vee-jay wrote:Hallo ba pjo, pa covjek rece u filmu da je vjerovatno to sto je rekao istina, samo da je valjda izvucena iz nekog konteksta. Pa on je politicar diplomata, direktniji govor i izvinjenje od njega ne mozes ocekivati. A izgleda ostatak objasnjenja ti nije bio dovoljan jer je valjda to za tebe tek neki bla bla...pjo wrote: Haha...
"ne vjerujte navodnom snimku na kojem sam navodno ja"
"ako taj snimak postoji, znajte da sam znao svasta reci..."
Demagogija by stipe Mesic koja vidim dobro prolazi...
Ko sam ja da se bunim..
Ajde uzivajte..
I jos nesto, Mesic je na pocetku devedesetih bio jedan od najvaznijih licnosti HDZa i sigurno da je isao po svijetu i dodvoravao se bivsim ustasama, da bi dobio koju lovu za odbranu drzave. Sta sad ti mislis, da Alija i Silajdzic nisu nekome neku cistu muslimansku zemlju obecavali.
Btw. Mesic nije Racan. Ali je barem i on brzo skontao da onaj njegov HDZ progutan u nacionalizmu nije vise njegov pokret kojeg je osnivao pa brze bolje trazio neki drugi put za ostvarivanje svoje karijere. I gdje je sad: eno ga brani nasu drzavu od nasih ljudi. Svaka mu cast i hvala.
Ma nemam ja nista protiv toga, ali onda se on ne moze predstavljati kao nekakva moralna vertikala. Moze on reci ja donosim odluke na osnovu svojih ovlasti i cinjenice da sam izabran kao predsjednik ali sto se tice moga misljenje - i ja sam (samo) covjek...
Pored toga, on kao predsjednik Hrvatske malo previse vremena posvecuje BiH. Dok je to navodno radio Tudjman onda su Muslimani bacali drvlje i kamenje na njega spominjuci kako je to druga drzava, sad kad to radi Mesic Muslimani ga podrzavaju a sve za to jer zagovara njihove stavove..
Princip nemijesanja bi trebao ostati princip bez obzira tko bio predsjednik, nema se sta Mesic petljati u BiH jer to nije njegova prcija (<- izraz koji sam cuo u BiH za vrijeme Tudjmana).