Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
ahuseino

#151 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by ahuseino »

Šeha wrote:Istina je, kao i obicno, vjerovatno negdje u sredini.

Niti je u Americi ruzno kako neki pokusavaju prikazati niti je ruzno u Bosni ako uspijes da nadjes dobar posao. Svako ponaosob zna gdje mu je bolje i zasto.

Mi u dijaspori imamo jednu prednost ako nista drugo. Mozemo se vratiti u Bosnu kad god hocemo. :bih:
Sve je to u pet deka... oko sredine.
Samo treba razumjeti da nostalgija nije za tim prve tri dimenzije, neg' za cetvrtom... :wink:

Sheha, jel' me sjecanje vara ili si ti u NYC?...

Intersantan video sam vidEo... Da podjelim:

Valjda nam se Sheha nije poceo baviti estradom :P
frngla

#152 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by frngla »

luckylaka wrote:Vec sam jednom napisao pa da ponovim,,Amerika je raj za vecinu Bosanski papaka,onih papaka koji u zivotu ili ex yugi nista nisu vidjeli,nista prosli a sada se docepali.papak se docepao Mustanga pa gdje 45 on pichi 80 jer eto niko nema takvog Mustanga.Amerika je raj i za papke koji kad ga nesto upitas na Bosanskom jeziku papak kaze ,govoris li ti engleski jer eto samo papak iz Bosne govori Engleski,Amerika je raj i za snashu koja se ispod krave dovukla Ameriku pa se dzipom parkira pred Aldi pa vikne ,,majkaaaa ja sam se ovdje parkirala,,jer eto ameri se ne parkiraju.Ali nisu svi Bosanci papci jer ostali ljudi zive normalan zivot nastojeci da se ne izdvajaju iz sredine u kojoj zive.Papak je bio i ostao papak uBiH,Americi,Engleskoj i dr.
ahahahhahaha jarane svaka cast hahahahah
ovo je tacno znaci 100% :D ja opet ne kazem za sve, ali velika vecina vas je do 92 gledalo sarajevo na razglednici, a sad to isto sarajevo pljujete i nama prosipate neku pamet... ja sa svojih 20 znaci garantujem vam zivotom da zivim bolje od 90% vas koji tamo derete svoje guzove po americi i rintate, a davite se u kreditima (kad se vec pusete autima i tim sr**ima). par postova iznad neka gospodja govori kako ima djecu koja bas i ne govore bosanski (a cim ima djecu koja idu u skolu ima nekih 30-40 godina) i za obdaniste mi kaze KINDERGARDEN kao ne zna rijec a provela 3/4 svog zivota u bih ccc... takvi molim vas nemojte se vracati, dosta nam je onih GORE U NAS U SVEDSKOJ, AMERICI, NJEMACKOJ... i one price sa zenom (oboje imaju 50 u guzici) i kao ne znaju neku rijec na bosanskoj NIGGA PLS! :lol: a vi normalni ljudi, pravi bosanci, sarajlije itd. na vama je da li da se vratite ili da ostanete :)
Zlata M.

#153 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Zlata M. »

Ja sam se vratila... i jedva cekam da odem nazad! Sarajevo nije ono isto Sarajevo kao sto je nekada bilo... Ljudi su jako pesimisticni, puno se zale, kukaju, ogovaraju... Jednostavno previse slobodnog vremena imaju na raspolaganju... Bosnom vlada korupcija, zdravstvo je katastrofa, obicne stvari koje su bile dio "normalnog" zivota u Americi su ovdje zabremedet... Ja sam se jako razocarala. U Americi imam svoju firmu, uspjesna sam, lijep zivot, 2 kuce, a ovdje takodjer, ali to nije to... Ja mislim da se svi mi dijasporci nakon odredjenog vremena u inostranstvu jako pormjenimo, naviknemo na drugi nacin zivota koji nam u biti vise odgovara... Naravno ima jako puno ljudi koji se vrate i ovdje im je super, imam ja par prijatelja i prijateljica koji su se vratili i njima je fantasticno.... dok se ja u drugu ruku bukvalno gubim...
ha ha, i ja sam isto tako godinama (12 godina) imala tu nostalgiju i tu "prazninu u dusi"... i mislila svo vrijeme da se gore nikako nisam uklopila.. zudila sam za sarajevom, "seherom", "rahatlukom".... i prije 6mj se vratila... ostanem li ovdje jos 2 mjeseca ja cu dozivjeti nervni slom! nema vise ni te stare raje, svi se "o svom jadu zabavili", ljudi stekli porodicu, zene, muzeve, djecu, poslove... niko vise nema vremena ni s' kim da se druzi, ljudi nemaju ni para kao sto je nekada bilo... svi su nekako depresivni, negativni, pesimisticni... glavna tema bosne i hercegovine je "politicari pokrase sve, lopovi"... jako tuzno! ova selidba me je spasila, jer sada kada odem nazad, sumnjam da cu ikada pozeliti da se vratim... iako ovdje imam sve... 2 stana, kucu, dobar posao, vikendicu... ali to nije to... zahvalna sam Bogu sto mi je dao sansu da zivim u nekoj normalnoj okolini i da ne moram venuti ovdje sa ostalim narodom... sarajevo je samo zadrzalo svoje ime, a ovo sarajevo nije ni nalik na ono prije...
:shock:

"Blago onom ko dovijek zivi, imao se rasta i roditi"... :roll:
djani s

#154 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by djani s »

frngla wrote:
luckylaka wrote:Vec sam jednom napisao pa da ponovim,,Amerika je raj za vecinu Bosanski papaka,onih papaka koji u zivotu ili ex yugi nista nisu vidjeli,nista prosli a sada se docepali.papak se docepao Mustanga pa gdje 45 on pichi 80 jer eto niko nema takvog Mustanga.Amerika je raj i za papke koji kad ga nesto upitas na Bosanskom jeziku papak kaze ,govoris li ti engleski jer eto samo papak iz Bosne govori Engleski,Amerika je raj i za snashu koja se ispod krave dovukla Ameriku pa se dzipom parkira pred Aldi pa vikne ,,majkaaaa ja sam se ovdje parkirala,,jer eto ameri se ne parkiraju.Ali nisu svi Bosanci papci jer ostali ljudi zive normalan zivot nastojeci da se ne izdvajaju iz sredine u kojoj zive.Papak je bio i ostao papak uBiH,Americi,Engleskoj i dr.
ovo je tacno znaci 100% :D ja opet ne kazem za sve, ali velika vecina vas je do 92 gledalo sarajevo na razglednici, a sad to isto sarajevo pljujete i nama prosipate neku pamet... ja sa svojih 20 znaci garantujem vam zivotom da zivim bolje od 90% vas koji tamo derete svoje guzove po americi i rintate, a davite se u kreditima (kad se vec pusete autima i tim sr**ima). par postova iznad neka gospodja govori kako ima djecu koja bas i ne govore bosanski (a cim ima djecu koja idu u skolu ima nekih 30-40 godina) i za obdaniste mi kaze KINDERGARDEN kao ne zna rijec a provela 3/4 svog zivota u bih ccc... takvi molim vas nemojte se vracati, dosta nam je onih GORE U NAS U SVEDSKOJ, AMERICI, NJEMACKOJ... i one price sa zenom (oboje imaju 50 u guzici) i kao ne znaju neku rijec na bosanskoj NIGGA PLS! :lol: a vi normalni ljudi, pravi bosanci, sarajlije itd. na vama je da li da se vratite ili da ostanete :)
Vrlo mlada osoba a vec ima veliko znanje i zivotno iskustvo! Veliki vizionar, svaka cast :-)
frngla

#155 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by frngla »

hajde jugosvabe i ameri, ostanite gdje jeste

ps istina boli
Last edited by frngla on 01/04/2010 11:02, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#156 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by ladyblue18 »

@Frngla - kulturnije to malo :-)
frngla

#157 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by frngla »

izvinjavam se al' jednostavno zivac mi izvuku ovako (sorry za offtopic) vidi i ja znam sorry sta znaci :D
djani s

#158 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by djani s »

Istina boli, jasta vec boli, ali eto ipak uz tvoje savjete lakse je donijeti vaznu odluku. :-)
Šeha

#159 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Šeha »

ahuseino wrote:
Sheha, jel' me sjecanje vara ili si ti u NYC?...

Intersantan video sam vidEo... Da podjelim:

Valjda nam se Sheha nije poceo baviti estradom :P

O ovom liku mi brat prica stalno. Kad god je neki koncert on se zaleti na binu da nesto otpjeva. :D :D

Samo sto su ga sad skontali i uvijek upozore izbacivace da obrate paznju na njega :) :D

Jos malo pa ce Eko zvijezda postati samo ga vi ismijavajte. ;) :D
ahuseino

#160 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by ahuseino »

Haman pa ce Pavarotiju predgrupa bit'

Gledam preletio je video net u nekoliko dana, na sve strane.

Valjda dobar glas se daleko cuje...

Ne znam dal da se stidim ili smijem... :(
DZONPI

#161 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by DZONPI »

Upravu si ti Frngla jarane.Kako moze biti dobro negdje u p...m...,niti te ko zna nit koga znas,pricas strani jezik.Ali papku je bitno da se pojavi sa autom da se on vidi,da je vidjen,papak se okrece oko sebe da vidi jel ga gledaju,ovdje vec sam napiso kad ga zovnes na nasem jeziku pravi se gluh a ja namjerno vrisnem,nista mi draze nema.Samo i na zapadu ima lola i to zescih.Moj Frngla da vidis Holanskog papka,nas je mila majka.Nako zut krupan rumen u licu,majica od firme,lafo on zapadnjak evropski intelektualac.Samo je razlika sto ovdje papka niko ne jebe a kod nas on vlada moj Frngla.
djani s

#162 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by djani s »

Bas tako, i jos na papka obracati paznju, bas bezzze i jos biti zelen od zavisti, ma najbolje ignorisati te levate-dijasporce.
dak777

#163 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by dak777 »

Ne znam kako je u usa ali je u njemackoj struktura nasih ljudi katastrofa.jedina tema kojom se bave je socijala,baustella(rad na gradjevinskim poslovima,naravno na crno),ciscenje(zene),turbo-folk.na berlinskom festivalu premijera naseg bosanskog filma a u dvorani od 1200 ljudi mozda desetak bosanaca sve ostalo stranci.veliki broj nasih ljudi zivi od socijalne pomoci i usput pomalo varaju drzavu.i oni koji su uspjeli u zivotu ponasaju se kao najveci primitivci,naravno cast izuzecima.okupe se u nekom losem kaficu da gledaju utakmicu bh repke i onda ospu paljbu po drzavi,televiziji,reklamama,igracima,navijacima,slovima,brojevima,komentatoru,selektoru itd.pa bosna je takva kakva
je i bolje nemamo,na kraju krajeva nismo je dobili na lutriji nego je krvlju placena.sa druge strane ova njemacka godinama sve cini i radi na dezintegraciji stranaca,kao satro oni su za integraciju ali u praksi problemi oko boravisne vize,problemi za radnu dozvolu,nepriznavanje nasih diploma,sikaniranja na raznim ustanovama,tek prije dvije-tri godine su poceli nuditi besplatne ili jeftine kurseve njemackog jezika!da budes pomocni ili fizicki radnik radnik to moze ali nesto vise ili bolje to nikako.drzavljanstvo poslije osam godina boravka da,ali prvi uslov ispis iz bosanskog,cista asimilacija a ne integracija.jeste da je socijalni sistem jos uvijek dobar,zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti na godinu dana i posle toga ta famozna socijala koja je ukopala ljude pogotovo mlade.ali u biti perspektiva za ljude koji nisu ovdje isli u osnovnu,srednju ili na fakultet je nikakva.mogucnost zaposlenja losa,buducnost za omladinu upitna.prosjecan neto dohodak u berlinu je oko 1100 €,dvosoban stan oko 500,malo ima porodica gdje dvoje radi itd.,svi se nesto krpe.kazu promijenila se bosna,promjenilo se sarajevo,pa znamo koga je promijenio i zasto se promjenilo,nije to vise to itd.ovdje se skupila sva svjetska sirotinja:afikanci,kurdi,turci,arapi i svi ostali.bolje raditi na povratku u bosnu nego na ostanku u njemackoj.
ne zaboravite i da ce jednog dana i ta socijala biti ukinuta......
DZONPI

#164 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by DZONPI »

Svaka cast Dak.U tom i jest fazon.Svi vole tudje a nase samo pljuju.Ja imam 2 djece i cekam da stanu na svoje noge,jer moja su djeca ipak ovdje odrasla i osjecaju se vise kuci na zapadu nego u Bosni,ali ja nikad necu volit tudje nego svoje.Govore o Sarajvu a veze nemaju kako je u pojedinim gradovima Evrope,pa Sarajvo je za njih metropola,sminka.Boga molim da se ukinu vize pa i da nas narod malo proseta po zapadu,da vide,kad se vrate u Sarajvo tek ce onda osjetit razliku i nece pljuvat vise po svom.
illuminated

#165 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by illuminated »

dak777 wrote:Ne znam kako je u usa ali je u njemackoj struktura nasih ljudi katastrofa.jedina tema kojom se bave je socijala,baustella(rad na gradjevinskim poslovima,naravno na crno),ciscenje(zene),turbo-folk.na berlinskom festivalu premijera naseg bosanskog filma a u dvorani od 1200 ljudi mozda desetak bosanaca sve ostalo stranci.veliki broj nasih ljudi zivi od socijalne pomoci i usput pomalo varaju drzavu.i oni koji su uspjeli u zivotu ponasaju se kao najveci primitivci,naravno cast izuzecima.okupe se u nekom losem kaficu da gledaju utakmicu bh repke i onda ospu paljbu po drzavi,televiziji,reklamama,igracima,navijacima,slovima,brojevima,komentatoru,selektoru itd.pa bosna je takva kakva
je i bolje nemamo,na kraju krajeva nismo je dobili na lutriji nego je krvlju placena.sa druge strane ova njemacka godinama sve cini i radi na dezintegraciji stranaca,kao satro oni su za integraciju ali u praksi problemi oko boravisne vize,problemi za radnu dozvolu,nepriznavanje nasih diploma,sikaniranja na raznim ustanovama,tek prije dvije-tri godine su poceli nuditi besplatne ili jeftine kurseve njemackog jezika!da budes pomocni ili fizicki radnik radnik to moze ali nesto vise ili bolje to nikako.drzavljanstvo poslije osam godina boravka da,ali prvi uslov ispis iz bosanskog,cista asimilacija a ne integracija.jeste da je socijalni sistem jos uvijek dobar,zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti na godinu dana i posle toga ta famozna socijala koja je ukopala ljude pogotovo mlade.ali u biti perspektiva za ljude koji nisu ovdje isli u osnovnu,srednju ili na fakultet je nikakva.mogucnost zaposlenja losa,buducnost za omladinu upitna.prosjecan neto dohodak u berlinu je oko 1100 €,dvosoban stan oko 500,malo ima porodica gdje dvoje radi itd.,svi se nesto krpe.kazu promijenila se bosna,promjenilo se sarajevo,pa znamo koga je promijenio i zasto se promjenilo,nije to vise to itd.ovdje se skupila sva svjetska sirotinja:afikanci,kurdi,turci,arapi i svi ostali.bolje raditi na povratku u bosnu nego na ostanku u njemackoj.
ne zaboravite i da ce jednog dana i ta socijala biti ukinuta......
pa nista onda ti sto nemaju skole, i sto ciste i zive od socijale nek se vrate u BIH, mozda ce vise zaradjivati...
slazem se jedino za ocjenu strukture stanovnistva....
sto se tice mogucnosti i zivotnog standarda jednak je standardu u Bosni..na desetu.
exliberal

#166 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by exliberal »

Ma svugdje vam je isto...problem je sto mi ovdje pricamo samo o onima sto nisu uspjeli. Stoji to sto kazete da dosta nasih jedino zna radit na gradjevini ili voze kamione pa kad se nadju po nasim kafanama ubise se dokazujuci koliko je ko zaradio...sto je jedan nas tip znao reci...kad pocnu da se razbacuju za sat vremena im nestane nula :D
Sa druge strane imate jednu veliku grupu ljudi koja se uklopila u ovaj sistem, znaju da moraju da se skoluju i usavrsavaju, znaju da mi kao novi imigranti moramo uzimat te jebene kredite jer nemamo zaostavstine od roditelja...rade normalne poslove, nerazbacuju se "milionima", skoluju djecu.... Imam priliku sa vremena na vrijeme da svrljam kroz velike databaze (to mi je posao)i dosta cesto naletim na nase ljude po "dobrim"postal codovima (znaja se koje su postal codovi gdje dobro stojeci zive) po velikim fimama na dobrim pozcijama, doktora, zubara, medicinskih sestara ...pojavljuju se sad i advokati sto nije mala stvar...medjutim ti ljudi se nekurce pa ih nemozemo vidjet...dok luzeri prave pizdarije.... :(
Ja sam primjetio u zadnjih par mjeseci da su se ljudi poceli vracat nazad u Kanadu....oni so su otisli punih usta dole..sad se kurvanjski dovlace nazad... :run:
Jasko_k

#167 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Jasko_k »

Procitao sam sve postove jer sam i sam u dijaspori, niko zadovoljan nije bilo da je rijec o zivotu u bosni ili
negdje drugo.. licni primjer: prije odprilike mjesec dana, nedelja navece, mene zabolila glava, zivim u kuci koja ima sa tri strane komsije, bosnjak, srbin i slovenka (siromasniji dio grada pa vecinom stranci pokupovali kuce, svede su se odvojile i nalaze se par stotina metara dalje u ljepsim i cistijim dijelovima)..Treba mi tableta za glavu... mislite li da sam se usudio nekome od njih pozvoniti na vrata? Nisam, pretrpio sam da me glava sama od sebe prodze!! Jer za tri godine zivota sa ovim komsijama ni jednom, ama bas ni jednom nisam sa doticnim kahvu popio!?! Jedva smo selame upucivali uzajamno kad se sretnemo.. Ma sta ja uopste ovo pisem, nesvatate vi dole u Bosni i nikada necete svatiti sta imate, mastajte i dalje da pobjegnete negdje, ali kajace te se, garantujem da ce te se vracati da budete svoj na svome.. ovde vam daju da zaradite, ali vam to i uzmu, primjer, mjesecno centralno grijanje 450 km, da ne nabrajam dalje, zimus za deset dana u Sa za par stotina maraka obidzo i Bjelasnicu, Mostar, more, ovde bi te pare bacio samo na cigare.. Cuvajte taj rahatluk, vracam se uskoro!
jefferson

#168 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by jefferson »

Jasko_k wrote:Procitao sam sve postove jer sam i sam u dijaspori, niko zadovoljan nije bilo da je rijec o zivotu u bosni ili
negdje drugo.. licni primjer: prije odprilike mjesec dana, nedelja navece, mene zabolila glava, zivim u kuci koja ima sa tri strane komsije, bosnjak, srbin i slovenka (siromasniji dio grada pa vecinom stranci pokupovali kuce, svede su se odvojile i nalaze se par stotina metara dalje u ljepsim i cistijim dijelovima)..Treba mi tableta za glavu... mislite li da sam se usudio nekome od njih pozvoniti na vrata? Nisam, pretrpio sam da me glava sama od sebe prodze!! Jer za tri godine zivota sa ovim komsijama ni jednom, ama bas ni jednom nisam sa doticnim kahvu popio!?! Jedva smo selame upucivali uzajamno kad se sretnemo.. Ma sta ja uopste ovo pisem, nesvatate vi dole u Bosni i nikada necete svatiti sta imate, mastajte i dalje da pobjegnete negdje, ali kajace te se, garantujem da ce te se vracati da budete svoj na svome.. ovde vam daju da zaradite, ali vam to i uzmu, primjer, mjesecno centralno grijanje 450 km, da ne nabrajam dalje, zimus za deset dana u Sa za par stotina maraka obidzo i Bjelasnicu, Mostar, more, ovde bi te pare bacio samo na cigare.. Cuvajte taj rahatluk, vracam se uskoro!
Ja s komsijama nemam problema, sve ih znam, cak im i cuku hranim hrenovkama :D
Sve je do komunikacije.
ahuseino

#169 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by ahuseino »

Jasko_k wrote:Procitao sam sve postove jer sam i sam u dijaspori, niko zadovoljan nije bilo da je rijec o zivotu u bosni ili
Mozda je do jezika bilo. Znas li Slovenacki, Srpski, Gorski, Crnski, Bosanski, Hercegovacki?
:D
ljubav_aha

#170 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by ljubav_aha »

jefferson wrote:
Ja s komsijama nemam problema, sve ih znam, cak im i cuku hranim hrenovkama :D
Sve je do komunikacije.

ma lako se njemu sa americkim pasosem vratiti u BiH :lol: :D moze da hoda van BiH kad god mu je cejf :dance:
Šeha

#171 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Šeha »

Gdje si nas'o Srbina da te hoce poselamiti?!? I Slovenca!?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kaostvorena

#172 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by kaostvorena »

Da li neko zna iz iskustva vlastitog ili necijeg, kako to ide sa otplacivanjem studentskih kredita iz bosne?
Ja sam tek nedavno preselila u usa radi studija, ne znam sta ce biti kad zavrsim faks, ali me bas zanima da li ima ko ovdje ko se vratio nakon studiranja u bosnu i sa bosanskom platom uspijeva da otplacuje taj kredit?
Fair Life

#173 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Fair Life »

A sta je sa apotekom ?? Mogao si i tamo pozvoniti...
ljubav_aha

#174 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by ljubav_aha »

sofra,mahala,chibuk -nigdje tako k'o u bosni nema :D

nekad bilo pa se spominjalo

pametna je talinetovana alma,pare na hrpu sa pjevanjem i evociranjem uspomena tipovima poput jaska :D

jefferson

#175 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by jefferson »

frngla wrote:
Meni se cini da ti imas jedan jeben problem.
Cinjenica da neko nije vidjelo Sarajevo ni na razglednici (takve se ni netrebaju kupiti nigdje osim u Sarajevu, posto BiH nije Sarajevo) a kamoli posjetilo, vise govori o BiH i ekonomskom razvitku a ne o ljudima. Nisu ljudi krivi sto nemaju potrebe ili pak mogucnosti da dodju u Sarajevo. Razvitak jedne drzave se mjeri koliko ima siromasnih i nepismenih, a Sarajevo, Tuzla ili Zenica definitivno nisu mjerilo kakva je BiH. BiH je i Olovo, Gorazde, Zavidovici, Medjedja itd.
Stoga, tvoj post odrzava problem koji ce sve vise biti prisutan u BiH, a to je NEZNANJE!
Ja pazi tebe ne krivim sto je to tako. Tebi je 20g, ne sjecas se rata (fala bogu) a kamoli drzave u kojoj je bilo sve uredjeno i gdje su ljudi bili itekako prosvjetljeni naspram sadasnje omladine. Tvoj problem je sto ti izgleda nisi nista drugo vidio osim Sarajeva!
Stoga, kada malo manje pocnes kakiti po ljudima koji su morali otici, i nekima tvoje generacije koji se uopste ne sjecaju BiH a prihvatili su neku drugu kulturu i tako se ponasaju, kao sto si i ti prihvatio neku kulturu (mislim da je mozemo nazvati turbo-folk kultura) i postanes onakav cime se svi Bosnaci a i Hercegovci vole pohvaliti, tj. tolerancijom (ne nzam samo kako ta rijec zaluta u nase rijecnike s obzirom kakvi smo) onda ces moci donositi neke zakljucke.
Ali eto, ovo ti pise neko ko nije morao otici, ali je otisao upravo zbog takvih kao sto si ti.
A s obzirom da ti nesto garantujes, de nas molim te prosvjetli i reci nam kako ti to zivis, a mislim da nekoga u svojoj kuci trebas pitati kako su im ledja i da li rintaju? Tj. za koga rintaju?
Post Reply