MetallicA- Death Magnetic

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Neelix

#151 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

sodom wrote:smeće, neka promjene ime i predju u trecu ligu...
jos jedan merlinov fan :D :D :D
Neelix

#152 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

Image

hunt you down without mercy...najbolja na albumu definitivno 8-)
mushan

#153 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by mushan »

jedino all nightmare long lici na metallicu
ovo izgleda kao da su iz naftalina izvadili neobjavljene pjesme 1986-1995 b sides i po produkciji i po svemu.
ma dajte, pjesme traju po 8 minuta a dosade poslije cetvrte minute, previse prelaza i promjena ritma u cilju da se dokazu da jos mogu brzo svirati. ako je na coveru slika koja podsjeca na stara izdanja to ne znaci da je album odlican.
ja volim metallicu i uvjek cu je voliti i slusam svakodnevno album samo me nervira sto cu ovaj najkrace slusati od svih, zbog toga sam ljut.
svaka pjesma pojedinacno sa lightning-a i master-a itd valja koliko ovaj citav album.
Amazonka27

#154 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Amazonka27 »

a meni albuuuuuuum :sad:
Dupli_skalp

#155 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Dupli_skalp »

1. ima li još tih linkova? :D

2. album bolji od "st. angera" i možda od "reloada" ali lošiji od svih ostalih... unforgiven III njesra...
Layne

#156 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Layne »

eyesburn wrote:1. ima li još tih linkova? :D

2. album bolji od "st. angera" i možda od "reloada" ali lošiji od svih ostalih... unforgiven III njesra...
Ima, ima, samo požuri :D
http://rapidshare.com/files/143018475/M ... _2008_.rar
pass:WarezUSA.org
Dupli_skalp

#157 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Dupli_skalp »

Layne wrote:
eyesburn wrote:1. ima li još tih linkova? :D

Ima, ima, samo požuri :D
http://rapidshare.com/files/143018475/M ... _2008_.rar
pass:WarezUSA.org
ma imam ja, ali tražim za havera :)
Layne

#158 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Layne »

eyesburn wrote: ma imam ja, ali tražim za havera :)
Pa nek onda on požuri :D
Better Man

#159 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Better Man »

Preslušao sam na njihovom službenom web siteu 6 novih pjesama i mogu reči da su odlične! Osvrnuo bih se na one koji kažu da Metallica poslije "Master Of Puppets" ili "And Justice For All" nije napravila ništa kvalitetno i pitao ih od kad slušaju slušaju Metallicu, da li su ih ikada vidjeli uživo? Navešću primjer recenzije albuma RHCP. Imate osobu koja piše tu recenziju i daje sebi za pravo da kaže šta valja, a šta ne od RHCP,a iste sluša tek od Californication. Dakle osobe koje su počele slušati Metallicu od crnog albuma ili nekog kasnije i tek nakon tih albuma počeli da slušaju stare, a prije ih nisu interesovali, nisu po meni kompetentne da kažu ovo valja od Metallice, a ovo ne. Slušam Metallicu, već više od 20 godina i mogu reči da su svakim albumom išli jedan korak ispred ostalih i nudili uvijek nešto novo. St Anger jeste najlošiji album Metallice, jer nudi samo žestoku svirku lišenu melodije i emocije koju krase njihovi raniji albumi. Nakon Mastera i And Justice je bilo itekako dobrih albuma. Jedan od njih je crni album koji je ponudio neke pjesme za vječnost. Load je opet na neki svoj način bio dobar, dok je Reload skup pjesama koje su nastale zajedno sa onima za Load i htjeli su ih odmah objaviti kao dupli album, ali na nagovor diskografske kuće nisu to uradili, već su godinu kasnije ih izdali kao zaseban album nazvan Reload. 1999. godine u Ljubljani na stadionu Bežigrad sam imao priliku da ih gledam uživo i mogu reči da su bili fenomenalni. Nemam volje da skidam album sa neta, jer mi je mrsko, a i krajem mjeseca ću svakako dobiti cd izdanje sa bonus DVd-om. Draže mi je kad imam u ruci omot sa tekstovima pjesama i slikama. Meni lično najbolja pjesma Metallice je "Fade To Black" sa "Ride The Lighting" ujedno meni jednog od najboljih njihovih albuma.
Neelix

#160 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

nevjerovatno, prvi put da se sa Better manom potpuno slazem :-)
Amazonka27

#161 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Amazonka27 »

ja se necu sloziti samo sa onim djelom gdje kaze da osobe koje slusaju metallicu od tog i tog albuma nisu kompentente da govore valjaju li ili ne. O ukusima se nikad nije raspravljalo...mozda ima pjesama (sve ukupno posmatrajuci) koje mi se ne svidjaju, dok su drugim ljudima bas one najbolje. Meni ne treba nicije strucno mishljenje da bi uticalo na moju odluku slusati album ili ne. Moje uho je meni najbolji kriticar. Sve dok se ponovo vracam na album znaci da je dobar. Ev slusam tek prvu pjesmu i ne kontam sta je ovdje njesra... FASCINIRA ME NJIHOVA ENERGIJA :D
Vaso

#162 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Vaso »

Amazonka27 wrote: Ev slusam tek prvu pjesmu i ne kontam sta je ovdje njesra... FASCINIRA ME NJIHOVA ENERGIJA :D
pjesma gazi 8-) ..a tek onaj solo na kraju :dance:

na all nigthmare long devastiram stan. kome recimo ta pjesma ne valja :shock: on je i zvanicno MRTVAC

sve u svemu ima 5-6 vrhunskih pjesama..sasvim dovoljno za ocjenu " odlican album"
Sin_Groma

#163 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Sin_Groma »

Vaso wrote:
Amazonka27 wrote: Ev slusam tek prvu pjesmu i ne kontam sta je ovdje njesra... FASCINIRA ME NJIHOVA ENERGIJA :D
pjesma gazi 8-) ..a tek onaj solo na kraju :dance:

na all nigthmare long devastiram stan. kome recimo ta pjesma ne valja :shock: on je i zvanicno MRTVAC

sve u svemu ima 5-6 vrhunskih pjesama..sasvim dovoljno za ocjenu " odlican album"
O Judas Kiss da ne govoimo, pisma je predobra... Na refrenu ti dode da sve razbijes oko sebe...
Ma album je predobar. Bilo bi odlicno da dodu negdi u blizinu na turneji.
Amazonka27

#164 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Amazonka27 »

jedina zamjerka... nema balada :-?
Sin_Groma

#165 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Sin_Groma »

Amazonka27 wrote:jedina zamjerka... nema balada :-?
The Day That Never Comes?
Unforgiven III?
mushan

#166 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by mushan »

album je skoro pa njesra, da nije 2-3 pjesme bio bi totalno njesra,
a sto se tice ko od kad slusa metallicu, to je drugo, ja sam ih gledao uzivo vise puta nego sto ima na jednoj ruci prstiju,
ali kad nesto ne valja ebi ga
trebali bi prestati da sviraju da ne blate vise ime koje im je jedino ostalo.

a RHCP imaju californication koji je najbolji album u istoriji muzike i ko ih prije toga nije slusao ne treba ga kriviti jer nisu imali par pjesama da valja, a kako su oni tek usrali sa stadium arcadium to je vec umjetnost, ha-ha...
Better Man

#167 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Better Man »

mushan wrote:album je skoro pa njesra, da nije 2-3 pjesme bio bi totalno njesra,
a sto se tice ko od kad slusa metallicu, to je drugo, ja sam ih gledao uzivo vise puta nego sto ima na jednoj ruci prstiju,

a RHCP imaju californication koji je najbolji album u istoriji muzike i ko ih prije toga nije slusao ne treba ga kriviti jer nisu imali par pjesama da valja, a kako su oni tek usrali sa stadium arcadium to je vec umjetnost, ha-ha...
Mogao si ih gledati i sto puta, ako nemaš pojma džaba ti. Reči za RHCP da prije Californication nisu imali par dobrih pjesama da valja može samo neko ko nema pojma o RHCP i muzici uopće. Za tvoju informaciju Blood Sugar Sex Magic je najbolji album od RHCP, a ne Californication koji je takođe dobar, ali ipak nije ispred BSSM. Sa Stadium Acradium nisu ništa usrali. Nego da se vratimo novoj Metallici i da te demantujem album nije uopće sranje, već je odličan i pravo osvježenje nakon jedinog lošeg projekta koji su napravili "St Anger". Problem određenih pozvaoca muzike je da kad čuju nešto i nekog i to im se svidi očekuju da taj uvijek isto zvući da se nikad ne mjenja i ne ide naprijed.
chuchumbamayumbe

#168 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by chuchumbamayumbe »

Gledao sam jutros spot za pjesmu sa njihovog novog albuma, na MTV Adria.
Uglavnom, drljaju li drljaju, ali sto me nasmijalo je automobil Yugo koji je stao negdje u Iraku, pa americki vojnici nabasaju na njega.
Uglavnom, shega. :)
madner

#169 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by madner »

Better Man wrote:
mushan wrote:album je skoro pa njesra, da nije 2-3 pjesme bio bi totalno njesra,

Mogao si ih gledati i sto puta, ako nemaš pojma džaba ti. Reči za RHCP da prije Californication nisu imali par dobrih pjesama da valja može samo neko ko nema pojma o RHCP i muzici uopće. Za tvoju informaciju Blood Sugar Sex Magic je najbolji album od RHCP, a ne Californication koji je takođe dobar, ali ipak nije ispred BSSM. Sa Stadium Acradium nisu ništa usrali. Nego da se vratimo novoj Metallici i da te demantujem album nije uopće sranje, već je odličan i pravo osvježenje nakon jedinog lošeg projekta koji su napravili "St Anger". Problem određenih pozvaoca muzike je da kad čuju nešto i nekog i to im se svidi očekuju da taj uvijek isto zvući da se nikad ne mjenja i ne ide naprijed.
Pravi problem Metallice je sto su moraju mjeriti sa prijasnjim albumima.
Ocekivati da se nece promjeniti je smjesno, ali isto tako treba biti realan. Napravili su odlicne stvari, ali ovo nije jedna od njih.
Comrad

#170 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Comrad »

Ma album je predobar, kome se ne svidja ima stare pjesme i cao. I sta ako su malo promjenili sa st.angerom (iako i na njemu ima dobrih pjesama), to se ne smije napraviti greska, jel moraju sve pjesme biti hitovi. Vremena se mijenjaju, pa ne mogu oni praviti iste pjesme kao sto su pravili prije 20 godina, koji to izvodjaci uopste rade tako nesto, da im je zvuk potpuno isti u tolikom vremenskom razmaku. :?

Image
Say one more bad thing about Metallica and I'll kick your ass!

:D
Neelix

#171 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

evo moj kratki review - Death Magnetic :)

That was just your life - Odlican uvod u ono sto nas ocekuje na albumu. Pocinje lagano pa postepeno ubrzava, dok James pocne pjevat ja vec skacem :-D pjesma pravo vuce na "...And Justice For All", da ne znam bolje konto bih da su je tad i snimili :) Ocjena: 8/10

The end of the line - Prosjek, ima par rifova koji mi pravo leze ali pjesma u cjelini je neki Metallicin prosjek. Zadnji dio mi se najvise svidja :) Ocjena: 6,5/10

Broken, beat & scarred - Bolja pjesma od prethodne, izvlaci je soliranje u zadnjoj trecini, po stilu mi je najslicnija "Ride the lightning" albumu. Ocjena: 7/10

The day that never comes - Medju najboljim baladama Metallice 8-) Ima slicnosti sa Fade to black dosta (s tim da je Ftb ipak nesto bolja). Spot je kul, pojavljujuju se Yugo i ninja :D Prvi dio me baca u trans Image slusajuci instrumentalni dio na kraju trzam se iz tog transa :lol: jedan dio u sredni me podsjeca na "Orion" sa Mastera :) Ocjena: 9/10

All nightmare long - To mi radi Image Najbolja pjesma na albumu, i, sto ne reci, u top 5 pjesama Metallice svih vremena. Pilana samo takva, kome se skace nek je stavi na repeat i izbaci negativnu energiju iz sebe :D Mocna do bola. Ocjena 9,5/10

Cyanide - Nekako sam neodredjen prema Cyanide, nije losa, na momente mi se pravo svidja, ali ima i dijelova koji mi bas ne leze. Previse izmjena ritma za moj ukus :) Ocjena: 7/10

The Unforgiven III - Uh, najkontroverznija svakako :D Pjesma ko pjesma nije losa, ali imajuci u vidu kakvo ime nosi, nije ni blizu svojim prethodnicima. Draze bi mi puno bilo da su nekako mogli od "The day that never comes" napraviti novi Unforgiven, to bi tek bio vrh :-) Ovako joj dajem osmicu, a da se samo zove drugacije, odnosno da nisam toliko ocekivao od nje (prvu sam je preslusao), ocjena bi sigurno bila veca. Ocjena: 8/10

The Judas kiss - Jedna od boljih na albumu. Svidja mi se refren posebno, i uvod u zadnji refren :) Ocjena 8,5/10

Sudicide & redemption - Instrumentala, nakon dugo vremena :) Prvi dio je malcice dosadan, ali Hammetova solaza pri sredini pjesme je fantasticna. Ocjena: 8/10

My apocalypse - Brza, solidna pilana :) ujedno i najkraca pjesma na albumu. nije mi se svidjela bas na prvo slusanje, ali kao i vecina pjesama sa Death Magnetic - sto je vise slusam, bolja mi je :-D Ocjena: 8/10
mushan

#172 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by mushan »

Better Man wrote:
mushan wrote:
Mogao si ih gledati i sto puta, ako nemaš pojma džaba ti. Reči za RHCP da prije Californication nisu imali par dobrih pjesama da valja može samo neko ko nema pojma o RHCP i muzici uopće. Za tvoju informaciju Blood Sugar Sex Magic je najbolji album od RHCP, a ne Californication koji je takođe dobar, ali ipak nije ispred BSSM.

blood sugar ... najbolji al u k...., imali su par dobrih pjesama i to je to, e sad ko je zagrizeni fan pa ce reci da svaka valja, a u stvari to nije tako.
Nego da se vratimo novoj Metallici i da te demantujem album nije uopće sranje, već je odličan i pravo osvježenje nakon jedinog lošeg projekta koji su napravili "St Anger". Problem određenih pozvaoca muzike je da kad čuju nešto i nekog i to im se svidi očekuju da taj uvijek isto zvući da se nikad ne mjenja i ne ide naprijed.
ja sam rekao skoro pa njesra, St.anger je za njega progresivan album, a metallica nije isla naprijed sa promjenom nego u nazad, e to je ono sto ne valja.
srce_ruke_lopata

#173 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by srce_ruke_lopata »

Moze se slusat',ima par finih stvari... za razliku od St.Shit-a koji je totalni promasaj bio.
BHG

#174 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by BHG »

mushan wrote: ja sam rekao skoro pa njesra, St.anger je za njega progresivan album, a metallica nije isla naprijed sa promjenom nego u nazad, e to je ono sto ne valja.
ma sav si mi progresivan. treba znat nabrbljat a nista ne rec.

album je extra i u potpunosti se slazem sa recenzijom kolege neelixa :D
sultandzek

#175 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by sultandzek »

Evo da i ja malo prokomentarisem novi album omiljenog mi benda. Generalno album je dobar, definitivno najbolje sto su napravili od vremena Black-a. Konacna ocjena 4 od 5, subjektivno 4+. Nije bolji niti od jednog od prvih 5 albuma koji su svaki na svoj nacin kultni, iako se je svojom kvalitetom "Death Magnetic" opasno priblizio navedenim albumima. Nije bolji iz prostog razloga jer nema dovoljan broj takvih hitova kao sto su bili: Seek, Whiplash, Creep, Fade, Belltolz, Master, Battery, Sanitarium, One , Harvester, a sa Black da i ne spominjem gdje su imali vise hit pjesama nego Radiohead na OK Computer, iako taj album nije Thrash. Prve tri pjesme sa DM, Cyanide i Judas zasluzuju ocjenu 3-4, ne vise jer se mora priznati posjeduju odredjenu dozu sterilnosti i osim svojim pojedinim dijelovima u njima samim nicim se ne mogu mjeriti sa mnogobrojnim najvecim pjesmama benda. Jedina stvar sa albuma koja u potpunosti otkida je All Nightmare Long (ocjena 5) i vec se sada za nju moze reci da je jedna od najvecih stvari koje je band ikada snimio. Ostale stvari ocjena 4, a Apokalipsa 4+. Takodje ni u buducnosti benda ne treba ocekivati da ce nadmasiti MOP, jer svaki veliki bend na svijetu ima svoju najkreativniju fazu na prvih 4-5 albuma pa tako i ovaj. Bez obzira i na lose trenutke u karijeri, mora im se priznati da stalno evoluriraju za razliku od mnogih Thrash bendova (da naznacim moj omiljeni pravac), a i sami Hard Rock fanovi ce vam reci da su Load i Reload odlicni albumi ( Iako se veliki broj Hate-ra banda nece sloziti sa mnom, ali sreca nas drugih je mnogo vise :-D ).
Da sumiram DM je najbolje ostvarenje ovog milenijuma u Thrashu, ako ne i ukupno u metalu uopce uz sve pocasti Kreator-ovom "Enemy of God", Dekapitator-ovom "The Storm Before the Calm"...
Najveci metal kraljevi su se vratili i potvrdili svoju velicinu, ponavljam cast Maidenu, dedama Black Sabbath-u i Judas-u, Slayer-u i ostalim...

P.S. Znam da se mnogi(e) nece sloziti sa mnom, ali jbg. misljenje je kao supak-svi ga imamo! :-)
Post Reply