Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
- shuriken
#151 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
ne samo da neko tako razmislja
nego neko ima deset godina iskustva u novinarstvu
zemlja koja ima ovakvo novinarstvo mora se bojati za svoju buducnost
preostaje pitanje: avaz, saff, as, ekstra?
nego neko ima deset godina iskustva u novinarstvu
zemlja koja ima ovakvo novinarstvo mora se bojati za svoju buducnost
preostaje pitanje: avaz, saff, as, ekstra?
- lopta
#152 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Mozda ce neko misliti da je nerealno, ali mislim da sami organizatori/simpatizeri ili sta vec istog ovog festivala izmisljaju ovakve stvari namjerno o prave sebi odlicnu reklamu, a u isto vrijeme imaju argument u tome kada traze zastitu policije i podrsku nekih organizacija, stranih ambasada, itd.
- stochar
#153 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
jeste, po istoj smo se formuli mi sami granatama gadjali cijeli rat... jebo te, risto djogo vam nije ravan...lopta wrote:Mozda ce neko misliti da je nerealno, ali mislim da sami organizatori/simpatizeri ili sta vec istog ovog festivala izmisljaju ovakve stvari namjerno o prave sebi odlicnu reklamu, a u isto vrijeme imaju argument u tome kada traze zastitu policije i podrsku nekih organizacija, stranih ambasada, itd.
-
callmethebreeeze
#154 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
hebi ga, nekima ce prije metar u guzicu uci, nego cenat u glavu.stochar wrote:jeste, po istoj smo se formuli mi sami granatama gadjali cijeli rat... jebo te, risto djogo vam nije ravan...lopta wrote:Mozda ce neko misliti da je nerealno, ali mislim da sami organizatori/simpatizeri ili sta vec istog ovog festivala izmisljaju ovakve stvari namjerno o prave sebi odlicnu reklamu, a u isto vrijeme imaju argument u tome kada traze zastitu policije i podrsku nekih organizacija, stranih ambasada, itd.
- tranquil
#155 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Fakat ne mogu da vjerujem, ovaj "antipederski" tabor, svi su spremni na zabrane, poneki oštriji bi malo i tukli, zatvarali, već su banirani oni koji bi ubijali.... A kada je na konkretne adrese došla konkretna prijetnja smrću i počela konkretna policijska istraga, odjednom stav "ma ne bi niko prijetio, šta vam je, mi smo tolerantni, to su oni garant sami sebi da skrenu pažnju"...
"Mi bismo im zabranili rad i gadi nam se sve što oni predstavljaju ali nismo mi ti koji prijetimo"
I ni jedna jedina riječ osude, podrške novinarima, sami su krivi hebiga šta čačkaju mečku. Pobit, jašta neg pobit, đubrad. Slažemo se slažemo. A fašisti nismo, nema govora, samo malo tradicionalni i konzervativni. A poznato je da se u tradicionalnim i konzervativnim društvima ovakvo pisanje kažnjava smrću, tako da smo tu negdje u prosjeku.
Žalosno (bilo bi smiješno da okolnosti nisu ovakve).
"Mi bismo im zabranili rad i gadi nam se sve što oni predstavljaju ali nismo mi ti koji prijetimo"
I ni jedna jedina riječ osude, podrške novinarima, sami su krivi hebiga šta čačkaju mečku. Pobit, jašta neg pobit, đubrad. Slažemo se slažemo. A fašisti nismo, nema govora, samo malo tradicionalni i konzervativni. A poznato je da se u tradicionalnim i konzervativnim društvima ovakvo pisanje kažnjava smrću, tako da smo tu negdje u prosjeku.
Žalosno (bilo bi smiješno da okolnosti nisu ovakve).
- Irelevantan
#156 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Svi se digli protiv pedera, šta je ovom narodu prijete, bi da tuku, umjesto da rade šta drugo.
Pa i pederi su ljudi samo malo drukčijih opredjeljenja
,
Imajući u vidu da na marketu nema ličnih kontakata ovdje ću dati oglas
Lijep zgodan topdžija
traži zgodnog mladog furundžiju koji voli otpozadi, radi druženja
, diskrecija zagarantovana, neka mi se jave na PP (Pici ne javljaj se).
Eto ja priznah, hajmo i drugi mojim stopama, da ne bude da svi mrze pedere,
Pa i pederi su ljudi samo malo drukčijih opredjeljenja
Imajući u vidu da na marketu nema ličnih kontakata ovdje ću dati oglas
Lijep zgodan topdžija
Eto ja priznah, hajmo i drugi mojim stopama, da ne bude da svi mrze pedere,
- lopta
#157 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Ma da u pravu si ''ratni veterani'' su ovo pisali, njima je bas vazan ovaj festival, to im je najvazniji problem u ovoj drzavi.stochar wrote:jeste, po istoj smo se formuli mi sami granatama gadjali cijeli rat... jebo te, risto djogo vam nije ravan...lopta wrote:Mozda ce neko misliti da je nerealno, ali mislim da sami organizatori/simpatizeri ili sta vec istog ovog festivala izmisljaju ovakve stvari namjerno o prave sebi odlicnu reklamu, a u isto vrijeme imaju argument u tome kada traze zastitu policije i podrsku nekih organizacija, stranih ambasada, itd.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#158 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Od prijetnji do izvrsenja, na nasu srecu, kod komsija.
Globus
Napadnut glavni urednik bugarske internetske stranice
Glavnog urednika jedne informativne internetske stranice Ogniana Stefanova napale su i teško ranile nepoznate osobe u ponedjeljak navečer u Sofiji, saopćilo je u utorak ministarstvo unutarnjih poslova.
Pedesetčetverogodišnjeg Stefanova, glavnog urednika stranice http://www.frognews.bg, pretukla su četvorica muškaraca obučenih u crno i naoružanih čekićima kad je sa suprugom izlazio iz restorana. Zadobio je brojne povrede po glavi.
Prikopčan je na aparat za disanje, a obje noge i kičma su mu slomljeni, precizirao je direktor vojne bolnice Stojan Tonev.
Pretpostavlja se da Stefanov stoji iza jedne anonimne stranice, http://www.opasnite.net63.net, što je on negirao.
Ova stranica objavljuje optužbe u vezi s korupcijom u koju su umiješane visoke sfere vlasti, kao i kritike na račun policijskih oficira i sumnjivih biznismena.
(FENA)
-
popajic
#159 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Demokratija Mirci,demokratija
ulazi i kod nas na velika vrata...kazu !
-
mIRCerka
#160 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
pas mu m ko upali svjetlo...popajic wrote:Demokratija Mirci,demokratijaulazi i kod nas na velika vrata...kazu !
- uvjek dobar gost
#161 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Kako će se tek ovdje ponašati vlastodršci i njihova hobotnica kad osjete da su u opasnosti.. ovo sada sve još uvijek je piškenje uz vjetar...mIRCerka wrote:Od prijetnji do izvrsenja, na nasu srecu, kod komsija.Globus
Napadnut glavni urednik bugarske internetske stranice
Glavnog urednika jedne informativne internetske stranice Ogniana Stefanova napale su i teško ranile nepoznate osobe u ponedjeljak navečer u Sofiji, saopćilo je u utorak ministarstvo unutarnjih poslova.
Pedesetčetverogodišnjeg Stefanova, glavnog urednika stranice http://www.frognews.bg, pretukla su četvorica muškaraca obučenih u crno i naoružanih čekićima kad je sa suprugom izlazio iz restorana. Zadobio je brojne povrede po glavi.
Prikopčan je na aparat za disanje, a obje noge i kičma su mu slomljeni, precizirao je direktor vojne bolnice Stojan Tonev.
Pretpostavlja se da Stefanov stoji iza jedne anonimne stranice, http://www.opasnite.net63.net, što je on negirao.
Ova stranica objavljuje optužbe u vezi s korupcijom u koju su umiješane visoke sfere vlasti, kao i kritike na račun policijskih oficira i sumnjivih biznismena.
(FENA)
- uvjek dobar gost
#162 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
.. Prijetnje su na neki način ostvarene... sinoć su sarajlije pokazale zube na novinarima i policajcima, do kraja festivala garant će im pasti šaka i neko drugi.. sve u svemu.. sarajlije su čekale mrak da pokažu zube..
Kada bi ovako sarajlije pokazivale zube kada se radi o ostalim pripadnicima q populacije, a tu prvenstveno mislim na premijera federacije, premijera kantona, komplet parlament, vijeće ministara i sve ostale feudalce ove zemlje .. nadao bi se nečemu..
A ovako Sarajevo sjedi 2-.
Baš razmišljam hoće li se i ko oglasiti i šta će na sve reći majka ovog grada ili će se i ona javno i ponovo odreći crnih ovaca u svojoj porodici-familiji što su ovaj put svakako pripadnici q populacije...
Živili
Kada bi ovako sarajlije pokazivale zube kada se radi o ostalim pripadnicima q populacije, a tu prvenstveno mislim na premijera federacije, premijera kantona, komplet parlament, vijeće ministara i sve ostale feudalce ove zemlje .. nadao bi se nečemu..
A ovako Sarajevo sjedi 2-.
Baš razmišljam hoće li se i ko oglasiti i šta će na sve reći majka ovog grada ili će se i ona javno i ponovo odreći crnih ovaca u svojoj porodici-familiji što su ovaj put svakako pripadnici q populacije...
Živili
-
sarajevo63
#163 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Uz gore napisano mene interesuje i hoće li neko iz Kantona progovoriti.
Mene opet sve fura na Štulića: Užas je naša furka
Mene opet sve fura na Štulića: Užas je naša furka
- ZZZlica
#164 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Ono sinoć je, nemojmo se zavaravati, bila prava "Kristalna noć", užasna je ta količina mržnje ispoljene u svetom mjesecu Ramazanu... orgija netrpeljivosti, polu- i potpuno pokrivenih tzv. "vjernica" i "vjernika" koji organizovano vrijeđaju, tuku i trče za učesnicima festivala uz povike "Tekbir"!!! u mjesecu ljubavi i praštanja... danas se zaista stidim što sam rođena i živim u ovom gradu... Odakle su izmiljele one fašističke spodobe? Zašto ne reagira gradonačelnica? Ona je po sopstvenim riječima "majka", ali valjda je to svim stanovnicima ovog grada bez obzira na seksualnu orijentaciju... Šta na sve to kaže kantonalni premijer? Ako je prozvao i osudio "neformalnu grupu građana" na onomad demonstracijama, trebalo bi valjda i ovo osuditi i pohvatati odgovorne (dovoljno je video i fotografskog materijala)... jer prvo su došli po homoseksualce... onda sve ostale koji se ne uklapaju u njihovu mračnu, saudijsko-arapsku koncepciju vjere i života... mene je STRAH 
-
popajic
#165 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Pa i to, kao i sve ostalo, nije u njenom domenu! Fuj!!!@ZZZlica
Ono sinoć je, nemojmo se zavaravati, bila prava "Kristalna noć", užasna je ta količina mržnje ispoljene u svetom mjesecu Ramazanu... orgija netrpeljivosti, polu- i potpuno pokrivenih tzv. "vjernica" i "vjernika" koji organizovano vrijeđaju, tuku i trče za učesnicima festivala uz povike "Tekbir"!!! u mjesecu ljubavi i praštanja... danas se zaista stidim što sam rođena i živim u ovom gradu... Odakle su izmiljele one fašističke spodobe? Zašto ne reagira gradonačelnica?
-
mIRCerka
#166 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Ova tema je tema o prijetecim pismima novinarima. Ne okrecite sve na pricu o protestima posto je ta tema na ciscenju.
DOSTA VAS JE VISE.
DOSTA VAS JE VISE.
- kockica_kockica
#167 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
sinoc su vehabije istukle uglavnom heteroseksulace koji su dosli na taj festival... neka imena su objavljena, moja prijateljica/ poznanica je bila sinoc na otvorenju festivala, sa svojim prijatlejima.. dobili su povrede po glavi i trenutno je kuci na bolovanju...
a ni ona ni njeni prijatelji nisu gay samo su bili znatizeljni da vide o cemu je rijec na tom festivalu...
ja vise nemam rijeci na ovoliki primitivizam u nasem gradu... i sve to u vrijeme Ramazana... ovo je bas tuzno

oprostite na off topicu
ja vise nemam rijeci na ovoliki primitivizam u nasem gradu... i sve to u vrijeme Ramazana... ovo je bas tuzno
oprostite na off topicu
- zlatiborka
#168 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Koliko se sjecam u opisu njenih poslova bas stoji:popajic wrote:Pa i to, kao i sve ostalo, nije u njenom domenu! Fuj!!!@ZZZlica
Ono sinoć je, nemojmo se zavaravati, bila prava "Kristalna noć", užasna je ta količina mržnje ispoljene u svetom mjesecu Ramazanu... orgija netrpeljivosti, polu- i potpuno pokrivenih tzv. "vjernica" i "vjernika" koji organizovano vrijeđaju, tuku i trče za učesnicima festivala uz povike "Tekbir"!!! u mjesecu ljubavi i praštanja... danas se zaista stidim što sam rođena i živim u ovom gradu... Odakle su izmiljele one fašističke spodobe? Zašto ne reagira gradonačelnica?
- promovisanje grada Sarajeva kroz:
- turizam
- festivale
- izlozbe
- sportska takmicenja
....
....
...tako nekako, sjecam se da je i na TV kantonalnoj slicno rekla.....
...ko ima ovo tacno kako je napisano, bas bi bilo dobro da ponovo procitamo.....
- krivorijek
#169 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Evo malo prijetnji 'u medijima' poslije sinocnjeg incidenta:
P.S. Ovo se nikako ne smije razumjeti kao napad na vjernike, nego kao mala demonstracija shvatanja vjere kod radikalne manjine.
Eto koji je to mentalitet, moli covjek Allaha da mu oprosti zbog typosa, a ovamo poziva na linc...24.09.08. u 23:07 od feriz
Batina, batina i samo batina!
Zivotinje su moralnije ne opste se sa istim polom, a insan...
Molim Alllaha dz.s. da ih uputi!
---------------------------------------------
24.09.08. u 23:10 od feriz
PST moj propust umesto Allah dz.s. napisao sam Alllah dz.s. molim Allaha dz.s. da mi oprosti!
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... ani-pedere
P.S. Ovo se nikako ne smije razumjeti kao napad na vjernike, nego kao mala demonstracija shvatanja vjere kod radikalne manjine.
-
Wolfheart
#170 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
ja fakat ne kontam ovaj grad. pa gdje su ti gradjani koji ce se dici i doci tamo da zastite narod od terorista?
policija?
jadno.
policija?
jadno.
- iz dna duše
#171 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Pa taj "Feriz" treba da se zove musliman-vjernik....krivorijek wrote:Evo malo prijetnji 'u medijima' poslije sinocnjeg incidenta:Eto koji je to mentalitet, moli covjek Allaha da mu oprosti zbog typosa, a ovamo poziva na linc...24.09.08. u 23:07 od feriz
Batina, batina i samo batina!
Zivotinje su moralnije ne opste se sa istim polom, a insan...
Molim Alllaha dz.s. da ih uputi!
---------------------------------------------
24.09.08. u 23:10 od feriz
PST moj propust umesto Allah dz.s. napisao sam Alllah dz.s. molim Allaha dz.s. da mi oprosti!
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... ani-pedere
Čovječe, ti bi batinao, ti bi ovo, ti bi ono, a Ramazan...
Ti nisi ni v od vjernika niti m od muslimana,,,
Srami se svoje izjave, i ti i svi oni koji su napadali nevine ljude, zato što drugačije misle, žive...
Takvi su u ratu ubijali ljude druge vjere, jer ne vjeruju "u istog boga"...
Mog oca su takvi batinali u logoru, zapjenjeni od mržnje jer je druge vjere...a batinaši kršćani, on musliman...
Pravi muslimani se stide takvih muslimana...
Smatram se boljom muslimankom od tebe iako ne idem u džamiju, ne klanjam, ne postim...
Naime, ja ne bih mrava zgazila, siromašnijim od mene uvijek pomognem, ne lažem, ne kradem, ne varam, ne bih nikoga mrko pogledala, tolerantna sam prema drugima koji drugačije žive, vjeruju, misle...
Ja obaveze muslimana shvatam kao moju obavezu da budem dobar čovjek na ovom svijetu...
Ne bih se mijenjala sa onima koji znaju kur'an napamet, sve obaveze muslimana, a u stvarnom životu su neljudi...
Naravno, ovim ne kažem da su svi koji prakticiraju vjerske obaveze redovnim molitvama, odlascima u džamije i crkve loši, više je dobrih nego loših, ali ovi loši su najgrlatiji...
U Boga se vjeruje zbog sebe i zbog toga da te vjera napravi boljim čovjekom, a ne monstrumom. Nisi ti "Ferize" ni za jedne vjere, ti si nečovjek i svi koji pozivaju na batinanje drugih...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
- zlatiborka
#173 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
I ja mislim da je policija bila preblaga i pustila ove demonstrante do pred vrata ALU. Ni jedan bradonja ili navijac se nije trebao naci tu pred zgradom. Kako su su tu stvorili, lijepo, samo dosetali a neki i sa svojim pokrivenim zenama.
Policija dobija naredjenja od nekog iznad sebe, tu treba traziti odgovornost za ono sto se sinoc desilo.
Puni su svjetski mediji o sinocnoj sramoti u Sarajevu, ima li izjava kantonalnih i gradskih zvanicnika?
Mama i Tajo gdje ste, sta ima kod vas, jeste li sinoc iftarili u TV studiju ili u elitnom restoranu, jeste li lijepo spavali, je li vam hladno u stanu.......

Policija dobija naredjenja od nekog iznad sebe, tu treba traziti odgovornost za ono sto se sinoc desilo.
Puni su svjetski mediji o sinocnoj sramoti u Sarajevu, ima li izjava kantonalnih i gradskih zvanicnika?
Mama i Tajo gdje ste, sta ima kod vas, jeste li sinoc iftarili u TV studiju ili u elitnom restoranu, jeste li lijepo spavali, je li vam hladno u stanu.......
- bijelo_dugme
#174 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Jos jedna Gay-tema?
-
popajic
#175 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu
Gay people su ovdje totalno periferni - prijetnje novinarima,prijetnje slobodi izrazavanja i misljenja,a bogami i direktne prijetnje pojedincima su ono sto itekako treba da brine.Postao/la bijelo_dugme dana 25/09/2008 12:55
Jos jedna Gay-tema?
"branitelji" etike i morala (uglavnom "vjernici") bi vrlo nemoralno da zacepe usta svemu sto iskace iz njihove zatucane seme.
Sad su aktuelni gays,sutra oblacenje,prekosutra boja ociju,broj cipela...karikiram,ali ozbiljno naslucujem gdje sve ovo vodi.