Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dugi

#151 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by dugi »

DoradO wrote:
dugi wrote:
dottore wrote:kao prvo da je face lift bilo bi rađeno na istoj šasiji ;-)
Pa dottore i jeste ista sasija i u VW to ne kriju, samo su uvedeni jos neki novi motori i promijenjeni farovi i stop svijetla.
O dizajnu necu raspravljati jer ne razumijem zasto se svi svadjaju oko toga, neko ga voli neko ne. Meni je golf konfekcija bio i ostao, kao i vecina auta iz kompakt klase, samo sto je golf dosta skuplji od konkurencije a ne nudi nesto vise.
Iako ne simpatisem VW moram reci da je 1.4 TSI odlican motor i da odlicno ujedinjuje karakteristike benzinca i elasticnost i stedljivost dizela.
idi na stranu 4 pa nadji jedan post i gdje ima jedan odlomak u kojem su nabrojane neke od mnogih promjena a nemoj ti izmisljat svojom odokativnom metodom zivota ti :-?
Dobro tatice samo se nemoj derati na mene :lol:
Koji ti je, sta se lozis. Znaci i ti si jedan od pacijenata koje se poistovjecuje sa autom koje vozi pa ako neko kaze nesto protiv tog auta kao da je dirnuo u familiju. :lol:
A ima promjena ima, i to mnogih :D
DoradO

#152 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

dugi wrote: Dobro tatice samo se nemoj derati na mene :lol:
Koji ti je, sta se lozis. Znaci i ti si jedan od pacijenata koje se poistovjecuje sa autom koje vozi pa ako neko kaze nesto protiv tog auta kao da je dirnuo u familiju. :lol:
ohladi malo sa tim podjebavanjem druze ... ja ti kazem procitaj txt pa vidi ima li sta drugo osim farova da je promjenjeno ... a to sta ja vozim nema veze sa mojim postovima ovdje jer nisam ja taj koji vuce za jezik svojom neinformisanoscu ;-)
Wolfheart

#153 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Wolfheart »

Za GTI R se vec odavno sprema lova. droooool

Bice sjaajno vidjeti sto ce sve napraviti sa GTI, GTD i R izdanjima. Jedva cekam. :-)
johntra

#154 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by johntra »

reče Nihad Imamović da će se praviti u Vogošći...
sada će pored instalacije točkova, na jeftinijim modelima stavljati i ratkape...najavljuje se čak mogućnost ugradnje metlica za brisače, ali trenutno nema zainteresovanih kooperanata za proizvodnju istih...
što se tiče konkursa za ugradnju Bosna svjećica, naša kompanija nije zadovoljila stroge ekološke standarde...
inače, promocija modela održat će se ispred Aque, a medijski pokrovitelji bit će Express i Bum magazin...specijalni gost promocije je Wolfheart, koji čitavo vrijeme nije mogao izdržati od silnog uzbuđenja predstavljanje najnovijeg ponosa iz Volfsburga...
dodatak: u slučaju kiše, promocija će se održati ispred kultnog kafića Atilla...
dugi

#155 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by dugi »

DoradO wrote:
ohladi malo sa tim podjebavanjem druze ... ja ti kazem procitaj txt pa vidi ima li sta drugo osim farova da je promjenjeno ... a to sta ja vozim nema veze sa mojim postovima ovdje jer nisam ja taj koji vuce za jezik svojom neinformisanoscu ;-)
Ja sam pricao o dizajnu i stojim iza svog misljenja. Sto se tice promjena ispod lima ni one nisu revolucionarne i sami celnici VW-a su rekli jos prosle godine da ce Golf VI koristiti platformu i vecinu komponenata sa Golfa V.
Osnovni razlog za pojavljivanje Golfa VI ovako rano ( prvobitni plan je bio 2010) je taj sto su troskovi proizvodnje Golfa V bili jako visoki.
Vjerovatno su i celnici VW-a neinformisani pa su davali ove izjave davno prije nego sto su pojedini ovdje culi da se pojavljuje Golf VI. Nije dovoljno procitati jedan txt na internetu i onda palamuditi kako sve znas.
btw. vozis Golfa, jel da :D
DoradO

#156 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

dugi wrote:
DoradO wrote:
Ja sam pricao o dizajnu i stojim iza svog misljenja. Sto se tice promjena ispod lima ni one nisu revolucionarne i sami celnici VW-a su rekli jos prosle godine da ce Golf VI koristiti platformu i vecinu komponenata sa Golfa V.
Osnovni razlog za pojavljivanje Golfa VI ovako rano ( prvobitni plan je bio 2010) je taj sto su troskovi proizvodnje Golfa V bili jako visoki.
Vjerovatno su i celnici VW-a neinformisani pa su davali ove izjave davno prije nego sto su pojedini ovdje culi da se pojavljuje Golf VI. Nije dovoljno procitati jedan txt na internetu i onda palamuditi kako sve znas.
btw. vozis Golfa, jel da:D
e dugi opet ne citas il mozda i citas al ... haj razumijem ja bar se trudis :thumbup:

bravo :D vozim golfa ... sta :?: jel ne bih trebao ... bolje bi bilo nesto sto nije tako kruto jelde... ma ja cuo sam da se ostali auti savijaju u krivinama a sjedista im mekana da ne osjetis na cmaru ... jbg nemam za bolji :(
dugi

#157 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by dugi »

[/quote]

e dugi opet ne citas il mozda i citas al ... haj razumijem ja bar se trudis :thumbup:

bravo :D vozim golfa ... sta :?: jel ne bih trebao ... bolje bi bilo nesto sto nije tako kruto jelde... ma ja cuo sam da se ostali auti savijaju u krivinama a sjedista im mekana da ne osjetis na cmaru ... jbg nemam za bolji :([/quote]

Nista je nemam protiv Golfa dorado, pogresno me shvatas.
To su sve stereotipi koji se preuvelicavaju tako da necu ni da komentarisem, ni tvrdocu, ni nepoderivost golfa, ni mekocu ostalih, kako ti kazes. Auto ko auto sa svojim vrlinama i manama.
Ja sam samo rekao moje misljenje i zato postoje forumi, za diskusiju a ne za po##ebavanje, sto nazalost najcesce nije slucaj.
Meni je licno zasmetao tvoj drzak odgovor i brzopleto ocjenjivanje mog (ne)znanja.
Vjeruj da sam jako dobro informisan o tome sta se desava u auto industriji i da dosta citam, naravno.
A tebi zelim da kupis golfa VI.
DoradO

#158 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

dugi wrote:

bravo :D vozim golfa ... sta :?: jel ne bih trebao ... bolje bi bilo nesto sto nije tako kruto jelde... ma ja cuo sam da se ostali auti savijaju u krivinama a sjedista im mekana da ne osjetis na cmaru ... jbg nemam za bolji :([/quote]

Nista je nemam protiv Golfa dorado, pogresno me shvatas.
To su sve stereotipi koji se preuvelicavaju tako da necu ni da komentarisem, ni tvrdocu, ni nepoderivost golfa, ni mekocu ostalih, kako ti kazes. Auto ko auto sa svojim vrlinama i manama.
Ja sam samo rekao moje misljenje i zato postoje forumi, za diskusiju a ne za po##ebavanje, sto nazalost najcesce nije slucaj.
Meni je licno zasmetao tvoj drzak odgovor i brzopleto ocjenjivanje mog (ne)znanja.
Vjeruj da sam jako dobro informisan o tome sta se desava u auto industriji i da dosta citam, naravno.
A tebi zelim da kupis golfa VI.[/quote]

jesam ispo ters jelde :lol: halali
hvala na zeljama al ciljam sad malo vise od golfa...
pozz
johntra

#159 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by johntra »

sad ćeš kupiti Passata :lol:
DoradO

#160 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

johntra wrote:sad ćeš kupiti Passata :lol:
ne za oko mi je zapeo s-max a tu ironiju kuci prosipaj ... kompleksas
johntra

#161 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by johntra »

kako če okorjeli VW-ovac preć na Forda...to je neko čudo neviđeno....
Neelix

#162 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Neelix »

johntra wrote:kako če okorjeli VW-ovac preć na Forda...to je neko čudo neviđeno....
reche FIAT-ovac :lol: :lol: :lol: :lol: (to su oni sto na popravku potrose 2put vise nego na sam auto :D )
Bullet Tooth Tony

#163 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Bullet Tooth Tony »

johntra wrote:sad ćeš kupiti Passata :lol:
i odmah postati covjek sa stilom :wink: :wink:
Bullet Tooth Tony

#164 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Bullet Tooth Tony »

Neelix wrote:
johntra wrote:kako če okorjeli VW-ovac preć na Forda...to je neko čudo neviđeno....
reche FIAT-ovac :lol: :lol: :lol: :lol: (to su oni sto na popravku potrose 2put vise nego na sam auto :D )
:lol: :lol: :lol: :lol:
johntra

#165 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by johntra »

čuj ovoga, čovjek sa stilom....hahahahaha...šta kad uzmeš Phateona? :lol:
bolje voziti Fiata nego precijenjene njemačko-ćevabdžijske-buregdžijske kante....
DoradO

#166 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

johntra wrote:čuj ovoga, čovjek sa stilom....hahahahaha...šta kad uzmeš Phateona? :lol:
bolje voziti Fiata nego precijenjene njemačko-ćevabdžijske-buregdžijske kante....
inace fiate samo gospoda voza jelde... premijeri ovo ono vladini ljudi - ma nema fiat je olicenje ljepote :lol: :lol: :lol: :lol: da se ti dicis nekom markom ala alfa romeo il sl. nego fiat :lol: :lol: :lol: sta cu ja sad evo htio bih da kupim neko terensko vozilo 4x4 - da uzmem pandu :?: :lol: :lol: :lol: :lol: ... da odem u fiat mozda ha ... il hocu diesel preko 150 KS sigurno cu ga naci u fiatu jelde ... hocu zvjer od 200 i nesto KS sigurno imaju toga u fiatu ... BIJEDA BOLAN
johntra

#167 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by johntra »

eto klocu jedan da znaš imalo o automobilima, ko što ne znaš, znao bi da postoji dizelski motor jači od 150 KS i to FIAT-ov, a nema đikansku oznaku TDI. :lol: :lol:
ovime završava sva moja konverzacija sa nadobudnim driverom VW-a, koji se učlanio na forum prije četiri mjeseca i odmah pokupio svu pamet svijeta...kupi gabora od Tourana, nije S-Max za tebe...
koji si ti na slici?

Image
DoradO

#168 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

johntra wrote:eto klocu jedan da znaš imalo o automobilima, ko što ne znaš, znao bi da postoji dizelski motor jači od 150 KS i to FIAT-ov, a nema đikansku oznaku TDI. :lol: :lol:
ovime završava sva moja konverzacija sa nadobudnim driverom VW-a, koji se učlanio na forum prije četiri mjeseca i odmah pokupio svu pamet svijeta...kupi gabora od Tourana, nije S-Max za tebe...
koji si ti na slici?

Image
cuj mu price :-) :lol: nisam znao da se mora bit dugo na forumu da bi nesto naucio u zivotu - ako ga ti imas pored tog pc -a ... nadji mi kod nas tog fiata ja cu se sad sa svojim zabit u banderu jel moze a ako je touran gabor sta je onda multipla u pm ... a za to klocu ako si jak kao i na rijecima imas PP javi se da odma to rijesimo ... ako ne znas civilizovano razgovarat nemoj mi se kurcit preko te tastature ... moderatori ba prati li iko ovo ...
Neelix

#169 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Neelix »

pusti ga moj Dorado, ovo ti je jedan od forumskih klovnova, arze na kosharci i dzontra na autima, pravi dream team, uziva covjek citajuci njihove gluposti :D
DoradO

#170 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

Neelix wrote:pusti ga moj Dorado, ovo ti je jedan od forumskih klovnova, arze na kosharci i dzontra na autima, pravi dream team, uziva covjek citajuci njihove gluposti :D
a ne fkt ne kontam koji mu je...Bog me ubio ako sam ikad ovako maksuz protiv nekog auta isao podjebavat ljude :roll:
_tulumba_

#171 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by _tulumba_ »

ako je touran gabor sta je onda multipla u pm
:thumbup:
Karabaja

#172 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Karabaja »

johntra wrote: Image
Ovo govori samo o praktičnosti i svim prednostima golfa.. ja ne znam šta je tu loše :D
Maxwell2008

#173 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Maxwell2008 »

Ovu sliku treba na dzambo plakate po gradu :lol: :lol: :lol: .
Maxwell2008

#174 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Maxwell2008 »

_tulumba_ wrote:
ako je touran gabor sta je onda multipla u pm
:thumbup:
Multipla je ruzna brate, ali je i S-MAX ljepsi od Tourana. Moje misljenje. :thumbup:
johntra

#175 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by johntra »

šta ba ja tebi imam dokazivati kad osnovne pojmove o auto industriji ne poznaješ?
čuj fol, Multipla ružna, naravno da je ružna..vidiš razliku, ja znam realno sagledat stvari, a ne kovat neke automobile u zvijezde...al ne može tebi to niko objasniti...
šta ima neelix, stari forumaš :lol:
Post Reply