pozdrav performerima, ma kako se zvaline da sam ja bio spreman, nego su svi performeri bili spremni. bilo je poziva na sastanke. gdje si bio tad da dodjes i izneses svoje konstruktivne prijedloge? i ne, nisi dovoljno vrijedan da bi se samo nalazili zbog tebe. prati, bit ce jos poziva, pa dodji.
Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
-
sarajevo63
#151 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
- Corto Maltese
- cleo
#153 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
evo ja sam spremna, pošalji pp, vrijeme i mjesto van radnog vremena, ja dolazim...Energični leptir wrote:I ti ćeš na sve to odgovoriti performansom? A, bi li ti bio spreman da ti ja sada dam kontakt pa da se nas dvojica nađemo i da lijepo ljudski porazgovaramo i da utvrdimo kako se TREBA, a ne kako se NE TREBA boriti protiv krvopija na vlasti? Da li bi pristao na neku moju sugestiju i pristao da zajedno sa mnom uradiš nešto što nije performans, "abeceda" i slične ngo beskorisne grozote? Ako hoćeš, ja sam uvijek spreman - ali da učestvujem u nebulozama neću.ako akcija gradjana sarajeva sluzi samo radi zabave, onda guljenje sarajevskih fasada, po ne tako maloj cijeni, sigurno ima neku dublju vrijednost. barem ilustrira na koji nacin su nas sastrugali i oduzeli nam ono malo dostojanstva kojeg smo imali.
naravno da si imao brdo prilika i ranije, doduše većina tih prilika je bila za vrijeme godišnjih i lijepog vremena pa valjda se tebi nije dalo...
svaki, pa i najmanji oblik otpora prema svoj gadosti od politike koja nas okružuje je za poželit u ovoj učmaloj, povodljivoj, izmanipulisanoj kasabi. To što ljudi gledaju površno i plitko pa ne žele shvatiti, kako ti kažeš dernek performans je već tema za širu raspravu. Uzgred, na današnjem dernek performansu je dijeljen jako ozbiljan materijal kojeg bi se postidio svaki politički analitičar u našoj zemlji. To je bila svrha dernek performansa, iza njega su neprospavane noći rada.
Vidim da si ljut i da te ovo stanje smeta...jer bi ti revoluciju... iz tog razloga ne razmumijam tvoje ismijavanje.
PS Ako budeš pokretao revoluciju, zovi
- uvjek dobar gost
#154 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Meni je na akciji uličnoj bilo fino, jesam se smijao ali šta ću...
Kao i Cleo otvoren sam da čujem sve sugestije i da prihvatim svaki savjet, pomoć također...
P.S
Kad neće nadležne službe skinimo plakate sami, skinimo ih sa mjesta gdje su ionako nepropisno postavljeni........
MOžemo to raditi u pola bijela dana jer po zakonu plakati se ne smiju ljepiti na stubove ulične rasvijete kao i na drugim javnim površinama..... nedajmo im da nam se smiju u lice....
Kao i Cleo otvoren sam da čujem sve sugestije i da prihvatim svaki savjet, pomoć također...
P.S
Kad neće nadležne službe skinimo plakate sami, skinimo ih sa mjesta gdje su ionako nepropisno postavljeni........
MOžemo to raditi u pola bijela dana jer po zakonu plakati se ne smiju ljepiti na stubove ulične rasvijete kao i na drugim javnim površinama..... nedajmo im da nam se smiju u lice....
Last edited by uvjek dobar gost on 20/09/2008 22:13, edited 1 time in total.
-
sarajevo63
#155 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Računaj i na mene
- zlatiborka
#156 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
I ja sam se provela lijepo i osjecala k'o co'jek guleci mrkve. Gulim mrkve inace kad ih koristim za kuhanje, ali danas mi je bilo posebno zadovoljstvo guliti mrkve......uvjek dobar gost wrote:Meni je na akciji uličnoj bilo fino, jesam se smijao ali šta ću...
P.S
.....dok je moja macka sjedila u ruksaku ja sam se lijepo zabavila.....
....poslije smo otisli moja kci, macka i ja pred Parkusu da vidimo cuke. Upoznala sam Adnana i Carija, cukan je prelijep....a moja je macka samo haktala na njega.....stoka bezobrazna i nezahvalna, nista se ne boji kerova vec hakce na njih......
-
nikad_izvini
#157 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Če, jesi to tiEnergični leptir wrote: Ti sastanci su sastanci "Nacionalnog fronta Judeje" iz Monty Pythona. To me ne zanima. Ako ćete uraditi nešto što nije bezmudno, prikriveno, "nenasilno", jebivjetrenje doći ću. Ako ćete nastaviti sa "abecedama" i drugim blesavštinama s kojima NISTE postigli svoje ciljeve - a to su ostavke - ako dakle i dalje namjeravate raditi tako da psotavljate uslove i ultimatume, a kad oni isteknu ne uradite ništa osim što nacrtate neku karikaturu - ja to neću. Ako će biti akcija koje će biti drugačije i privući pažnju medija i samim time motivirati stanovništvo i samim time zaista prepasti pokvarene garniture, to hoću. Performans i to milion puta bolji ću gledati kada počnu MESS i Sarajevska zima.
Haj zdrao.
Priča se da nije mrtav.Damn, znao sam
- Corto Maltese
#158 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Ima li dobrovoljaca da, uz mene i ovu dvojicu sa zadnjeg sjedišta moga auta, narednoga vikenda posjete Zenicu i/ili Goražde?
Treba nam najmanje još jedan auto i 6 osoba oba pola. Idealno bi bilo dva automobila i 10 do 12 aktivista.

http://plamenko.blogger.ba
Treba nam najmanje još jedan auto i 6 osoba oba pola. Idealno bi bilo dva automobila i 10 do 12 aktivista.

- zlatiborka
#159 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Plamenko, ako ce biti u subotu racunaj na mene, donijecu i mrkve i nozice. U sljedecu nedelju bih voljela voziti biciklo u organizaciji Mercatora i GdS ali u subotu sam raspolozena za akciju.....Corto Maltese wrote:Ima li dobrovoljaca da, uz mene i ovu dvojicu sa zadnjeg sjedišta moga auta, narednoga vikenda posjete Zenicu i/ili Goražde?
- Atrus
#160 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Mrkve, lutke...elem, igrate se. Potreban vam je karizmaticni leader, bez toga ste dead can dance. Sve izgleda sbrda zdola, sa plitkom i nevjestom ironijom i sarkazmom koji to nije.
- Corto Maltese
#161 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Grupa kojoj je osnovna namjera da se bori protiv liderstva treba karizmatičnog lidera!?
Ali hajde- de, kad već tako kažeš. Da li si zainteresovan za nepopunjenu poziciju?
Ali hajde- de, kad već tako kažeš. Da li si zainteresovan za nepopunjenu poziciju?
- Atrus
#162 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Pa bez leadera se ne stize nigdje. Svuda neko mora da vodi, kao u vojsci, preduzecu, bilo gdje. Bez vodjstva, nema glave, bez glave ste samo (nekriticna) masa. Vodjstvo je svjecica, masa baterija.
- shuriken
#163 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
vidi, 1111. post a svjez kao da je 1.nikad_izvini wrote:Če, jesi to tiEnergični leptir wrote: Ti sastanci su sastanci "Nacionalnog fronta Judeje" iz Monty Pythona. To me ne zanima. Ako ćete uraditi nešto što nije bezmudno, prikriveno, "nenasilno", jebivjetrenje doći ću. Ako ćete nastaviti sa "abecedama" i drugim blesavštinama s kojima NISTE postigli svoje ciljeve - a to su ostavke - ako dakle i dalje namjeravate raditi tako da psotavljate uslove i ultimatume, a kad oni isteknu ne uradite ništa osim što nacrtate neku karikaturu - ja to neću. Ako će biti akcija koje će biti drugačije i privući pažnju medija i samim time motivirati stanovništvo i samim time zaista prepasti pokvarene garniture, to hoću. Performans i to milion puta bolji ću gledati kada počnu MESS i Sarajevska zima.
Haj zdrao.![]()
Priča se da nije mrtav.Damn, znao sam
- amrica
#164 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Ja sam za sirenje ideje izvan KS.
Ako ne zapada snijeg
prijavljujem auto i sebe, naravno.
Pitanje: Da li Ze ili Gz?
@Atrus, slazem se sa tobom potpuno, svugdje treba leader, vodja, a narocito ovdje kod nas, narod je takav da mora imati nekoga koga ce postovati kao idola. Ali takvi ne rastu na granama, i zato se bolje mrdnuti od nule polako, protestima, peformansima, mrkvama ...mozda se profilira neko iz dosadasnje raje kao vodja, mozda se pojavi neko skroz novi (napr ti
) ... Najgore i najbeskorisnije je sjediti kod kuce i pametovati, tad se garant nista nece promijeniti.
Ako ne zapada snijeg
@Atrus, slazem se sa tobom potpuno, svugdje treba leader, vodja, a narocito ovdje kod nas, narod je takav da mora imati nekoga koga ce postovati kao idola. Ali takvi ne rastu na granama, i zato se bolje mrdnuti od nule polako, protestima, peformansima, mrkvama ...mozda se profilira neko iz dosadasnje raje kao vodja, mozda se pojavi neko skroz novi (napr ti
- amrica
#165 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Ne mislim vodja kao diktator nego jednostavno neko ko ima dovoljno pameti i ideja i karizmu da ga ostali slusaju.
-
sarajevo63
#166 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
(H)Elem prijava za igraonicu organizovanu bez karizmatičnog leadera. Kako bi se zakotrljali. sa plitkom i nesvjesnom ironijom i sarkazmom koji to nije.Mrkve, lutke...elem, igrate se. Potreban vam je karizmaticni leader, bez toga ste dead can dance. Sve izgleda sbrda zdola, sa plitkom i nevjestom ironijom i sarkazmom koji to nije.
- Corto Maltese
#167 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Vjeruj da je zadnja stvar koja nama (a i cijeloj državi) treba, karizmatični vođa. Kao primjer neka posluže dvojica šarmera sa zadnjeg sjedišta moga auta.Atrus wrote:Pa bez leadera se ne stize nigdje. Svuda neko mora da vodi, kao u vojsci, preduzecu, bilo gdje. Bez vodjstva, nema glave, bez glave ste samo (nekriticna) masa. Vodjstvo je svjecica, masa baterija.
- zlatiborka
#168 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Svi smo mi vodje i lideri, svi zajedno jer imamo iste ciljeve i namjere!Corto Maltese wrote:Vjeruj da je zadnja stvar koja nama (a i cijeloj državi) treba, karizmatični vođa. Kao primjer neka posluže dvojica šarmera sa zadnjeg sjedišta moga auta.Atrus wrote:Pa bez leadera se ne stize nigdje. Svuda neko mora da vodi, kao u vojsci, preduzecu, bilo gdje. Bez vodjstva, nema glave, bez glave ste samo (nekriticna) masa. Vodjstvo je svjecica, masa baterija.
Pojedinac vodja nam za sada ne treba, nismo stranka niti rulja, mi smo i hocemo biti ljudi koji misle svojom glavom (tj. mozgom) okupljeni oko jedne ideje:
- da promijenimo svijest onih ljudi koji glasaju po necijoj direktivi
- da izabrane politicare natjeramo na odgovornost koju do sada nisu imali jer niko to od njih nije trazio
- a zasto nije trazena odgovornost, zato sto biraci nemaju svijest da prozovu lazljive politicare ako ne ispune obecano
- zasto politicari lazu i kradu, zato sto im se moze jer imaju zatucane glasace koje kupe sarenim lazama i sa malo para (pa oni jadni misle kako se vlast o njima brine)
Taj zacarani krug obmanjivanja i lazi a sve u korist vladajucih mi hocemo da prekinemo i da kazemo ljudima da ne vjeruju supljoj prici vec samo djelima i djelima.....
- Atrus
#169 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Moj Corto, ta dvojica nisu ni karizmaticni, ni lideri. Jedan je seljak, drugi jalijas i bivsi fakin. Kada kazem vodja mislim na ljude kao npr. Ivo Lola Ribar.Corto Maltese wrote:Vjeruj da je zadnja stvar koja nama (a i cijeloj državi) treba, karizmatični vođa. Kao primjer neka posluže dvojica šarmera sa zadnjeg sjedišta moga auta.Atrus wrote:Pa bez leadera se ne stize nigdje. Svuda neko mora da vodi, kao u vojsci, preduzecu, bilo gdje. Bez vodjstva, nema glave, bez glave ste samo (nekriticna) masa. Vodjstvo je svjecica, masa baterija.
- Atrus
#170 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Nisam ti ja karizmatican, ni za lidera. A, jesam da se izadje na ulicu, ali sa jasnim planom i za organizacijom iza toga.amrica wrote:Ja sam za sirenje ideje izvan KS.
Ako ne zapada snijegprijavljujem auto i sebe, naravno.
@Atrus, slazem se sa tobom potpuno, svugdje treba leader, vodja, a narocito ovdje kod nas, narod je takav da mora imati nekoga koga ce postovati kao idola. Ali takvi ne rastu na granama, i zato se bolje mrdnuti od nule polako, protestima, peformansima, mrkvama ...mozda se profilira neko iz dosadasnje raje kao vodja, mozda se pojavi neko skroz novi (napr ti) ... Najgore i najbeskorisnije je sjediti kod kuce i pametovati, tad se garant nista nece promijeniti.
- Corto Maltese
#171 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Ova dvojica su karizmatični lideri po samoj definiciji tog pojma:Atrus wrote: Moj Corto, ta dvojica nisu ni karizmaticni, ni lideri. Jedan je seljak, drugi jalijas i bivsi fakin. Kada kazem vodja mislim na ljude kao npr. Ivo Lola Ribar.
http://en.wikipedia.org/wiki/Charismatic_authority
Ne baš veliki karizmatici, ali ni ovo nije velika zemlja
A Ivo Lola Ribar je loš primjer da opravdaš svoju tezu jer, ne potcjenjujući njegove brojne kvalitete, "Legenda o Loli" je marketinška akcija KPJ, koja je započeta još u sklopu prvog petogodišnjeg plana FNRJ, a potom se nastavila kroz radne akcije i slične aktivnosti. Lijep, mlad, zaljubljem, pritom još i mrtav- nema boljeg materijala za posthumnog karizmatičnog vođu.
Međutim, sve ja ovo džaba pišem, jer ti se, naravno, zajebavaš.
- Atrus
#172 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Legenda o Loli marketinska akcija???Corto Maltese wrote:Ova dvojica su karizmatični lideri po samoj definiciji tog pojma:Atrus wrote: Moj Corto, ta dvojica nisu ni karizmaticni, ni lideri. Jedan je seljak, drugi jalijas i bivsi fakin. Kada kazem vodja mislim na ljude kao npr. Ivo Lola Ribar.
http://en.wikipedia.org/wiki/Charismatic_authority
Ne baš veliki karizmatici, ali ni ovo nije velika zemlja
A Ivo Lola Ribar je loš primjer da opravdaš svoju tezu jer, ne potcjenjujući njegove brojne kvalitete, "Legenda o Loli" je marketinška akcija KPJ, koja je započeta još u sklopu prvog petogodišnjeg plana FNRJ, a potom se nastavila kroz radne akcije i slične aktivnosti. Lijep, mlad, zaljubljem, pritom još i mrtav- nema boljeg materijala za posthumnog karizmatičnog vođu.
Međutim, sve ja ovo džaba pišem, jer ti se, naravno, zajebavaš.
"Clan SKOJ-a od 1935. godine, a KPJ od 1936. godine. Bio je predstavnik jugoslovenske omladine na Medjunarodnoj omladinskoj konferenciji za mir u Briselu i rukovodilac jugoslovenske delegacije na Svetskom omladinskom kongresu u Zenevi i na konferenciji Svetske studentske zajednice za mir, slobodu i kulturu. Od sredine 1937. godine rukovodi Omladinskom komisijom CK KPJ. Za sekretara CK SKOJ-a biran je na V i VI zemaljskoj konferenciji SKOJ-a, a za clana CK KPJ oktobra 1940. godine na V zemaljskoj konferenciji KPJ. U NOB-u od 1941. godine. Bio clan Vrhovnog staba i sef prve Vojne misije NOVJ kod saveznika. Poginuo 21. novembra 1943. godine na Glamockom polju. Za Narodnog heroja proglasen je 18. novembra 1944. godine."
- Corto Maltese
#173 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Propusto si rečenicu "Bio je izvrstan fudbaler", a meni, pokojni Rato Dugonjić lično, još kao malom pričao da je Lola imao dvije lijeve noge 
Pobjegosmo od teme, tobe jarabi!
Ko će u Goražde?
Ko će u Goražde?
- Atrus
#174 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Al' je bio karizmatican i narod ga je slijedio. Pa ti dzaba dvije lijeve noge, jer karizma nije u nogama.Corto Maltese wrote:Propusto si rečenicu "Bio je izvrstan fudbaler", a meni, pokojni Rato Dugonjić lično, još kao malom pričao da je Lola imao dvije lijeve noge
Ko će u Goražde?
- Corto Maltese
#175 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Kao poštovalac djela Safeta Sušića, ni ovom prilikom se ne slažem sa tobom.Atrus wrote:Al' je bio karizmatican i narod ga je slijedio. Pa ti dzaba dvije lijeve noge, jer karizma nije u nogama.