ljetovanje hrvatska

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
CherryLips

#151 Re: ljetovanje hrvatska

Post by CherryLips »

Da,mislim na Trstenicu. Prije je ona voda curila iz zida pa preko cijele plaže,ona stabla naherena samo sto ne padnu,smeća na izvoz,hlada ni za lijeka,a njih bas briga, fakat su me nervirali svojom lijenoscu...sreća pa se može birati gdje hoćeš/nećeš...:)
dobar osjecaj

#152 Re: ljetovanje hrvatska

Post by dobar osjecaj »

Meni je Trpanj ok za brze niskobudzetne varijante kad bez plana i puno novca hocu da trknem do mora. Dok je postojao voz za Ploce bio je super povoljna/prakticna varijanta za jeftine troskove puta. More mi je ok uz one betonirane plaze prema ljekovitom blatu i kampu. Mana Trpnja, makar sto se tice mog iskustva, je manjak/nestasica pitke vode.
agent_zero

#153 Re: ljetovanje hrvatska

Post by agent_zero »

CherryLips wrote:Jesu li ista sredili plažu u Orebicu,kad se vec spominje Pelješac? Nekad daavno sam tamo ljetovala,ali sam čula da je i sada sve isto...
Mjesto kao da je stalo u vremenu i prostoru, ništa nisu sredili, osim ceste.

Ali kad se kaže Pelješac, tu ima bezbroj ljepših i boljih mjesta, Orebić je jedno od zadnjih na koje treba ići (Trstenik, Žuljana, Sreser, Viganj, Divna, Perna, Lovišta, Prapratno, Podobuče, itd... netaknute plaže, čisto more, priroda...). Jer fakat Pelješac je prelijep i skoro uvijek je lijepo vrijeme zbog struja. A Korčula, pa i Dubrovnik blizu.
martymcfly

#154 Re: ljetovanje hrvatska

Post by martymcfly »

Pag :thumbup:

Cista voda, pjescane plaze, ko hoce izlaziti blizu je Zrce, ko hoce odmarati i brckati se ima divnih mirnih mjesta kao Stara Novalja, tipicno mjesto za familije i parove. Zadar na sat i po voznje, brodom za sat vremena do Raba. Meni savrseno.
Altsa

#155 Re: ljetovanje hrvatska

Post by Altsa »

agent_zero wrote:
CherryLips wrote:Jesu li ista sredili plažu u Orebicu,kad se vec spominje Pelješac? Nekad daavno sam tamo ljetovala,ali sam čula da je i sada sve isto...
Mjesto kao da je stalo u vremenu i prostoru, ništa nisu sredili, osim ceste.

Ali kad se kaže Pelješac, tu ima bezbroj ljepših i boljih mjesta, Orebić je jedno od zadnjih na koje treba ići (Trstenik, Žuljana, Sreser, Viganj, Divna, Perna, Lovišta, Prapratno, Podobuče, itd... netaknute plaže, čisto more, priroda...). Jer fakat Pelješac je prelijep i skoro uvijek je lijepo vrijeme zbog struja. A Korčula, pa i Dubrovnik blizu.
U ovim mjestima sto su u korculanskom kanalu (Viganj, Kuciste) je konstantan vjetar (uglavnom maestral) koji se smiri tek predvecer. Takoder Viganj je pun daskasa koji se lociraju na jedinoj lijepoj plazi u Vignju. Ostale plaze su uske i nalaze se tik uz cestu. Nekom to smeta nekom ne. Prapratno ima divnu pjescanu plazu ali tu je jedini moguci smjestaj auto-kamp. Loviste je prekrasno malo mjesto na samom kraju Peljesca.
Fourier88

#156 Re: ljetovanje hrvatska

Post by Fourier88 »

ima li neko preporuku smjestaja za 2 osobe (baske vode)?
MersY

#157 Re: ljetovanje hrvatska

Post by MersY »

Ima li iko iskustva sa Podstranom, cijene, plaže itd
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#158 Re: ljetovanje hrvatska

Post by Slo Burner »

Elem ako neko zna low budget smjestaj u Kroejši nek baci ovdje :D
JanuaryJones

#159 Re: ljetovanje hrvatska

Post by JanuaryJones »

Slo Burner wrote:Elem ako neko zna low budget smjestaj u Kroejši nek baci ovdje :D
Šta je low budget za tebe? Koji je to red cijena i usluga? Šta očekuješ i koliko si spreman da platiš?

Šta je jeftin smještaj?
Slo Burner

#160 Re: ljetovanje hrvatska

Post by Slo Burner »

JanuaryJones wrote:
Slo Burner wrote:Elem ako neko zna low budget smjestaj u Kroejši nek baci ovdje :D
Šta je low budget za tebe? Koji je to red cijena i usluga? Šta očekuješ i koliko si spreman da platiš?

Šta je jeftin smještaj?
Ovako: Ne zanima me nocni zivot i velike plaze. TV satelitska, blizina centra i restorana. 25-30 eura za dvoje bi bio voljan da platim :D, dakle cak malo vise nego u Crnoj Gori.
JanuaryJones

#161 Re: ljetovanje hrvatska

Post by JanuaryJones »

Slo Burner wrote:
JanuaryJones wrote:

Šta je jeftin smještaj?
Ovako: Ne zanima me nocni zivot i velike plaze. TV satelitska, blizina centra i restorana. 25-30 eura za dvoje bi bio voljan da platim :D, dakle cak malo vise nego u Crnoj Gori.
:thumbup: mislim da specificiranje pomaže jer ti onda neko može konkretno i pomoći. Nekome je 50 eur low budget, nekome 20 eur preskupo. Pogledaj airbnb.com ili preko aplikacije airbnb, ima zanimljivog smještaja.
Slo Burner

#162 Re: ljetovanje hrvatska

Post by Slo Burner »

Tenk Ju, a ovo gore nek stoji, mozda nesto naleti
JanuaryJones

#163 Re: ljetovanje hrvatska

Post by JanuaryJones »

Slo Burner wrote:Tenk Ju, a ovo gore nek stoji, mozda nesto naleti
Pročitah gore Podstrana pa ukucah u airbnb, https://www.airbnb.com/rooms/1325278?guests=2&s=HQgi simpatično, čisto i nije preskupo. Ima stvarno super smještaja preko ove stranice a i gosti apartmana i kuća su malo sofisticiraniji (ne uništavaju, ne psuju i slično) ;-)
Sheytanela

#164 Re: ljetovanje hrvatska

Post by Sheytanela »

Da li je neko bio u bungalovima ili paviljonima u zaostrogu, Resort Dalmacija, kakva su iskustva i kakva je hrana?
kazo

#165 Re: ljetovanje hrvatska

Post by kazo »

Pozdrav raja, da li se jos uvijek moze sa licnom kartom uci ? Nisam bio na moru 4 godine, a ni pratio neke novosti tako da ne znam kakva im je situacija sad kako su usli u EU ?
JanuaryJones

#166 Re: ljetovanje hrvatska

Post by JanuaryJones »

kazo wrote:Pozdrav raja, da li se jos uvijek moze sa licnom kartom uci ? Nisam bio na moru 4 godine, a ni pratio neke novosti tako da ne znam kakva im je situacija sad kako su usli u EU ?
Ne može. Pasoš i to biometrijski.
kazo

#167 Re: ljetovanje hrvatska

Post by kazo »

JanuaryJones wrote:
kazo wrote:Pozdrav raja, da li se jos uvijek moze sa licnom kartom uci ? Nisam bio na moru 4 godine, a ni pratio neke novosti tako da ne znam kakva im je situacija sad kako su usli u EU ?
E hvala (Y) Znas li mozda kakva je situacija sa crnom gorom, je li i tamo samo pasos ?
JanuaryJones

#168 Re: ljetovanje hrvatska

Post by JanuaryJones »

kazo wrote:
JanuaryJones wrote:
E hvala (Y) Znas li mozda kakva je situacija sa crnom gorom, je li i tamo samo pasos ?
Mislim da može sa ličnom, nek potvrdi neko ko je išao nedavno ;)
Banksy

#169 Re: ljetovanje hrvatska

Post by Banksy »

Proradila i Gabela, najzad.
smrdim/i-bih-dala-saglasnost- ... -prijelaz/

Već su i na Bijači kolone i čekanja ...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#170 Re: ljetovanje hrvatska

Post by konektovan »

Banksy wrote:Proradila i Gabela, najzad.

Ja bio danas na bijači,oko 11h,prosao za tri minute granicni,toliko o guzvi. :wink:
jao_situacije

#171 Re: ljetovanje hrvatska

Post by jao_situacije »

Stole45 wrote:Planiram ljetovanje na Hvaru u Jelsi.Kakva je cesta od Sucuraja do Jelse? Trajekt najsiplativije iz Drvenika kako sam uspio vidjeti
cesta ti je kao što su već rekli poprilično loša, od sućuraja do poljica je stara cesta, a od poljica do jelse je nova, u profilu normalne magistrale
ako planiraš doći na otok rano ujutro, pripazi se dostavnih vozila pošte i konzuma luđaci voze po sred ceste i to minimalno 80
i također očekuj da je velika gužva na trajektu i da se vjerovatno nećeš ukrcati na prvi koji će doći nego na sljedeći
Banksy

#172 Re: ljetovanje hrvatska

Post by Banksy »

konektovan wrote:

Ja bio danas na bijači,oko 11h,prosao za tri minute granicni,toliko o guzvi. :wink:
Pola sata i tamo i nazad i sve redom trkeljaju - alkohol, cigarete, hrana, itd. I radi jedna traka.
aldm

#173 Re: ljetovanje hrvatska

Post by aldm »

Koliko bi bila cijena dvokrevetne sobe/apartmana u Makarskoj ili Baškim vodama od 25 do 30.7? Po mogućnosti da nije dalje od 200m od mora i naravno uz klimu, wc, kupatilo i terasu. Ako ima kakva preporuka, bilo bi odlično

Zavališe me prošle godine u CG pa se vraćam u hr :)
Doda37

#174 Re: ljetovanje hrvatska

Post by Doda37 »

konektovan wrote:

zato si danas trebao ici, da vidis guzvu
zvjezdic1990

#175 Re: ljetovanje hrvatska

Post by zvjezdic1990 »

,
Last edited by zvjezdic1990 on 18/07/2015 21:43, edited 1 time in total.
Post Reply