odlicno formuliranoPonekad s'proljeca wrote:Snovi nam govore dosta, u stvari to je jedan vid zakrzljalog cula intuicije!!!!!
Snovi
Moderator: anex
- Skyfox
#151 Re: Snovi
- sheilak
#152 Re: Snovi
@ maybellinemaybelline wrote:Nisam ni ja nesto posebno za Budizam i to, niti mislim da se nuzno mora povezivati pojam proslog zivota sa bilo kojom religijom, samo mislim da bi bilo zanimljivo saznati nesto vise o tome, pa sad, vjerovali mi u to ili ne... Da se razumijemo, ni ja ne znam nesto pretjerano o tome, samo...istrazujem...
Ima li neko ko bi mogao ponuditi neko drugo objasnjenje za snove i slicno...?
Mislim da je vrlo vazno dopustiti mogucnost neceg drugog i drugacijeg, istraziti sve teorije koje postoje , na takav nacin tragati za istinom koji ce nas provesti kroz sva saznanja, da bi na kraju dosli do spoznaje. Ja, na primjer, mislim, da sve religije, svi narodi, sadrze djelic istine, a tek je svi zajedno mozemo shvatiti . Poput slagalice. Zasto ne razmotriti mogucnost postojanja reinkarnacije ? Postoje mnoge pojave, dozivljaji koje bi se tek reinkarnacijom mogli objasniti. Naravno, to je tek jedna od mogucnosti, ali vrijedna istrazivanja.
@ babyline
Pokusaj sama za sebe odgovoriti, sta je to, sto te zadrzava, sto ti ne da dalje. Naravno, san bi mogao i znaciti da mozda i ne zelis stici tamo ili da ne trebas. Uglavnom, razmisli i preispitaj se.
Mislim da svaka osoba sama za sebe moze najbolje protumaciti sopstveni san jer vazni su tu i osjecaji koje povezujes sa konkretnim snom, simboli, koji za svakog imaju drugacije znacenje, itd.
-
mister_1
#153 Re: Snovi
Danas ima pametnjakovica koliko hoces da komentarise o proslom zivotu, o nekim cudnim desavanjima, kao desilo mu se ovo ili ono ili sta ja znam vec, lupa cisto onako da bude zanimljiv ili inovantan jer je zivot danas mnogima postao dosadan ili isfuran pa moraju da nesto novo izmisljaju kako bi bili u samom centru paznje. Psiha covjeka je veoma bitna i zanimljiva i jako osjetljiva na desavanja oko nas, tako i sto se tice snova. Ako sanjamo nesto lijepo nekako ujutru smo veseliji i vedriji, a ako je suprotno probudimo se onako zabrinuti i zacudjeni sta i sto se to desava, posebno ako se to desava cesce. Svaki covjek sanja i ruzne i lijepe snove, samo ruzne snove ne treba pricati vec samo lijepe, a problem sto covjek sanja ruzne snove je stanje u kome se nalazi, izgubljen, dezorijentisan, hiljadu obaveza nezavrsenih u glavi , trka za ovim ili onim i to se odrazava i pomijesa u snovima. Jos jedan problem je da svako zeli da ucini zivot savrsenim sto je nemoguce, jer ce uvjek biti i uspjeha i padova i ruznih i dobrih desavanja, bitna stvar je u tome da covjek to shvati i ne padne psihicki jer sve sto se desava nije slucajnost i da sve prihvati koliko god moze bez jakih emocija i onda ce snovi biti ljepsi i povratice se osmjeh na licu ujutru kad se ustane.
- maybelline
#154 Re: Snovi
mister_1 wrote:Danas ima pametnjakovica koliko hoces da komentarise o proslom zivotu, o nekim cudnim desavanjima, kao desilo mu se ovo ili ono ili sta ja znam vec, lupa cisto onako da bude zanimljiv ili inovantan jer je zivot danas mnogima postao dosadan ili isfuran pa moraju da nesto novo izmisljaju kako bi bili u samom centru paznje. Psiha covjeka je veoma bitna i zanimljiva i jako osjetljiva na desavanja oko nas, tako i sto se tice snova. Ako sanjamo nesto lijepo nekako ujutru smo veseliji i vedriji, a ako je suprotno probudimo se onako zabrinuti i zacudjeni sta i sto se to desava, posebno ako se to desava cesce. Svaki covjek sanja i ruzne i lijepe snove, samo ruzne snove ne treba pricati vec samo lijepe, a problem sto covjek sanja ruzne snove je stanje u kome se nalazi, izgubljen, dezorijentisan, hiljadu obaveza nezavrsenih u glavi , trka za ovim ili onim i to se odrazava i pomijesa u snovima. Jos jedan problem je da svako zeli da ucini zivot savrsenim sto je nemoguce, jer ce uvjek biti i uspjeha i padova i ruznih i dobrih desavanja, bitna stvar je u tome da covjek to shvati i ne padne psihicki jer sve sto se desava nije slucajnost i da sve prihvati koliko god moze bez jakih emocija i onda ce snovi biti ljepsi i povratice se osmjeh na licu ujutru kad se ustane.
Zasto smo pametnjakovici ako zelimo razgovarati o malo neuobicajenim temama? Zasto ne podijeliti svoja iskustva sa drugima? Ljudski mozak je toliko neistrazen jos i licno mene fascinira sve sto je u stanju proizvesti. Uvijek sam u stanju saslusati nesto novo, pa tek kasnije vidjeti da li mi to "odgovara" ili ne, a ne druge etiketirati kao "pametnjakovice".
-
mister_1
#155 Re: Snovi
Zasto smo pametnjakovici ako zelimo razgovarati o malo neuobicajenim temama? Zasto ne podijeliti svoja iskustva sa drugima? Ljudski mozak je toliko neistrazen jos i licno mene fascinira sve sto je u stanju proizvesti. Uvijek sam u stanju saslusati nesto novo, pa tek kasnije vidjeti da li mi to "odgovara" ili ne, a ne druge etiketirati kao "pametnjakovice".[/quote]
Nisam mislio na vas, vec na neke psihologe koji komentarisu, kao sto je taj psiholog u Opra shou. prica o nekim proslim zivotima kao da je on pronasao dobtnu formulu. Eto cisto da znas sta sam mislio..
Nisam mislio na vas, vec na neke psihologe koji komentarisu, kao sto je taj psiholog u Opra shou. prica o nekim proslim zivotima kao da je on pronasao dobtnu formulu. Eto cisto da znas sta sam mislio..
- maybelline
#156 Re: Snovi
Bas ti hvala sto si pojasnio 
-
mister_1
#157 Re: Snovi
Nema na cemu, a ako te jos nesto zanima...
-
pesak
#158 Re: Snovi
sanjala sam nepregledne kolicine ljudi koji idu i onda sednu, legny, klanjaju se , pojma nemam, idu prema indiji...a ja se pitam gde je tu mudrost, gde je tu individualizam...
svasta.
svasta.
-
hali gali halid
#159 Re: Snovi
Sanjao sam da sam dozivio saobracajnu nesrecu sa ocem, majkom i bratom, i prezivimo samo majka i ja... Sje*'o sam se, nekako mi bas stvarno djelovalo 
- Robyn
#160 Re: Snovi
Ja sam sanjo da je neko vratio stan, al to je samo san!
Al meni se stvarno, sada skroz ozbiljno snovi obistine.
Al meni se stvarno, sada skroz ozbiljno snovi obistine.
- Skyfox
#161 Re: Snovi
sta zanci kad sanjas da je neko umro 
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#162 Re: Snovi
Produzio si mu zivot
- Skyfox
#163 Re: Snovi
ma da....Šeherzada wrote:Produzio si mu zivot
a u snu sam ga oplakao i isplakao se da jedva sebi dodo ujutro
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#164 Re: Snovi
E plac u snu znaci da ce se smijati u javi