daj nam reci zasto, ragibe, svega ti..ragib wrote:kad igra turska to mi je isto kao i kad igra bih(skoro)
je li vjera? ako jest, da ti kazem da u francuskoj ekipi ima vise Muslimana nego u turskoj..
sto je to sto tvoju simpatiju budi?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
daj nam reci zasto, ragibe, svega ti..ragib wrote:kad igra turska to mi je isto kao i kad igra bih(skoro)

mislim da su sanse 35-65 za hrvatskuMeho Kodro wrote:
Cesi ce se ovoga dugo sjecati, imali sve ko na pladnju, vec su razmisljali o Bilic Bojsima, ka ono, desilo im se ko SFRJ kad je u polufinalu 1976 vodila protiv Njemacke 2:0, a na kraju zavrsilo 2:4
Turska vs Hrvatska sanse 49/51 (taj 1% zbog Bilica)
De otvori temu nemoj da davis stalno.Vidim da imas puno toga da kazes, pa bujrum.Ovo je sport, nije politika...DaysleepeR wrote:ja koliko znam sve i jedan narod navija SAMO za svoju reprezentaciju u nikad sebi nebi dozvolili da kazu da im je neka repka kao i vlastita (skoro)
i od svih ljudi na svijetu mi se nasli povoditi za ljudima iz nekih dijelova BiH koji navijaju za repke druge zemlje umjesto da se ugledamo na citav svijet
znas kad ce turcin navijat za BiH? nikad
a ovakvim stvarima gubimo svoj bosanski identitet, e pa ako ga mi izgubimo nema ga ko drugi vise odrzavati
i koliko god mogu da shvatim hrvate i srbe sto navijaju za HR i SRB (slali SVOJU vojsku da ih "brane" u ratu, dali im drzavljanstva, pasose, salju im pare dan danas) isto tako nemogu da shvatim vas koji navijate za turke a nista od turske u zivotu dobili niste
sorry moderacija
Mislim da ce utakmica HR - TUR biti gutava i mocna do bola, pravi uzitak za gledanje, ako ko zagine u Mostaru nece valjat...
Predomislio sam se....hajmo o nogometu.DaysleepeR wrote:ja koliko znam sve i jedan narod navija SAMO za svoju reprezentaciju u nikad sebi nebi dozvolili da kazu da im je neka repka kao i vlastita (skoro)
i od svih ljudi na svijetu mi se nasli povoditi za ljudima iz nekih dijelova BiH koji navijaju za repke druge zemlje umjesto da se ugledamo na citav svijet
znas kad ce turcin navijat za BiH? nikad
a ovakvim stvarima gubimo svoj bosanski identitet, e pa ako ga mi izgubimo nema ga ko drugi vise odrzavati
i koliko god mogu da shvatim hrvate i srbe sto navijaju za HR i SRB (slali SVOJU vojsku da ih "brane" u ratu, dali im drzavljanstva, pasose, salju im pare dan danas) isto tako nemogu da shvatim vas koji navijate za turke a nista od turske u zivotu dobili niste
sorry moderacija
Mislim da ce utakmica HR - TUR biti gutava i mocna do bola, pravi uzitak za gledanje, ako ko zagine u Mostaru nece valjat...
A sto ljudi ne uzmu holandsku zastavu pa ne slave "nesto"...McDizdar wrote:Ljudi navijaju za Tursku i mašu zastavama jer su željni da slave nešto. Ja se ne sjećam kad smo mi nešto slavili i mahali zastavama, zadnji put kad smo hrvate tukli u košarci, u prošlom stoljeću.
Nisam mahao zastavama niti imam namjeru mahati bilo čijom osim našomali sam fakat željan da gledam utakmicu, da se znojim, nerviram, psujem i onda upalim aVto i sviram derem se, pjevam.
Zašto ne holandsku? Pa zato što na zastavi imaju crveno bijelo i plavo i kad izlaze na teren krste se, pogodi na koga to podsjeća?potres_mozga wrote:A sto ljudi ne uzmu holandsku zastavu pa ne slave "nesto"...McDizdar wrote:Ljudi navijaju za Tursku i mašu zastavama jer su željni da slave nešto. Ja se ne sjećam kad smo mi nešto slavili i mahali zastavama, zadnji put kad smo hrvate tukli u košarci, u prošlom stoljeću.
Nisam mahao zastavama niti imam namjeru mahati bilo čijom osim našomali sam fakat željan da gledam utakmicu, da se znojim, nerviram, psujem i onda upalim aVto i sviram derem se, pjevam.
Bosnjak sam, ali ne razumijem ovu bosnjacko-tursku euforiju...
Kriza identiteta kao i kod domacih srba i hrvata?!?!
Smijesni smo...
da smo se i mi plasirali na EP, veliki broj hrvata bi i dalje navijao za Hrvatsku, možda čak i vatrenije i žešće nego sad - e to je kriza identitetamax_power wrote:Ako je nekome BiH na prvom mjestu i kad ona ne ucestvuje ima rezervnu opciju za koju ce navijati, onda ne vjerujem da je rijec o krizi identiteta. Pa u neku ruku je normalno da imas favorite ako pratis neko takmicenje. Nemogu svi biti neutralni![]()
Nego dosta o tome, Turska je napravila svoj drugi veliki preokret na ovom prvenstvu. Mislim da su jaci nego sto to mnogi misle.
Sta kazu pravila, jeli se brisu kartoni nakon grupne faze?
Emre je valjda jos uvijek povrijedjen, to im je inace najbolji igrac. Pravi vodja na sredini...
Sta uradi onaj Petr Cech?
Koliki je taj broj? 25%, 50%, 70% 100%????McDizdar wrote:da smo se i mi plasirali na EP, veliki broj hrvata bi i dalje navijao za Hrvatsku, možda čak i vatrenije i žešće nego sad - e to je kriza identitetamax_power wrote:Ako je nekome BiH na prvom mjestu i kad ona ne ucestvuje ima rezervnu opciju za koju ce navijati, onda ne vjerujem da je rijec o krizi identiteta. Pa u neku ruku je normalno da imas favorite ako pratis neko takmicenje. Nemogu svi biti neutralni![]()
Nego dosta o tome, Turska je napravila svoj drugi veliki preokret na ovom prvenstvu. Mislim da su jaci nego sto to mnogi misle.
Sta kazu pravila, jeli se brisu kartoni nakon grupne faze?
Emre je valjda jos uvijek povrijedjen, to im je inace najbolji igrac. Pravi vodja na sredini...
Sta uradi onaj Petr Cech?
Ja samo znam da kada Turska pobjedi da se od vjecne vatre do Pofalica razvuce kolona sa svirajucim "simpatizerima" (citaj Sandzaklijmamax_power wrote:Mislim da ima razlike u navijanju i simpatisanju.![]()
Turska nema nijednu svoju navijacku skupinu u BiH, ima dosta simpatizera. To je razlika.
Imas li sta o fudbalu da prokomentarises? Tema je Ceska - Turska ako ne znate da citate a za rasprave o politici i istoriji postoje teme.Pietje_Bel wrote: Ja samo znam da kada Turska pobjedi da se od vjecne vatre do Pofalica razvuce kolona sa svirajucim "simpatizerima" (citaj Sandzaklijma).