ljetovanje hrvatska
Moderator: anex
- CherryLips
#151 Re: ljetovanje hrvatska
Da,mislim na Trstenicu. Prije je ona voda curila iz zida pa preko cijele plaže,ona stabla naherena samo sto ne padnu,smeća na izvoz,hlada ni za lijeka,a njih bas briga, fakat su me nervirali svojom lijenoscu...sreća pa se može birati gdje hoćeš/nećeš...
- dobar osjecaj
#152 Re: ljetovanje hrvatska
Meni je Trpanj ok za brze niskobudzetne varijante kad bez plana i puno novca hocu da trknem do mora. Dok je postojao voz za Ploce bio je super povoljna/prakticna varijanta za jeftine troskove puta. More mi je ok uz one betonirane plaze prema ljekovitom blatu i kampu. Mana Trpnja, makar sto se tice mog iskustva, je manjak/nestasica pitke vode.
- agent_zero
#153 Re: ljetovanje hrvatska
Mjesto kao da je stalo u vremenu i prostoru, ništa nisu sredili, osim ceste.CherryLips wrote:Jesu li ista sredili plažu u Orebicu,kad se vec spominje Pelješac? Nekad daavno sam tamo ljetovala,ali sam čula da je i sada sve isto...
Ali kad se kaže Pelješac, tu ima bezbroj ljepših i boljih mjesta, Orebić je jedno od zadnjih na koje treba ići (Trstenik, Žuljana, Sreser, Viganj, Divna, Perna, Lovišta, Prapratno, Podobuče, itd... netaknute plaže, čisto more, priroda...). Jer fakat Pelješac je prelijep i skoro uvijek je lijepo vrijeme zbog struja. A Korčula, pa i Dubrovnik blizu.
-
martymcfly
#154 Re: ljetovanje hrvatska
Pag
Cista voda, pjescane plaze, ko hoce izlaziti blizu je Zrce, ko hoce odmarati i brckati se ima divnih mirnih mjesta kao Stara Novalja, tipicno mjesto za familije i parove. Zadar na sat i po voznje, brodom za sat vremena do Raba. Meni savrseno.
Cista voda, pjescane plaze, ko hoce izlaziti blizu je Zrce, ko hoce odmarati i brckati se ima divnih mirnih mjesta kao Stara Novalja, tipicno mjesto za familije i parove. Zadar na sat i po voznje, brodom za sat vremena do Raba. Meni savrseno.
- Altsa
#155 Re: ljetovanje hrvatska
U ovim mjestima sto su u korculanskom kanalu (Viganj, Kuciste) je konstantan vjetar (uglavnom maestral) koji se smiri tek predvecer. Takoder Viganj je pun daskasa koji se lociraju na jedinoj lijepoj plazi u Vignju. Ostale plaze su uske i nalaze se tik uz cestu. Nekom to smeta nekom ne. Prapratno ima divnu pjescanu plazu ali tu je jedini moguci smjestaj auto-kamp. Loviste je prekrasno malo mjesto na samom kraju Peljesca.agent_zero wrote:Mjesto kao da je stalo u vremenu i prostoru, ništa nisu sredili, osim ceste.CherryLips wrote:Jesu li ista sredili plažu u Orebicu,kad se vec spominje Pelješac? Nekad daavno sam tamo ljetovala,ali sam čula da je i sada sve isto...
Ali kad se kaže Pelješac, tu ima bezbroj ljepših i boljih mjesta, Orebić je jedno od zadnjih na koje treba ići (Trstenik, Žuljana, Sreser, Viganj, Divna, Perna, Lovišta, Prapratno, Podobuče, itd... netaknute plaže, čisto more, priroda...). Jer fakat Pelješac je prelijep i skoro uvijek je lijepo vrijeme zbog struja. A Korčula, pa i Dubrovnik blizu.
- Fourier88
#156 Re: ljetovanje hrvatska
ima li neko preporuku smjestaja za 2 osobe (baske vode)?
- MersY
#157 Re: ljetovanje hrvatska
Ima li iko iskustva sa Podstranom, cijene, plaže itd
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#158 Re: ljetovanje hrvatska
Elem ako neko zna low budget smjestaj u Kroejši nek baci ovdje 
- JanuaryJones
#159 Re: ljetovanje hrvatska
Šta je low budget za tebe? Koji je to red cijena i usluga? Šta očekuješ i koliko si spreman da platiš?Slo Burner wrote:Elem ako neko zna low budget smjestaj u Kroejši nek baci ovdje
Šta je jeftin smještaj?
- Slo Burner
#160 Re: ljetovanje hrvatska
Ovako: Ne zanima me nocni zivot i velike plaze. TV satelitska, blizina centra i restorana. 25-30 eura za dvoje bi bio voljan da platimJanuaryJones wrote:Šta je low budget za tebe? Koji je to red cijena i usluga? Šta očekuješ i koliko si spreman da platiš?Slo Burner wrote:Elem ako neko zna low budget smjestaj u Kroejši nek baci ovdje
Šta je jeftin smještaj?
- JanuaryJones
#161 Re: ljetovanje hrvatska
Slo Burner wrote:Ovako: Ne zanima me nocni zivot i velike plaze. TV satelitska, blizina centra i restorana. 25-30 eura za dvoje bi bio voljan da platimJanuaryJones wrote:Šta je low budget za tebe? Koji je to red cijena i usluga? Šta očekuješ i koliko si spreman da platiš?Slo Burner wrote:Elem ako neko zna low budget smjestaj u Kroejši nek baci ovdje
Šta je jeftin smještaj?, dakle cak malo vise nego u Crnoj Gori.
- Slo Burner
#162 Re: ljetovanje hrvatska
Tenk Ju, a ovo gore nek stoji, mozda nesto naleti
- JanuaryJones
#163 Re: ljetovanje hrvatska
Pročitah gore Podstrana pa ukucah u airbnb, https://www.airbnb.com/rooms/1325278?guests=2&s=HQgi simpatično, čisto i nije preskupo. Ima stvarno super smještaja preko ove stranice a i gosti apartmana i kuća su malo sofisticiraniji (ne uništavaju, ne psuju i slično)Slo Burner wrote:Tenk Ju, a ovo gore nek stoji, mozda nesto naleti
- Sheytanela
#164 Re: ljetovanje hrvatska
Da li je neko bio u bungalovima ili paviljonima u zaostrogu, Resort Dalmacija, kakva su iskustva i kakva je hrana?
-
kazo
#165 Re: ljetovanje hrvatska
Pozdrav raja, da li se jos uvijek moze sa licnom kartom uci ? Nisam bio na moru 4 godine, a ni pratio neke novosti tako da ne znam kakva im je situacija sad kako su usli u EU ?
- JanuaryJones
#166 Re: ljetovanje hrvatska
Ne može. Pasoš i to biometrijski.kazo wrote:Pozdrav raja, da li se jos uvijek moze sa licnom kartom uci ? Nisam bio na moru 4 godine, a ni pratio neke novosti tako da ne znam kakva im je situacija sad kako su usli u EU ?
-
kazo
#167 Re: ljetovanje hrvatska
E hvala (Y) Znas li mozda kakva je situacija sa crnom gorom, je li i tamo samo pasos ?JanuaryJones wrote:Ne može. Pasoš i to biometrijski.kazo wrote:Pozdrav raja, da li se jos uvijek moze sa licnom kartom uci ? Nisam bio na moru 4 godine, a ni pratio neke novosti tako da ne znam kakva im je situacija sad kako su usli u EU ?
- JanuaryJones
#168 Re: ljetovanje hrvatska
Mislim da može sa ličnom, nek potvrdi neko ko je išao nedavnokazo wrote:E hvala (Y) Znas li mozda kakva je situacija sa crnom gorom, je li i tamo samo pasos ?JanuaryJones wrote:Ne može. Pasoš i to biometrijski.kazo wrote:Pozdrav raja, da li se jos uvijek moze sa licnom kartom uci ? Nisam bio na moru 4 godine, a ni pratio neke novosti tako da ne znam kakva im je situacija sad kako su usli u EU ?
- Banksy
#169 Re: ljetovanje hrvatska
Proradila i Gabela, najzad.
smrdim/i-bih-dala-saglasnost- ... -prijelaz/
Već su i na Bijači kolone i čekanja ...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#170 Re: ljetovanje hrvatska
Ja bio danas na bijači,oko 11h,prosao za tri minute granicni,toliko o guzvi.Banksy wrote:Proradila i Gabela, najzad.
- jao_situacije
#171 Re: ljetovanje hrvatska
cesta ti je kao što su već rekli poprilično loša, od sućuraja do poljica je stara cesta, a od poljica do jelse je nova, u profilu normalne magistraleStole45 wrote:Planiram ljetovanje na Hvaru u Jelsi.Kakva je cesta od Sucuraja do Jelse? Trajekt najsiplativije iz Drvenika kako sam uspio vidjeti
ako planiraš doći na otok rano ujutro, pripazi se dostavnih vozila pošte i konzuma luđaci voze po sred ceste i to minimalno 80
i također očekuj da je velika gužva na trajektu i da se vjerovatno nećeš ukrcati na prvi koji će doći nego na sljedeći
- Banksy
#172 Re: ljetovanje hrvatska
Pola sata i tamo i nazad i sve redom trkeljaju - alkohol, cigarete, hrana, itd. I radi jedna traka.konektovan wrote:Ja bio danas na bijači,oko 11h,prosao za tri minute granicni,toliko o guzvi.Banksy wrote:Proradila i Gabela, najzad.
-
aldm
#173 Re: ljetovanje hrvatska
Koliko bi bila cijena dvokrevetne sobe/apartmana u Makarskoj ili Baškim vodama od 25 do 30.7? Po mogućnosti da nije dalje od 200m od mora i naravno uz klimu, wc, kupatilo i terasu. Ako ima kakva preporuka, bilo bi odlično
Zavališe me prošle godine u CG pa se vraćam u hr
Zavališe me prošle godine u CG pa se vraćam u hr
- Doda37
#174 Re: ljetovanje hrvatska
zato si danas trebao ici, da vidis guzvukonektovan wrote:Ja bio danas na bijači,oko 11h,prosao za tri minute granicni,toliko o guzvi.Banksy wrote:Proradila i Gabela, najzad.
- zvjezdic1990
#175 Re: ljetovanje hrvatska
,
Last edited by zvjezdic1990 on 18/07/2015 21:43, edited 1 time in total.