EP18 ... Turska - Češka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bice_bice

#151 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by bice_bice »

ragib wrote:kad igra turska to mi je isto kao i kad igra bih(skoro)
daj nam reci zasto, ragibe, svega ti..

je li vjera? ako jest, da ti kazem da u francuskoj ekipi ima vise Muslimana nego u turskoj..

sto je to sto tvoju simpatiju budi?
san darius

#152 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by san darius »

ceski igraci su nogometno, dakle tehnicko-takticki, obrazovaniji od turaka. ima tu vise 'pravog' nogometa, sto bi se reklo.
no, pored fizicke spreme, taktike, tehnike, cega sve ne manjka ni u turaka, nogomet je igra, a kad je u pitanju igra, ne mora nuzno pobijediti obrazovaniji i nadareniji, nego onaj tko (se) u datom momentu bolje igra. govorimo o pozrtvovanju, motivaciji, izgaranju, 'srcu', kako se kolikvijalno veli, a to su sve vazni sastojci igre. a svega toga je, ovaj put, bilo vise na strani turske. i malo srece, kod one vratnice pri 0:2 i one katastrofalne greska ceskog vratara. no, i to je sastavni dio igre. mogao je nihat i da ne bude tamo kad je lopta prosla vrataru kroz ruke. no, bio je...

poetska, kozmicka pravda, bila je, ovaj put, na strani turske. i neka je. ova je pobjeda izborena velikim srcem i snaznom turskom voljom. treba im cestitati na borbenosti, izdrzljivosti, visokom moralu i cvrstini. tko pozna tuke, zna da su ovo bitne crte njihovog karaktera. ima, da se ne zavaravamo i druga, manje svijetla strana tog (kolektivnog) karaktera - teska (azijatska) inetrnost, melankolija, staticnost i yavas, yavas pristup (yavas - polako). no, necemo sada o tome, nije mjesto i nije tema.

naravski, zelim da hrvatska prodje, da osvoji prvenstvo, ali turska je protivnik koji zasluzuje svo uvazavanje i postivanje, sto nas, tj. mene nece sprijeciti da punim ustima kazem - haydi hirvatistan ve cok tesekkur ederiz, turkiye!

ceska-turska je do sada, po meni, najlbolji mec na ovom prvenstvu.

san darius
Last edited by san darius on 16/06/2008 01:34, edited 1 time in total.
Meho Kodro

#153 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Meho Kodro »

Image
Cesi ce se ovoga dugo sjecati, imali sve ko na pladnju, vec su razmisljali o Bilic Bojsima, ka ono, desilo im se ko SFRJ kad je u polufinalu 1976 vodila protiv Njemacke 2:0, a na kraju zavrsilo 2:4

Turska vs Hrvatska sanse 49/51 (taj 1% zbog Bilica)
ragib

#154 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by ragib »

Meho Kodro wrote:Image
Cesi ce se ovoga dugo sjecati, imali sve ko na pladnju, vec su razmisljali o Bilic Bojsima, ka ono, desilo im se ko SFRJ kad je u polufinalu 1976 vodila protiv Njemacke 2:0, a na kraju zavrsilo 2:4

Turska vs Hrvatska sanse 49/51 (taj 1% zbog Bilica)
mislim da su sanse 35-65 za hrvatsku
DaysleepeR

#155 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by DaysleepeR »

ja koliko znam sve i jedan narod navija SAMO za svoju reprezentaciju u nikad sebi nebi dozvolili da kazu da im je neka repka kao i vlastita (skoro)

i od svih ljudi na svijetu mi se nasli povoditi za ljudima iz nekih dijelova BiH koji navijaju za repke druge zemlje umjesto da se ugledamo na citav svijet

znas kad ce turcin navijat za BiH? nikad

a ovakvim stvarima gubimo svoj bosanski identitet, e pa ako ga mi izgubimo nema ga ko drugi vise odrzavati

i koliko god mogu da shvatim hrvate i srbe sto navijaju za HR i SRB (slali SVOJU vojsku da ih "brane" u ratu, dali im drzavljanstva, pasose, salju im pare dan danas) isto tako nemogu da shvatim vas koji navijate za turke a nista od turske u zivotu dobili niste

sorry moderacija

Mislim da ce utakmica HR - TUR biti gutava i mocna do bola, pravi uzitak za gledanje, ako ko zagine u Mostaru nece valjat...
emra_a

#156 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by emra_a »

s obzirom na dosadasnje rezultate,nacin igre te motivacije 51/49 za tursku

kad krenu niko ih ne moze sprijeciti
fantom slobode

#157 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by fantom slobode »

DaysleepeR wrote:ja koliko znam sve i jedan narod navija SAMO za svoju reprezentaciju u nikad sebi nebi dozvolili da kazu da im je neka repka kao i vlastita (skoro)

i od svih ljudi na svijetu mi se nasli povoditi za ljudima iz nekih dijelova BiH koji navijaju za repke druge zemlje umjesto da se ugledamo na citav svijet

a ovakvim stvarima gubimo svoj bosanski identitet, e pa ako ga mi izgubimo nema ga ko drugi vise odrzavati

i koliko god mogu da shvatim hrvate i srbe sto navijaju za HR i SRB (slali SVOJU vojsku da ih "brane" u ratu, dali im drzavljanstva, pasose, salju im pare dan danas) isto tako nemogu da shvatim vas koji navijate za turke a nista od turske u zivotu dobili niste

sorry moderacija

Mislim da ce utakmica HR - TUR biti gutava i mocna do bola, pravi uzitak za gledanje, ako ko zagine u Mostaru nece valjat...
De otvori temu nemoj da davis stalno.Vidim da imas puno toga da kazes, pa bujrum.Ovo je sport, nije politika...
rajvosa^

#158 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by rajvosa^ »

DaysleepeR wrote:ja koliko znam sve i jedan narod navija SAMO za svoju reprezentaciju u nikad sebi nebi dozvolili da kazu da im je neka repka kao i vlastita (skoro)

sorry moderacija

Predomislio sam se....hajmo o nogometu. :thumbup:
Last edited by rajvosa^ on 16/06/2008 01:54, edited 1 time in total.
Mobile_Disco

#159 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Mobile_Disco »

Poslije vecerasnje tekme.. Sve je Moguce :D
Ripicipi

#160 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Ripicipi »

Jos nam samo fali da pocnemo trubiti po gradu ako Turska uzme Hrvate... :roll: :roll:
Ako nema BiH, ne slavim tudje pobjede...

Svaka cast Turcima na pobjedi, drago mi je... ali ce im tesko biti bez ovih par igraca protiv Hrvata...
McDizdar

#161 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by McDizdar »

Ljudi navijaju za Tursku i mašu zastavama jer su željni da slave nešto. Ja se ne sjećam kad smo mi nešto slavili i mahali zastavama, zadnji put kad smo hrvate tukli u košarci, u prošlom stoljeću.

Nisam mahao zastavama niti imam namjeru mahati bilo čijom osim našom :bih: ali sam fakat željan da gledam utakmicu, da se znojim, nerviram, psujem i onda upalim aVto i sviram derem se, pjevam.
Ripicipi

#162 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Ripicipi »

McDizdar wrote:Ljudi navijaju za Tursku i mašu zastavama jer su željni da slave nešto. Ja se ne sjećam kad smo mi nešto slavili i mahali zastavama, zadnji put kad smo hrvate tukli u košarci, u prošlom stoljeću.

Nisam mahao zastavama niti imam namjeru mahati bilo čijom osim našom :bih: ali sam fakat željan da gledam utakmicu, da se znojim, nerviram, psujem i onda upalim aVto i sviram derem se, pjevam.
A sto ljudi ne uzmu holandsku zastavu pa ne slave "nesto"...

Bosnjak sam, ali ne razumijem ovoliku bosnjacku euforiju...
Kriza identiteta kao i kod domacih srba i hrvata?!?!
Volio bih da Turska uzme Hrvate, ali daleko od toga da bih to slavio jer ne vidim svrhu...
Nema BiH, nema ni slavlja...

I onda se bunimo kad nas zovu "turcima"...
Smijesni smo...

Nihat je luud, odlicna tekma i svaka cast Turcima na onolikoj borbenosti do zadnje...
Pobjednicki gol je... :thumbup:
Last edited by Ripicipi on 16/06/2008 02:34, edited 6 times in total.
elSaik

#163 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by elSaik »

Odavno mi nije bilo drago zbog nečije pobjede kao danas turske protiv Češke. Svaka im čast.
McDizdar

#164 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by McDizdar »

potres_mozga wrote:
McDizdar wrote:Ljudi navijaju za Tursku i mašu zastavama jer su željni da slave nešto. Ja se ne sjećam kad smo mi nešto slavili i mahali zastavama, zadnji put kad smo hrvate tukli u košarci, u prošlom stoljeću.

A sto ljudi ne uzmu holandsku zastavu pa ne slave "nesto"...

Bosnjak sam, ali ne razumijem ovu bosnjacko-tursku euforiju...
Kriza identiteta kao i kod domacih srba i hrvata?!?!
Smijesni smo... :(
Zašto ne holandsku? Pa zato što na zastavi imaju crveno bijelo i plavo i kad izlaze na teren krste se, pogodi na koga to podsjeća? :D

Kriza identiteta očigledno! Hrvati imaju svoje, srbi svoje, pa moraju i bošnjaci nekog. Da smo normalni niko ne bi mahao nikakvom zastavom na ovom EP već bismo svi sjedili u kućama i u plavo-žutim majicama gledali tekme i kovali zavjeru protiv našeg saveza. :x
max_power

#165 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by max_power »

Ako je nekome BiH na prvom mjestu i kad ona ne ucestvuje ima rezervnu opciju za koju ce navijati, onda ne vjerujem da je rijec o krizi identiteta. Pa u neku ruku je normalno da imas favorite ako pratis neko takmicenje. Nemogu svi biti neutralni :D
Nego dosta o tome, Turska je napravila svoj drugi veliki preokret na ovom prvenstvu. Mislim da su jaci nego sto to mnogi misle.
Sta kazu pravila, jeli se brisu kartoni nakon grupne faze?
Emre je valjda jos uvijek povrijedjen, to im je inace najbolji igrac. Pravi vodja na sredini...
Sta uradi onaj Petr Cech? :-?
McDizdar

#166 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by McDizdar »

max_power wrote:Ako je nekome BiH na prvom mjestu i kad ona ne ucestvuje ima rezervnu opciju za koju ce navijati, onda ne vjerujem da je rijec o krizi identiteta. Pa u neku ruku je normalno da imas favorite ako pratis neko takmicenje. Nemogu svi biti neutralni :D
Nego dosta o tome, Turska je napravila svoj drugi veliki preokret na ovom prvenstvu. Mislim da su jaci nego sto to mnogi misle.
Emre je valjda jos uvijek povrijedjen, to im je inace najbolji igrac. Pravi vodja na sredini...
da smo se i mi plasirali na EP, veliki broj hrvata bi i dalje navijao za Hrvatsku, možda čak i vatrenije i žešće nego sad - e to je kriza identiteta ;)
Neelix

#167 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Neelix »

pa ne mogu da vjerujem :D ja gledao prvo poluvrijeme, i bilo mi mrsko gledat drugo, kontam poderase ih cesi :roll: sad slucajno otvorih goal.com kad imam sta vidjet :lol:
van Basten

#168 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by van Basten »

Turska je kreirala jedan od najvećih preokreta u reprezentativnom fu8dbalu u zadnjih... pa eto reći ću 15ak godina, da ne pretjeram previše. Za 15 minuta preokrenuti 0:2 u 3:2, zadnjih 5 1:2 u 3:2 u ovako bitnoj utakmici.
Naravno, ne smiju zaboraviti ni veliki doprinos Cecha za drugi gol... mislim da ni njemu nije jasno kako mu je ona lopta ispala... al zato je treći gol majstorija u svakom pogledu... uz gol Ibrahimovića Grčkoj i Sneidera Francuskoj, najljepši gol EURO-a za sada.
rajvosa^

#169 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by rajvosa^ »

McDizdar wrote:
max_power wrote:Ako je nekome BiH na prvom mjestu i kad ona ne ucestvuje ima rezervnu opciju za koju ce navijati, onda ne vjerujem da je rijec o krizi identiteta. Pa u neku ruku je normalno da imas favorite ako pratis neko takmicenje. Nemogu svi biti neutralni :D
da smo se i mi plasirali na EP, veliki broj hrvata bi i dalje navijao za Hrvatsku, možda čak i vatrenije i žešće nego sad - e to je kriza identiteta ;)
Koliki je taj broj? 25%, 50%, 70% 100%???? :shock: Sta velis koliki broj Muslimana ili ti Bosnjaka ce da navija za Tursku protiv HR? Ne zbog kvaliteta nego....ma znas sta vec pricam. Udri.
Pietje_Bel

#170 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Pietje_Bel »

Ali najjace je kad na utakmici nase reprezentacije ove nase Sandzaklije i Sosoni uzmu mahati sa Turskim zastavama. Ili jos bolje, kada uzmu zastavu sa ljiljanima (koja medu ostalim simbolizira nase kraljeve) i onda pocnu pjevati Ilahije Turskom Fatihu, osvajacu Bosne. :D
Ali kad nam Srbi i Hrvati pocnu govoriti da smo "Turci""onda se nademo uvrijedenim. Smijesno. :dance:
max_power

#171 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by max_power »

Mislim da ima razlike u navijanju i simpatisanju. :D
Turska nema nijednu svoju navijacku skupinu u BiH, ima dosta simpatizera. To je razlika.
Pietje_Bel

#172 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Pietje_Bel »

max_power wrote:Mislim da ima razlike u navijanju i simpatisanju. :D
Turska nema nijednu svoju navijacku skupinu u BiH, ima dosta simpatizera. To je razlika.
Ja samo znam da kada Turska pobjedi da se od vjecne vatre do Pofalica razvuce kolona sa svirajucim "simpatizerima" (citaj Sandzaklijma :D ).
bambinas

#173 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by bambinas »

Svaka cast Turcima i bilo je zanimljivo gledati na kraju utakmice ceske igraca,koji su drugo poluvrijeme bili vise nego sigurni u pobjedu...

i da... izgubila sam glas navijajuci :D
adix

#174 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by adix »

Cesi su igrali bosanskim mentalitetom zadnjih dvadeset minuta, znaci uvali gol ili dva i povuci se i cuvaj. I to ih je kostalo na kraju. Turska igra-nit znas gdje je glava niti rep, konfuzna i bez ikakve kreacije. Dva puta su ih vile pronosale ali ce ih Hrvati definitivno unistiti u cetvrtfinalu.
strong69

#175 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by strong69 »

Pietje_Bel wrote: Ja samo znam da kada Turska pobjedi da se od vjecne vatre do Pofalica razvuce kolona sa svirajucim "simpatizerima" (citaj Sandzaklijma :D ).
Imas li sta o fudbalu da prokomentarises? Tema je Ceska - Turska ako ne znate da citate a za rasprave o politici i istoriji postoje teme.

Ceska je pobijedila samu sebe. Pa kad je (osim Italijana) prosao tim koji se zatvori i cuva rezultat? Ne igra se fudbal onako. Poslije sjajnog 1. pol. Ceske mislio sam da Turci nemaju sanse da im daju gol.

Svaka cast Turcima na borbenosti i hrabrosti. Ipak mislim da protiv Hrvata moraju pokazati mnogo vise a ne samo jedno poluvrijeme.

Uglavnom, bice zanimljiva tekma ove dvije (po mom misljenju) najborbenije reprezentacije.
Locked