prodje ljeto trideseto

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mojgrad

#151 Re: prodje ljeto trideseto

Post by mojgrad »

mamica papucarka wrote:ma hebo mozak, nek su cike na mjestu :lol:
jest vala, ionako vise od 50% muskaraca vole cike a ne mozak u zene :lol

Nego vidim da nam se i Barbara Streisand pridruzila pa da sacekamo sta ce nam ona reci na ovu temu, ipak je ona iskusna dama :D
d2

#152 Re: prodje ljeto trideseto

Post by d2 »

mojgrad wrote: E majke mi, pa nema ti ba nista gore u zivotu bit ozenjen/udat a NE upraznjavati seks redovno. Ako cu hodat isfrustrirana kroz zivot onda bar da budem sama pa da znam zasto sam isfrustrirana.. :lol: :lol: .Jos gore ti je takav biti a u braku, teze pada frustracija :lol: :lol:
slazem se i podrzavam, poslacu buducu na obuku, ha naidje u moj zivot :D
Panthera

#153 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Panthera »

ma evo nesto kontam i ja sam prosao 30 prosle godine, i sve isto...sport, klopa, keks, zdrav zivot...tacno je se vise uziva u keksu, da se bolje konta partnerice (kad se hoce) :mrgreen: ma fazon je da ljudi u bih slabo ulazu u sebe, ide se s guza na guz po kafama pa cigare pa masno slatko, losa sexualna kultura, doktor ce lijecit...pa neraspadali se ko kauch kad tako zive..samo jos nisam skonto' sto li se ljudi zene??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
madner

#154 Re: prodje ljeto trideseto

Post by madner »

Stvarno me deprimirate temom, pa nije valjda da cu i ja doc u te godine da me nesto boli i da ne mogu cijelu noc dernecit?

:D
Panthera

#155 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Panthera »

madner wrote:Stvarno me deprimirate temom, pa nije valjda da cu i ja doc u te godine da me nesto boli i da ne mogu cijelu noc dernecit?

Ma jok ba neces :D
madner

#156 Re: prodje ljeto trideseto

Post by madner »

Panthera wrote:
madner wrote:Stvarno me deprimirate temom, pa nije valjda da cu i ja doc u te godine da me nesto boli i da ne mogu cijelu noc dernecit?

Dobro je. :D
callmethebreeeze

#157 Re: prodje ljeto trideseto

Post by callmethebreeeze »

ma mocices izdrzati, samo ti nece biti cejf.
:D :D :D :D :D
zastoqsviram

#158 Re: prodje ljeto trideseto

Post by zastoqsviram »

madner wrote:
Panthera wrote:

samo se sa aidom nastavit druzit i ne sekiraj se, ona je tvoje vrelo mladosti....
madner

#159 Re: prodje ljeto trideseto

Post by madner »

zastoqsviram wrote:
madner wrote:
samo se sa aidom nastavit druzit i ne sekiraj se, ona je tvoje vrelo mladosti....
Vidim gepek je bio previse dobar.
Nema druzenja i zdravo.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#160 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

Vidi ovoga sviraca sto me ogovara.Sta je frajeru,jesi to i ti dosao u tridesete pa spucalo u glavu :D
zastoqsviram

#161 Re: prodje ljeto trideseto

Post by zastoqsviram »

aida05 wrote:Vidi ovoga sviraca sto me ogovara.Sta je frajeru,jesi to i ti dosao u tridesete pa spucalo u glavu :D
ma vidim ti ovde ordiniras, madnera si u pubertet otjerala, a i ja bi malo da se podmladim, ako moze...
Šeherzada

#162 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

zastoqsviram wrote:
aida05 wrote:Vidi ovoga sviraca sto me ogovara.Sta je frajeru,jesi to i ti dosao u tridesete pa spucalo u glavu :D
ma vidim ti ovde ordiniras, madnera si u pubertet otjerala, a i ja bi malo da se podmladim, ako moze...
Ma nisam ga ja otjerala u pubertet ja samo rekla da volim muskarce u 3o-tim.....Sto jesi se to nasao uvrijedjen?
Šeherzada

#163 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

mamica papucarka wrote:a eno na poirtalu tekst kako mozak stari vec u 20-oj, a SIKE tek u 35 :oops: :D
Naucno dokazano :oops: :lol: znaci, imam jos dvije godine :lol:
Znaci imam ja ihihi do tada........I mozak mi je tek poceo stariti :D
zastoqsviram

#164 Re: prodje ljeto trideseto

Post by zastoqsviram »

aida05 wrote: Ma nisam ga ja otjerala u pubertet ja samo rekla da volim muskarce u 3o-tim.....Sto jesi se to nasao uvrijedjen?
ma jok, meni tridesete skroz dobro stoje, a i to uvrijedjen/neuvrijedjen, u tim godinama se prevazilazi...trebao/la bi se bas potrudit da me uvrijedish...
Šeherzada

#165 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

Nemam namjeru.....Samo me ne povezuj sa odredjenim ljudima ni na koji nacin.......Hvala Bogu da covjek bira koga ce da upozna-ja svaki dan svoj izbor sve vise suzavam
maccarona

#166 Re: prodje ljeto trideseto

Post by maccarona »

tema pod kapak :x nije dozvoljeno vrijedjanje starijih clanova :x :x :x

m :sax: :oops:
mojgrad

#167 Re: prodje ljeto trideseto

Post by mojgrad »

maccarona wrote:tema pod kapak :x nije dozvoljeno vrijedjanje starijih clanova :x :x :x

Ja se ne osjecam starijom ja se osjecam dzuturumom :lol: :lol:
dacina_curica

#168 Re: prodje ljeto trideseto

Post by dacina_curica »

maccarona wrote:tema pod kapak :x nije dozvoljeno vrijedjanje starijih clanova :x :x :x

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

btw. ovo potvrdjuje moju teoriju da sto smo stariji sve vise rondamo :oops: :lol: macciiiiiiiiiiiiiii ;-) :kiss:
Šeherzada

#169 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

A jA Ne vidjeh ovdje da neko nekog vrijedja :?Samo metuzaleme i djuturume vrijedjaju godine :D
Last edited by Šeherzada on 18/07/2008 13:42, edited 2 times in total.
madner

#170 Re: prodje ljeto trideseto

Post by madner »

Stvarno, niko vise nema postovanja prema metuzalemima.
Pa docete i vi u te godinu (ako vas kakav vampir ugrize) :D
mojgrad

#171 Re: prodje ljeto trideseto

Post by mojgrad »

dacina_curica wrote:

btw. ovo potvrdjuje moju teoriju da sto smo stariji sve vise rondamo :oops: :lol: macciiiiiiiiiiiiiii ;-) :kiss:
i sve veci tersovi :D
Citizen-X

#172 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Citizen-X »

mojgrad wrote:
dacina_curica wrote:

i sve veci tersovi :D
I sve losije trebe.
Šeherzada

#173 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

Citizen-X wrote: I sve losije trebe.
Evo malo utjehe

Cure poslije tridesete

Moderan ritam i način života nametnuo je nove vrijednosti i pravila po kojima relativno dobro funkcioniramo. Prilagodili smo se uvjetima pa smo granice nekih važnih životnih odluka pomaknuli naprijed tako da se uglavnom danas ženimo kasnije, a i djeca dolaze u puno zrelijim godinama. Naravno, uvijek postoje oni koji to čine dosta ranije kako je zapravo uvijek i bilo. Što je to ranije?

Danas se djevojke udaju u tridesetima i to je kao neka granica kada to nakon svih važnih životnih zadataka, fakulteta, posla i slično mogu i učiniti. Tako je i sa dečkima. Ali evo primjera iz moje neposredne blizine. Moja prijateljica ima tridesetjednu godinu i iza sebe ima vezu koja je trajala sedam godina, koja više ne traje, dvije kratke veze i sada nema nikoga. U vezi od sedam godina bila je mlada i strašno zaljubljena, mislila ja da ne može voljeti više nego što voli, znala je da je to baš pravi muškarac za nju. Sazrijevajući spoznala je da je on muškarac sa dosta radnih sposobnosti ali malo ljudskih osobina, posesivan, arogantan i uvijek u pravu, otjerao ju je od sebe i razbio iluziju o velikoj ljubavi. Priča tipa "samo tebe imam" nije držala vodu, on se osjećao zarobljen, a ona prazna i zbunjena. Tu je priča pukla, vrijeme je učinilo svoje i svatko je krenuo svojim putem. E tu dolazi do zanimljivih situacija!

Zreliji i nešto pametniji tu počnemo kalkulirati, poradimo na samopouzdanju, ne želimo biti ostavljeni i uglavnom radimo pizdarije. To je činila i moja prijateljica, upoznala je pravog muškarca, koji je imao sve što muškarac u određenim godinama može imati, karijeru, ženu, djecu i dobar auto. Sa njim je, kako ona voli reći, brijala godinu dana uvjerena da je baš ona prava žena za njega i da sve ono što ima kod kuće će napustiti radi nje, čak joj je rekao i da je voli! U ulozi ljubavnice koja je čekala da se nešto dogodi izrdržala je toliko dugo dok nije shvatila da je on uz nju samo kada njemu odgovara, da on sms-a, telefonira samo kada on hoće i da se on u svom braku ma kakav bio, osjeća sigurno, komotno i zaštićeno. On je nju varao sa svojom ženom, a ženu je varao sa njom. A sto puta mi je rekla znaš njegov sex doma je koma i zato me još više voli. To može popušiti samo ona jer ne vidi dobro, zapravo vidi ono što joj odgovara. Kada je sve to shvatila postavila je nekoliko uvijeta i dobila nogu jer ljubavnica nema što uvjetovati u jednoj takvoj vezi. Opet je nešto naučila i sa dozom gorčine i lagane netrpeljivosti prema muškom rodu, nakon nekog vremena uletjela u vezu iz koje je još brže izletjela jer ona sad nešto više zna. A to nije izgleda dobro jer je već dugo sama. Njena teorija je ubitačna, živi u uvjerenju da neće pronaći onog pravog i da će ostati sama. Tko je taj pravi? Teško je reći, svaka djevojka, žena ima svoju predodžbu koji je to pravi muškarac. Stojim iza teze da ne postoji onaj pravi, već postoji onaj koga ćemo prihvatiti onakvog kakav je i lagano ga oblikovati da nam odgovara. Zvuči strašno? Ne, to čine muškarci i nama, i mi radimo ono što njima odgovara jer ih volimo, želimo im ugoditi i mislimo kako su samo naši. To je ta simbioza u zajedničkom životu, to je kompromis i samo to nas može držati zajedno jer ljubav se brzo potroši, na površinu izbiju sve naše dobre i loše strane, shvatimo da to i nije muškarac kakvog smo upoznale, ali...to je život.

Mislim da je danas, nakon tridesete, sa određenim životnim iskustvom, afinitetima i htijenjima vrlo teško naći srodnu mušku dušu. Oni koji nas zanimaju uglavnom već nekoga imaju, oni koji su sami su ili problematični ili gayevi, ili ih nešto jeb..kao i nas pa nikako da odemo od mame, kuće i počnemo život s nekim. Zato je dobro imati dobar osjećaj, neka to svima koji su sami, a ne žele to biti bude nit vodilja jer u zrelijim godinama osjećaj te neće prevariti, iskustvo od prije pomoći će boljem razlučivanju i netko će se dobar pojaviti. Ako ne bude tako dobar, ne zaboravite ni vi niste tako dobri jer da jeste ne biste bili sami, već bi se za nekog pravog zakvačili. Život je previše jednostavan zato ne treba komplicirati, muškarci su tu zbog nas, oni će biti takvi kakve želimo ako budete dovoljno mudre i pametne. Treba samo shvatiti da i oni traže isto što i vi stoga ako ne želite biti same, udržite snage i stvorite život kakav priželjkujete jer to ne dolazi samo od sebe, to se stvara. Kada s vremenom uđete u rutinu, postignete što ste htjeli a slučajno vas obuzme dosada i učinili bi za sebe nešto, pođite na početak ove današnje priče i shvatiti ćete da ste sada opet na potezu vi, budite pametni i svima će biti dobro jer to je život.

P.S. Abramovič, onaj prebogati Rus, što ne izgleda bog zna kako ima novu trebu. Manekenku, mladu i lijepu.Baš si mislim zašto joj se sviđa, što ju privlači na tom ne bogzna kakvom muškarcu? Doduše provjeren je, ima puno djece, bivša mu je također mlada ali stjuardesa, tako da manekenka je joker...joj ne da mi se više pisati, nemam Abramoviča, nisam manekenka ali imam takav PMS da je to za popiz.... Malo sam zaspala uz tv! Ali ipak sam uspjela vidjeti Đinu, mladu pjevačicu, Bašinu uzdanicu, lijepo pjeva ali brate mili koji stilista se potrudio oko njenog izgleda? Biti će ili neki loš ili nijedan, onakav kostim se ne nosi nikuda, ne bi ju pustili ni u Guvernerovu palaču na maškarani bal. Loše, preloše to je modni genocid, ne činiti to više nikada!!!!
Preuzeto sa R1 portala
mamica papucarka

#174 Re: prodje ljeto trideseto

Post by mamica papucarka »

mozda nisi vise dobra treba, ali postajes ocuvana zrela zena. A to zna biti porpilicno sexi :D
a sto jest, jest pravu zenu moze prepoznat samo pravi muskarac :D ostalo je belavurdija zeljna provoda i derneka :oops: :)

uh, sto sam dobar burek napravila :oops: 8-) :lol:
zastoqsviram

#175 Re: prodje ljeto trideseto

Post by zastoqsviram »

kinte_kunte wrote:rece ti u jednom postu sto vise sexa bolje je za psihu 100% se slazem stobom
ali kad se sjetim prije ma gdje god mi naupadne odma skocimo jedno na drugo
a sad cekaj prvo da se uradi ono pa daj ovo e naomj tako zulja me
pa danima budi efendiju da se digne
pa nekad zena pita pa zar vec
nekad i ja kazem hajde bona vise sad ce tekma
itd itd
samo hocu da kazem kako su nekad stvari bile jednostavnije
udjesh, izadjesh i gotovo
Post Reply