frngla wrote:luckylaka wrote:Vec sam jednom napisao pa da ponovim,,Amerika je raj za vecinu Bosanski papaka,onih papaka koji u zivotu ili ex yugi nista nisu vidjeli,nista prosli a sada se docepali.papak se docepao Mustanga pa gdje 45 on pichi 80 jer eto niko nema takvog Mustanga.Amerika je raj i za papke koji kad ga nesto upitas na Bosanskom jeziku papak kaze ,govoris li ti engleski jer eto samo papak iz Bosne govori Engleski,Amerika je raj i za snashu koja se ispod krave dovukla Ameriku pa se dzipom parkira pred Aldi pa vikne ,,majkaaaa ja sam se ovdje parkirala,,jer eto ameri se ne parkiraju.Ali nisu svi Bosanci papci jer ostali ljudi zive normalan zivot nastojeci da se ne izdvajaju iz sredine u kojoj zive.Papak je bio i ostao papak uBiH,Americi,Engleskoj i dr.
ahahahhahaha jarane svaka cast hahahahah
ovo je tacno znaci 100%

ja opet ne kazem za sve, ali velika vecina vas je do 92 gledalo sarajevo na razglednici, a sad to isto sarajevo pljujete i nama prosipate neku pamet... ja sa svojih 20 znaci garantujem vam zivotom da zivim bolje od 90% vas koji tamo derete svoje guzove po americi i rintate, a davite se u kreditima (kad se vec pusete autima i tim sr**ima). par postova iznad neka gospodja govori kako ima djecu koja bas i ne govore bosanski (a cim ima djecu koja idu u skolu ima nekih 30-40 godina) i za obdaniste mi kaze KINDERGARDEN kao ne zna rijec a provela 3/4 svog zivota u bih ccc... takvi molim vas nemojte se vracati, dosta nam je onih GORE U NAS U SVEDSKOJ, AMERICI, NJEMACKOJ... i one price sa zenom (oboje imaju 50 u guzici) i kao ne znaju neku rijec na bosanskoj NIGGA PLS!

a vi normalni ljudi, pravi bosanci, sarajlije itd. na vama je da li da se vratite ili da ostanete

Meni se cini da ti imas jedan jeben problem.
Cinjenica da neko nije vidjelo Sarajevo ni na razglednici (takve se ni netrebaju kupiti nigdje osim u Sarajevu, posto BiH nije Sarajevo) a kamoli posjetilo, vise govori o BiH i ekonomskom razvitku a ne o ljudima. Nisu ljudi krivi sto nemaju potrebe ili pak mogucnosti da dodju u Sarajevo. Razvitak jedne drzave se mjeri koliko ima siromasnih i nepismenih, a Sarajevo, Tuzla ili Zenica definitivno nisu mjerilo kakva je BiH. BiH je i Olovo, Gorazde, Zavidovici, Medjedja itd.
Stoga, tvoj post odrzava problem koji ce sve vise biti prisutan u BiH, a to je NEZNANJE!
Ja pazi tebe ne krivim sto je to tako. Tebi je 20g, ne sjecas se rata (fala bogu) a kamoli drzave u kojoj je bilo sve uredjeno i gdje su ljudi bili itekako prosvjetljeni naspram sadasnje omladine. Tvoj problem je sto ti izgleda nisi nista drugo vidio osim Sarajeva!
Stoga, kada malo manje pocnes kakiti po ljudima koji su morali otici, i nekima tvoje generacije koji se uopste ne sjecaju BiH a prihvatili su neku drugu kulturu i tako se ponasaju, kao sto si i ti prihvatio neku kulturu (mislim da je mozemo nazvati turbo-folk kultura) i postanes onakav cime se svi Bosnaci a i Hercegovci vole pohvaliti, tj. tolerancijom (ne nzam samo kako ta rijec zaluta u nase rijecnike s obzirom kakvi smo) onda ces moci donositi neke zakljucke.
Ali eto, ovo ti pise neko ko nije morao otici, ali je otisao upravo zbog takvih kao sto si ti.
A s obzirom da ti nesto garantujes, de nas molim te prosvjetli i reci nam kako ti to zivis, a mislim da nekoga u svojoj kuci trebas pitati kako su im ledja i da li rintaju? Tj. za koga rintaju?