SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hali gali halid

#151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hali gali halid »

Njemačka državljanka Ana Marija Negler je nazalost podlegla povredama.
everybody hurts

#152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by everybody hurts »

hali gali halid wrote:Njemačka državljanka Ana Marija Negler je nazalost podlegla povredama.
Uzas... :( RIP
strong69

#153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by strong69 »

amrica wrote: “S obzirom na to da je maloljetan, policija na mjestu događaja ne izriče sankcije, nego se piše prekršajna prijava i zahtjev za prekršajni postupak Općinskom sudu. Međutim, koliko sam upoznat, ni u jednom slučaju nije izrečena kazna, koja se kreće od 100 do 300 maraka“, kaže Selimović.[/b]
Prije svega moje iskreno zaljenje zbog jos jednog izgubljenog mladog zivota koji je upropasten od strane maloljetnika u Sarajevu. Ne bojim se ja vise ni raznih "Cela", "Gasija" i drugih... Ja se bojim ovih maloljetnika.

A na ovo gore citirano nemam rijeci... Maloljetnicka delikvencija i bahatost ce biti samo jos gori i jos veca prijetnja gradanima Sarajeva.
valterbranisarajevo

#154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

hali gali halid wrote:Njemačka državljanka Ana Marija Negler je nazalost podlegla povredama.
RIP :(
valterbranisarajevo

#155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Dana 25.08.2008.godine u 02,30 sati u ulici Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo, službenici policije III PU lišili su slobode mldb. M.A., rođen 1992.godine u Goraždu, zbog postojanja osvnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. i 359. KZ F BiH (Teška krađa i Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti). Isti je navedenog dana oko 02,20 sati, zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u prodavnicu »Kalvados«, ulica Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo. Prilikom intervencije fizički je napao službenika policije, nanijevši mu povrede. Istog dana u 13,50 sati mldb. M.A. je uz službeni izvještaj predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
jennisjoplin

#156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jennisjoplin »

valterbranisarajevo wrote:Dana 25.08.2008.godine u 02,30 sati u ulici Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo, službenici policije III PU lišili su slobode mldb. M.A., rođen 1992.godine u Goraždu, zbog postojanja osvnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. i 359. KZ F BiH (Teška krađa i Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti). Isti je navedenog dana oko 02,20 sati, zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u prodavnicu »Kalvados«, ulica Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo. Prilikom intervencije fizički je napao službenika policije, nanijevši mu povrede. Istog dana u 13,50 sati mldb. M.A. je uz službeni izvještaj predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
gledalo se davnih godina kada se islo na ljetovanje na goli otok, kako takvi mulci u stanici posle pendrečenja mole sve živo da neće više nikada, od njih 100 jedan onaj debelokožac prekrši riješ, tito dragi hebo demokratiju kada će sada policajac nahebati sto ga je uhvatio u nedjelu a nije mu rekao: stari, izvin ba al' nemoj majke ti više, ma j...mu sve po psisku ko izmisli ovakvu demokraticu, dođe mi lopov u stan da me pljačka, usput me lupi, slomi nogu, ja ga upucam u SVOM stanu i onda mi demokratija kaže prekoračio nužnu odbranu, ma dok holidek i vajat erp su zakon :evil: :evil: :evil: :evil:
amrica

#157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

valterbranisarajevo wrote:Dana 25.08.2008.godine u 02,30 sati u ulici Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo, službenici policije III PU lišili su slobode mldb. M.A., rođen 1992.godine u Goraždu, zbog postojanja osvnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. i 359. KZ F BiH (Teška krađa i Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti). Isti je navedenog dana oko 02,20 sati, zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u prodavnicu »Kalvados«, ulica Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo. Prilikom intervencije fizički je napao službenika policije, nanijevši mu povrede. Istog dana u 13,50 sati mldb. M.A. je uz službeni izvještaj predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Sutra ce biti opet na ulici, to je jedino sigurno u ovoj zemlji.

Hoce li roditelji biti kaznjeni sto im je "dijete" bilo u 02.30h na ulici?
valterbranisarajevo

#158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Kada je napao policajca, naoružanu osobu, koja ga je uhvatila u pljački, šta bi tek bio u stanju uraditi običnom građaninu?
drama

#159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drama »

amrica wrote:Danasnje Oslobodjenje

Udes na Pofalićima: Novi prekršaj istog maloljetnika PDF štampa E-mail
Piše: D. PAVLOVIĆ
27/08/08

Bez vozačke dozvole uhvaćen već tri puta

Ana Marija Negler (24) iz Njemačke, koja je povrijeđena u udesu koji se dogodio u ponedjeljak navečer u sarajevskom naselju Pofalići, u teškom je stanju i smještena je na Odjelu za anesteziju i reanimaciju bolnice Koševo. U istoj nesreći povrijeđena je i Vildana Bajrović (22) iz Sarajeva, koja je zadržana na posmatranju u bolnici.

O kako teškim povredama Ane Marije Negler se radi, svjedoči podatak da je njena operacija, koju su radili neurohirurzi, ortopedi, traumatolozi, urolozi i specijalisti torakalne hirurgije, trajala više sati.

Nesreća se desila na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića, gdje su se sudarili golf 5 (821-M-436) kojim je upravljao 17-godišnji Damir V. i golf 3 (STA-ZK-172), za čijim je volanom bio Nijemac Andrej Dominik Murasov, u kojem su bile obje povrijeđene. Strana državljanka je zadobila povrede abdomena, ekstremiteta i grudnog koša, a Bajrovićeva glave i ekstremiteta.

Maloljetni Damir V., vozač golfa 5, dobro je poznat sarajevskoj saobraćajnoj policiji i ovo je četvrti put da je zatečen da upravlja istim automobilom bez vozačke dozvole.

Kako saznajemo od Nusreta Selimovića, zamjenika komandira Saobraćajne policije, Damir V. je do sada zaustavljan tri puta, 10. februara, 30. maja i 17. avgusta. Svaki put se nalazio za upravljačem istog auta s kojim je učestvovao u udesu na Pofalićima.

“S obzirom na to da je maloljetan, policija na mjestu događaja ne izriče sankcije, nego se piše prekršajna prijava i zahtjev za prekršajni postupak Općinskom sudu. Međutim, koliko sam upoznat, ni u jednom slučaju nije izrečena kazna, koja se kreće od 100 do 300 maraka“, kaže Selimović.

Od početka godine dosad policija je podnijela 189 prekršajnih prijava protiv osoba koje bez položenog vozačkog ispita upravljaju automobilom ili motociklom, a među njima je 29 maloljetnika.

Stara prica, sud i tuzilastvo ne sankcioniraju maloljetnike, normalno da se ovakve stvari desavaju.

3 puta zaustavljen u zadnjih 6 mjeseci, i nista, ni simbolicne kazne od 100 KM, a kamoli da su kaznjeni roditelji, koji mu daju auto.
I poslije maloljetnickih zlocina (zapaljena zena, Denis M, dijete prisiljeno na oralni sex....) oni pustaju potencijalnog ubicu.

Uveli su policijski sat za maloljetnike, ninja revizore, puno šuplje o akcionim planovima itd., a pustaju "vozace".

UBICA
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by grunt »

drama wrote:

27/08/08

Ana Marija Negler (24) iz Njemačke, koja je povrijeđena u udesu koji se dogodio u ponedjeljak navečer u sarajevskom naselju Pofalići, u teškom je stanju i smještena je na Odjelu za anesteziju i reanimaciju bolnice Koševo. U istoj nesreći povrijeđena je i Vildana Bajrović (22) iz Sarajeva, koja je zadržana na posmatranju u bolnici.

O kako teškim povredama Ane Marije Negler se radi, svjedoči podatak da je njena operacija, koju su radili neurohirurzi, ortopedi, traumatolozi, urolozi i specijalisti torakalne hirurgije, trajala više sati.

Nesreća se desila na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića, gdje su se sudarili golf 5 (821-M-436) kojim je upravljao 17-godišnji Damir V. i golf 3 (STA-ZK-172), za čijim je volanom bio Nijemac Andrej Dominik Murasov, u kojem su bile obje povrijeđene. Strana državljanka je zadobila povrede abdomena, ekstremiteta i grudnog koša, a Bajrovićeva glave i ekstremiteta.

Maloljetni Damir V., vozač golfa 5, dobro je poznat sarajevskoj saobraćajnoj policiji i ovo je četvrti put da je zatečen da upravlja istim automobilom bez vozačke dozvole.

Kako saznajemo od Nusreta Selimovića, zamjenika komandira Saobraćajne policije, Damir V. je do sada zaustavljan tri puta, 10. februara, 30. maja i 17. avgusta. Svaki put se nalazio za upravljačem istog auta s kojim je učestvovao u udesu na Pofalićima.

“S obzirom na to da je maloljetan, policija na mjestu događaja ne izriče sankcije, nego se piše prekršajna prijava i zahtjev za prekršajni postupak Općinskom sudu. Međutim, koliko sam upoznat, ni u jednom slučaju nije izrečena kazna, koja se kreće od 100 do 300 maraka“, kaže Selimović.

Od početka godine dosad policija je podnijela 189 prekršajnih prijava protiv osoba koje bez položenog vozačkog ispita upravljaju automobilom ili motociklom, a među njima je 29 maloljetnika.

Stara prica, sud i tuzilastvo ne sankcioniraju maloljetnike, normalno da se ovakve stvari desavaju.

3 puta zaustavljen u zadnjih 6 mjeseci, i nista, ni simbolicne kazne od 100 KM, a kamoli da su kaznjeni roditelji, koji mu daju auto.
I poslije maloljetnickih zlocina (zapaljena zena, Denis M, dijete prisiljeno na oralni sex....) oni pustaju potencijalnog ubicu.

Uveli su policijski sat za maloljetnike, ninja revizore, puno šuplje o akcionim planovima itd., a pustaju "vozace".

UBICA
Poserem se ja na ovu drzavu,nedaj Boze da se nekome od mojih ovako nesto desi,ne treba mi ni usrana policija,ni usrani sud -ja sam presudjujem.Sta je ovom guzonjinom ili maminom sinu kazna od 100/200 KM,a sigurno nece ni to platiti jer ima vezu u policiji :) !
Kjajević Majko

#161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Kjajević Majko »

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 18 saobraćajnih nezgoda, od toga 4 sa nastradalim licima i 14 sa materijalnom štetom, kojom prilikom je jedno lice smrtno stradalo, dok je 6 osoba lakše povrijeđeno. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, 15 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, 11 neregistrovanih motornih vozila i 4 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.
Sarajevo, 27.08.2008.godine

I još jedna smrt. :(

Dana 26.08.2008.godine oko 21,15 sati u ulici Magistrala, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka L.S., rođen 1946.godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke »VW Corrado«, reg. oznake 108-J-592, kojim je upravljao vozač B.A., rođen 1987.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi od zadobijenih povreda u vozilu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, na putu do KC bolnice Koševo pješak L.S. je preminuo. Tijelo preminulog je vozilom KJKP »Pokop« preveženo u prosekturu Bare. O prednjem je obavijetšen tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.
pets

#162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by pets »

Dobro kaže moja prijateljica- za prekršaje maloljetnika treba kažnjavati roditelje! Ako ovaj ne može odgovarati zato što je maloljetan, nek u zatvor ide roditelj do njegovog punoljetstva ili skroz ako ovaj zbriše. Pa da vidimo onda kako će se maloljetnici ponašati!!!
d2

#163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by d2 »

pets wrote:Dobro kaže moja prijateljica- za prekršaje maloljetnika treba kažnjavati roditelje! Ako ovaj ne može odgovarati zato što je maloljetan, nek u zatvor ide roditelj do njegovog punoljetstva ili skroz ako ovaj zbriše. Pa da vidimo onda kako će se maloljetnici ponašati!!!
slazem se sa prijateljicom, ima li broj telefona da je upitam za prosirenu varijantu prijedloga ? :lol:
homo_sapiens

#164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by homo_sapiens »

drama wrote:

27/08/08

UBICA

KO ?

1. Pocinitelj ?
2. Roditelj koji je nabavio automobil i dozvolio maloljetniku upravljanje automobilom
3. Sudija opcinskog suda, koji nije drukcije reagovao, kad mu je na stol dosla cak III prijava ?
3. Svi mi, koji se grozimo samo kad se nesreca dogodi.
(Ako je mirno nekoliko dana, opet svi spavamo. A svakodnevno posmatramo ulicne trkace, i svi medjusobno, vjerovatno, znamo ko su, i nikako da izvrsimo pojacan pritisak da se svi krivci adekvatno kazne)
drama

#165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drama »

homo_sapiens wrote:
drama wrote:

27/08/08

UBICA

KO ?

1. Pocinitelj ?
2. Roditelj koji je nabavio automobil i dozvolio maloljetniku upravljanje automobilom
3. Sudija opcinskog suda, koji nije drukcije reagovao, kad mu je na stol dosla cak III prijava ?
3. Svi mi, koji se grozimo samo kad se nesreca dogodi.
(Ako je mirno nekoliko dana, opet svi spavamo. A svakodnevno posmatramo ulicne trkace, i svi medjusobno, vjerovatno, znamo ko su, i nikako da izvrsimo pojacan pritisak da se svi krivci adekvatno kazne)
1. mali debil je ubica
2. majka- saucesnik, sto znaci da je treba adekvatno kaznit'
3. sudija... ne znam, nisam bas sa pravom najbolji, al' ako je postojala zakonska osnova - kaznit' i njega
zato sto nije reagov'o i da posluzi k'o primjer
4. ja znam da u ovoj drzavi nema nikakvog reda i znam da najvise sto mogu da uradim je da se sto manje
nerviram-zbog sebe i svog zdravlja
ne trazim problem i kad dodje do njega pokusavam ga izbjeci- opet zbog sebe
drama

#166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drama »

a kad dodje do ove ili slicne situacije, ne mozes bit' ravnodusan...
to treba rijesit' odma' il' u slijedecih nekoliko dana da se ne bi 'ohladilo'
posto znas da drzava nece adekvatno, ili nikako, kaznit' majmuna onda znas da neko treba...
ne mozes gledat' kako majmun hoda po ulici a znas sta je uradio ...
problem je sto mora da se desi tebi ili najblizim nesto pa da reagujes....do tada, sutis i trpis...
e kad se to desi...

editovano zbog neprimjerenog sadrzaja.
smatraj ovo ujedno i opomenom, kao i opomenom za svakoga ko poziva na nasilje, linc i slicno.
delightful

#167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

ako neko ovdje postira ime, baniran je.
Skyfox

#168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

emir101 wrote:Kako se damir preziva, ciji je?
pa ja bitnija je nacionalnost od onoga sto je uradio :roll:
BHG

#169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BHG »

emir101 wrote:Kako se damir preziva, ciji je?
igbalin! :D
vjesticanametli

#170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vjesticanametli »

:shock: ma jasta nek se ne zna.......................
BHG

#171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BHG »

vjesticanametli wrote::shock: ma jasta nek se ne zna.......................
pa da...to nije humano i ljudski...on je ipak maloljetan :roll:
amrica

#172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Brat smrtno stradao, sestra povrijeđena
Od nepoznate eksplozivne naprave poginuo Eldar H. (10), a ranjena petogodišnja Merima H. ...

29.08.2008. 08:10

U eksploziji nepoznate naprave jučer oko 18.30 sati u Hadžićima kod Sarajeva poginuo je dječak, a njegova sestra je povrijeđena. Igrajući se u Žunovničkom potoku u Igmanskoj ulici, djeca su najvjerovatnije aktivirala napravu od koje je na mjestu smrtno stradao desetogodišnji Eldar H., a njegova sestra Merima H. (5) teže je povrijeđena.

Jaka detonacija

Djevojčica je u Klinički centar na Koševu dovezena u 19.05 sati, gdje je zbrinuta i smještena na Dječiju hirurgiju.

- Dovezena je u svjesnom stanju. S prednje strane po cijelom tijelu od glave do nogu ima brojne sitne rane. Hemodinamski je stabilna i za sada nema potrebe za hirurškom intervencijom - kazala nam je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Tragičan događaj zbio se u blizini kuće u Igmanskoj ulici 116. Vlasnik kuće Senaid Stupar nalazio se u dnevnoj sobi koja gleda na potok i u jednom momentu čuo je jaku eksploziju.

- Supruga i ja izašli smo da vidimo šta se dešava. Vidjeli smo djevojčicu kako izlazi iz potoka. Bila je sva krvava. Dječak nije davao znakove života, bio je praktično raznesen - kazao nam je Stupar.

Uz pomoć komšije Muhameda, Stupar je svojim automobilom odvezao djevojčicu u Dom zdravlja, a ona je kasnije s ocem Amirom H. dovezena u Klinički centar.

Izvučeno tijelo

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Jusuf Zornić kazao nam je da će zbog loših vremenskih uvjeta uviđaj biti rađen danas. Zbog stanja u kojem je bilo, tijelo dječaka s naporom je oko 21 sat izvučeno i prevezeno u mrtvačnicu.

Brojni stanovnici Hadžića, koji su se jučer okupili, bili su u šoku zbog ove tragedije, a ispričali su nam da su se djeca često igrala u potoku.

Senaid Stupar kazao nam je da je kod potoka neposredno nakon rata znao nalaziti tromblone, ali da je cijelo područje na kojem su bila djeca nakon toga više puta pregledano i nikada nije ništa nađeno.

Odakle bomba u potoku kad je sve pregledano i ocisceno? To je potocic usred naselja, izmedju ceste sto vodi prema ribnjaku i kuca. Tesko shvatiti da je bomba tu dugo bila, jer prakticno samo sto nije bila nasred ulice.
drama

#173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drama »

digla se hajka, ljudi psuju majke, drzavu, vladu, zivot, pozivaju na linc, pozivaju na proteste,
na revoluciju, prozivaju vlast......proslo 2-3 dana k'o da se nista nije desilo
osim sto je zena pod zemljom a svabi zivot nikad nece bit' isti...
damiri ce i dalje jurcat' gradom, ugrozavat' druge i osjecat' se nedodirljivo...

ne znam sto ovo, uopste, pisem kada nece nista promjenit'...

uglavnom, do slijedece nesrece, cujemo se...
valterbranisarajevo

#174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Evo izgleda još jednog maloljetnog ubice.... :(

Uhapšen maloljetnik osumnjičen za učešće u ubistvu

Inspektori Odjeljenja za opšti kriminal MUP-a Kantona Sarajevo u srijedu prije podne uhapsili su 16-godišnjeg Bešu M, rođenog u Beogradu, anstanjenog u Sarajevu, zbog moguće povezanosti sa ubistvom Ahmeda Sejdića iz Sarajeva čije je tijelo pronađeno prošlog mjeseca.

Dva policijska inspektora Bešu M su vidjela i prepoznala u Trebevićkoj ulici u sarajevskom anselju Soukbunar, te ga privela. Inače, ovaj maloljetnik policiji je dobro poznat po brojnim krađama.

Jučer prije podne Bešo M. je predat Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu odakle saznajemo da je osumnjičen za saučesništvo u ubistvu, te da je tužitejica Nives Kanevčev predložila da mu se odredi pritvor.....

Oslobođenje 5.9.2008.
amrica

#175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Kad je zadnji put bila vijest da je policija uhapsila maloljetnog kriminalca koji NIJE dobro poznat policiji???? Sto ne bi krao kad mu niko nista ne moze. Moze i ubijati, tesko da ce duze od mjesec biti u pritvoru....
Locked