hvala
kosa ;(((( HELP!!!
Moderator: anex
- rinna0304
#151 Re: kosa ;(((( HELP!!!
vidim da ste pisale o ovom mixu s pantenol rastvorom pa da pitam
imam vec dugu kosu ( ono neka srednja duzina 10ak cm ispod ramena ) a hocu jos duzu :$ pa jel ovaj mix sampona ubrzava i rast kose ? jer moja fkt uzasno sporo raste ( blans, peglanje, farbanje bla bla je ucinilo svoje al nije uopce puno ostecena samo sto raste preesporo ) ricinus mi nije pomogao nest spec pa da vidim imal koristi od ovog za rast kose
hvala
hvala
- Michun
#152 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Kupih...al smrdi. Jel ispari smrad kad se osusi kosa? I na njemu pise da je samo protiv peruti! A ostalo?Irish wrote:Ima ga, ja mislim, u vecini apoteka. Ja kupila u apoteci Dina, na Č. Vili..Kosta 27 KMMichun wrote:gdje se kupuje crni sampom dr. temt i koliko kosta - hvala![]()
Moram opet pohvaliti njegovo dejstvo..stvarno mi je tjeme sve bolje i bolje, a da dodam da mi je oicela rasti nova kosica na prorjedjenim mjestima (gubim kosu od nedavnog poroda)![]()
Jedina mana mi je sada to sto mi se brze masti, kako nema suhih ljuspica da je isusuju![]()
-
trattincica
#153 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Ja imam dugu kosu koju samo prelijem Lorealovim kolorom bez amonijaka za sjaj, nikakvi posebni šamponi, ali je redovno prilikom pranja isperem pivom, i prezadovoljna sam. Kosa je sjajna, zdrava i jaka u korijenu. Preporučujem ispiranje pivom.
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#154 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Ja sam danas isla na kontrolu vlasišta
Situacija se popravila.Kosa mi vise ne opada kao prije a to zato sto koristim onaj VIchy-ev sampon.Ali pojavilo mi se vise bubuljica posebno na rubovima glave,i imam osjecaj da me glava svrbi jos vise
.Doktorica mi rece da ove bubljicice (strucno folikulitis ) javlja zato sto se povlaci ovaj seboreicni dermatitis.I mora se ta upala iscistiti tako da ce da potraje malo dok se tjeme skroz ne iscisti.Tjeme mi vise nije masno kao prije,punooo manje ,i nije vise zuckaste boje kao sto je bilo prije mjesec dana;situVacija se popravila
...
Za ovaj folikulitis sam dobila neki losion koji se zove Clindamicin i to trebam nanositi 2 puta dnevno.
Ja nisam kupila one Cu + Su losione sto je ona preporucila,ali sam kupila losion u spreju Revitabion od Biomelema,i on mi pravo dobar,jest da kad se popršćem s njim kuca mirise na apoteku
ali nema veze,svidja mi se miris.A kad se namazem s tim lsoionom cujem kako nesto susti po tjemenu
.Ali ono sto je dobro je da se kosa i naizgled popravila,sjaji se...i tek sad vidim kad koristim sva ova cuda,koliko sam malo ulagala u kosu i jos se onda cudim sto mi se ovo sve pojavilo
Evo nesto o tom folikulitisu
Situacija se popravila.Kosa mi vise ne opada kao prije a to zato sto koristim onaj VIchy-ev sampon.Ali pojavilo mi se vise bubuljica posebno na rubovima glave,i imam osjecaj da me glava svrbi jos vise
Za ovaj folikulitis sam dobila neki losion koji se zove Clindamicin i to trebam nanositi 2 puta dnevno.
Ja nisam kupila one Cu + Su losione sto je ona preporucila,ali sam kupila losion u spreju Revitabion od Biomelema,i on mi pravo dobar,jest da kad se popršćem s njim kuca mirise na apoteku
Evo nesto o tom folikulitisu
pa ako se kome ovo pojavi,mozete koristit ovaj losion Clindamicin...Odstranjivanje nepoželjnih dlačica na tijelu se pokazalo kao veći problem tokom toplih, ljetnih dana, kada se više znojimo i koža se dodatno iritira na područjima koja se depiliraju.
Kod velikog broja osoba se nakon depilaeije (britvicom ili čak voskom), posebno na području prepona javlja crvenilo i osip. To je relativno kratkotrajna pojava, nestaje obično nakon što se nanese losion koji smiruje kožu. Međutim, nisu rijetki ni slučajevi upale upale korijena dlake (folikulitisa) koji zna biti jako uporan.
Najčešći uzroci
Folikulitis je infekcija i upala dlačnog folikula. To stanje može se pojaviti na površini kože ili duboko unutar folikula. Dlačni folikuli postaju crveni, iziritirani i formiraju se gnojne lezije.
Najčešći uzrok folikulitisa je bakterija Staphylococcus aureus, ali i druge vrste bakterija mogu izazvati upalu. Na primjer, voda u bazenima ili jacuzziju može biti način dobivanja ove infekcije.
Simptomi folikulitisa se mogu pojaviti i nevezano za infekciju. Izlaganje kože određenim he-mikalijama, posebice uljima, može biti uzročnik. Kod osoba sa oslabljenim imunim sistemom, dijabetesomjli većom tjelesnom težinom postoji veći rizik od pojave folikulitisa.
Rani simptom folikulitisa je mala bijela ili žućkasta gnojna pustula na crvenom, upaljenom folikulu. Najčešća mjesta pojave ovih lezija su skalp, prepone, noge i stražnjica.
Kada se upala folikula proširi na dublje slojeve tkiva, to već postaje čir. Veći broj blisko grupisanih čireva stvaraju veće lezije koje se obično javljaju na više maljavim dijelovima tijela gdje se više i znojimo.
Oblozi i lijekovi
Folikulitis može da se spontano „očisti" i nestane za par sedmica, ali ponekad duže traje i stoga zahtijeva adekvatan tretman. Dermatolozi obično tretiraju blaže slučajeve folikulitisa antiseptičnim tonicima uz primjenu antibiotika.
Ulje čajevca, koje se može naći u trgovinama zdravom hranom, je također dobro antise-ptično sredstvo. Blaga i umjerena pojava čireva se rješava toplim oblogama. U nekim slučajevima, oralni antibiotici treba da prate lokalnu terapiju.
Neki „tvrdoglavi" slučajevi folikulitisa se trajno rješavaju jedino laserskom epilacijom. U ovom procesu laser se koristi kako bi se uništio folikul dlake. Tako se smanjuje pojava ožiljaka koji često ostaju nakon čak i blagog slučaja folikulitisa. Naravno, na tom području dlake više nikad neće narasti.
- male_okice
#155 Re: kosa ;(((( HELP!!!
zene treba mi neki regenerator za obojenu kosu koja je masna i koja se elektrise a koji se ne ispira.
Gledala sam dosad one u spreju od: Elseve (Lorealove), od Glisskur (Schwarzkopf) i isto one Schauma ((Schwarzkopf)). Eh sad pogubila sam se u moru tih proizvoda nisam nikad nijedan od njih koristila imali neko neku preporuku? hvala puno
- rinna0304
#156 Re: kosa ;(((( HELP!!!
meni glisskur predobarmale_okice wrote:zene treba mi neki regenerator za obojenu kosu koja je masna i koja se elektrise a koji se ne ispira.Gledala sam dosad one u spreju od: Elseve (Lorealove), od Glisskur (Schwarzkopf) i isto one Schauma ((Schwarzkopf)). Eh sad pogubila sam se u moru tih proizvoda nisam nikad nijedan od njih koristila imali neko neku preporuku? hvala puno
- LieToMe
#157 Re: kosa ;(((( HELP!!!
i ja sam prezadovoljna glissomrinna0304 wrote:meni glisskur predobarmale_okice wrote:zene treba mi neki regenerator za obojenu kosu koja je masna i koja se elektrise a koji se ne ispira.Gledala sam dosad one u spreju od: Elseve (Lorealove), od Glisskur (Schwarzkopf) i isto one Schauma ((Schwarzkopf)). Eh sad pogubila sam se u moru tih proizvoda nisam nikad nijedan od njih koristila imali neko neku preporuku? hvala puno
kao i sve glissovo
trenutno uzela onaj samo za naelektrisanje kose rozi i preedobro mirise , a kosa je koliko toliko manje naelektrisana eh sad nez mozel ovaj rozi za masnu kosu al imaju onu raznih
samo mi onaj crni sprej ni sampon ne valja nekako odvratan miris
- rinna0304
#158 Re: kosa ;(((( HELP!!!
meni crni nije odgovarao zbog mirisa nekako cudan nemam pojma al kao sampon je superLieToMe wrote:i ja sam prezadovoljna glissomrinna0304 wrote:meni glisskur predobarmale_okice wrote:zene treba mi neki regenerator za obojenu kosu koja je masna i koja se elektrise a koji se ne ispira.Gledala sam dosad one u spreju od: Elseve (Lorealove), od Glisskur (Schwarzkopf) i isto one Schauma ((Schwarzkopf)). Eh sad pogubila sam se u moru tih proizvoda nisam nikad nijedan od njih koristila imali neko neku preporuku? hvala puno
kao i sve glissovo
trenutno uzela onaj samo za naelektrisanje kose rozi i preedobro mirise , a kosa je koliko toliko manje naelektrisana eh sad nez mozel ovaj rozi za masnu kosu al imaju onu raznih
samo mi onaj crni sprej ni sampon ne valja nekako odvratan miris
uzela sam nedavno crni sampon i crnu masku za kosu. toliko ga svi hvale da sam se morala sama uvjeriti. imam jako suhu kosu, gustu i onda kad izadjem na snijeg i kisu gluho i daleko bilo. do sad sam 3 puta stavljala masku i nakon zadnjeg puta primjetim da mi je kosa nekako meksa i ljepsa...ili ce biti bolja ili ce otpasti
pa vidjecemo sta ce biti
- male_okice
#159 Re: kosa ;(((( HELP!!!
hvala zene gliss it is...vidjecu koji mozda nadjem neki za zastitu boje ovaj u spreju...hvala vam

- Michun
#160 Re: kosa ;(((( HELP!!!
crni sampon izvestaj - kad se dobro ispere ne smrdi kosa. to me je plasilo. kontam, ja nacifrana a smrdim na naftu. vise onako podsjeca na kinu
odn. na naftalin.
ja perem kosu 3 X sedmicno. kao da se malo manje masti.
osim toga, jedna osoba mi rece da joj se cini da mi se popravila kosa. dal je moguce poslije 2-3 sedmice ni sama ne znam. samo znam da mi je nova kosa totalno luda, strsi na sve strane. mora da se nesto desava
osim toga, jedna osoba mi rece da joj se cini da mi se popravila kosa. dal je moguce poslije 2-3 sedmice ni sama ne znam. samo znam da mi je nova kosa totalno luda, strsi na sve strane. mora da se nesto desava
-
radenska
#161 Re: kosa ;(((( HELP!!!
farba li se ko od vas. Imate li iskustva sa keune farbom, a da nije 1517 od nje sam ljubicasta. Koja keune farba ispadne onako lijepo kao prirodno sto vidjam kod cura
- Irish
#162 Re: kosa ;(((( HELP!!!
To je toMichun wrote:crni sampon izvestaj - kad se dobro ispere ne smrdi kosa. to me je plasilo. kontam, ja nacifrana a smrdim na naftu. vise onako podsjeca na kinuodn. na naftalin.
Bas me zanimalo hoces li biti zadovoljna ili sam ja to sve umislila
Ja sam se navikla na "miris", tako da ga vise i ne osjecam, a suprug kad mi udje u kupaonu poslije mog samponiranja, hoce mu nesto biti
Meni se nazalost mascenje nije smanjilo
- Irish
#163 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Kad sam se vec ulogovala, da priupitam
Kako mi se kosa jako brzo masti, i samo dva dana izgleda uredno (drugi dan vec nema osjecaja svjezine)..usput je i bas mekana, pa je to dodatno slijepi, zanima me da li bih ista postigla ako bih stavila koji pramenak, za nijansu svjetlije boje..tek toliko da je malo isusi?
MIslim, znam da ovo namjerno isusivanje zvuci
, ali stvarno nemam vremena prati kosu svaki-svaki drugi dan, imam malu bebicu pa mi je pranje i feniranje kose procedura za planiranje, korigovanje vremena itd.
Moja mama pramenove npr. stavlja samo zato da bi joj malo isusili i ucvrstili prirodno mekanu kosu, a ne zbog same boje

Kako mi se kosa jako brzo masti, i samo dva dana izgleda uredno (drugi dan vec nema osjecaja svjezine)..usput je i bas mekana, pa je to dodatno slijepi, zanima me da li bih ista postigla ako bih stavila koji pramenak, za nijansu svjetlije boje..tek toliko da je malo isusi?
MIslim, znam da ovo namjerno isusivanje zvuci
Moja mama pramenove npr. stavlja samo zato da bi joj malo isusili i ucvrstili prirodno mekanu kosu, a ne zbog same boje
- Michun
#164 Re: kosa ;(((( HELP!!!
veoma moguce, ali koliko ja znam to traje 2-3 sedmice. razlog: hidrogen i blansh ti isusi tjeme pa se malo manje masti kad je svjeze.Irish wrote:Kad sam se vec ulogovala, da priupitam![]()
Kako mi se kosa jako brzo masti, i samo dva dana izgleda uredno (drugi dan vec nema osjecaja svjezine)..usput je i bas mekana, pa je to dodatno slijepi, zanima me da li bih ista postigla ako bih stavila koji pramenak, za nijansu svjetlije boje..tek toliko da je malo isusi?![]()
MIslim, znam da ovo namjerno isusivanje zvuci, ali stvarno nemam vremena prati kosu svaki-svaki drugi dan, imam malu bebicu pa mi je pranje i feniranje kose procedura za planiranje, korigovanje vremena itd.
![]()
![]()
Moja mama pramenove npr. stavlja samo zato da bi joj malo isusili i ucvrstili prirodno mekanu kosu, a ne zbog same boje![]()
ostali?
- Irish
#165 Re: kosa ;(((( HELP!!!
@Michun, hvala
Vidjet cu jos..razmatram uveliko
Ostali?
Ostali?
- Loulou
#166 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Evo ostalE
Nemaju pramenovi nikakvog utjecaja na to masti li se kosa više ili manje. Meni je sve to isto.
Jedino što mi je pravilo razliku je minival. Al' ne vjerujem da ću opet uskoro.
Nemaju pramenovi nikakvog utjecaja na to masti li se kosa više ili manje. Meni je sve to isto.
- hadzinicasa
#167 Re: kosa ;(((( HELP!!!
morning.
je li iko probao svijetliti kosu cimetom?
imam neki recept:
150ml regeneratora
150g smrvljenog cimeta
100ml meda
to odstoji 2 sata, pa se namaže na kosu, pa odstoji par sati pod kesom i kažu do dvije nijanse svjetlija boja.
pošto se ja ne farbam niti imam pramenove - potpuno mi je prirodna kosa i tako godinama (da ne kažem desecima godina
), nešto bih ovo možda i probala
http://www.bh-index.com/index.php?optio ... Itemid=401
iko?
je li iko probao svijetliti kosu cimetom?
imam neki recept:
150ml regeneratora
150g smrvljenog cimeta
100ml meda
to odstoji 2 sata, pa se namaže na kosu, pa odstoji par sati pod kesom i kažu do dvije nijanse svjetlija boja.
pošto se ja ne farbam niti imam pramenove - potpuno mi je prirodna kosa i tako godinama (da ne kažem desecima godina
http://www.bh-index.com/index.php?optio ... Itemid=401
iko?
- LieToMe
#168 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Moze bit da djeluje. Mojoj prijateljici recimo pomogne da umjesto pranja svaki 2-3 dan pere svaki 4-5 (njoj je to uspjeh). Ja recimo imam suhu kosu i nedavno sam uradila pramenove (razlog izlazak iz crne) i svi su mi govorili da ne radim isusice mi kosu, bice ispucala. Ne da sam prezadovoljna..konacno sam brineta nakon 10ak godina i kosa mi je nekako meksa i sjajnija. Do duse, ja sad koristim redovno ono crnu masku od glissa i kosa mi je stvarno fenomenalna.Irish wrote:Kad sam se vec ulogovala, da priupitam![]()
Kako mi se kosa jako brzo masti, i samo dva dana izgleda uredno (drugi dan vec nema osjecaja svjezine)..usput je i bas mekana, pa je to dodatno slijepi, zanima me da li bih ista postigla ako bih stavila koji pramenak, za nijansu svjetlije boje..tek toliko da je malo isusi?![]()
MIslim, znam da ovo namjerno isusivanje zvuci, ali stvarno nemam vremena prati kosu svaki-svaki drugi dan, imam malu bebicu pa mi je pranje i feniranje kose procedura za planiranje, korigovanje vremena itd.
![]()
![]()
Moja mama pramenove npr. stavlja samo zato da bi joj malo isusili i ucvrstili prirodno mekanu kosu, a ne zbog same boje![]()
Pramenovi se inace preporucuju kosi koja je meka i tanka jer jer pramenovi opticki daju volumen.
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#169 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Svojevremeno sam bas iz ovog razloga otisla na minival....nikad viseLoulou wrote:Evo ostalE![]()
Koja mi je to greska bila,dobro je bilo sto se kosa nije mastila dok nije izrasla moja,pa sam onda deverala sa nenormalno suhim vrhovima i masnim vlasistem
Probala sam sve za masnu kosu,svaki sampon,od onih od 3 km sto dodje litra do onih skupih,probala da ne perem kosu svaka dva dana,i nista,stavljala beby puder....sve...i ja jos nisam nasla lijek...Kupila sam sad i Vichyev za masnu kosu,pa perem naizmjence sa onim protiv opadanja,pa ko eto mes cini da se manje masti...a mozda i umisljam
-
radenska
#170 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Ja kosu perem svaka dva dana jos je farbam u plavo. Jednostavno sam se navikla. Kad je oprem sutradan cista, onda je vezem jedan dan i sve tako
-
crvenkapica555
#171 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Help!!! Kosa mi je jako jako tanka. Kad ju svežem, rep je debljine kažiprsta
Masti se užasno. Perem ju svako 2 dan. Slabo opada, ali joj fali volumena. M jednom riječju "KATASTROFALNA"je. Sta predlažete. Bila bih jako zahvalna kad biste mi dali neki dobar savjet.
Hvalaa curke. 
-
sophieEl
#172 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Žumance, maslinovo i nekoliko kapi ricinusovog ulja, drži 2-3 sata i isperi kamilicom.crvenkapica555 wrote:Help!!! Kosa mi je jako jako tanka. Kad ju svežem, rep je debljine kažiprstaMasti se užasno. Perem ju svako 2 dan. Slabo opada, ali joj fali volumena. M jednom riječju "KATASTROFALNA"je. Sta predlažete. Bila bih jako zahvalna kad biste mi dali neki dobar savjet.
Hvalaa curke.
-
radenska
#173 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Zene sta radite po pitanju ispucalih vrhova? Meni sto god naraste moramo osisati,ne volim kosu da je ko metla. A inace se farbam u plavo. Postoji li neka maska, nesto?

- Michun
#174 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Iskreno, tebi treba dobar frizer da ti utrefi dobru kratku frizuru. Ako je toliko tanka jedini lijek da izgleda ok je kraca frizura.crvenkapica555 wrote:Help!!! Kosa mi je jako jako tanka. Kad ju svežem, rep je debljine kažiprstaMasti se užasno. Perem ju svako 2 dan. Slabo opada, ali joj fali volumena. M jednom riječju "KATASTROFALNA"je. Sta predlažete. Bila bih jako zahvalna kad biste mi dali neki dobar savjet.
Hvalaa curke.
-
crvenkapica555
#175 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Dobrog frizera ću svakako posjetiti.
A ima li neki dobar recept za volumen kose ili neki dobar šampon!? Hvalaaa