Da ako se iskreno pokaje prije smrti ili preseljenja na drugi svijetmIRCerka wrote:Zar u islamu ne vazi ono da Bog oprasta sve osim nijekanja Boga?bullet in the head wrote:S obzirom da sam novi na forumu nisam do sada imao priliku da kazem nesto o najavljenom queer - festivalu na vec zakljucanim temama.
Protiv sam skupa, i zalazem se da se u BiH uvede smrtna kazna za homoseksualce.
Znam da ovo zvuci extremno za neke (posebno ateiste, pa mozda i neke koji bi za sebe rekli da su vjernici - muslimani, ali nisu citali Kur'an odnosno ne znaju sta je sve propisano i kakve kazne su predvidzene za stvari koje su zabranjene u Islamu).
Ali, nemojte se previse cuditi ovom stavu, to je (moze se reci) zvanicni stav Islama prema homoseksualizmu tj. smrtna kazna se praktikuje u vecini islamskih zemalja, - prema tome kada kazem da sam za uvodjenje smrtne kazne za pedere - ja samo slijedim svoju vjeru.
Neven Anđelić Queer Sarajevo
- ja.neron
#151 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
-
shalaedin
#152 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
kakvo je ovo objanjavanje tvoje licnosti, ti si napisao nesto sto nije tacno, hocu izvore tvojih ideja, a ne trebas se ovdje braniti, branit ces se pred Bogom?shalaedin wrote:shalaedin wrote:dobar argumenta, ha ha, za zakon koji je zasnovan na nemoralu, zlocinu i ubijanju, koje po Kuran-u nije dozvoljeno, a ja se proda ti ostajes na izvoru Kurana, a ne na manipulistickim lobijima individualaca.sitno wrote:
Mislim da je veci procenat ubistava zbog preljube u bilo kojoj vecoj demokratskoj zemlji nego sto je smrtnih kazni u Saudiji, Iranu i drugim serijatskim zemljama.
Saudijska Arabija, zemlja koja predstavlja Islam ima zajedno sa Izraelom najvecu konekciju sa Amerikom... a tvek sutnja ove zemlje, kraljevska porodica koja uziva u kurvama, sta znas mozda je jedan i homoseksualac..
daj ba probudite se iz kamenog doba, i Kuran te uci moralu i nicemu drugomm, to protivljenje i netolerancija prema drugim si ti, a ne Islam ili Kuran, eto to je problem i terorizma, to je trenutno problem i Islama u svijetu, i to koriste isti takvi nemoralisti na zapadu. Pitanje je samo sta ti mislis kada pomenes Islam, na zlo ili na ljubav prema Bogu, toleranciju i istinsku vjeru, ili manipulaciju, preuzimanje kontrole nad ljudima za svoj licni interes...
u biti dobro su nam poznati i placenici, bradonje, vehabije, koji imaju mjesecnu placu, jos od rata, da skupljaju sto vise ljudi na svoju stranu,
ne znamo nikad ko se krije iza ovih user-a.
pozdrav
Nije jedini razlog mog protivljenja Islam, pa i Krscansto i Judaizam i druge velike vjere svjeta to brane. Ma bolji je svaki Vehabija nego svaki homoseksualac... Sodoma i Gomora se nije dogodila Vehabijama, ona se dogodila homoseksualcima... Homoseksualizam je mana, a ne vrlina drustva. Opet cu ti navesti svoje razloge da ti ih podebljam da ti bude lakse da ih svaris:
1.Neprirodnost homoseksulanog cina,
2.razaranje i slabljenje zajednice,
3.smanjivanje nataliteta i povecana stopa mortaliteta,
4.Zato sto ubijaju normalnu ljudsku psihu u korijenu,
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno, a nije...itd.
Izvor tvog stava Kuran ili radikali?
poz[/quote]
Evo ti link pa ce ti biti jasnije o cemu ja govorim... procitaj malo o sodomi i gomori:
http://www.kuraninauka.com/?p=117
Ovo cu ti podebljati, a ako hoces i objasniti:
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno, a nije...itd.
-
sarajevo63
#153 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
[quote][Opet cu ti navesti svoje razloge da ti ih podebljam da ti bude lakse da ih svaris:
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno, a nije...itd./quote]
Pod 1: Ko si ti da sudiš? Igraš se nečeg?
Pod 2: Majmuni su na višem nivou od ovdašnjeg društva
Pod 3: Ekspertiza, analiza ili šta već? Možda uvođenje više stope PDV-a donese povećanje nataliteta. Stara kaže siromašniji imaju više djece
Pod 4: Normalnu ljudsku psihu ubijaju prethodni komentari koje si podebljao da bi ih neko svario (upravo mi se povraća)
Pod 5: Ko kome šta podmeće?
BRUKATE NAS!
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno, a nije...itd./quote]
Pod 3: Ekspertiza, analiza ili šta već? Možda uvođenje više stope PDV-a donese povećanje nataliteta. Stara kaže siromašniji imaju više djece
Pod 4: Normalnu ljudsku psihu ubijaju prethodni komentari koje si podebljao da bi ih neko svario (upravo mi se povraća)
BRUKATE NAS!
- ja.neron
#154 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
shalaedin wrote:Gay parada ne treba Sarajevu... Queer Festival takodje. Ako neko voli da svoju seksualnost izrazava nek je izrazava unutar cetri zida. Taj festival svima nama nebi zasmetao toliko da je u nekome drugome mjesecu. Nek mi neko ovdje odgovori: "Zasto se odrzava u Sarajevu i Mostaru i to u mjesecu Ramazanu? " U dva najveca grada u FBiH-a cije je stanovnistvo pretezno Islamsko. Neko ce ovo nazvati provokacijom, neko politickom igrom... ja bih to nazvao teskom greskom organizatora to sto se ovaj festival odrzava u ovom mjesecu u ova dva grada. Zasto nisu otisli u Banja Luku? Da se nisu prepali da im se nece desiti ono sto se desilo na Gey paradi u Beogradu... Moguce.
Mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da o sex. orijentaciji i svim sex. apetitima pricamo u ovome mjesecu. Mislim da se o tome inace treba da prica u 4 zida. Balkan je konzervativna sredina i volio bih da takav po ovome pitanju. Cvrst i nekompromisan. Mi treba radi naseg dusevnog mira da jedan dogadjaj sprijecimo na dostojanstven nacin i da pokusamo po tome pitanju ostanemo hladni i koncizni jer ako se sada odrzi imace te u Sarajevu za par godina paradu od Sarajke pa do Sebilja.
- uvjek dobar gost
#155 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
KOje argumente koristiti kada nešto objasniti treba onemo ko nit hoće da mu se objasni nit hoće da prizna nove spoznaje...
Ko je većina i ko je manjina.. ne bih, demokratija je vladavina većine... nad manjinom... nasilno na svoju i tuđu štetu...
Ukoliko kroz statistiku promatramo sve ovo... sve je nebuloza.... kao i sama svrha rasprave o ovakvom čemu ovdje...
Istini za volju i dalje brkamo lončiće...
Ko je većina i ko je manjina.. ne bih, demokratija je vladavina većine... nad manjinom... nasilno na svoju i tuđu štetu...
Ukoliko kroz statistiku promatramo sve ovo... sve je nebuloza.... kao i sama svrha rasprave o ovakvom čemu ovdje...
Istini za volju i dalje brkamo lončiće...
- Pasiflora
#156 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Molim te ra uradis EDIT - ja ovo nisam rekla.damir_m wrote:sitno wrote:
Mislim da je veci procenat ubistava zbog preljube u bilo kojoj vecoj demokratskoj zemlji nego sto je smrtnih kazni u Saudiji, Iranu i drugim serijatskim zemljama.
- ahmed&nedzad
#157 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Neću se uplitati u raspravu o samom ''festivalu'', ali je zanimljiv izbor termina održavanja. S jedne strane, to je posljednja trećina Ramazana uključujući i Lejletul-kadr, a s druge strane su malo poslije toga izbori.
I zašto baš samo u Sarajevu?
Neko gore spomenu LDS i prikupljanje jeftinih političkih poena. Ja se pitam da li je baš LDS taj koji može profitirati od reakcije isprovociranih muslimana
(uključujući i vehabije) ili neko drugi?! Dovoljno je da se okupi masa koja će protestovati protiv ovog ''festivala'', sa grupom bradonja u toj masi, čak i ako ne bude nekih sukoba to će neki vješto iskoristiti da prikažu ''sliku Sarajeva''.
Neko gore spomenu LDS i prikupljanje jeftinih političkih poena. Ja se pitam da li je baš LDS taj koji može profitirati od reakcije isprovociranih muslimana
(uključujući i vehabije) ili neko drugi?! Dovoljno je da se okupi masa koja će protestovati protiv ovog ''festivala'', sa grupom bradonja u toj masi, čak i ako ne bude nekih sukoba to će neki vješto iskoristiti da prikažu ''sliku Sarajeva''.
- Pasiflora
#158 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
@bullet in the head imas pm
- ja.neron
#159 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
DaysleepeR wrote:ja bih ove "zajebane" likove što pozivaju na linč stvarno cijenio da je IJEDAN ali makar JEDAN napisao "ja ću ih prebit, slomit" ali ne
Svi pišu, "mi ćemo", "narod to neće dozvolit", "horde i manijaci će", "vehabije to trebaju pobit", pa jebem mu budi laf pa napiši "JA ĆU IH SLOMIT"
ovako samo ispadate veće tetkice od pedera
ja jednom slično napisao i bio banovan 15 dana tek toliko da znaš
P.S. hajde ti napiši da te dobrovoljno banuju sedam dana, Mangupe
-
Stari
#160 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Joj sto ste zapeli s tim .... dajte momci pustite ih neka naprave demonstracije, festival, paradu ili o cemu li se vec radi ...ako ni zbog cega drugog a ono zbog toga da se ne izjednacavate sa extremistima iz Zagreba i Begesha ...Gledao sam na Youtubeu ...joj kako su ih razbili tamo na terazijama ili kako se to zove ...ma boze sacuvaj ...nemojte zato biti takvi ...jer onda niste ni sami dalje odmakli od onih... partizanovaca zvezdasa ...treba li vas podsjecati da su 1991-92 iz njihovih redova regrutovani cetnici prvoborci ?
- Fiore
#161 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Samo postoji jos jedna mogucnost.. da se bas na taj dan bude igralo., redovno kolo Premier ligeahmed&nedzad wrote:Neću se uplitati u raspravu o samom ''festivalu'', ali je zanimljiv izbor termina održavanja. S jedne strane, to je posljednja trećina Ramazana uključujući i Lejletul-kadr, a s druge strane su malo poslije toga izbori.I zašto baš samo u Sarajevu?
- uvjek dobar gost
#162 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Možda čak bude i koji derbi....Fiore wrote:Samo postoji jos jedna mogucnost.. da se bas na taj dan bude igralo., redovno kolo Premier ligeahmed&nedzad wrote:Neću se uplitati u raspravu o samom ''festivalu'', ali je zanimljiv izbor termina održavanja. S jedne strane, to je posljednja trećina Ramazana uključujući i Lejletul-kadr, a s druge strane su malo poslije toga izbori.I zašto baš samo u Sarajevu?
- Lada
#163 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
U sekularnoj državi i religija spada u četiri zida. Ne može se neko ko ima bošnjačko ime i prezime automatski svrstavati u "islamsko" stanovništvo jer je možda ateist ili agnostik. Bez popisa stanovništva se ne može tvrditi je li većina u Sarajevu islamska ili je ateistička. Nametanje drugome vjerske ili seksualne orijentacije je elementarna povreda ljudskih prava.shalaedin wrote:Gay parada ne treba Sarajevu... Queer Festival takodje. Ako neko voli da svoju seksualnost izrazava nek je izrazava unutar cetri zida. Taj festival svima nama nebi zasmetao toliko da je u nekome drugome mjesecu. Nek mi neko ovdje odgovori: "Zasto se odrzava u Sarajevu i Mostaru i to u mjesecu Ramazanu? " U dva najveca grada u FBiH-a cije je stanovnistvo pretezno Islamsko. Neko ce ovo nazvati provokacijom, neko politickom igrom... ja bih to nazvao teskom greskom organizatora to sto se ovaj festival odrzava u ovom mjesecu u ova dva grada. Zasto nisu otisli u Banja Luku? Da se nisu prepali da im se nece desiti ono sto se desilo na Gey paradi u Beogradu... Moguce.
Mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da o sex. orijentaciji i svim sex. apetitima pricamo u ovome mjesecu. Mislim da se o tome inace treba da prica u 4 zida. Balkan je konzervativna sredina i volio bih da takav po ovome pitanju. Cvrst i nekompromisan. Mi treba radi naseg dusevnog mira da jedan dogadjaj sprijecimo na dostojanstven nacin i da pokusamo po tome pitanju ostanemo hladni i koncizni jer ako se sada odrzi imace te u Sarajevu za par godina paradu od Sarajke pa do Sebilja.
- ja.neron
#164 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
[quote="Panthera"]ja stvarno neznam sta vi hocete??? sta ? sta ste vi ugrozeni??? hocete poseban status penziju zato sto ste pederi??? ..mjesto u parlamentu???...vrijeme na televiziji da vas djeca gledaju???...sta hocete...na sta ste to vi ponosni???? kome????...ne kontam...u pocetku sam bio indiferentan prema vasoj homolesbo zajednici a sad mi se sve vise gadite i mogu se identificiratri sa onbima koje vas ne podnose...jer ih vi stvarate i vi ste uzrok te mrznje......zbog pompe koju pravite zbog nacina na koji nastupate..zbog filozofije koju namecete...nisu drugi primitivni nego ste vi nametljivi, agresivni i iskljucivi...
i imate jednog aktivnog protivnika vaseg pokreta vise![/quote]
Imaš pravo
i imate jednog aktivnog protivnika vaseg pokreta vise![/quote]
Imaš pravo
-
pipi7
#165 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Izgleda da je ovaj homoseksualni festival postigao cilj željen od njegovih organizatora. Ped..luk je glavna tema svih medija pisanih i elektronskih, tema priopćenja za javnost vjerskih zajednica, nevladinih i inih organizacija. I mlado i staro priča o tome, a stavovi stranaka o ped..luku opredjeljuju puk za koga će glasati na predstojećim izborima. Evo i mi na forumu nemamo pametnija posla i samo trunimo o tome.
- ja.neron
#166 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
ko voli pedere neka još jednom zaključa sličnu temu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#167 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Ili jos bolje, da ostaviM temu otkljucanu kao spoemnik ljudskoj gluposti, licemjerstvu i đžon obrazu!ja.neron wrote:ko voli pedere neka još jednom zaključa sličnu temu
-
shalaedin
#168 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Izvini molim te... korak po korak pa ce se ljudima i pedofilija i ubijanje ciniti normalnim, bezvlasce i teror... Meni ne treba musko biti partner pored zene, nece mi necija guzica izroditi djecu, niti cu se ja pored nekoga maljavka sretan buditi. Niti ce me taj neko moci svatiti kao sto me prirodno moze svatiti zena. Homoseksualizam razara sredinu, evo vidis i sada smo se podijelili na one koji su za i protiv, svaki homoseksualac od porodice do drustva ima tezak zivot da bi bio opceprihvacen, ako se od roditelja neko protivi tome a neko ipak u tome podrzava djete onda to cesto bude uzrokom razvoda brakova. Kako ce musko musku napraviti dijete ili zensko zensku? Ko je tu mama a ko tata? Zar nisu najveci prenosioci spolnih bolesti upravo homoseksualci. To ne pridonosi mortalitetu. Sta tek reci o Biseksualcima ? Oni su po meni gori od homoseksualaca jer mogu da citavu koloniju ljudi zaraze a da toga nisu ni svijesni...Normalno je kazu da neko nekada pomisli o tome isto svi mi nekada pomislimo i gore od toga, ali takvo sto ne uradimo jer to sto smo pomislili nije normalno.sarajevo63 wrote:[Opet cu ti navesti svoje razloge da ti ih podebljam da ti bude lakse da ih svaris:
BRUKATE NAS!
Sto te brukamo? Mi drzimo do svojih vrijednosti. Vi koji ne drzite bujrum pa u svoje kuce dovedite onoga koga volite i u njima se zatvarajte. A vani ne izlazite jer neko nece biti dobar da upozori, opomene vec ce udariti pravo po vama...
Trebamo se mozda tim Queerovcima uvlaciti u dupe i voliti ih a to nemoramo...
- ja.neron
#169 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Tema se zove Neven Anđelić Queer Sarajevo
a trebalo bi da se zove Neven Anđelić Queer Beograd
a trebalo bi da se zove Neven Anđelić Queer Beograd
-
Stari
#170 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Nisam homosexualan ...haman sam toliko star da vise uopste nisam
sexualan ...ali kad vidim one snimke sa razbijanja gay parade u beogradu ...i ako imam izbor da se simpatisem ili sa pederima ...ili sa onima koji ih tuku .... Izbor je unaprijed odredjen ...sa koljacima ne mogu biti na istoj strani ...pa taman se radilo i o pederlucima ...
-
callmethebreeeze
#171 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
shalaedin, ne provaljuj se ociju ti. koju to sredinu homosexualnost razara? svedsku, spansku, norvesku, dansku, holandsku? pederi ti razaraju drustvo, a ne razara ti ga sveprisutni lopovluk, etnofasizam, primitivizam?!
mnogi moralni bosnjaci bi bosnu rado zamijenili jednom od ovih zemalja. ni u u ratu, a ni poslije ne cuh da postoji masovne zelje za iseljenjem u neke "muslimanske" zemlje, vec bi svi na razvratni zapad.
i argumenti da ti "guzica nece roditi dijete" ne piju vode. jel' ti sa zenom spavas samo da onda kad zelis da dobijes jos jedno dijete? ljudi imaju sex jer se vole, jer su napaljeni, jer im je dosadno...
p.s i jos mi je cudan argument "da to neko namjerno bosni podmece, ili da se raja pederise iz mode" o cemu je na prijasnjim diskusijima bilo govora. kao da mi neko iz cejfa ili hira htio biti peder u tako zatucanoj sredini, sto sarajevo, na zalost, izgleda jeste.
povraca mi se.
mnogi moralni bosnjaci bi bosnu rado zamijenili jednom od ovih zemalja. ni u u ratu, a ni poslije ne cuh da postoji masovne zelje za iseljenjem u neke "muslimanske" zemlje, vec bi svi na razvratni zapad.
i argumenti da ti "guzica nece roditi dijete" ne piju vode. jel' ti sa zenom spavas samo da onda kad zelis da dobijes jos jedno dijete? ljudi imaju sex jer se vole, jer su napaljeni, jer im je dosadno...
p.s i jos mi je cudan argument "da to neko namjerno bosni podmece, ili da se raja pederise iz mode" o cemu je na prijasnjim diskusijima bilo govora. kao da mi neko iz cejfa ili hira htio biti peder u tako zatucanoj sredini, sto sarajevo, na zalost, izgleda jeste.
povraca mi se.
- Lada
#172 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
To je to.Stari wrote:Nisam homosexualan ...haman sam toliko star da vise uopste nisamsexualan ...ali kad vidim one snimke sa razbijanja gay parade u beogradu ...i ako imam izbor da se simpatisem ili sa pederima ...ili sa onima koji ih tuku .... Izbor je unaprijed odredjen ...sa koljacima ne mogu biti na istoj strani ...pa taman se radilo i o pederlucima ...
-
bosanska rijec
#173 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Pa pogledaj sad ti na ovim temama, gozbujuStari wrote:Sjeca li se iko onog Nevenovog texta od prije par godina? ...Onog texta u kojem je pisao otprilike (parafraziram):... Sarajlije priznajte, Sarajevo je muslimanski grad...text , najblaze receno, vrlo simptomaticnih i upinith namjera i poruka... sjecate li se ba ljudi ?...pa to je onomad bila prava mala bomba...tad su se cak i ugledna lica od pera dohvatili Nevenove manipulativnosti , spekulativnosti ... i na kraju krajeva naprosto maloumnosti. (Pocev od toga : zbog cega bi to Sarajlije trebali priznavati da je Sarajevo muslimanski grad...pa do banalnosti tipa koji sastojci ulaze u originalnu izvedbu Pizze
...Jergovic je recimo tad u polemici tvrdio da je sve osim sira, paradajz-sosa i lista bosiljka...suvisno
...A Nevenu se izgleda bas bila cefnula jedna sa sunkom
) .... Kako god ... Sa vjerodostojnoscu koja mu je iz tih dana kod sarajevskog citateljstva preostala (a ista bi vjerovatno morala biti mikroskopska) Neven vjerovatno nije mogao napraviti vecu stetu pokretu za ljudska prava homosexualaca nego napisati text u kojem se toboze stavlja na njihovu stranu....
-
sarajevo63
#174 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
...piše se sHvatit, a ne svatit
..ne dao mi Bog imati takvu muškarčinu pored sebe
...i tako Ti svega mojne mi u kuću dirat jer ni ja Tvoju ne spominjah
pobrkao si i homo i bi i natalitet i mortalitet..sve u svemu trans
..ne dao mi Bog imati takvu muškarčinu pored sebe
...i tako Ti svega mojne mi u kuću dirat jer ni ja Tvoju ne spominjah
pobrkao si i homo i bi i natalitet i mortalitet..sve u svemu trans
Last edited by sarajevo63 on 09/09/2008 15:41, edited 1 time in total.
-
shalaedin
#175 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
To je samo moguci scenarij najbolje bi bilo da do toga festivala uopste ne dodje. Svako ko je imalo normalan misli kako to na legalan nacin da dokine.Stari wrote:Nisam homosexualan ...haman sam toliko star da vise uopste nisamsexualan ...ali kad vidim one snimke sa razbijanja gay parade u beogradu ...i ako imam izbor da se simpatisem ili sa pederima ...ili sa onima koji ih tuku .... Izbor je unaprijed odredjen ...sa koljacima ne mogu biti na istoj strani ...pa taman se radilo i o pederlucima ...