Eee on je iznad Sarajevavratnik wrote:Uh jebote, kad malo bolje razmislim, onda ni Vratnik nije u Sarajevu..
sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
- zgembo_sa
#151 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
-
vratnik
#152 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Misli lokalno, djeluj globalno.mIRCerka wrote:I dzaba sto se prosirilo fizicki, kad mentalno Sarajevo ostade kasaba!vratnik wrote:Ma nikakvo.. Ali kontam, kad se aerodromsko naselje "uselilo" u Sarajevo, onda je i Trnovo tu neDZe..
(samo da podgrijem ovo Sarajevo do Marindvora.. A nije Sarajevo toliko, Sarajevo je od 'ne rusevine kod burekdjinice Sac do gume sto gori)
- KPNCTNJAH
#153 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Sjetih se jednog sajta "idijebimater" (da oprostite)
tu su svakodnevno bile prepirke izmedju raje iz Starog Grada i ovih "odozdo"
pisale se pjesme, svadjalo se uglavnom bilo je to bolje od bilo kojeg sajta sa vicevima, sad da ne bude da sam stalno protiv ovih dole bio je jedan komentar koji je napisao jedan alpasinac ..."Kad pitas ovog iz SG gdje zivi on kaze na Bistriku, ma tamo gdje se trola okrece, a ustvari tu sjedaju na kombi i jos pola sata voznje imaju po brdima do svog "Bistrika" i to je fakat ziva istina svi kazu da su sa Bistrika, a kroz njega samo prolaze ... ne znam sto se ljudi stide svog mjesta prebivalista, ja bih ponosan bio pa makar, ma ne znam na Butmiru zivio ...

- zastoqsviram
#154 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
mIRCerka wrote:I dzaba sto se prosirilo fizicki, kad mentalno Sarajevo ostade kasaba!vratnik wrote:Ma nikakvo.. Ali kontam, kad se aerodromsko naselje "uselilo" u Sarajevo, onda je i Trnovo tu neDZe..
(samo da podgrijem ovo Sarajevo do Marindvora.. A nije Sarajevo toliko, Sarajevo je od 'ne rusevine kod burekdjinice Sac do gume sto gori)
-
vratnik
#155 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Dobro, traje to pola sata, ali nije dalje od 2 km od trole.. (Problem je sto je uz nos.. Ides autom i samo nebo vidis..). A nemaju oni na memli strani ove zajebane japanske kombije k'o mi..KPNCTNJAH wrote:Sjetih se jednog sajta "idijebimater" (da oprostite)tu su svakodnevno bile prepirke izmedju raje iz Starog Grada i ovih "odozdo"
pisale se pjesme, svadjalo se uglavnom bilo je to bolje od bilo kojeg sajta sa vicevima, sad da ne bude da sam stalno protiv ovih dole bio je jedan komentar koji je napisao jedan alpasinac ..."Kad pitas ovog iz SG gdje zivi on kaze na Bistriku, ma tamo gdje se trola okrece, a ustvari tu sjedaju na kombi i jos pola sata voznje imaju po brdima do svog "Bistrika" i to je fakat ziva istina svi kazu da su sa Bistrika, a kroz njega samo prolaze ... ne znam sto se ljudi stide svog mjesta prebivalista, ja bih ponosan bio pa makar, ma ne znam na Butmiru zivio ...
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#156 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
ja samo ne znam gdje nalaze one vozace u GRASu da onako voze kroz sokakevratnik wrote:Dobro, traje to pola sata, ali nije dalje od 2 km od trole.. (Problem je sto je uz nos.. Ides autom i samo nebo vidis..). A nemaju oni na memli strani ove zajebane japanske kombije k'o mi..
-
vratnik
#157 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Prije je to stvarno bio problem naci, bio je neki tip, Dupovac se prezivao.. Radio duplu smjenu... Nije niko htio da ga zamijeni..mIRCerka wrote:ja samo ne znam gdje nalaze one vozace u GRASu da onako voze kroz sokakevratnik wrote:Dobro, traje to pola sata, ali nije dalje od 2 km od trole.. (Problem je sto je uz nos.. Ides autom i samo nebo vidis..). A nemaju oni na memli strani ove zajebane japanske kombije k'o mi..
Ali sad, kako nam upalise svjetlo i kako raspustise Sokolac i Jagomir ima tih kandidata dovoljno..
-
in33sa
#158 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Pa sta ce reci nego da je sa Bistrika.
"Ja sam ti sa Hosinog brijega" ili "e ja sam ti gore sa Dzeke, ispod Bogusevca" ili "iz Berkuse sam ja, ispod Toke i Dzeke a iznad Brdodzamije" ili "ja odakle sam? pa sa Mahmutovca, to ti je ispod Coline kape"
A mozda je najbolje reci "ja sam ti ono kad dodjes na Bistrik pa kad dignes glavu i vidis gdje se moras popeti, prvo ides u prodavnicu planinarske opreme". Ne postoji dzaba skijaski klub Sirokaca
Pozdrav za svu raju sa Sirokace, ljude sa najjacim listovima i noznim misicima u gradu Sarajevu
"Ja sam ti sa Hosinog brijega" ili "e ja sam ti gore sa Dzeke, ispod Bogusevca" ili "iz Berkuse sam ja, ispod Toke i Dzeke a iznad Brdodzamije" ili "ja odakle sam? pa sa Mahmutovca, to ti je ispod Coline kape"
A mozda je najbolje reci "ja sam ti ono kad dodjes na Bistrik pa kad dignes glavu i vidis gdje se moras popeti, prvo ides u prodavnicu planinarske opreme". Ne postoji dzaba skijaski klub Sirokaca
Pozdrav za svu raju sa Sirokace, ljude sa najjacim listovima i noznim misicima u gradu Sarajevu
-
in33sa
#159 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Eh, cuveni kombi za Sirokacu, sjetim se prije rata one sumetine na Cicinom hanu (posjek`o narod u ratu) kako ga vozac uvijek tu momacki nagari, valjda mu godra sto je konacno prosao sve zamke i zasjede na Kovacicima i SoukbunarumIRCerka wrote:ja samo ne znam gdje nalaze one vozace u GRASu da onako voze kroz sokakevratnik wrote:Dobro, traje to pola sata, ali nije dalje od 2 km od trole.. (Problem je sto je uz nos.. Ides autom i samo nebo vidis..). A nemaju oni na memli strani ove zajebane japanske kombije k'o mi..
Ali kraljevi su meni ovi sa Sirokace, kad je ono bio rat pa ljudi nemaju drva i prva ratna zima, ode suma ko da je nikad nije bilo i svi sretni sto su se ugrijali, isla neka prica u tom drustvu i u jednom momentu tisina, pogledaju svi u pravcu gdje nekad bila suma, skontaju da sad Srbi imaju cist nisanski pravac, kad ce ovaj jedan bez da ga je iko ista pitao "e jebiga"
- A-R-N-I
#160 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
E pa ne mogu da vjerujem da se neko sjetio vozaca Dupovcavratnik wrote:Prije je to stvarno bio problem naci, bio je neki tip, Dupovac se prezivao.. Radio duplu smjenu... Nije niko htio da ga zamijeni..mIRCerka wrote:ja samo ne znam gdje nalaze one vozace u GRASu da onako voze kroz sokakevratnik wrote:Dobro, traje to pola sata, ali nije dalje od 2 km od trole.. (Problem je sto je uz nos.. Ides autom i samo nebo vidis..). A nemaju oni na memli strani ove zajebane japanske kombije k'o mi..
Ali sad, kako nam upalise svjetlo i kako raspustise Sokolac i Jagomir ima tih kandidata dovoljno..
- A-R-N-I
#161 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
vratnik wrote:A ti si onaj sto nas redovno zakamenja kad idemo u pljacku tresnji?zastoqsviram wrote:ma ja vam pravo volim slusat i gledat rolingstonse...
U moj vakat rezdelije su bile prioritet.
-
mladoliki
#162 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Pomalo sam ksenofobičan zbog količine mentalnog otpada koji nam je pristigao u zadnjih petnaestak godina sa svih strana, a dobrim dijelom sam gadljiv i na činjenicu ekspanzije gradskog papanluka. Međutim, koliko god mi se gadilo prethodno napisano, još više mi se gadi skorojevićki elitizam koji je inauguriran u poslijeratnom periodu. Zapravo, sklon sam tome da novopečenu gradsku kremu smatram gorom društvenom pojavom od ruralne populacije sa svojim navikama i ponašanjem. Čini mi se da je Zanzibar fino pitao po kojem se to kriteriju mogu razvrstati pripadnici svake od ovih grupacija, pa da se zna ko, šta, kako i gdje može biti svrstan u jednu od navedenih skupina. Budući da su kriteriji za ovu vrstu podjele potpuno subjektivni, a samim time i "apsolutno relativni" , zaključak je da se podjela na FGR, papke, uhljupe, šanere itd. može smatrati individualnom. Svako pravi svoju ljestvicu vrijednosti i prema tome vrši klasifikaciju ljudi, a kod nas univerzalnih vrijednosti ima u promilima, tako da u biti lošiji dio populacije kreira društveni ambijent. Npr. za navijačke fanove papci su oni koji ne prate našu nogometno-fudbalsku bljuvotinu od prvenstva, za pojedine fakultetski obrazovane ljude papci su oni nižeg obrazovnog statusa, za džeparoše u tramvaju papci su oni koji plaćaju kartu, guraju se u gužvi i koje još pritom izbunare, za bh. političare papci su građani...
U principu naš mentalitet je snažno podanički, seljački, primitivan i retrogradan, a socijalni sistem proizašao iz toga je rezultat nas kao građana i našeg mentaliteta. Sistem u kome nema vrijednosti može proći samo u društvu čije građane nije briga za istinske vrijednosti. To ne znači da nema dobrih ljudi, to ne znači ni da ne postoji alternativa, ali znači da nam nije stalo da živimo bolje, ljepše, ugodnije, jer da jeste pronašli bismo zajednički interes i promijenili sistemske pogreške koje nas koče u razvoju.
Zato glasajte, ne dajte da vas opet neko prevari, pasivnost je kraj ljudskog duha, a samo urbani duh može dovesti do promjena koje su nam neophodne. Pa makar i za mene glasali, ali molim vas glasajte!
U principu naš mentalitet je snažno podanički, seljački, primitivan i retrogradan, a socijalni sistem proizašao iz toga je rezultat nas kao građana i našeg mentaliteta. Sistem u kome nema vrijednosti može proći samo u društvu čije građane nije briga za istinske vrijednosti. To ne znači da nema dobrih ljudi, to ne znači ni da ne postoji alternativa, ali znači da nam nije stalo da živimo bolje, ljepše, ugodnije, jer da jeste pronašli bismo zajednički interes i promijenili sistemske pogreške koje nas koče u razvoju.
Zato glasajte, ne dajte da vas opet neko prevari, pasivnost je kraj ljudskog duha, a samo urbani duh može dovesti do promjena koje su nam neophodne. Pa makar i za mene glasali, ali molim vas glasajte!
- uvjek dobar gost
#163 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Nakon ovg iznesenog ja glasam za tebe...!mladoliki wrote:Pomalo sam ksenofobičan zbog količine mentalnog otpada koji nam je pristigao u zadnjih petnaestak godina sa svih strana, a dobrim dijelom sam gadljiv i na činjenicu ekspanzije gradskog papanluka. Međutim, koliko god mi se gadilo prethodno napisano, još više mi se gadi skorojevićki elitizam koji je inauguriran u poslijeratnom periodu. Zapravo, sklon sam tome da novopečenu gradsku kremu smatram gorom društvenom pojavom od ruralne populacije sa svojim navikama i ponašanjem. Čini mi se da je Zanzibar fino pitao po kojem se to kriteriju mogu razvrstati pripadnici svake od ovih grupacija, pa da se zna ko, šta, kako i gdje može biti svrstan u jednu od navedenih skupina. Budući da su kriteriji za ovu vrstu podjele potpuno subjektivni, a samim time i "apsolutno relativni" , zaključak je da se podjela na FGR, papke, uhljupe, šanere itd. može smatrati individualnom. Svako pravi svoju ljestvicu vrijednosti i prema tome vrši klasifikaciju ljudi, a kod nas univerzalnih vrijednosti ima u promilima, tako da u biti lošiji dio populacije kreira društveni ambijent. Npr. za navijačke fanove papci su oni koji ne prate našu nogometno-fudbalsku bljuvotinu od prvenstva, za pojedine fakultetski obrazovane ljude papci su oni nižeg obrazovnog statusa, za džeparoše u tramvaju papci su oni koji plaćaju kartu, guraju se u gužvi i koje još pritom izbunare, za bh. političare papci su građani...
Svaka čast.. ovome samo dodajem po statistici uvijek smo bili jedni od najneobrazovanijih u regionu, zatucani i nekako zakočeni u vremenu... jeli vrijeme da pokažemo da možemo ,znamo i hoćemo bolje....?
-
d2
#164 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
vrlo dobar post, a sada se vratimo na dobro poznato pitanje - a za koga to glasati a da taj neko povuce naprijed... (bez ikakve zelje da skrenem sa teme)
uspjesan i ugodan dan vam zelim i da vucete naprijed
uspjesan i ugodan dan vam zelim i da vucete naprijed
-
JKG
#165 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
mladoliki wrote:Pomalo sam ksenofobičan zbog količine mentalnog otpada koji nam je pristigao u zadnjih petnaestak godina sa svih strana, a dobrim dijelom sam gadljiv i na činjenicu ekspanzije gradskog papanluka. Međutim, koliko god mi se gadilo prethodno napisano, još više mi se gadi skorojevićki elitizam koji je inauguriran u poslijeratnom periodu. Zapravo, sklon sam tome da novopečenu gradsku kremu smatram gorom društvenom pojavom od ruralne populacije sa svojim navikama i ponašanjem. Čini mi se da je Zanzibar fino pitao po kojem se to kriteriju mogu razvrstati pripadnici svake od ovih grupacija, pa da se zna ko, šta, kako i gdje može biti svrstan u jednu od navedenih skupina. Budući da su kriteriji za ovu vrstu podjele potpuno subjektivni, a samim time i "apsolutno relativni" , zaključak je da se podjela na FGR, papke, uhljupe, šanere itd. može smatrati individualnom. Svako pravi svoju ljestvicu vrijednosti i prema tome vrši klasifikaciju ljudi, a kod nas univerzalnih vrijednosti ima u promilima, tako da u biti lošiji dio populacije kreira društveni ambijent. Npr. za navijačke fanove papci su oni koji ne prate našu nogometno-fudbalsku bljuvotinu od prvenstva, za pojedine fakultetski obrazovane ljude papci su oni nižeg obrazovnog statusa, za džeparoše u tramvaju papci su oni koji plaćaju kartu, guraju se u gužvi i koje još pritom izbunare, za bh. političare papci su građani...
- zastoqsviram
#166 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
"mladoliki" svaka cast za post
, samo, (jeb.. li ga uvijek ovo samo) ako budes racunao na glasove onih koje je tvoj post odusevio, tesko da te mogu i u mjesnu zajednicu izabrat.... 
Last edited by zastoqsviram on 31/07/2008 11:33, edited 1 time in total.
-
d2
#167 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
moze u kucni savjet, ipak trnovit je put do slave

- memlija
#168 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
najbolji vozači dolaze iz brdsko planinskih mjesnih zajednica
...preporučio bih komisijama za polaganje vozačkih ispita da ubuduće vožnju obavljaju isključivo po našim mahalama (isključivo u zimskom periodu), jer ako tu budući kandidati savladaju istu onda nema problema za naniže
....veliki pozdrav za takozvane posavske vozače (oni koji voze samo kuda saobraća tramvaj i trola) 
-
mIRCerka
#169 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
memlija wrote:najbolji vozači dolaze iz brdsko planinskih mjesnih zajednica...preporučio bih komisijama za polaganje vozačkih ispita da ubuduće vožnju obavljaju isključivo po našim mahalama (isključivo u zimskom periodu), jer ako tu budući kandidati savladaju istu onda nema problema za naniže
....veliki pozdrav za takozvane posavske vozače (oni koji voze samo kuda saobraća tramvaj i trola)
Ja ti spadam u tranzit vozace...posto vozim auto 71 godiste, dzebeno je uz piklic se penjat, pa ja nadjem okolne puteve sa manjim nagibom a spustam se niz piklic...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#170 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
na discovery-ju --- stunt junkies!mIRCerka wrote:ja samo ne znam gdje nalaze one vozace u GRASu da onako voze kroz sokakevratnik wrote:Dobro, traje to pola sata, ali nije dalje od 2 km od trole.. (Problem je sto je uz nos.. Ides autom i samo nebo vidis..). A nemaju oni na memli strani ove zajebane japanske kombije k'o mi..
da dodam, ipak su kod nas ovi šoferi samo --- junkies!
- medaaa
#171 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
U Sandzaku... il naturalizovane po SarajevumIRCerka wrote:ja samo ne znam gdje nalaze one vozace u GRASu da onako voze kroz sokakevratnik wrote:Dobro, traje to pola sata, ali nije dalje od 2 km od trole.. (Problem je sto je uz nos.. Ides autom i samo nebo vidis..). A nemaju oni na memli strani ove zajebane japanske kombije k'o mi..
- memlija
#172 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
mIRCerka wrote:memlija wrote:najbolji vozači dolaze iz brdsko planinskih mjesnih zajednica...preporučio bih komisijama za polaganje vozačkih ispita da ubuduće vožnju obavljaju isključivo po našim mahalama (isključivo u zimskom periodu), jer ako tu budući kandidati savladaju istu onda nema problema za naniže
Hvala ti sto mi izvuce osmijeh na lice ovog usranog jutra
Ja ti spadam u tranzit vozace...posto vozim auto 71 godiste, dzebeno je uz piklic se penjat, pa ja nadjem okolne puteve sa manjim nagibom a spustam se niz piklic...
- sodom
#173 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
misli se na seljake...
kad su seljaci furali kulturu?
kad su seljaci furali kulturu?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#174 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
možda su oni i dojavili za Rašu... imaju njihove pasošemedaaa wrote:U Sandzaku... il naturalizovane po SarajevumIRCerka wrote:ja samo ne znam gdje nalaze one vozace u GRASu da onako voze kroz sokakevratnik wrote:Dobro, traje to pola sata, ali nije dalje od 2 km od trole.. (Problem je sto je uz nos.. Ides autom i samo nebo vidis..). A nemaju oni na memli strani ove zajebane japanske kombije k'o mi..![]()
paša moj, TIH(o)avoda bregove valja...
-
mIRCerka
#175 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Ja sam ti papanka koja se lozi na neku proslu furku pa vozim ovu bubumemlija wrote:![]()
![]()
i stari u mene vozi čoflaga
, al' to je stara škola, mislim, ovaj na istoj tipi je i polagao vozački
... al' bakri ga stari momački, čim servisiram stjupid FUJI (mala nezgoda, otkotrljao se niz kaldrmu jedno 15-metara
) stižu slikice čoflaga...
....friško lakiran

znas sta je belaj? Za vagu, bez rucne, sam majstor, ali fina gradska raja cim vide bubu i da je zensko vozi, odmah se priselembete uz karambolku...