isti taj halilhodzic je nakon izrecenog sranja ODBIO da bude selektor. odakle mu pravo da laprda iz francuske kada on nije bio spreman preuzeti tu obavezu?BaileyS wrote:Nije ga niko iz Saveza odjebao vec su se prepali nakon Halilhodziceve izjave da ne moze biti selektor reprezentacije neko ko se borio za nestanak BiH. Posto smo mi inace poznati da palimo na guranje a pamcenje nam se brise svake tri sekunde ko' ribama, ostali mediji su se ukljucili tek nakon izjave Halilhodzica.Meho Kodro wrote:Samo kad bi Ciro uspio okupiti sve igrace koji zasluzuju igranje za BIH bilo bi nade za neki rezultat, a ako igraci zbog saveza i mufljoza tamo nastave sa bojkotom Ciro ce ispasti zrtveno janje...SiSaJuMe wrote:E Ciro nije svjestan usta se upusta,. Ovi nacio troclani "strucnjaci' sjebace i Ciru...
A i raja ce mu prvo prebrojavat krvne zrnce,. pa tek onda njegovu sposobnost,.
Ciro ej bio najbolje rjesenje za selektora i prije par godina samo su ga tada ovi iz saveza odyebali, prepali se, zna Ciro pumpat atmosferu da je onda sa onim igracima bio selektor bilo bi svasta (u pozitivnom smislu)
Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Neelix
#151 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
- Meho Kodro
#152 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
http://vinovo.magnify.net/item/911HP21WCT16V8DRBaileyS wrote: Nije ga niko iz Saveza odjebao vec su se prepali nakon Halilhodziceve izjave da ne moze biti selektor reprezentacije
Ciri izjava o tome kako su "Bosanci dosli do Bihaca" i o tome zbog koga je Ciro tada popushio
Last edited by Meho Kodro on 10/07/2008 20:54, edited 1 time in total.
-
BaileyS
#153 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Ima pravo ako nista drugo kao zrtva one politike koju je Ciro podrzavao. To sto Halilhodzic ne zeli da bude selektor reprezentacije ne diskvalifikuje ga kao bh patriotu. Mozda je Vaha sad u Francuskoj ali se zna gdje je bio kad su mu Cirini htjeli doci glave.Neelix wrote:
isti taj halilhodzic je nakon izrecenog sranja ODBIO da bude selektor. odakle mu pravo da laprda iz francuske kada on nije bio spreman preuzeti tu obavezu?
- Luke Perry
#154 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
ne radi taj videoMeho Kodro wrote:http://vinovo.magnify.net/item/911HP21WCT16V8DRBaileyS wrote: Nije ga niko iz Saveza odjebao vec su se prepali nakon Halilhodziceve izjave da ne moze biti selektor reprezentacije
Ciri izjava o tome kako su "Bosanci dosli do Bihaca" i o tome zbog koga je Ciro tada popushio
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#155 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Uz Blaževićevo ime često su se vezale brojne afere još od odlaska Roberta Prosinečkog iz Dinama u beogradsku Crvenu Zvezdu zbog navodne nespremnosti Robertova oca da, za razliku od Marinka Bobana (oca Zvonimira Bobana), Blaževiću plati mjesto u prvoj momčadi (kako je svojevremeno tvrdi jedan hrvatski list). Povodom toga Blažević je u nogometnim počecima mladog Prosinečkog navodno izjavio kako će pojesti svoju trenersku diplomu ako Prosinečki ikada postane veliki nogometaš. Diplomu nikad nije pojeo. Uz Miroslava Blaževića veže se i jedna međunarodna afera s financijskim malverzacijama u Nantesu, zbog čega je ležao u francuskom zatvoru, iako je kasnije pušten zbog nedostatka dokaza.
- UndergroundMan
#156 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
@Administracija - mogu li neshto reci a da me se ne banuje ... please, please ... da se razrahatim 
-
boy87
#157 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
nemojte pljuvati majstora. pricekajte da vidite kako ce teci situacija, ja se dam kladit da ce vam on sjebat ove u savezu i da ce mu se odazvati svi igraci. dajte mu vremena. s kime ste sve u skupini za svjetsko ako neko zna?
- Globus
#158 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Sa brazilom njemackom i engleskom xD a ne to je ona skupina koja ce biti na svjetskom HAHAHAHAHAHAHAHAboy87 wrote:nemojte pljuvati majstora. pricekajte da vidite kako ce teci situacija, ja se dam kladit da ce vam on sjebat ove u savezu i da ce mu se odazvati svi igraci. dajte mu vremena. s kime ste sve u skupini za svjetsko ako neko zna?
-
Mobile_Disco
#159 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Nisu je oni ubili.. niti ce to ikada uraditi.. Samo smo mi skontali da nismo vise ovce.. i da ne mogu manipulisati sa nama.. DO KONACNE POBJEDE BOJKOT!!!Timotije wrote:Pogledajte malo neki normalan savez, recimo hrvatski. Ljudi su napravili kolosalan posao. Mladi strucni stab, od probranih i provjerenih ljudi, radi svoj dio posla.Ljudi iz saveza svoj. Nafatali su sve sto valja od mladjih igraca, samo nek ima tri hrvatska gena u sebi,igra danas za njih. Jedino im je Zlatan izmakao.
Nas slucaj bi samo Staljin mogao rijesiti.
Oni ljigavci su uspjeli ubiti u nama ljubav prema reprezentaciji, za to stvarno treba imati dara i uloziti truda.
- BSn
#160 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Reakcije zapadnih susjeda:
Kraj karijere među "ljiljanima": Ćiro ide u misiju ujedinjenja - http://www.index.hr/sport/clanak/kraj-k ... 94543.aspx
Ćiro Blažević je novi izbornik BiH! - http://www.net.hr/sport/page/2008/07/10/0395006.html
'Trener svih trenera' novi izbornik Bosne i Hercegovine! - http://sportskenovosti.hr/index.php?cmd ... ak_id=2141
Kraj karijere među "ljiljanima": Ćiro ide u misiju ujedinjenja - http://www.index.hr/sport/clanak/kraj-k ... 94543.aspx
Ćiro Blažević je novi izbornik BiH! - http://www.net.hr/sport/page/2008/07/10/0395006.html
'Trener svih trenera' novi izbornik Bosne i Hercegovine! - http://sportskenovosti.hr/index.php?cmd ... ak_id=2141
Last edited by BSn on 10/07/2008 21:43, edited 1 time in total.
- Hantraga
#161 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Nadam se da je Ciro svjestan u sta se upusta...
Sve u svemu, odlican potez Saveza...a mi mozemo da sanjamo o boljim danima...
- Edin H.
#162 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Čeka vas pakleni posao i na terenu. Neki su nogometaši otkazali poslušnost Savezu, a ždrijeb vas je u kvalifikacijskom ciklusu za SP smjestio u skupinu sa Španjolcima?
- Maa... Ko šiša Španjolce! Vidjet ćete da ćemo biti hit u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - kategoričan je Ćiro.

- Maa... Ko šiša Španjolce! Vidjet ćete da ćemo biti hit u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - kategoričan je Ćiro.
-
Elvo
#163 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
pa ovaj nas savez ima polahko bolje poteze nego nasa ekipa na terenu.jao kuku lelele

- karanana
#164 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
za potez saveza (za korist njih samih, ne za dobrobit fudbala)
- jennisjoplin
#165 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
da je svjestan ne bi pristao na takvo sto, do juce je ljubio skute tudjmanu a sada mu bosna u srcu, nidje veze, ocito da su mu se shebale zice od "turizma" do glave, interesantnije je vidjeti ko ce se javiti u repku???? vuk dlaku mjenja ali cudf ne )ona trojica plus sekretar)Hantraga wrote:Nadam se da je Ciro svjestan u sta se upusta...
-
mostarac
#166 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
prvo ciro je senilni djuturum i crikusant i daleko je od zvucnog i ozbiljnog trenerskog imena, jer zvucna imena ne treniraju Zagreb i slicne klubove.
Drugo zalosna je zemlja, zalosan je narod, zalosna je reprezentacija koja za selektora izabere svog dusmanina, covjeka koji je javno podrzavao nestanak ove zemlje i sad kao on treba da nas vodi. Ma dajte ja za reprezentaciju koju vodi Ciro Blazevic ne bi navijao taman da igra u finalu SP, jer reprezentacija koju vodi onaj koji podrzava ratne zlocine i zlocince nije i nikad nece biti moja reprezentacija. Mogli smo mu onako usput kao asistenta izabrati Sinisu Mihajlovica ili Savu Milosevica.
Ja stvarno ne mogu da vjerujem kako ovaj narod moze nisko pasti i bas zbog ovoga mi kao zemlja i jesmo u kurcu i necemo nikad naprijed, a to je da nemamo ni trunke samopostovanja. Znate kad bi Vaha mogao bit selektor Hrvatske? Nikad, a ni tad.
Al u nas Ciro regularno moze valjda jer je zasluzio svojim podrzavanjem Tudjmana i jer mu je cijela familija jos u onom ratu bila u ustasama sa cim se doticni ponosi.
Krasno, divno, super.
Drugo zalosna je zemlja, zalosan je narod, zalosna je reprezentacija koja za selektora izabere svog dusmanina, covjeka koji je javno podrzavao nestanak ove zemlje i sad kao on treba da nas vodi. Ma dajte ja za reprezentaciju koju vodi Ciro Blazevic ne bi navijao taman da igra u finalu SP, jer reprezentacija koju vodi onaj koji podrzava ratne zlocine i zlocince nije i nikad nece biti moja reprezentacija. Mogli smo mu onako usput kao asistenta izabrati Sinisu Mihajlovica ili Savu Milosevica.
Ja stvarno ne mogu da vjerujem kako ovaj narod moze nisko pasti i bas zbog ovoga mi kao zemlja i jesmo u kurcu i necemo nikad naprijed, a to je da nemamo ni trunke samopostovanja. Znate kad bi Vaha mogao bit selektor Hrvatske? Nikad, a ni tad.
Al u nas Ciro regularno moze valjda jer je zasluzio svojim podrzavanjem Tudjmana i jer mu je cijela familija jos u onom ratu bila u ustasama sa cim se doticni ponosi.
Krasno, divno, super.
- vee-jay
#167 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Želimo napraviti rezultat adekvatan talentu naših nogometašaBSn wrote:Reakcije zapadnih susjeda:
Smatram da mogu ujediniti svoj narod
Ćiro je više puta upotrijebio termine "naša reprezentacija", "naši reprezentativci....
Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas.
Ajmo sad svi...
Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas.
Joj, pa ovo je ludnica. Sad da frajer prije nekih 10-15 godina nije davao neke radikalo drugacije izjave ne bi bilo ovako smijesno, ali ovo je ludniiiiiica. Idemoooooooooo Ciro...... Spasi nas, Tiiiitoooo...
*ebote pa ja ni sopstvenu drzavu vise ne shvatam ozbiljno.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#168 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Izgleda da odluka za savez nije bila toliko teska mada ovo malo okrece stvar jer bi trebalo da savez vise radi za Ciru a ne obratno.
Ćiro Blažević novi selektor BiH
Samir Šišić 10.07.2008 21:31
Miroslav - Ćiro Blažević, nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske sa kojom je 1998. godine osvojio treće mjesto na Mundijalu u Francuskoj, novi je selektor A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.
Ovu odluku jednoglasno je donio Izvršni odbor bh. kuće fudbala na sjednici koja je održana juče u Zenici.
"Odluka je jednoglasna i svi članovi Odbora su podržali njegovo imenovanje. Smatramo da Ćiro može donijeti mnogo pozitivnog u naš fudbal, posebno reprezentativni", potvrdili su nam Hamdija Abdić i Muhidin Raščić, članovi IO iz Bihaća i Goražda.
Blažević bi trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor prema uslovima koji su imali i njegovi prethodnici uz mjesečnu platu od 10.000 KM. Međutim, kako smo uspjeli saznati, Blažević će imati i jednog sponzora iz Hrvatske, koji će ga finansirati, a uz to će i u kasu Saveza donijeti "nešto novca".
Najzaslužniji za dolazak Blaževića na klupu BiH su Abdić i Munib Ušanović, generalni sekretar bh. kuće fudbala, koji su tokom petka bili u stalnim kontaktima sa Ćirom. Konačnu potvrdu da želi preuzeti reprezentaciju BiH Blažević je poslao u petak naveče. Tako je došlo do velikog zaokreta, s obzirom na to da je proteklih dana iz Zagreba poručivao da ima drugih ponuda i da ga u ovom trenutku selektorska pozicija u BiH ne interesuje. Dvojac Abdić - Ušanović razgovarao je i sa Milanom Bandićem, gradonačelnikom Zagreba, koji je "aminovao" Ćirin dolazak u BiH.
"Iznenađen sam, ali i počastvovan povjerenjem čelnih ljudi iz bh. saveza. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali učiniću sve da opravdam povjerenje i da bh. nogomet doživi potpunu afirmaciju. BiH je uvijek bila rasadnik velikih talenata i to moramo konačno iskoristiti", rekao je Blažević za "Nezavisne novine", naglasivši da će uskoro stići u Sarajevo:
"Nemamo puno vremena i odmah se moramo prihvatiti posla. Znam da je trenutno u reprezentaciji BiH mnogo nepoznanica, ali ćemo uskoro to sve riješiti."
Blažević će kao bh. selektor debitovati 20. avgusta na meču protiv Bugarske.
-
Vertex_bh
#169 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Ciro je mufljuz koji ide tamo gdje je lova. S druge strane, mora se priznati da se ponesto i razumije u taj "fuzbal"
U prvi mah, kada sam cuo da su ga izabrali bio sam iznenadjen i nisam imao nikakvo posebno misljenje. Sada mi se cini da potez i nije los: Mislim da se covjek uvalio u veliko sranje, pa kontam: "Tako mu i treba". Opet, ako nesto i uspije napraviti, onda mu oprastam "flert" sa Tudjmanom (jer znam da on to sve radi iz interesa)... na kraju krajeva, covjek je rodjen u BiH, pa da vidimo kakav je patriota (makar i iz interesa)
Iako, ne vjerujem da ce se nesto posebno obogatiti pored nasih lopova, nije im jadan dorastao
I da, jos nesto: jedva cekam da vidim Ciru kako stoji dok se svira nasa himna LOL
U prvi mah, kada sam cuo da su ga izabrali bio sam iznenadjen i nisam imao nikakvo posebno misljenje. Sada mi se cini da potez i nije los: Mislim da se covjek uvalio u veliko sranje, pa kontam: "Tako mu i treba". Opet, ako nesto i uspije napraviti, onda mu oprastam "flert" sa Tudjmanom (jer znam da on to sve radi iz interesa)... na kraju krajeva, covjek je rodjen u BiH, pa da vidimo kakav je patriota (makar i iz interesa)
Iako, ne vjerujem da ce se nesto posebno obogatiti pored nasih lopova, nije im jadan dorastao
I da, jos nesto: jedva cekam da vidim Ciru kako stoji dok se svira nasa himna LOL
-
pOZz
#170 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Ćiro selektor...
Who cares...
Who cares...
-
Eborg
#171 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Ako se ne varam Ciro je i selektor reprezentacije Roma... 
- Hantraga
#172 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Sad mozda repka moze igrati i u Mostaru 
- vee-jay
-
mostarac
#174 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
kad nije mogla s Bakom, nece ni sa cirom, al nije da nece bit neslavnih pokusajaHantraga wrote:Sad mozda repka moze igrati i u Mostaru
- karanana
#175 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
pa sad im je sigurnije u banja luci i mostaru nego u sarajevu ili zenici.