Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Shingen wrote:Ma hajd uredu je... "Sit gladnog ne razumije"
Razumijem ja itekako i zakon i sistem i društvo. Ali nemoj biti licemjer.
Sit gladnog ne razumije..mogao bi napisati esej o pretresima i rovarenju po stvarima kao zadnjem dileru, ali to sve spada pod zakon. Iako nisam ništa pogriješio našao sam se sumnjivim, oni odradili posao, ja surađivao hvala na suradnji i vozdra.
Jesu ti napravili nešto loše s tim da su te zapisali i rekli da izvadiš ruke iz đepova dok pričaš s njima?
Nisam ja licemjeran vec ti mene nikako ne kontas izgleda... Ne smetam meni kad dodje i pretrese normalno, nek i zapise i kad sve to profesionalno odradi. Ali mi smeta kad se pojavi pijan i pocne se derati na tebe prijetiti i silu sprovoditi. Jel' to profesionalno? Smeta mi sto vjezbaju strogocu na ljudima kojima nikad na pamet nije palo da prekrse zakon na bilo kakav nacin (osim opijanja na javnom mjestu).
I daj molim te... Da bacim cigaru i izvadim ruke iz dzepova?! Pa nisam kod uciteljice u osnovnoj skoli...
Čisto sumnjam da je policajac bio pijan, ali eto ne mogu tvrditi jer nisam bila tu.
Čini mi se da si prije ti bio pijan i ljut što se eto neko našao da te ometa u onome što je očigledno kršenje javnog reda i mira. A to "nisam kod učiteljice", pa možda bi te trebalo vratiti malo u predškolsko! Krajne je nekulturno i odraz nepoštovanja razgovarati sa nekim sa cigarom u ustima i rukama u džepovima!
mIRCerka wrote:
UPAMTI DA IMAS PRAVO ZAPISATI PODATKE O POLICAJCU KOJI TE LEGITIMISE...potrudi se i broj akreditacije da zapises, da pobijes mogucu tvrdnju "to on zna ime pa mi se nesto sveti laze bla bla"...
Ploca se okrece odmah.
znam ja to odavno
procitaj na pocetku teme sta sam napisao o tome
scooter21ba wrote:kulturno jeste ali jeli moranje vaditi ruke iz dzepova
naravno da je maltretiranje ako ti naredjuje gdje ces drzati ruke a nema osnova za to
Ma sve ti je ovo mlaćenje prazne slame kužiš? Šta ja znam je li dotičnom policajac uletio i rekao, daj vamo ličnu mali, opalio mu šamar i rekao vadi te ruke iz đepova.
Ali znam i kad se desi racija da poslije bude jao što nas maltretiraju, a ljudi samo rade svoj posao. U svakom slučaju uvijek bude verbalnih prepucavanja jer smo ljudi, ne bi ni ja dao na sebe isto kao što ne bi prvi započinjao.
Moram ići, a i ne da mi se više o ničemu kad već ovaj neće da kaže šta je tačno bilo, sve ostalo su hipotetske situacije i izmišljanja...ako neko ima situacija gdje je bio maltretiran, bujrum.
scooter21ba wrote:kulturno jeste ali jeli moranje vaditi ruke iz dzepova
naravno da je maltretiranje ako ti naredjuje gdje ces drzati ruke a nema osnova za to
Ma sve ti je ovo mlaćenje prazne slame kužiš? Šta ja znam je li dotičnom policajac uletio i rekao, daj vamo ličnu mali, opalio mu šamar i rekao vadi te ruke iz đepova.
Ali znam i kad se desi racija da poslije bude jao što nas maltretiraju, a ljudi samo rade svoj posao. U svakom slučaju uvijek bude verbalnih prepucavanja jer smo ljudi, ne bi ni ja dao na sebe isto kao što ne bi prvi započinjao.
Moram ići, a i ne da mi se više o ničemu kad već ovaj neće da kaže šta je tačno bilo, sve ostalo su hipotetske situacije i izmišljanja...ako neko ima situacija gdje je bio maltretiran, bujrum.
ma ok ako je racija rade posao nek rade ali ako je bilo to daj licnu vamo itd onda i nije bas po ps-u
ali eto zamaramo se bezveze kos ta gdje kako kad ne znamo konkretno
opet kazem nisu bog i batina da na tebi treniraju strogocu
The 51st State wrote:Jeste, stojim, ne uznemiravam nikoga, sasvim slucajno sam se zadesio tu, izgledam neproblematicno, sve su to stvari koje bi drot trebao prokontati prije nego pokaze da je samo zakonski ovlasteni djilkos.
Uznemiravaš okolne stanare, o čemu mi ovdje pričamo? Kako to izgledaš neproblematično molim te? Koga briga jesi se tu slučajno zadesio, ili si tu došao piti, ili se družiti, ili drogirati, ili si samo šetao pored, ako te policajac legitimiše moraš surađivati. Vrlo jednostavno, nema tu ja ovo, ja ono, pa jeste li vi normalni gnjavite mene a gle dilera tamo.
Nema me pravo legitimisati osim ako nisam pocinio prekrsajno/krivicno djelo ili sam osumnjicen za isto, dakle ili ce legitimisati svih 500 ljudi koji krse javni red i mir, sve ostalo je maltretiranje nasumicno slucajno odabranih ljudi...
The 51st State wrote:Nema me pravo legitimisati osim ako nisam pocinio prekrsajno/krivicno djelo ili sam osumnjicen za isto, dakle ili ce legitimisati svih 500 ljudi koji krse javni red i mir, sve ostalo je maltretiranje nasumicno slucajno odabranih ljudi...
Nazove komsinica i kaze UPOMOC MILICIJA ENO SE FIKSAJU U PARKU... (op.a. FIKSATI za starije generacije znaci uzivati bilo koja opojna sredstva), policajac to skonta kao BODU SE MASOVNO U VENU i dodje i normala da su mu svi sumnjivi. Pa nas je komsinica u C5 prijavljivala da joj na treci sprat sa pijace (udaljene 20 metara od zgrade) bacamo truli paradajz i jaja na balkon u 2 ujutro. Normala da nas legitimisu. A i mi njih
scooter21ba wrote:ma ok ako je racija rade posao nek rade ali ako je bilo to daj licnu vamo itd onda i nije bas po ps-u
ali eto zamaramo se bezveze kos ta gdje kako kad ne znamo konkretno
opet kazem nisu bog i batina da na tebi treniraju strogocu
Naravno da nisu, ali kad neko ne zna zakon i kad je uplašen sve se to preuveliča i na kraju dobiješ priču kao da su ih tukli nogama a ne prigovorili im par stvari.
The 51st State wrote:Nema me pravo legitimisati osim ako nisam pocinio prekrsajno/krivicno djelo ili sam osumnjicen za isto, dakle ili ce legitimisati svih 500 ljudi koji krse javni red i mir, sve ostalo je maltretiranje nasumicno slucajno odabranih ljudi...
Evo vidiš, da mu traže ličnu on bi se odmah svađao umjesto da im pokaže i napravio bi sam sebi problem za koji bi mu neko drugi bio kriv...
lamija_SA wrote:
Čisto sumnjam da je policajac bio pijan, ali eto ne mogu tvrditi jer nisam bila tu.
Čini mi se da si prije ti bio pijan i ljut što se eto neko našao da te ometa u onome što je očigledno kršenje javnog reda i mira. A to "nisam kod učiteljice", pa možda bi te trebalo vratiti malo u predškolsko! Krajne je nekulturno i odraz nepoštovanja razgovarati sa nekim sa cigarom u ustima i rukama u džepovima!
E bas ti hvala za ovu uputnicu za predskolsko! Idem odmah da se upisem...
Ja sam sportista i ne pijem, a oni su imali krvave staklaste oci... Ne znam, moguce da su varili ogradu ispred kuce i onda dosli na posao pa im je to od toga. Haj vidimo se u predskolskom vaspitacice.
Shingen wrote:U zadnje vrijeme mi postaje sve jasnije da je MUP KS postao organizacija koja je sama sebi svrha. Iako im je navodno mandat da stite gradjane itd oni stite samo sebe i u tome su jako dobri dok se na obicnim gradjnima izivljavaju kad god stignu. Primjera je bezbroj!
Uzmimo recimo raju koja se okuplja u parku kod Drage (onaj iza Brazila). Cetvrtkom se tu zna okupiti i po 500 ljudi koji tu dodju da se opuste i popiju koju pivu koja se kupi u obliznjem dragstoru. Iako nema apsolutno ni naznaka nikakvih incidentnih situcija ili bilo cega slicnog sto bi ugrozavalo javni rad i mir, nekoga ta masa sto se okupi da se dobro zezaju ocito jako nervira. To se ogleda sto se apsolutno svakog cetvrtka pojave tri-cetiri patrole sa maricama i specijalcima i pocnu da rastjeruju tu raju. Prosli cetvrtak je to postalo skoro pa komicno! Toliko su ljudi uspjeli da istjeraju iz tog parka da je to licilo na neke masovne proteste. Ipak vrhunac se desio sad u subotu... Iako je u parku bilo jedva 20tak ljudi pojavili su se policajci, specijalci, patrole itd i poceli da maltretiraju raju. Sve su redom popisali koga god su zatekli u parku, derali se, prijetili, privodili. Napominjem da niakav problem niko nije pravio osim sto je problem bio to sto je prisutan na javnoj povrsini. Prijetilo se da ce stizati prijave, kazne od 200 do 500 maraka zbog opijanja na javnom mjestu, trazila se alkotestiranja, prepadala se raja... Prijetilo se svima da ce ih odmah voditi da prespavaju u zatvoru. Najbizarnije su bile prijetnje da svima otvoriti dosije da se nikad u zivotu nigdje nemogu zaposliti! Ko je bilo sta komentraisao zapisan je zbog ometanja sluzbenog lica u obavljanju posla. Jedan momak je cak i priveden... Najgore je to sto su svi ti policajci bili sami pjani. Vidjelo im se to po ocima koje su bile krvavo crvene i staklaste. Velika sramota!
Jos mi se jedan na kraju poceo pravdati kako on mene treba da zastiti! Koga ce on zastititi osim sebe? Jel' ikad ijedan policajac bio ozbiljnije povrijedjen unekom okrsaju sa kriminalcima? NIKAD! Budu povrijedjeni uglavnom kad jurisaju na studente, nezaposlene i navijace
Izgleda da je postalo najlakse maltretirati obicnu raju dok kriminalci hodaju okolo tj voze se okulo tj jure okolo bez ikakvih poslijedica. Sramota! Glavni izvor prihoda im je postlo reketiranje vozaca, pogotovo onih sa stranim tablicama. Oni nisu policija! Oni su samo jos jedna obilk kriminalaca u ovoj drzavi!
Da krenemo od tone smeca koja ostane iza raje, pa do skupa sa autima. Onda gasovi i bassovi likova koji se kurce ispred, sreca vasa pa vam neko bombu ne baci.
shin wrote:Da krenemo od tone smeca koja ostane iza raje, pa do skupa sa autima. Onda gasovi i bassovi likova koji se kurce ispred, sreca vasa pa vam neko bombu ne baci.
lamija_SA wrote:
E bas ti hvala za ovu uputnicu za predskolsko! Idem odmah da se upisem...
Ja sam sportista i ne pijem, a oni su imali krvave staklaste oci... Ne znam, moguce da su varili ogradu ispred kuce i onda dosli na posao pa im je to od toga. Haj vidimo se u predskolskom vaspitacice.
Poenta u svemu tome je, da kako se čini vaša primjedba ni najmanje nije na mjestu.
Nađite neko prikladnije mjesto za okupljanje i provodite svoje vrijeme u skladu sa zakonom, ne narušavajući mir ostalih građana.
Samo se nadam da će se policija sve više angažirati i patrolirati naveče, te vršiti racije po kaficima i klubovima. Jesu malo party breakeri , ali ko je ispravan nema šta da se žali.
U svakom slučaju, kada policajac prekorači svoja ovlaštenja, naše je pravo i građanska dužnost da takav slučaj prijavimo. Takvi policajci štete ovom gradu, ugledu policajaca koji savjesno obavljaju svoj posao.
pashica wrote:"Ako nisi u uniformi odmah si kriminalac, i kriv si", tako razmišljaju ovi naši drotovi
Istovremno omladina razmislja ovako
"Visepartijski sistem nam je omogucio da se skupljamo kad i gdje hocemo u kolikom god broju (pazi uvodni tekst kaze i do 500 mladih ljudi) i da budemo VESELI I RAZDRAGANI u DVA SATA UJUTRO u stambenom naselju, i ista ta donesena demokratija nam daje mogucnost krsenja JAVNOG REDA I MIRA kao i KUCNOG REDA".
Kao sto rekoh, sve je super, nema se dovoljno pristojnih sadrzaja za sve ukuse, ali draga omladino, svojoj materi i ocu pod pendzer u 2 ujutro idite i "druzite se".
Mene je baba komsinica pokusala zaliti vodom kao petogodisnjaka, ali mi je zalila mater koja je u tome trenutku izlazila iz haustora. Da vidite veselja. Eto smetala joj djecija graja.
I odakle vas 500 u ta doba, samo mi to nije jasno. I gdje stanete svi?
Shingen wrote:U zadnje vrijeme mi postaje sve jasnije da je MUP KS postao organizacija koja je sama sebi svrha. Iako im je navodno mandat da stite gradjane itd oni stite samo sebe i u tome su jako dobri dok se na obicnim gradjnima izivljavaju kad god stignu. Primjera je bezbroj!
Uzmimo recimo raju koja se okuplja u parku kod Drage (onaj iza Brazila). Cetvrtkom se tu zna okupiti i po 500 ljudi koji tu dodju da se opuste i popiju koju pivu koja se kupi u obliznjem dragstoru. Iako nema apsolutno ni naznaka nikakvih incidentnih situcija ili bilo cega slicnog sto bi ugrozavalo javni rad i mir, nekoga ta masa sto se okupi da se dobro zezaju ocito jako nervira. To se ogleda sto se apsolutno svakog cetvrtka pojave tri-cetiri patrole sa maricama i specijalcima i pocnu da rastjeruju tu raju. Prosli cetvrtak je to postalo skoro pa komicno! Toliko su ljudi uspjeli da istjeraju iz tog parka da je to licilo na neke masovne proteste. Ipak vrhunac se desio sad u subotu... Iako je u parku bilo jedva 20tak ljudi pojavili su se policajci, specijalci, patrole itd i poceli da maltretiraju raju. Sve su redom popisali koga god su zatekli u parku, derali se, prijetili, privodili. Napominjem da niakav problem niko nije pravio osim sto je problem bio to sto je prisutan na javnoj povrsini. Prijetilo se da ce stizati prijave, kazne od 200 do 500 maraka zbog opijanja na javnom mjestu, trazila se alkotestiranja, prepadala se raja... Prijetilo se svima da ce ih odmah voditi da prespavaju u zatvoru. Najbizarnije su bile prijetnje da svima otvoriti dosije da se nikad u zivotu nigdje nemogu zaposliti! Ko je bilo sta komentraisao zapisan je zbog ometanja sluzbenog lica u obavljanju posla. Jedan momak je cak i priveden... Najgore je to sto su svi ti policajci bili sami pjani. Vidjelo im se to po ocima koje su bile krvavo crvene i staklaste. Velika sramota!
Jos mi se jedan na kraju poceo pravdati kako on mene treba da zastiti! Koga ce on zastititi osim sebe? Jel' ikad ijedan policajac bio ozbiljnije povrijedjen unekom okrsaju sa kriminalcima? NIKAD! Budu povrijedjeni uglavnom kad jurisaju na studente, nezaposlene i navijace
Izgleda da je postalo najlakse maltretirati obicnu raju dok kriminalci hodaju okolo tj voze se okulo tj jure okolo bez ikakvih poslijedica. Sramota! Glavni izvor prihoda im je postlo reketiranje vozaca, pogotovo onih sa stranim tablicama. Oni nisu policija! Oni su samo jos jedna obilk kriminalaca u ovoj drzavi!
Sumnjam da je policija bila pijana i da su tu doslu bez razloga
Da krenemo od tone smeca koja ostane iza raje, pa do skupa sa autima. Onda gasovi i bassovi likova koji se kurce ispred, sreca vasa pa vam neko bombu ne baci.
koliko mi je poznato i koliko sam vidio sve( ne sve ali velika vecina) flasa kesa i fazona se ostave pored kante ili u one pakete i jos jedan fini ciko pocne kupiti flase koje su ostale
a sto se tice gasova basova fino onaj zapisnik pa ga kazni za to ima fino izmjeris koliko dB i rijeseno
Last edited by scooter21ba on 21/07/2008 12:32, edited 1 time in total.
A sta kad te u sred bijela dana pocnu maltretirat sto se "okupljate na javnom mjestu" ili kad na onoj vrucini otvoris limenku pive da se malo rashladis tj. "konzumiras alkohol na javnom mjestu"? Popisham se ja na taj zakon, nek onda na sva alkoholna pica stave velike naljepnice (kao na cigare) gdje pise "alkoholna pica mozete konzumirati samo u svom domu". Taj je zakon kao stvoren za to da mozes maltretirati koga god hoces.
ne trebas ali vadjenjem ruka u dzepovima pokazaces da nemas oruzje u rukama, pa cete i ti i policajac bit mirniji. a ako mislis da nasa policija maltretira ljude, sta bi reko na cinjenicu da se meni kada sam u rimu prisao policijskom autu da pitam policajca za smjer nasla utoka repetirana u glavu jer sam se sageo nad njegov prozor. da ne bi pogresno shvatio cijela stvar se desava oko 300 metara od univerziteta oko ponoci, znaci nit los kraj, nit gluho doba.
koji su mu kurac prilazio? i ovi neka repetiraju ako im se ko nagne na prozor, oj majko analogije...
prilazio da pitam kako naci ulicu castro laurentiano, a analogija je svakako na mjestu pogotovo kad skontas da danas u sarajevu utoku mozes kupiti za 2 glave a skakavac za 5 maraka i to na pijaci. pa meni kad pubertzetlija prilazi da trazi upaljac i slicno prvo zauzmem gard, pa tek onda gledam sta hoce.
King Kikapu wrote:
prilazio da pitam kako naci ulicu castro laurentiano, a analogija je svakako na mjestu pogotovo kad skontas da danas u sarajevu utoku mozes kupiti za 2 glave a skakavac za 5 maraka i to na pijaci. pa meni kad pubertzetlija prilazi da trazi upaljac i slicno prvo zauzmem gard, pa tek onda gledam sta hoce.
mIRCerka wrote:
Pa nas je komsinica u C5 prijavljivala da joj na treci sprat sa pijace (udaljene 20 metara od zgrade) bacamo truli paradajz i jaja na balkon u 2 ujutro. Normala da nas legitimisu. A i mi njih
Znaci i u to vrijeme su fine i kulturne djevojke bile napolju u 2 ujutro sad na temu ... ja znam za ove sto se skupljaju ispred fisa u parku i sigurno se ne razidju u 23h nego piju i pjevaju do 3-4 ujutro, a sto je najgore dok su trijezni pjevaju rock pjesme ovo ono, a kad se napiju onda cujes tako mlada, tako mlada ...
mIRCerka wrote:
Pa nas je komsinica u C5 prijavljivala da joj na treci sprat sa pijace (udaljene 20 metara od zgrade) bacamo truli paradajz i jaja na balkon u 2 ujutro. Normala da nas legitimisu. A i mi njih
Znaci i u to vrijeme su fine i kulturne djevojke bile napolju u 2 ujutro sad na temu ... ja znam za ove sto se skupljaju ispred fisa u parku i sigurno se ne razidju u 23h nego piju i pjevaju do 3-4 ujutro, a sto je najgore dok su trijezni pjevaju rock pjesme ovo ono, a kad se napiju onda cujes tako mlada, tako mlada ...
A ti fino ZOVES ZOVES ZOVES DEEEEEVEEETTTTTT DVAAAAAAAAAA i kazes ODE PARK I SPOMENIK U MATERINU pa oni dodju
chuchumbamayumbe wrote:A smijem li ja popiti pivu na Vrelu Bosne, ili kada odem da koridu, ili je i to u domenu "opijanje na javnom mjestu"???
E vidis, ti sad izleziste ili teferic poredis sa periodom iza 11 navece (kad se vecina lokala MORA zatvoriti) i okupljanjem pod prozorima stambenog kvarta.
Da, sad ce zli jezici reci "nema tamo puno stanova tacno kod parka" ali znajte da ja kod Bristola cujem razgovore cijele na dernecima u neboderima preko mosta....