TV Kantona Sarajevo
Moderator: anex
- karanana
#151 Re: TV Kantona Sarajevo
odakle ti informacija da su skrsili milijardu maraka? jeli to vise figurativno? hahahaha, cuj milijardu...pa ne govorimo o zrnima rize. to ispade 70 miliona godisnje od kraja rata. hahahaha, ljudi bacate se milijardama ko da su kamencici na plazi.
znam da dobijaju nase pare kroz budzet, to sam i napisao da otprilike dobiju marku mjesecno po stanovniku. ja koliko znam prosle godine su dobili 6 miliona. ako to podijelis sa brojem stanovnika kantona, dobijes otprilike onu jednu marku mjesecno po stanovniku koju sam spomenuo.
znam da dobijaju nase pare kroz budzet, to sam i napisao da otprilike dobiju marku mjesecno po stanovniku. ja koliko znam prosle godine su dobili 6 miliona. ako to podijelis sa brojem stanovnika kantona, dobijes otprilike onu jednu marku mjesecno po stanovniku koju sam spomenuo.
-
Lesli Eldridž
#152 Re: TV Kantona Sarajevo
Živa istina. Treba malo progooglati, ali novine su pisale o tome. To je bilo pranje para vlasti preko režimske televizije. To je trajalo godinama i nije čudo da su potrošili milijardu KM. Informacija u medijima je bila ovakva, a koliko je tačna? Vjerujem da jeste, jer je više novina i magazina o tome pisalo. Šokantno, jeste, ali ne tvrdim da je baš 100% tačno. Ako šta nađem postavit ću link.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#153 Re: TV Kantona Sarajevo
zoom66 wrote:lesli je za boska buhu dzeko
-
Klodovik
#154 Re: TV Kantona Sarajevo
Ali pazi uspona... 85%. Majstori.
- sisley
#155 Re: TV Kantona Sarajevo
TVSA, meni najbolja i najdraža tv
.
- BarbaDue
#156 Re: TV Kantona Sarajevo
jbt, pici spasi ćojku životpici wrote:zoom66 wrote:lesli je za boska buhu dzeko
![]()
![]()
![]()
![]()
a hebo ga ti sto me nasmija
![]()
![]()
![]()
....Lesliiiiii paz Metakkkk
![]()
-
Lesli Eldridž
#157 Re: TV Kantona Sarajevo
Provjereno - pisalo u novinama da je oprana milijarda KM preko TVSA. 
- negativ
#158 Re: TV Kantona Sarajevo
Jel ono njima onaj Zlatar glavni?
Ma to je kadar, čudo jedno!
Baš me onda čudi da se peru pare?
-
Nadnaravna
#159 Re: TV Kantona Sarajevo
Ako su tacne informacije o iznosu novca koji se ulaze u TV SA, onda bi gradjani Kantona Sarajevo trebali traziti ukidanje ove televizije. Ne mogu da shvatim da se od toliko novca ne moze napraviti kvalitetan program, odnosno da taj program ukljucuje informativne, obrazovne, zabavne i ostale sadrzaje koje odgovaraju potrebama makar prosjecnog gradjanina. Ili je, pak, problem u prosjeku nas, gradjana? Kvalitet programa je ispod svakog profesionalnog standarda. Svakako ima i previse privatnih "mahalskih" tv programa.
- ja.neron
#160 Re: TV Kantona Sarajevo
za picija i karananu

-
Area_51
#161 Re: TV Kantona Sarajevo
Ako je Brankica Rudan najveci problem TVSA, onda tamo nema problema. Nadam se svi mi koji pisemo ovdje smo svjesni da iz nasih dzepova ide par miliona KM godisnje, na to da se ne izrazavam sta od televizije, na kojoj radi druga novinarska liga, sa isto tako drugom realizazorskom ekipom. To sto tamo jeste skoro jednonacionalan sastav, to ne primjecujemo, vec naprotiv primjecujemo onaj 1% drugih koji tamo rade. Isto tako u onih 99% ne primjecujemo one koji su jos sljegli sa raznih strana. Nek si stavio sliku ovih djevojcica od kojih je jedna iz Rogatice, tacnije sela okolo, e meni je to problem, a volio bih da tamo ima vise drugi nacionalnosti da se nama Bosnjacima ne spocitava da smo isti kao »oni« iako ovdje ima mnogo likova kojima je nadasve drago sto je TVSA maltene jednonacionalna.
To sto takva rezimska televizija prati samo SDA i SBiH, to nije vazno.
To sto takva rezimska televizija uposljava novinara za koje je saglasna SDA i SBiH, to nije vazno.
To sto takva rezimska televiziaj zavrti par miliona budzetskih sredstava, nasih para ljudi, to nije vazno.
To sto takva rezimska televizija ima najnegleaniji program, za previse para, tih istih nasih, to nije vazno.
PROBLEM je onih 1% sto rade a nisu Bosnjaci. Sto je fino ne preimenuju u BTV ili Bosnjacka televijija pa da i Reis bude zadovoljan, samo nek je onda on placa.
To sto takva rezimska televizija uposljava novinara za koje je saglasna SDA i SBiH, to nije vazno.
To sto takva rezimska televiziaj zavrti par miliona budzetskih sredstava, nasih para ljudi, to nije vazno.
To sto takva rezimska televizija ima najnegleaniji program, za previse para, tih istih nasih, to nije vazno.
PROBLEM je onih 1% sto rade a nisu Bosnjaci. Sto je fino ne preimenuju u BTV ili Bosnjacka televijija pa da i Reis bude zadovoljan, samo nek je onda on placa.
Last edited by Area_51 on 24/07/2009 14:37, edited 1 time in total.
- swirl
#162 Re: TV Kantona Sarajevo
Zlatar nema raje sa fakulteta, zavrsio ga za 5 dananegativ wrote:Jel ono njima onaj Zlatar glavni?
-
Area_51
#163 Re: TV Kantona Sarajevo
Gledam veceras emisiju Zvonke Marica, tema potencijalna kupovina NTV od strane Gradske uprave.
Prvi zakljucak:
- Urednicki promasaj, jer nije pozvao stranu koja zagovara kupovinu vec, samo onu koja to negira. Osnovni postulat novinarstva narusen, nema obje strane price, slucaj je za RAK. Definitivno opet imamo na terenu potvrdu da je TVSA rezimska televizija, da se Zvonko Maric definitivno prodao, nacin na koji je skidao gledaoce s linije ako su probali braniti ono sto je suprotno njegovom vecerasnjem zadatku. O dvoje smusenih gostiju, ne znam ko je gori i manje pametan, ne bih.
Drugi zakljucak:
- Zavrsna recenika kako se treba zalazag da NTV99 ostane nezavisni mediji iz usta ZAVISNOG i REZIMSKOG urednika, malo je odvratno. Ovdje je vidno da se TVSA boji bilo kakve konkurencije, pa jos k tome laze da im iz budzeta dolazi sve manje novca, a tacno je da dolazi oko 4 miliona KM godisnje, pa nam taj isti rezimski prodati urednik govori kako nije vrijeme, jer je recesija. Ispade za davanje para gradjanje prema TVSA iliti rezimskoj kantonalnoj televiziji nema recesije, to je opravdano. Sto to gospodja iz Nase stranke ne rece. Ona to kao fol ne vidi.
Treci zakljucak:
- Kaze onaj neki vijecnik iz SDA da treba studija ekonomske opravdanost. Kako je covjek glup, to je poezija. Pa iz budzeta Kantona Sarajevo, citaj nasih novaca, daje se 4 milioona KM, da ponovim 4 miliona KM godisnje, jer je televizija kantonalna rentabilna i sad on nagoni vodu na svoj mlin (moram njegovim rijecnikom) kao fol treba studija opravdanosti. Pa TVSA danas je ekonomski najneopravdanija televizija koja postoji.
Cetvrti zakljucak:
- Na televiziji kantonalnoj, kao fol ispunjavaju se potrebe gradjanja radi 97% istog naroda, uz to jedno 99% iz SDA kadrova i SBiH, pa to kao treba biti televizija svih gradjana. Ma dajte ljudi, Gebels je mala maca za vas.
OVA VECERASNJA EMISIJA JE SRAMOTA ZA OBJEKTIVNO NOVINARSTVO.
Prvi zakljucak:
- Urednicki promasaj, jer nije pozvao stranu koja zagovara kupovinu vec, samo onu koja to negira. Osnovni postulat novinarstva narusen, nema obje strane price, slucaj je za RAK. Definitivno opet imamo na terenu potvrdu da je TVSA rezimska televizija, da se Zvonko Maric definitivno prodao, nacin na koji je skidao gledaoce s linije ako su probali braniti ono sto je suprotno njegovom vecerasnjem zadatku. O dvoje smusenih gostiju, ne znam ko je gori i manje pametan, ne bih.
Drugi zakljucak:
- Zavrsna recenika kako se treba zalazag da NTV99 ostane nezavisni mediji iz usta ZAVISNOG i REZIMSKOG urednika, malo je odvratno. Ovdje je vidno da se TVSA boji bilo kakve konkurencije, pa jos k tome laze da im iz budzeta dolazi sve manje novca, a tacno je da dolazi oko 4 miliona KM godisnje, pa nam taj isti rezimski prodati urednik govori kako nije vrijeme, jer je recesija. Ispade za davanje para gradjanje prema TVSA iliti rezimskoj kantonalnoj televiziji nema recesije, to je opravdano. Sto to gospodja iz Nase stranke ne rece. Ona to kao fol ne vidi.
Treci zakljucak:
- Kaze onaj neki vijecnik iz SDA da treba studija ekonomske opravdanost. Kako je covjek glup, to je poezija. Pa iz budzeta Kantona Sarajevo, citaj nasih novaca, daje se 4 milioona KM, da ponovim 4 miliona KM godisnje, jer je televizija kantonalna rentabilna i sad on nagoni vodu na svoj mlin (moram njegovim rijecnikom) kao fol treba studija opravdanosti. Pa TVSA danas je ekonomski najneopravdanija televizija koja postoji.
Cetvrti zakljucak:
- Na televiziji kantonalnoj, kao fol ispunjavaju se potrebe gradjanja radi 97% istog naroda, uz to jedno 99% iz SDA kadrova i SBiH, pa to kao treba biti televizija svih gradjana. Ma dajte ljudi, Gebels je mala maca za vas.
OVA VECERASNJA EMISIJA JE SRAMOTA ZA OBJEKTIVNO NOVINARSTVO.
- karanana
#164 Re: TV Kantona Sarajevo
berinica je bas bas slatka. nije mi jasno sta su se ove sarajlije izopacile, ko stare babe, na sve se zale. jednima smeta sto se neko zove brankica i radi na tvsa, drugima smeta sto je neko dosao iz rogatice i radi na tvsa....pa ima li ijedna kombinacija da odgovara osim da je neko musliman i da je 5 generacija unazad sarajlja sa carsije?
kako je samo slatka. jeli o njoj govoris kad spominjes rogaticu? i sta sad bi ti da diskriminiras nekog na osnovu mjesta odakle potice? a recenicu ranije optuzujes kako ostali diskriminiraju na osnovu imena.
kako je samo slatka. jeli o njoj govoris kad spominjes rogaticu? i sta sad bi ti da diskriminiras nekog na osnovu mjesta odakle potice? a recenicu ranije optuzujes kako ostali diskriminiraju na osnovu imena.
- Neelix
#165 Re: TV Kantona Sarajevo
dalje necu ni citati jer LAZES da gledas emisiju. NIKO IZ SDP-ove gradske vlasti nije zelio da dodje u emisiju, jasno je receno na pocetku. Adil Kulenovic takodje.Area_51 wrote:Gledam veceras emisiju Zvonke Marica, tema potencijalna kupovina NTV od strane Gradske uprave.
Prvi zakljucak:
- Urednicki promasaj, jer nije pozvao stranu koja zagovara kupovinu vec, samo onu koja to negira. Osnovni postulat novinarstva narusen, nema obje strane price, slucaj je za RAK.
lazes da gledas i zato sto tema emisije nije bila tvsa o kojoj si razglabao citav post, jel?
-
sandero
#166 Re: TV Kantona Sarajevo
-
Area_51
#167 Re: TV Kantona Sarajevo
Znao sam neko ce se javljati, pa sam provjerio, nije zvao nikog, jer bi neko rado dosao. Tema je bila kupovina NTV99 ili ocuvanje nezavisnog medija. Nauci nesto, nikad ne lazem, nisam SDA.Neelix wrote:
dalje necu ni citati jer LAZES da gledas emisiju. NIKO IZ SDP-ove gradske vlasti nije zelio da dodje u emisiju, jasno je receno na pocetku. Adil Kulenovic takodje.
lazes da gledas i zato sto tema emisije nije bila tvsa o kojoj si razglabao citav post, jel?
-
samo malo
#168 Re: TV Kantona Sarajevo
Kako su ofirni, godisnje muzu 4 miliona iz budjeta, a kad im zaprijeti konkurencija, dizu hampu zbog 2 miliona koja bi na konkurenciju bila utrosena.
I ko je prvoborac, uguz Zvonko Maric i SDA udarne snage.
I ko je prvoborac, uguz Zvonko Maric i SDA udarne snage.
- ja.neron
#169 Re: TV Kantona Sarajevo
Area_51 wrote:Ako je Brankica Rudan najveci problem TVSA, onda tamo nema problema. Nadam se svi mi koji pisemo ovdje smo svjesni da iz nasih dzepova ide par miliona KM godisnje, na to da se ne izrazavam sta od televizije, na kojoj radi druga novinarska liga, sa isto tako drugom realizazorskom ekipom. To sto tamo jeste skoro jednonacionalan sastav, to ne primjecujemo, vec naprotiv primjecujemo onaj 1% drugih koji tamo rade. Isto tako u onih 99% ne primjecujemo one koji su jos sljegli sa raznih strana. Nek si stavio sliku ovih djevojcica od kojih je jedna iz Rogatice, tacnije sela okolo, e meni je to problem, a volio bih da tamo ima vise drugi nacionalnosti da se nama Bosnjacima ne spocitava da smo isti kao »oni« iako ovdje ima mnogo likova kojima je nadasve drago sto je TVSA maltene jednonacionalna.
vrati se par strana unazad pa ćeš vidjeti ko meni smeta na TVSA to je Aldijana Gudija žena od Zarifa Guhdije, a prvenstveno mi smeta jer zaaavija dok priča i slike sam postavio za ljude koji gledaju "ljepotu a ne kako priča"
P.S. što se tiče B.Rudan njoj ne bih dozvolio da glumi ni u drugorazrednim hororima
Last edited by ja.neron on 28/07/2009 00:17, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#170 Re: TV Kantona Sarajevo
Neelix wrote:dalje necu ni citati jer LAZES da gledas emisiju. NIKO IZ SDP-ove gradske vlasti nije zelio da dodje u emisiju, jasno je receno na pocetku. Adil Kulenovic takodje.Area_51 wrote:Gledam veceras emisiju Zvonke Marica, tema potencijalna kupovina NTV od strane Gradske uprave.
Prvi zakljucak:
- Urednicki promasaj, jer nije pozvao stranu koja zagovara kupovinu vec, samo onu koja to negira. Osnovni postulat novinarstva narusen, nema obje strane price, slucaj je za RAK.
Nego,kada smo kod LAZI,sta ima u ABA3U?
Koliko god tendenciozna zvonkina (il' kako se vec zove,il' kako se vec prije zvao onaj lik
Apsolutno je bespotrebno ulaziti u jednu takvu avanturu kakva je studio 99,a apsolutno je potrebno ,i to pod hitno
- Neelix
#171 Re: TV Kantona Sarajevo
sta si provjerio?Area_51 wrote:Znao sam neko ce se javljati, pa sam provjerio, nije zvao nikog, jer bi neko rado dosao. Tema je bila kupovina NTV99 ili ocuvanje nezavisnog medija. Nauci nesto, nikad ne lazem, nisam SDA.Neelix wrote:
dalje necu ni citati jer LAZES da gledas emisiju. NIKO IZ SDP-ove gradske vlasti nije zelio da dodje u emisiju, jasno je receno na pocetku. Adil Kulenovic takodje.
sta si rekao na temu emisije, pored laprdanja o SDA u postu o ntv 99? zasto ne odgovoris na temu? jel ok ulagati u ovo doba 2 miliona IZ BUDZETA ZA KOJI STALNO KUKAJU DA JE MALI da bi aljo spasio pajdu adila od propadanja? jel ok dati 2 miliona ZA JOS JEDAN DRZAVNI MEDIJ a ne dati 15.000 ili koliko ona zena rece za obnovu kuca sehidskim porodicama? i to PORED protivljenja SVIH OSTALIH stranaka, pored PRESKAKANJA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA, pored NEPOSTOJANJA PODRSKE GRADJANSTVA?
i ja puno pitam, naravno da jeste kada podrzavas pjanu kojem je glavna funkcija PROMOCIJA STRANKE a ne poboljsanje zivota gradjana. sve do jednog poteza koji je dosad napravio u tom je smjeru uradjen.
- hamza_sa
#172 Re: TV Kantona Sarajevo
Meni nije i nikada nece smetati neko ko se zove Brankica i radi na TV SA, ali Rudan Brankica hoce i smeta zbog svega onoga sto sam napisao o njoj.karanana wrote:berinica je bas bas slatka. nije mi jasno sta su se ove sarajlije izopacile, ko stare babe, na sve se zale. jednima smeta sto se neko zove brankica i radi na tvsa, drugima smeta sto je neko dosao iz rogatice i radi na tvsa....pa ima li ijedna kombinacija da odgovara osim da je neko musliman i da je 5 generacija unazad sarajlja sa carsije?
- don vito
#173 Re: TV Kantona Sarajevo
Ogavna je i sama pomisao da grad kupi NTV99, ali kad vidim koliko su se ubehutili paraziti i SDA/SBiH dupelisci sa Kantonalne TV, onda mi je drago sto se o ovome prica. U moru tih novinarskih antitalenata, analfabeta, rezimskih ljudi koje placaju stanovnici Kantona Sarajevo, jedno ime ipak zasluzuje da se istakne kao vrhunac bescasca: Bajram Demici koji je promijenio ime i prezime u Zvonko Maric kako bi dobio posao jer je falilo Hrvata na televiziji. Kasnije mu je kasikica upadala u razne "humanitarne" projekte pa danas, kao urednik na televiziji sa najmanjom gledanoscu i bez ikakvog marketinga, vozi novi RAV4. Zar se od takvog ljigavca moze nesto drugo ocekivati nego da ukida iz programa gledaoce koji ne podrzavaju njegovu opciju? Grad ne treba kupovati NTV99, isto kao sto i Kanton treba ukinuti svako finansiranje TVSA. Ako Demici, Zlatar i ostala SDA/SBiH bratija mogu opstati na trzistu, bujrum.
- video
#174 Re: TV Kantona Sarajevo
Mojne se @neelix puno zezati, mogu ti oni na kosti navaliti onog bradonju sa zelenim pezoom(meshchini 206) pa da te satare kod RTV domaNeelix wrote:sta si provjerio?Area_51 wrote:Znao sam neko ce se javljati, pa sam provjerio, nije zvao nikog, jer bi neko rado dosao. Tema je bila kupovina NTV99 ili ocuvanje nezavisnog medija. Nauci nesto, nikad ne lazem, nisam SDA.Neelix wrote:
sta si rekao na temu emisije, pored laprdanja o SDA u postu o ntv 99? zasto ne odgovoris na temu? jel ok ulagati u ovo doba 2 miliona IZ BUDZETA ZA KOJI STALNO KUKAJU DA JE MALI da bi aljo spasio pajdu adila od propadanja? jel ok dati 2 miliona ZA JOS JEDAN DRZAVNI MEDIJ a ne dati 15.000 ili koliko ona zena rece za obnovu kuca sehidskim porodicama? i to PORED protivljenja SVIH OSTALIH stranaka, pored PRESKAKANJA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA, pored NEPOSTOJANJA PODRSKE GRADJANSTVA?
i ja puno pitam, naravno da jeste kada podrzavas pjanu kojem je glavna funkcija PROMOCIJA STRANKE a ne poboljsanje zivota gradjana. sve do jednog poteza koji je dosad napravio u tom je smjeru uradjen.
- Neelix
#175 Re: TV Kantona Sarajevo
video wrote:
Mojne se @neelix puno zezati, mogu ti oni na kosti navaliti onog bradonju sa zelenim pezoom(meshchini 206) pa da te satare kod RTV doma![]()
ma nigdje veze je logika, ne branim ja tvsa, boli me hashim za njih, ali u ovoj prici oko 99 TVSA NIJE TEMA, a sdp ljaga konstantno skrece paznju sa siledzijskog poteza sdp vecine u gradskom vijecu okrecuci pricu na njih.
sto je najgore, poslije optuzuju avaz za takvu pricu, kao sram ih bilo kako mogu tako
sto ti je licemjerstvo u najgorem obliku