Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote:Jest, 25% je tu negdje sa 70%+
Postavim ako nadjem rezultate vjestacenja tezih udesa.
Kada nekog udaris od zada na semaforu zapisu neprilagodjena brzina.
nego sta je nego neprilagodjena brzina ako ga lupis momacki
Polovnjače gume se puno kupuju a i ovi što ih imaju na autima su 2-3 mm. Nije čudo da ne može da zakoči kad gume jednostavno prokližu i mora se onda zabiti u nekoga. A naši "plavi mundiri" to okarakterišu kao neprilagođena brzina. Pa kome su to još mjerili dubinu gripa na gumama poslije udesa ????
madner wrote:Jest, 25% je tu negdje sa 70%+
Postavim ako nadjem rezultate vjestacenja tezih udesa.
Kada nekog udaris od zada na semaforu zapisu neprilagodjena brzina.
nego sta je nego neprilagodjena brzina ako ga lupis momacki
Polovnjače gume se puno kupuju a i ovi što ih imaju na autima su 2-3 mm. Nije čudo da ne može da zakoči kad gume jednostavno prokližu i mora se onda zabiti u nekoga. A naši "plavi mundiri" to okarakterišu kao neprilagođena brzina. Pa kome su to još mjerili dubinu gripa na gumama poslije udesa ????
Alee aleeeeeeeeeee
Ljubiše mi moga.
i ko je tu kriv ovaj sto stoji na semaforu ili sto ovaj delegat ima celave gume?
madner wrote:
Cesto nepaznja, nekad debil legne na kocnicu cim pocne treptit zeleno a za vrijeme spice niko ne vozi prilagodjenom brzinom (zbog malog ostojanja izmedju auta...)
znaci kriv je "debil" sto hoce da stane na crveno, a debil iza njega sto hoce da prodje kroz crveno nedozvoljenom brzinom i ne odrzava pravilno odstojanje nije kriv
Kriv je debil koji stane na semaforu dok je jos zeleno, uz naglo kocenje. Vozio ti 20, 30 ili 60 kada se tu zabijes murija ce ti zapisat neprilagodjenu brzinu
madner wrote:
Kriv je debil koji stane na semaforu dok je jos zeleno, uz naglo kocenje. Vozio ti 20, 30 ili 60 kada se tu zabijes murija ce ti zapisat neprilagodjenu brzinu
kriv si ti sto ne drzis dovoljno odstojanje da mozes zakociti i ne bi ga udario bez obzira sto koci na zeleno
sta bi pricao kad bi neko zakocio jer je djete istrcalo pa ga ti odzada udario
opet bi bio ovaj kriv jer koga briga za djete jeli tako sta je ono trazilo na ulici
madner wrote:
nije tacno, napisat ce ti nepravilno drzanje odstojanja. moj zasad (a nadam se i ubuduce) jedini udes je upravo takav bio, nije na semaforu, niti u gradu, ali sam covjeka lupio ozada nakon sto je naglo zakocio na magistrali (...jer je vozilo ispred njega skretalo sa ceste bez da je idiot upalio zmigavac, al to je nebitno sad). uglavnom, kaznu sam platio za nedrzanje odstojanja, a ne za brzinu.
madner wrote:
nije tacno, napisat ce ti nepravilno drzanje odstojanja. moj zasad (a nadam se i ubuduce) jedini udes je upravo takav bio, nije na semaforu, niti u gradu, ali sam covjeka lupio ozada nakon sto je naglo zakocio na magistrali (...jer je vozilo ispred njega skretalo sa ceste bez da je idiot upalio zmigavac, al to je nebitno sad). uglavnom, kaznu sam platio za nedrzanje odstojanja, a ne za brzinu.
Eh da si imao prave gume a ne eskime naprije i nazad
Prijatelju su definitivno pisali neprilagodjenu brzinu.
madner wrote:
kriv si ti sto ne drzis dovoljno odstojanje da mozes zakociti i ne bi ga udario bez obzira sto koci na zeleno
opet bi bio ovaj kriv jer koga briga za djete jeli tako sta je ono trazilo na ulici
Jesi se ti kad vozio u spici? Bez da valjas suplju, onako odokativno koliko vozila se pridrzava razmaka? (30m za 60 km/h)
madner wrote:
Eh da si imao prave gume a ne eskime naprije i nazad
Prijatelju su definitivno pisali neprilagodjenu brzinu.
da mi je znati koje ti gume imas sigurne za formulu 1 neke extra giga mega skupe jel tako
a auto skoda
madner wrote:
Jesi se ti kad vozio u spici? Bez da valjas suplju, onako odokativno koliko vozila se pridrzava razmaka? (30m za 60 km/h)
a koliko ti vozis u spici 80 km/h???
moras biti pravi debil da bi se zabio u nekoga u spici
respo wrote:
da mi je znati koje ti gume imas sigurne za formulu 1 neke extra giga mega skupe jel tako
a auto skoda
Ama realno Sava eskimo je bez premca najgora guma koju sam vozio po mokrom a potrošio sam barem 5,6 kompleta istih.
Svako kočenje je na lutriju hoće li stati ili proklizati. Po snijegu ocjena 5 po kiši ili čak vlažnom asfaltu 1-.
respo wrote:
a auto skoda
Ama realno Sava eskimo je bez premca najgora guma koju sam vozio po mokrom a potrošio sam barem 5,6 kompleta istih.
Svako kočenje je na lutriju hoće li stati ili proklizati. Po snijegu ocjena 5 po kiši ili čak vlažnom asfaltu 1-.
to na stranu sto govoris vidis o cemu raspravljam sa madnerom
bez obzira imao savu ili neku dunlop michelin ili koju vec moras biti debil da se zabijes u nekog u spici kad idu svi ko puzevi
al odosmo mi daleko s teme
kao sto rekoh ranije kad sam kupovao felge jedna tigar kao gratis bila i kupim i ostale 3 i zasada sluze svrsi sve ok s njima
respo wrote:
a koliko ti vozis u spici 80 km/h???
moras biti pravi debil da bi se zabio u nekoga u spici
Halo intelektualac, citas li ti sta drugi pisu ili samo onako slucajno izjavljujes?
I kako te nije stid vozit Tigar gume i nekome pricati nesto o sigurnosti? Ti si sigurnosni riziko za sve, hem moras voziti ko puz, hem se ne zna sta ce biti kada stisnes kocnicu a mogu mislit kako odrzavas auto. Ustedio 30 KM godisnje ali kupio felge...
madner wrote:
Halo intelektualac, citas li ti sta drugi pisu ili samo onako slucajno izjavljujes?
I kako te nije stid vozit Tigar gume i nekome pricati nesto o sigurnosti? Ti si sigurnosni riziko za sve, hem moras voziti ko puz, hem se ne zna sta ce biti kada stisnes kocnicu a mogu mislit kako odrzavas auto. Ustedio 30 KM godisnje ali kupio felge...
gledam kako ti izvaljujes nebuloze i onda se zabrinem s kim ja to dijelim cestu
hajd eto ti mi strucnjak reci da sa tigar gumama je nesigurno voziti a sa dunlop gy i tako te si 100% siguran
nisam te prepoznao
a ti hem si kamikaza hem imas super giga mega sigurne gume koje koce u mjestu a auto ti je sigurno apoteka jel ili ko tek ispod cekica
daj ne predstavljaj se onim sto zelis biti ili sto je tvoj neki uzor
pa mogu se kladiti da je ispravniji od tvog i mladji mozda
boli tebe sto sam ja kupio felge
jest nisam mogao izbjegavati rupe i sta cemo sad?
a tebi cilj izbjegavati rupe jel ? jel mozda ides preko 80 kad ih izbjegavas jel te puca adrenalin?
savjetujem ti playstation 3
jedan playstation 3 za tebe jedan mentol manje na ulici neprocjenjivo
madner wrote:E moj scooteru
pa ne moze biti ispravniji kada vozis Tigar, kocenje na mokrom ti je odmah losije.
Tipicno, levat klasicni bi drugima pravio propise.
e moj madneru
cuj ne moze biti ispravniji kad vozis na tigar gumama al ti je argument boli glava pobio si me cestitam
tipicno mentol bi da je pametan a ustvari dokazuje suprotno
a sto se propisa tice fino su vec napravljeni nemam sta praviti pa kad bude normalna drzava sve ce doci na svoje mjesto
do tada svi mogu loviti u mutnom
aylaaaa wrote:Dali mi moze neko pomoci----
Nasula sam ulje za dizel motore,u benzin motor 1.2 punta..greskom..
dali ga smijem voziti,uopste?:(
Kontaktiraj servis koji ti održava auto, mislim da nema problema sa tim, barem kod dosta auta a za tog punta nisam siguran 100%.
neidem nikad istom servisu,a punto je 2000god.otici cu ipak negdje da pitam,nesmijem ga ovako voziti:(
Odosmo u off, ali sad sam provjerio, inače za te motore je preporučljivo samo selenia ulje kao i za sve ostale "novije" fiate,alfe i lancie, ali da 1000,2000 km slobodno možeš voziti i sa tim uljem.
Znači polako i bez divljanja
Odosmo u off, ali sad sam provjerio, inače za te motore je preporučljivo samo selenia ulje kao i za sve ostale "novije" fiate,alfe i lancie, ali da 1000,2000 km slobodno možeš voziti i sa tim uljem.
Znači polako i bez divljanja [/quote]