Iggy Pop - Sarajevo!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
neshto

#151 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by neshto »

Tisina wrote:
trinaesti wrote:
black wrote:ma kakva crna 'sigurnosna situacija' pa Dickinson je dolazio '94.
tacno!
postoje i principi I guess

evo zvanicno

Zvanično saopštenje povodom otkazivanja koncerta „Iggy & The Stooges”

Poštovani,

Obavještavamo vas da Art Zone u suradnji sa managmentom The Stooges-a otkazuje koncert „Iggy & The Stooges” koji je bio planiran da se održi 01. 10. 2008. godine u sarajevskoj Zetri. Činjenica da je u proteklim danima, ružna slika o našem gradu obišla svijet, koja je pred nas stavila i novi izazov u pogledu većeg osiguranja naših gostiju koje mi nismo mogli garantovati, razlog je otkazivanja koncerta.
Dodatni razlozi su tehničke prirode. Koncert se trebao održati u dvorani Zetra koja je bila jedina adekvatna da ispuni sve tehničke parametre jednog takvog koncerta. Nažalost, broj prodatih ulaznica nije ispunjivao očekivanja ni nas kao organizatora, a ni benda.

Art Zone se ovim putem ograđuje od bilo kakve političke stranke ili djelovanja te povezanosti sa bilo kakvim festivalom! Jednostavno je riječ o medijskoj slici Sarajeva koja je proteklih dana otišla u svijet.

Svima koji su kupili ulaznice i radovali se ovom koncertu jednako kao i mi, ovim putem se iskreno izvinjavamo, novac za ulaznice mogu podići na istim mjestima gdje su kupili već od danas!
Nadamo se da ćete shvatiti složenost trenutne situacije te uvažiti razloge za ovu odluku, i podržati nas u svim budućim projektima.

S poštovanjem,
Art Zone
jesu li oni svjesni koju oni sliku o sarajevu šalju svijetu sa svojom izjavom a nikakvu konkretnu prijetnju nisu imali??!!!

koja govna majko moja :(
Layne

#152 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Layne »

Ma napale bi vehabije i nas. što slušamo ovu "narkomansku" muziku :mrgreen:
Alfons Kauders

#153 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Alfons Kauders »

fakat odron... vaditi se na taj nacin, uzas... pa jesu li uopste svjesni kakvu su medvjedju uslugu napravili sarajevu, a pogotovo sebi ?

ne mogu da vjerujem da su toliko neodgovorni i da koriste proslosedmicni incident na ovaj nacin... fakat su mi pali u ocima malo je reci...
stochar

#154 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by stochar »

jesu li oni svjesni koju oni sliku o sarajevu šalju svijetu sa svojom izjavom a nikakvu konkretnu prijetnju nisu imali??!!!
znaci, treba nekoga ubiti pa da se to shvati kao prijetnja? situacija nije sigurna, i ne moze ni jedna propaganda predstaviti goru sliku od one koju su poslali oni koji su dosli pred akademiju da tuku sve redom. ma nemoj! ko nije bio, ne moze ni znati. i onda kao, 'zla propaganda salje ruznu sliku o merhametli multi-kulti Sarajevu'.ni jedna slika nije anstimana u foto sopu, ni jedan snimak nije umontiran s nekog drugog dogadjaja, ono je bila surova realnost, a ta realnost je da svako ko izgleda razmislja i ponasa se drugacije od onih koji podzavaju rad vjerske policije (niko od njih nece biti osudjen) moze biti bijen, pa makar to bio i Iggy Pop. sto rece jedan od napadnutih danas:

napadose me, a ja ni queer ni duzan!
neshto

#155 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by neshto »

Alfons Kauders wrote:fakat odron... vaditi se na taj nacin, uzas... pa jesu li uopste svjesni kakvu su medvjedju uslugu napravili sarajevu, a pogotovo sebi ?

ne mogu da vjerujem da su toliko neodgovorni i da koriste proslosedmicni incident na ovaj nacin... fakat su mi pali u ocima malo je reci...
ima na njihovoj stranici par mail adresa pa bujrum brate i ti ih naruži.
meni su na prvi mail odgovorili i nisu imali konkretne prijetnje.
onda priupitah da li se to igy boji al ne dobih odgovor.
jad i čemer moj ti
Cape

#156 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Cape »

Ja jadniji izgovor u životu čuo nisam... :roll:

Fuj stoko jedna bezobrazna! :x
bloncaric10040

#157 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by bloncaric10040 »

Wolfheart wrote:slazem se da je bila greska u pocetku ovo stavljati u Zetru, ali nadali su se...vjerovali su da ce se neka alter nacija dici ispod kamena... medjutim trebali su znati da ljudi kupuju na dan karte, ja sam takodjer organizirao koncerte u rajvosa, na vecini nisam ni imao pretprodaje. Ovo je trebalo ici u Dom Mladih, a ako je izvodjac preskup nije ga ni trebalo bookirati.

nadam se da agencija nece odustati, nego uciti na greskama i bookirati izvodjaca kojeg moze pokriti s oko 1000 prodatih karata, jer to je realnost za ovaj grad.
niti je izvodjac preskup, niti su cijene karata previsoke, jedan od problema je i to sto ljudi cekaju zadnji cas za kupovinu karata. Nitko ne razmislja o tome da agencija, art-zone u konkretnom slucaju unaprijed treba podmiriti niz troskova, racunajuci na "brz" povrat ulozenih sredstava kupovinom ulaznica u pretprodaji. Ja jesam svoje ulaznice kupila jos prije mjesec dana, dvije, nazalost ostat ce neiskoristene. Ali ne zalim se, jer znam koliko zivaca, snage, vremena, truda, sredstava treba uloziti uopce da bi se dobila organizacija koncerta ovog nivoa, a gdje su jos ostale stvari poput zahtjeva koje ima svaki izvodjac. Sjetimo se samo Madonninog primjera. Iggy Pop prema obavijestima na raznim forumima koje je Art-zone davao, nije imao neke posebne zahtjeve, ali opet je svemu tome trebalo prici apsolutno odgovorno.
Art-zone je, po meni, napravio sve sto je bilo u njihovoj moci. Da je kojim slucajem i bila slobodna neka manja dvorana, vjerojatno stage Iggy Popa ne bi bio adekvatan, i vjerojatno on sam bi odbio nastupiti. Isto tako, zar itko od vas razumije da se zvijezda njegovog kalibra jednostavno ne moze staviti u dvoranu koja ce zadovoljiti lokalne grupe koje su na vrhu popularnosti trenutno, pri tome ne zelim uvrijediti apsolutno nikoga, ni jednu postojecu grupu ili solista u BIH.
IZgleda da mnogi zaboravljaju da je ovaj isti Art-Zone samo tri-cetiri mjeseca ranije organizirao koncerte J. Blunta, LOTD, jos nesto ranije M. Mrvicu, i da su za te poslove dobili same pohvale.
Znaci, nije da ti ljudi ne znaju svoj posao, nego je jednostavno splet okolnosti ovaj puta bio protiv njih.
Dogadjaji prethodnog tjedna isto tako nisu pomogli.
Usprkos svemu, ja dolazim u Sarajevo, kako sam planirala.
Cape

#158 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Cape »

Samo čekam naslov u komšijskim medijima "Otkazan koncert Iggya Popa u Sarajevu zbog fundamentalističko-džamahirijsko-talibanskih prijetnji vehabija"

Ja fkt ne mogu da vjerujem na šta je Art Zone spao.... :roll:
shuriken

#159 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by shuriken »

Alfons Kauders wrote:fakat odron... vaditi se na taj nacin, uzas... pa jesu li uopste svjesni kakvu su medvjedju uslugu napravili sarajevu, a pogotovo sebi ?

nemaju oni to sta koristiti

svaki ozbiljniji menadzment, svaka ozbiljnija turisticka agencija, osiguravajuce drustvo, spediterske agencije, avionske kompanije, pretplaceni su na sigurnosne i politicke procjene, dnevni servis ko i svaki drugi.

mislis da napamet po svijetu salju ljude koje zastupaju ili skupocjenu opremu?

sta mislis da su im rekli u US ambasadi pored koje su jucer bili street riots?
black

#160 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by black »

odoron i jad od saopstenja
neshto

#161 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by neshto »

bloncaric10040 wrote:
Wolfheart wrote:slazem se da je bila greska u pocetku ovo stavljati u Zetru, ali nadali su se...vjerovali su da ce se neka alter nacija dici ispod kamena... medjutim trebali su znati da ljudi kupuju na dan karte, ja sam takodjer organizirao koncerte u rajvosa, na vecini nisam ni imao pretprodaje. Ovo je trebalo ici u Dom Mladih, a ako je izvodjac preskup nije ga ni trebalo bookirati.

nadam se da agencija nece odustati, nego uciti na greskama i bookirati izvodjaca kojeg moze pokriti s oko 1000 prodatih karata, jer to je realnost za ovaj grad.
niti je izvodjac preskup, niti su cijene karata previsoke, jedan od problema je i to sto ljudi cekaju zadnji cas za kupovinu karata. Nitko ne razmislja o tome da agencija, art-zone u konkretnom slucaju unaprijed treba podmiriti niz troskova, racunajuci na "brz" povrat ulozenih sredstava kupovinom ulaznica u pretprodaji. Ja jesam svoje ulaznice kupila jos prije mjesec dana, dvije, nazalost ostat ce neiskoristene. Ali ne zalim se, jer znam koliko zivaca, snage, vremena, truda, sredstava treba uloziti uopce da bi se dobila organizacija koncerta ovog nivoa, a gdje su jos ostale stvari poput zahtjeva koje ima svaki izvodjac. Sjetimo se samo Madonninog primjera. Iggy Pop prema obavijestima na raznim forumima koje je Art-zone davao, nije imao neke posebne zahtjeve, ali opet je svemu tome trebalo prici apsolutno odgovorno.
Art-zone je, po meni, napravio sve sto je bilo u njihovoj moci. Da je kojim slucajem i bila slobodna neka manja dvorana, vjerojatno stage Iggy Popa ne bi bio adekvatan, i vjerojatno on sam bi odbio nastupiti. Isto tako, zar itko od vas razumije da se zvijezda njegovog kalibra jednostavno ne moze staviti u dvoranu koja ce zadovoljiti lokalne grupe koje su na vrhu popularnosti trenutno, pri tome ne zelim uvrijediti apsolutno nikoga, ni jednu postojecu grupu ili solista u BIH.
IZgleda da mnogi zaboravljaju da je ovaj isti Art-Zone samo tri-cetiri mjeseca ranije organizirao koncerte J. Blunta, LOTD, jos nesto ranije M. Mrvicu, i da su za te poslove dobili same pohvale.
Znaci, nije da ti ljudi ne znaju svoj posao, nego je jednostavno splet okolnosti ovaj puta bio protiv njih.
curo draga demantirajte ovo s*anje od izjave za medije glede sigurnsti u gradu inače vas niko nikad za ozbiljno neće uzeti...
ustvari već je kasno, već ste s*ebali stvar i sarajevo dodatno okaljali...
ART ZONE = PR agencija vehabija
Banksy

#162 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Banksy »

Treba pitati gospodu iz Art Zone-a koliko su karata za koncert prodali.
Koliko su ih prodali za Jamesa Blunta?
Šteta koju su Sarajevu ovim saopćenjem nanijeli nemjerljiva je. Nažalost nema načina da ih se sankcionira osim ignoriranja svih njihovih narednih aktivnosti.
I ko su Art Zone? I odakle? Nađoh samo da su direktori Rajko i Branko Bogdanović.
I ko je organizirao koncert Deep Purple-a?
bloncaric10040

#163 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by bloncaric10040 »

neshto wrote:
bloncaric10040 wrote:

curo draga demantirajte ovo s*anje od izjave za medije glede sigurnsti u gradu inače vas niko nikad za ozbiljno neće uzeti...
ustvari već je kasno, već ste s*ebali stvar i sarajevo dodatno okaljali...
ART ZONE = PR agencija vehabija
Zalosno je da ama bas nitko od vas ne uvidja glupost ovih optuzbi!
Zar je Art-zone kriv za proslotjedne dogadjaje?
Zar je ART-ZONE ukaljao Sarajevo?
O cemu vi pricate??
Jel se itko upitao prosli tjedan kako i na koji nacin je ukaljano Sarajevo? ONo isto Sarajevo koje je vec nekoliko puta ustalo protiv fasizma u raznim periodima proslog stoljeca?
Tragikomicno je da svu krivicu bacate na agenciju....
TOliko o samopostovanju!
bloncaric10040

#164 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by bloncaric10040 »

Banksy wrote:Treba pitati gospodu iz Art Zone-a koliko su karata za koncert prodali.
Šteta koju su Sarajevu ovim saopćenjem nanijeli nemjerljiva je. Nažalost nema načina da ih se sankcionira osim ignoriranja svih njihovih narednih aktivnosti.
I ko su Art Zone? I odakle? Nađoh samo da su direktori Rajko i Branko Bogdanović.
Sta ce tebi znaciti ako saznas tko je Art-zone i odakle su, i tko tamo radi, osim direktora? MOzda ne radi nitko, mozda radi svatko...
Ako zelis ignorirati njihov rad i trud u buducnosti, odlicno....
Hvala sto si to svima nama dao na znanje....
Cape

#165 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Cape »

bloncaric10040 wrote: Zalosno je da ama bas nitko od vas ne uvidja glupost ovih optuzbi!
O cemu vi pricate??
Jel se itko upitao prosli tjedan kako i na koji nacin je ukaljano Sarajevo? ONo isto Sarajevo koje je vec nekoliko puta ustalo protiv fasizma u raznim periodima proslog stoljeca?
TOliko o samopostovanju!
Znam da rizikujem ban ali ti moram reći ovo: Ne seri Boga ti!
Kakva se krivica baca na agenciju?? Ko je onda kriv za otkazivanje koncerta??
Uhvatili ste se prošlosedmičnih dešavanja, na najjadniji mogući način, da bi opravdali otkazivanje koncerta a svi znaju koji je jedini razlog, a to je mala prodaja ulaznica!

Zgadili ste mi se vjeruj mi!
justika_sa

#166 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by justika_sa »

Banksy wrote:Treba pitati gospodu iz Art Zone-a koliko su karata za koncert prodali.
ne kontam... kao da su oni krivi za ono sto se dogodilo prosle sedmice?!
šta sad treba to što se dogodilo gurati pod tepih... svi da šute?! i žrtve i mediji? i da se pravimo da se ništa nije dogodilo...
neki ljudi se poslije srijede boje proći mračnom ulicom... i to je problematična sigurnosna situacija
neshto

#167 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by neshto »

bloncaric10040 wrote: Zalosno je da ama bas nitko od vas ne uvidja glupost ovih optuzbi!
O cemu vi pricate??
TOliko o samopostovanju!
prvobitni razlog je valjda slaba zainteresiranost i pogreška u odabiru lokacije, odnosno nepostojanje adekvatne u gradu.

mislim da je to sasvim dovoljno za izjavu za medije!
sve drugo je suvišno i kaljanje i ovo malo obraza što nam je ostalo.
da ste imali neke prijetnje razuimo bih, ali ovako...
art zone vozdra!
illuminated

#168 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by illuminated »

Art-zone. Promotivna agencija. Vehabija. :D
Samo u snu su mogli sanjati ovakvu promociju. Saopstenje na svim medijima.
Mora da su vehabije ponosne na sebe sto su superstars.
Banksy

#169 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Banksy »

bloncaric10040 wrote:
Sta ce tebi znaciti ako saznas tko je Art-zone i odakle su, i tko tamo radi, osim direktora? MOzda ne radi nitko, mozda radi svatko...
Ako zelis ignorirati njihov rad i trud u buducnosti, odlicno....
Hvala sto si to svima nama dao na znanje....
Zašto me ne bi zanimalo ko su, odakle, su, koje su im reference, šta su dosad organizirali? ...
O prošlonedjeljnim događanjima u Sarajevu napisali smo 82 teme, a na njih su se javili vjerovatno svi koji su ikad kročili na ovaj forum. Eno tema, komentira se i dalje ...
Ali, kakve to veze ima sa 500 prodatih karata (za mjesec dana)? I odakle im pravo da zbog vlastite nesposobnosti i neznanja zalažu cijeli grad?
To je sramotno i nedopustivo.
bloncaric10040

#170 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by bloncaric10040 »

Cape wrote:
O cemu vi pricate??
TOliko o samopostovanju!
Uhvatili ste se prošlosedmičnih dešavanja, na najjadniji mogući način, da bi opravdali otkazivanje koncerta a svi znaju koji je jedini razlog, a to je mala prodaja ulaznica!

Jel imas kartu za koncert? Jesi je kupio u pretprodaji? Ili ti je zao sto tek sada neces moci potrositi novac?
Sad si bar ustedio.....
Na vecini koncerata, da, pa cak i u HR, karte su kupuju unaprijed.... zna se i zasto.....
Bas me interesira, od svih vas ovdje koji napadate art-zone, koliko vas zaista ima karte i koliko vas zaista bude doslo na prodajna mjesta po povrat novaca?
Najlakse je napasti... da oni su krivi jer vi necete moc potrosit novac. Odlicno!
Ajmo ga zajedno trosit na ispravljanje svega onoga sto niej dobro, a ovo otkazivanje koncerta je cini mi se najmanji problem koji stoji pred vama.
BugsBunny

#171 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by BugsBunny »

ocito, nije ljudima puna kapa jos... ima vremena, bice
bloncaric10040

#172 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by bloncaric10040 »

neshto wrote:
O cemu vi pricate??
TOliko o samopostovanju!
prvobitni razlog je valjda slaba zainteresiranost i pogreška u odabiru lokacije, odnosno nepostojanje adekvatne u gradu.

mislim da je to sasvim dovoljno za izjavu za medije!
sve drugo je suvišno i kaljanje i ovo malo obraza što nam je ostalo.
da ste imali neke prijetnje razuimo bih, ali ovako...
art zone vozdra!
Sarajevo ima jos puno obraza! Ja vjerujem u Sarajevo, ono isto Sarajevo koje je bilo svjetlo u tunelu, i to ne u tako nedavnoj proslosti!
Samo treba biti iskren i reci, da Art ZOne sa kaljanjem obraza nema veze. Nisu ga oni ukaljali, time sto jedan koncert nece biti odradjen u Sarajevu.
I Zagrebu su dva puta otkazani Rolling Stonesi, pa zivimo i dalje, i Zagreb je imao svoje "svjetle" trenutke, da budem malo ironicna, i svejedno se i dalje koncerti organiziraju, i ljudi dolaze usprkos svemu.
I Bob Dylan, i Mark Knopfler, i JOan Baez, i mnogi drugi da ne nabrajam, dolaze usprkos nekim losim slikama, koje je mozda tamo neki organizator "poslao u svijet".
I ? Zivot ide dalje,
treba okrenut novu stranicu..... Art Zone nije zasluzio ovakav tretman kakav mu svi ovdje dajete...
Cape

#173 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Cape »

bloncaric10040 wrote: Jel imas kartu za koncert? Jesi je kupio u pretprodaji? Ili ti je zao sto tek sada neces moci potrositi novac?
Sad si bar ustedio.....
Na vecini koncerata, da, pa cak i u HR, karte su kupuju unaprijed.... zna se i zasto.....
Bas me interesira, od svih vas ovdje koji napadate art-zone, koliko vas zaista ima karte i koliko vas zaista bude doslo na prodajna mjesta po povrat novaca?
Najlakse je napasti... da oni su krivi jer vi necete moc potrosit novac. Odlicno!
Ajmo ga zajedno trosit na ispravljanje svega onoga sto niej dobro, a ovo otkazivanje koncerta je cini mi se najmanji problem koji stoji pred vama.
Ma nebitno je ovdje uopšte ko od nas ima kartu, ko je planirao ići na koncert. Nebitno je uopšte što je koncert otkazan. BITNO je što ste vi iskoristili ovu situaciji i kao najveće fukare pokušali sebe opravdati na ovaj način. Znači nije stvar u otkazivanju nego u vašem jadnom saopštenju.

I reci mi MOLIM TE, zašto se neko iz Hr, Srbije ili odakle su već sve htjeli doći na koncert ne bi osjećao sigurno u Sarajevu??

Jadni ste ispali svidjelo se to vama ili ne!
Last edited by Cape on 29/09/2008 17:13, edited 1 time in total.
Universal

#174 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Universal »

bloncaric10040 wrote:
Cape wrote:
O cemu vi pricate??
TOliko o samopostovanju!

Jel imas kartu za koncert? Jesi je kupio u pretprodaji? Ili ti je zao sto tek sada neces moci potrositi novac?
Sad si bar ustedio.....

nema to veze, organizator bi trebao mjeces dva prije koncerta staviti u prodaju karte po jeftinijoj cijeni jer ce tako biti bolja prodaja karata. pogledaj kako se to radi u Hrvatskoj. U Becu je za Madonnin koncert karata u pocetku bila 109 EURA a kasnije su je spustili na 99, sigurno su vidjeli da da je slaba prodaja ulazinica.
I jos nesto ja predlazem da organizatori buducih koncerata urade neku vrstu ankete. npr koga zelite da cujete i vidite u Sarajevu i ponude 4 banda ili izvodaca. koji band bude imao najmanje 2000 glasova taj band dovedu pa makar i u dom mladih. i tacka.
kirby

#175 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by kirby »

sarajevo je selendra!!!!a to neki nece da priznaju.
Post Reply