovornim za stanje u Federaciji. Imali su već načelnike u Bihaću, Tuzli, pola Sarajeva, puno ljudi u gradskom vijeću Sa, još ako budu imali i gradonačelnika(cu)... ima da ih krivim za sva loša dešavanja. Mislim, kad ljudi već vladaju...
Ne, preuzimanje odgovornosti im nešto ne ide od ruke :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#161 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by -LIBERO- »

@Katarina ,pa zar moras poslije svakog posta na nekoj temi gdje se spominje SDP ti komentarisati i replicirati :D :D :D :D

Pa zar je moguce da si toliko opterecena tom politickom partijom,pa sta je to :D :D :D
KatarinaKosaca

#162 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

Je li tema SDP? jesam li napisala da je narastao? Jesam li napisala za Imamovića da je dobar gradonačenik? Jesam li napisala za željka KOmšića da je najsvjetlija figura naše političke scene? Zašto se ne može napisati ništa negativno o SDP? I da li će SDP preuzeti odgovornost tamo gdje vlada? Ili će biti loše nasljeđe i kompetencija nekog drugog? je li to moje opterećenje?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#163 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by -LIBERO- »

Pa vidi,mozda nisam u pravu ali mi tako djeluje,po broju i ucestalosti tvojih postova i replika na svakoj temi u kojoj se pominje taj SDP, da si blago do umjereno opterecena sa njima,i cak sta vise,djeluje mi da imas neke duboke frustracije,kojih mozda nisi ni svjesna,prema toj partiji.

Ni ja licno ne volim mnoge partije,politicke opcije..ali to iskazem u umjerenim kolicinama i oblicima.

Hej,ma samo ti nastavi ,ja sam prokomentarisao jer mi je "zaparalo" oko zestina i kolicina postova na tim temma.

Pozdrav :thumbup: :run:
mIRCerka

#164 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by mIRCerka »

ukucaj u pretrazivac saXa SDA i vidi koje ti se sve teme otvaraju :D

Ja do zvanicne objave rezultata necu da kalkulisem jest vise nije vise :D

Ono sto me interesuje jeste da li se procenat izracunava u odnosu na broj onih koji su izasli na izbore, ili svih registrovanih za izbore :D

nisam pretjerano rovila po izbori.ba pa pitam, vrhunske strucnjake i eksperte

i za kraj dana, poklon koji kruzi mailom...
Image
KatarinaKosaca

#165 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

Nemoj dalje, molim te, na kraju će još doći mostarac and co, pa će ispasti da sam beznadežno zaljubljena u Lagumdžiju. Interesantno je da kad o Tihiću kažem da je uhljup ili o Silajdžićevom sunovaratu niko ništa. Ali kad barnem sDP, počne.................... Libero, svako je podložen kritici, i niko nije savršen, najmanje u politici. A ja? Opterećena jesam, ali najmanje SDP-om. :)
nedim01

#166 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by nedim01 »

edinbug wrote:Ovaj (Nedim), inace veliki fan SDA (BPS mu sluzi samo kao paravan), izgleda da je zaboravio osnovne matematicke radnje kao sto je sabiranje.
SDP 2006-te godine oko 140000 glasova
SDP 2008-me godine oko 190000 glasova.

Izgleda da Nedim prizeljkuje koaliciju SDA-BPS. :zzzz:

ja sam glasac BPS-a. vazda. sto se tice izbora - glasaci i rezultati na lokalnim izborima niakda nisu isti kao na opci. to provjerite, ocigledno je i ocito. sdp je pao. ja ti lijepo kazem: skok ima BPS i SDA.
ciaooo
jeza u ledja

#167 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by jeza u ledja »

nedim01 wrote: sto se tice izbora - glasaci i rezultati na lokalnim izborima niakda nisu isti kao na opci. to provjerite, ocigledno je i ocito. sdp je pao. ja ti lijepo kazem: skok ima BPS i SDA.
ciaooo
Nisu isti. Na lokalnim izborima vise glasova ode malim i lokalnim strankama. No to znaci da bi SDP na opcim izborima dobio jos veci procenat glasova, ne manji.
KatarinaKosaca

#168 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

jeza u ledja wrote:
nedim01 wrote: sto se tice izbora - glasaci i rezultati na lokalnim izborima niakda nisu isti kao na opci. to provjerite, ocigledno je i ocito. sdp je pao. ja ti lijepo kazem: skok ima BPS i SDA.
ciaooo
Nisu isti. Na lokalnim izborima vise glasova ode malim i lokalnim strankama. No to znaci da bi SDP na opcim izborima dobio jos veci procenat glasova, ne manji.
ok, čak bi i pobijedio na izborima. Superiška. Imam pitanje..... Pošto smo ionako u hipotezama.. Da li bi onda SDP preuzeo odgovornost za loše stvari ili bi bilo u pitanju loše nasljeđe ili kompetencija možda nekog sela u kojem bi pobijedio SDA ili ne dao Bog SBIH.
jeza u ledja

#169 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by jeza u ledja »

KatarinaKosaca wrote:
jeza u ledja wrote:
ciaooo
ok, čak bi i pobijedio na izborima. Superiška. Imam pitanje..... Pošto smo ionako u hipotezama.. Da li bi onda SDP preuzeo odgovornost za loše stvari ili bi bilo u pitanju loše nasljeđe ili kompetencija možda nekog sela u kojem bi pobijedio SDA ili ne dao Bog SBIH.
:?
KatarinaKosaca

#170 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

odgovor jasan i očekivan. Čestitke na pobjedi.
jeza u ledja

#171 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by jeza u ledja »

KatarinaKosaca wrote:odgovor jasan i očekivan. Čestitke na pobjedi.
Na kakvoj pobjedi?
Ako postavljas tupava pitanja nemoj ocekivati odgovor.

Malo vec pocinjes ici na zivce sa svojim upadicama o Zlaji, SDPu i slicno. Takvih smo se likova vec nagledali ovdje. Da pogodim, smatras se 'Bosancem-patriJotom', ozlojedjeni si bivsi navijac SBiH i Harisa Silajdzica, a politicka filozofija ti se svodi na krivljenje 'Mileta Ronhila' na sve sto ne valja u ovoj drzavi (osim naravno Z. Lagumdzije)?

PS: Pitanje je retoricko, nemoj davati odgovor.
KatarinaKosaca

#172 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

jeza u ledja wrote:Malo vec pocinjes ici na zivce sa svojim upadicama o Zlaji, SDPu i slicno. Takvih smo se likova vec nagledali ovdje. Da pogodim, smatras se 'Bosancem-patriJotom', ozlojedjeni si bivsi navijac SBiH i Harisa Silajdzica, a politicka filozofija ti se svodi na krivljenje 'Mileta Ronhila' na sve sto ne valja u ovoj drzavi (osim naravno Z. Lagumdzije)?

Svakoj dogmi ide na živce čuti istinu :D . Inače što se tiče gledanja u kašike, nula bodova. Potpuno pogrešan profil. Hajd ponovo :D
vee-jay

#173 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:
jeza u ledja wrote:Malo vec pocinjes ici na zivce sa svojim upadicama o Zlaji, SDPu i slicno. Takvih smo se likova vec nagledali ovdje. Da pogodim, smatras se 'Bosancem-patriJotom', ozlojedjeni si bivsi navijac SBiH i Harisa Silajdzica, a politicka filozofija ti se svodi na krivljenje 'Mileta Ronhila' na sve sto ne valja u ovoj drzavi (osim naravno Z. Lagumdzije)?

Svakoj dogmi ide na živce čuti istinu :D . Inače što se tiče gledanja u kašike, nula bodova. Potpuno pogrešan profil. Hajd ponovo :D
Kad cak jeza ostavis bez rijeci onda si uspjela. Svaka cast. Evo ti petica.

Stvarno nemas blage veze, covjek ti dade brojke tek onako informativno (jez, matematicar sax-foruma) a ti ga napade kao da je on Zlatko Lagumdzija glavom i bradom :D :D :D

Ma ne, ti uopste nisi preopterecena SDPom :D :D
KatarinaKosaca

#174 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

Ti lupas gluposti kao i obicno. ja sam cifre komentirala. Onda sam bila zelembac, pa sam cak dobila i psihoprofil besplatno. Ja niti njega ni tebe nisam licno niti vrijedjala niti analizirala. I ti i on mene jeste. Mala razlika :wink:

a vidi se ko je opterecen SDP-om.
popajic

#175 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by popajic »

@Katarina Kosaca
Svakoj dogmi ide na živce čuti istinu
Tacno,ali dogma nije klin pa da se dogmom izbija.A istina su cinjenice.ONA odredjuje je li nesto realnost ili ubleha !
Post Reply