OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#151 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by StupskaBitanga »

jel to pocela obnova
imal ko vise info
zlatiborka

#152 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by zlatiborka »

Sinoc na kantonalnoj TV prikazase OLOMANKU. Pukli su improvizovanu fasadu (ne izgleda lose) i mamica naseg grada je rekla da su se mnogi gradjani tuzili i prigovarali gradskim vlastima, pa je eto ta vlast odlucila da nesto poduzme. Jos rece da je to kostalo 15.000 KM. Spomenula je i rusevni dom penzionera u Nedzaricima, i za njega ce naci k'o biva neko rjesenje.

Moje je misljenje da je i ovaj forum puno doprinijeo tome. Ako ne ona, sigurna sam da joj zbiri citaju forum i osluskuju raspolozenja gradjana. Sta mislite, koliko ovaj forum ima uticaja na vlasti?

A mi trebamo da i dalje i nemilosrdno prozivamo sve nivoe vlasti za sve njihove nepodobstine i ono sto zagorcava nase zivote. Posto su protesti trenutno u stanju mirovanja, ostaje nam ovaj nacin da ih kritikujemo. A do jeseni cemo prikupiti nove snage i opet izaci na ulice...... :bih: razloga se nakupilo milion..... :bih:
StupskaBitanga

#153 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by StupskaBitanga »

hvala bogu i za nedzarice
ja kad se vracam kuci na stup strasno mi i tramvajem proci
mnogi turisti dolaze preko Z prilaza i prvo sta vide kad udju u grad je D.P Nedzarici
olomanka sad izgleda super
do potpune obnove moze proc
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#154 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by mIRCerka »

'Olomanka' kao nekad
Foto fasada 'Olomanke' od 15.000 KM
Grad Sarajevo finansirao je sa 15.000 KM postavljanje zaštitnog fasadnog panoa na zgradu 'Olomanka' u centru Sarajeva, saopćeno je danas iz gradske uprave.
Na objektu je sada pano s autentičnim izgledom nekadašnje slastičarne „Oloman“. Grad je time želio vratiti građanima sjećanje na jednu od nekada najposjećenijih slastičarnica u kojoj su se okupljale poznate ličnosti iz javnog života, građani i gosti Sarajeva, saopćeno je.

Objekat je već godinama bio u vrlo lošem stanju nakon što je započelo rušenje, a zatim obustavljeno zbog sudskog spora.
(FENA)
Image
homo_sapiens

#155 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by homo_sapiens »

mIRCerka wrote:'Olomanka' kao nekad
Grad Sarajevo finansirao je sa 15.000 KM postavljanje zaštitnog fasadnog panoa na zgradu 'Olomanka' u centru Sarajeva, saopćeno je danas iz gradske uprave. . .
. . . Objekat je već godinama bio u vrlo lošem stanju nakon što je započelo rušenje, a zatim obustavljeno zbog sudskog spora.
(FENA)
Ovih 15.000 KM se obavezno moraju nadoknaditi od utvrdjenog vlasnika Olomanke !
Pa ne moze neko sjebati zgradu ili fasadu, ostaviti je tavu godinama pred ocima gradjana, i da mu jos kasnije Grad plati prikrivanje javasluka i sl.

Mada je akcija postavljanja panoa za pohvalu, ipak kritike gradskoj upravi, jer je morala davno prije azurirati sudski spor, ili privremeno izuzeti vlasnistvo nad objektom i dati ga na koristenje, sve dok traje sudski spor.
Karabaja

#156 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by Karabaja »

15 000 KM za onu plahtu?
jennisjoplin

#157 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by jennisjoplin »

mIRCerka wrote:'Olomanka' kao nekad
Grad Sarajevo finansirao je sa 15.000 KM postavljanje zaštitnog fasadnog panoa na zgradu 'Olomanka' u centru Sarajeva, saopćeno je danas iz gradske uprave.
Na objektu je sada pano s autentičnim izgledom nekadašnje slastičarne „Oloman“. Grad je time želio vratiti građanima sjećanje na jednu od nekada najposjećenijih slastičarnica u kojoj su se okupljale poznate ličnosti iz javnog života, građani i gosti Sarajeva, saopćeno je.

Objekat je već godinama bio u vrlo lošem stanju nakon što je započelo rušenje, a zatim obustavljeno zbog sudskog spora.
(FENA)
Image
@mirci, a zasto toliko jadikovke, mene vise boli (a ne znam koliko forumasica i forumasa zna) ne mjestu nekadasnje rk sarajke bila je autobuska stanica i jedna zgrada gdje je oloman imao slasticarnu, popenjes se na dvije stepenice i pojedes kod olomana sladoled? :( , a na cosetu prema bivsem zenskom studenskom domu dr.mladen stojanovic bila kultna kafata bagrem sa bascom :D pa niko ne roni suze, a sve fol ruglo u gradu, da hoce za pet minuta se sve rijesi :evil:
mIRCerka

#158 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by mIRCerka »

jennisjoplin wrote:
@mirci, a zasto toliko jadikovke, mene vise boli (a ne znam koliko forumasica i forumasa zna) ne mjestu nekadasnje rk sarajke bila je autobuska stanica i jedna zgrada gdje je oloman imao slasticarnu, popenjes se na dvije stepenice i pojedes kod olomana sladoled? :( , a na cosetu prema bivsem zenskom studenskom domu dr.mladen stojanovic bila kultna kafata bagrem sa bascom :D pa niko ne roni suze, a sve fol ruglo u gradu, da hoce za pet minuta se sve rijesi :evil:
Smeta mi rusevina u sred grada, nije jadikovka za necim sto je bilo, vec sto u centru grada imas rusevinu iz koje te vreba 1001 opasnost.
:D
lala_sa

#159 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by lala_sa »

Karabaja wrote:15 000 KM za onu plahtu?
tobe jarabi, ono su oni platili koju hiljadu a ostalo sebi pod jastuk... 15 000 KM je dovoljno za solidnih godinu dana zivota jedne porodice... :x
mIRCerka

#160 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by mIRCerka »

lala_sa wrote:
tobe jarabi, ono su oni platili koju hiljadu a ostalo sebi pod jastuk... 15 000 KM je dovoljno za solidnih godinu dana zivota jedne porodice... :x
jedan banner 50x180 KM u coloru kosta 100 KM ...dakleM, ili nisu imali javni oglas /zakon o javnoj nabavci/ pa odabrali najjeftinijeg, ili je neko izlijecio svoje umjetnicke komplekse, kako god, ja ne vidim 150 kvadrata tamo da rak raka nategne.
Vincent Raine

#161 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by Vincent Raine »

Osim sto je ovo jos jedna u nizu pljacki od strane Vlasti, ovo je KATASTROFALAN POTEZ. Umjesto da Vlast trajno rijesi pitanje Olomanke Vlast se uvaljuje Nasih 15.000KM za papirni izlog iz kojeg nam se smijese tupave face.
jennisjoplin

#162 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by jennisjoplin »

mIRCerka wrote:
jennisjoplin wrote:
Smeta mi rusevina u sred grada, nije jadikovka za necim sto je bilo, vec sto u centru grada imas rusevinu iz koje te vreba 1001 opasnost.
:D
a joj nemoj me u srce dirati, odes u parkusu. nemos' ni pivo kupiti, odes u onu otvorenih pendzera (odmah do bivse ljubljanske banke) nemos' pivu kupiti, odes u morica han nemos' pivu kupiti, odes u aeroplan, nemos pivu kupiti odes pa ne znam vise , evo ti pjesma pa slusaj, pa nije pivce sto lijeci zivce alkohol ( a cigarete-droga tipicna- do koljena) :evil: :evil: :evil:

nis' od pjesme nemre se prebaciti :x
jennisjoplin

#163 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by jennisjoplin »

mIRCerka wrote:
lala_sa wrote:
jedan banner 50x180 KM u coloru kosta 100 KM ...dakleM, ili nisu imali javni oglas /zakon o javnoj nabavci/ pa odabrali najjeftinijeg, ili je neko izlijecio svoje umjetnicke komplekse, kako god, ja ne vidim 150 kvadrata tamo da rak raka nategne.

mogu se raspitati za cijene, samo jedna firma moze to isprintati (na foliji) radi velicine i nalazi se u lukavici 8istocno sarajevo ?
Vincent Raine

#164 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by Vincent Raine »

jennisjoplin wrote: mogu se raspitati za cijene, samo jedna firma moze to isprintati (na foliji) radi velicine i nalazi se u lukavici 8istocno sarajevo ?
Sjoooo sto uleti EPP :D
jennisjoplin

#165 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by jennisjoplin »

Vincent Raine wrote:
jennisjoplin wrote: mogu se raspitati za cijene, samo jedna firma moze to isprintati (na foliji) radi velicine i nalazi se u lukavici 8istocno sarajevo ?
bez zahebancije, nije epp al' kad imas dodira sa takvom vrstom posla onda znas i gdje da trazis informaciju, kuzis stari moj ;-)
Skyfox

#166 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by Skyfox »

Image

Ipak izgleda bolje... privremeno su rijesili problem
The 51st State

#167 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by The 51st State »

Debilno utrosene pare poreskih obveznika.
atko

#168 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by atko »

Vratio se sa odmora i danas prolazim Titovom i smijem se sa komentarom da "sluzbenik" ocigledno uredno cita internet i da su kritike urodile plodom... kontam bar po nesto urade sad poslije protetsta... ali ne lezi vraze... 15 000 KM :shock: :shock: :shock: :cry: :cry: :cry:

Jos jedan dokaz sa vlast treba optimizovati bar jedno 10x :x :x :x prosjecan poreski obveznik treba da radi 25 mjeseci za jedan jebeni poster :x :x :x

Zar radnici JKP RAD nisu u sklopu svojih redovnih aktivnosti mogli montirati neki nosac i zar se to danas ne moze za 1000 KM isprintati jedan malo veci poster na nekoj plastici :x :x :x

Za 15 000 KM se moglo recimo opremiti jedno informaticko odjeljenje u jednoj od skola gdje bi za 3-4 godine proslo na stotine djece, ovako ce taj pano struhnuiti za 3-4 godine i nikome nista.

A narod uziva, svako se prijavio na neku socijalu, invalidninu ili neko drugo neosnovano primanje i "uziva" mrzeci sve i svakoga ko se i pokusa uzdignuti iznad njegovog vlastitog horizonta ucmalosti ... FUJJJJJJJJJJJJJJJ
Comrad

#169 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by Comrad »

Ma glavno je da smo mi, kao poreski obveznici, sve ovo fino platili. Pa gdje su ona dva djuturuma sto se raspravljaju cije je ovo. Ako se vec ne zna cije je, fino pasa po pola platite i gotovo. I jos kad vidjeh da se fale sa ovim remek djelom, eeej oni su cak stavili i ljude kao eto sjede - whauuu :cry: :shock: :x
atko

#170 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by atko »

Osim toga igram keca da ce do kraja avgusta najdalje pomenuti plakat biti zesce grafitiran ;)
slavkoimamodilera

#171 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by slavkoimamodilera »

Je li neko obratio paznju na kvalitet stampe, tj. pripreme? Rezolucija je jedno 0,02 dpi, kad prolazis pored sve vidis kvadratice umjesto linija, isto Space Invaders na commodoru... :skoljka:
atko

#172 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by atko »

slavkoimamodilera wrote:Je li neko obratio paznju na kvalitet stampe, tj. pripreme? Rezolucija je jedno 0,02 dpi, kad prolazis pored sve vidis kvadratice umjesto linija, isto Space Invaders na commodoru... :skoljka:

Vidi se i sa druge strane ulice, nemoras pored prolaziti :D :D :D ali to je apstraktna umjetnost nebih ja o tome :D :D :D mi to ne razumijemo :D :D :D
Vincent Raine

#173 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by Vincent Raine »

jennisjoplin wrote:
Vincent Raine wrote:
bez zahebancije, nije epp al' kad imas dodira sa takvom vrstom posla onda znas i gdje da trazis informaciju, kuzis stari moj ;-)
U gradu postoji barem pet mjesta gdje se moze uraditi takav print. Ti imas dodira sa takvom vrstom posla, a meni je to osnovna djelatnost. Kuzis stara moja ;-)
atko

#174 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by atko »

Vincent Raine wrote: U gradu postoji barem pet mjesta gdje se moze uraditi takav print. Ti imas dodira sa takvom vrstom posla, a meni je to osnovna djelatnost. Kuzis stara moja ;-)
I koliko je kvadrat tog printa stari moj?
vnm

#175 Re: OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada

Post by vnm »

ja sam gledao nedavno na nekoj njemackoj tv stanici kako se tamo moze kupiti nesto slicno. izgleda identicno onome sto su postavili na olomanku, osim sto je mnogo bolji print i otprilike 1/4 povrsine.

ljudi to tamo kupuju da stave na vrata garaze. print je uglavnom unutrasnjost neke garaze i po izboru mercedes, ferari, neka shala, itd. rekose da jedan takav print kosta oko 200€.

sa obzirom na sve to i na cinjenicu da je print olomanke uzasan, nije mi jasno odakle ono kosta 15.000KM.
Post Reply