Vrane u gradu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Skyfox

#151 Re: Vrane u gradu

Post by Skyfox »

Jara wrote:
Skyfox wrote:Dje ja zivim, pa nikad nisam vidio nista slicno???
nisu ti vrane popile mozak... :D
Ne fakat ... Danas u Willsu dreci vrana sa drveta ko da je kolju ja prepadnuto pogledam, kontam eto skocih sam sebi u usta, sad sam gotov, kad samo sto sam je pogledao nesta u vidu magle. Ocigledno je da se boje ljudi i uvijek drze dobro odstojanje. A to sto smo mi sve vise uzurpiramo njihova stanista je druga prica...

I uvijek je bilo slicnih desavanja, prije par godina u Hrvatskoj cini mi se, sova je rascupala neku misicu na povratku kuci, u Austriji je vjeverica ugrizla za nos nekog dedu... pa nisu svi odmah dizali hajku.
_tulumba_

#152 Re: Vrane u gradu

Post by _tulumba_ »

vala sve ovo sto pisete stoji...
Nisam iz Sa, ali sam nedavno bio i imao sam tu "srecu" da me neka ptica, da izvinete, sasere do bola...
Da ironija bude veca bio sam s drustvom, i na Bascarsiji, ja jos prijatelju govorio da se odmakne od onog drveca
blizu cesme, da ga sta ne zalije odozgo :-) ...Samo par minuta poslije toga i malo dalje....NESTO SE OVORILO IZNAD MENE....
uzas :roll: :roll: :roll: ....NE PONOVILO SE I NE DESILO SE IKOM :sad: :sad:

(doduse stipendija je legla ubrzo nakon toga :) )
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#153 Re: Vrane u gradu

Post by PipiDugaDevetka »

_tulumba_ wrote:vala sve ovo sto pisete stoji...
Nisam iz Sa, ali sam nedavno bio i imao sam tu "srecu" da me neka ptica, da izvinete, sasere do bola...
Da ironija bude veca bio sam s drustvom, i na Bascarsiji, ja jos prijatelju govorio da se odmakne od onog drveca
blizu cesme, da ga sta ne zalije odozgo :-) ...Samo par minuta poslije toga i malo dalje....NESTO SE OVORILO IZNAD MENE....

TiŠu, dobro je. Šta bi bilo da krave lete.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#154 Re: Vrane u gradu

Post by mIRCerka »

Atrus wrote:Tata Samira Osmanagica imao je sjajnu ideju onomad (istinita prica). Htio je da probusi planine oko Sarajeva, da bi na taj nacin, u Seher stigla Mediteranska klima. Da su mu dozvolili, sada bi imali galebove, a ne vrane. Sarajevu su uvijek falili galebovi, a i more.
Ne, to je bila ideja Nazifa Gljive, a preciznije ide: da se sravne Igman i Ivan da i mi osjetimo mediteransku klimu.
zastoqsviram

#155 Re: Vrane u gradu

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote:
Atrus wrote:Tata Samira Osmanagica imao je sjajnu ideju onomad (istinita prica). Htio je da probusi planine oko Sarajeva, da bi na taj nacin, u Seher stigla Mediteranska klima. Da su mu dozvolili, sada bi imali galebove, a ne vrane. Sarajevu su uvijek falili galebovi, a i more.
Ne, to je bila ideja Nazifa Gljive, a preciznije ide: da se sravne Igman i Ivan da i mi osjetimo mediteransku klimu.
eto vidite kako se mladi mogu zaposliti, krampu u ruke pa na planinu, i na kraju rafting do mora...

a sto se vrana tice, super se uklapaju u ambijent, trebali bi stampati razglednice "pozdrav iz sarajeva" sa motivom vrana u predvecerja kasne jeseni...

i tako ljeti splavarenje do neuma, zimi hranjenje ptica u nepatvorenoj gradskoj sredini... i da zivimo ko hadzije od turizma....
Jara

#156 Re: Vrane u gradu

Post by Jara »

PipiDugaDevetka wrote:
_tulumba_ wrote:vala sve ovo sto pisete stoji...

TiŠu, dobro je. Šta bi bilo da krave lete.
:lol: Pa bilo bi love k'o...blata! :D
tech10

#157 Re: Vrane u gradu

Post by tech10 »

Skyfox wrote:Vrlo inteligentna bica. Jednom sam gledao sa terase kako sat vremena prate macka, prisunjaju mu se s leda pa zbrisu, ovaj obijelio od muke. :-D
A gdje je u prici bila Mircerka? :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#158 Re: Vrane u gradu

Post by pici »

chuchumbamayumbe wrote:
karanana wrote:fakat, sjeca li se iko da su galebovi dolazili na miljacku i da ih je bilo prije rata ovdje?
Bude galebova svake godine, najcesce ih vidim tamo na meandru izmedju Dolac Malte i Otoke, a ponekad sam ih vidjao i oko Principovog...
btw, dolazili su i prije rata, samo u manjem broju.
eeee gajebi ,gajebi a jel se neko sjeca roda kad su slijetale po sarajvu,ja se sjecam kod mene u blizini tacnije u ulici ašikovac imale su gnijezdo ,a te godine je bila i najezda žaba,eeeeee nekad je Sarajvo bilo ZOO :mrgreen:
mIRCerka

#159 Re: Vrane u gradu

Post by mIRCerka »

tech10 wrote:
Skyfox wrote:Vrlo inteligentna bica. Jednom sam gledao sa terase kako sat vremena prate macka, prisunjaju mu se s leda pa zbrisu, ovaj obijelio od muke. :-D
A gdje je u prici bila Mircerka? :D
Na svom prozoru pratila vrane koje ne daju Alfi da ganja malog Tomicu.

dzebo vrane, izgleda da imam zmije u blizini, 2 mace ozlijedjene, veterinar kaze imaju ugrize...al ocigledno nije otrovnica...za obraze...
zastoqsviram

#160 Re: Vrane u gradu

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote: Na svom prozoru pratila vrane koje ne daju Alfi da ganja malog Tomicu.

dzebo vrane, izgleda da imam zmije u blizini, 2 mace ozlijedjene, veterinar kaze imaju ugrize...al ocigledno nije otrovnica...za obraze...
jel to preseljavaju pionirsku... daj da neko javi onima sa animal planeta, pa da gledamo mircerku preko kablovske... :D
mIRCerka

#161 Re: Vrane u gradu

Post by mIRCerka »

zastoqsviram wrote:
mIRCerka wrote: Na svom prozoru pratila vrane koje ne daju Alfi da ganja malog Tomicu.

jel to preseljavaju pionirsku... daj da neko javi onima sa animal planeta, pa da gledamo mircerku preko kablovske... :D
Znas, da citam ovo sa strane, i meni bi bilo smijesno pravo. Ali, macka je zmiju natjerala u oluk da se popne juce. Danas bi trebali ninja RAD/PARKovci doci malo dzunglu potkresati. Ja dalje nisam mogla, 4 kvadrata siblja sam sama regulisala.

:(
zastoqsviram

#162 Re: Vrane u gradu

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote:
zastoqsviram wrote:

Znas, da citam ovo sa strane, i meni bi bilo smijesno pravo. Ali, macka je zmiju natjerala u oluk da se popne juce. Danas bi trebali ninja RAD/PARKovci doci malo dzunglu potkresati. Ja dalje nisam mogla, 4 kvadrata siblja sam sama regulisala.

:(
budes li ti njih cekala, mogla bi i majmune ganjati uskoro... ne kontam, sta dalje nisi mogla, asov, makaze, testera, pa lakapo... zar nisi sretna sto "imas" komad prirode na asfaltu... ako te zmije plase, a volis zivotinje, zapati porodicu jezeva, ima ih u gradu i oko, uvece su aktivni...
mIRCerka

#163 Re: Vrane u gradu

Post by mIRCerka »

Imam i jezeve. Kao sto rekoh, volim Hajvane, ali mi stvarno ne treba to da se ja u japankama borim sa zmijom. Pride, makazama za potkresivanje vocki ne mozes puno postici kad je ovo siblje u pitanju. Vidjecemo danas popodne sta ce biti.
Fiore

#164 Re: Vrane u gradu

Post by Fiore »

mIRCerka wrote:Imam i jezeve. Kao sto rekoh, volim Hajvane, ali mi stvarno ne treba to da se ja u japankama borim sa zmijom. Pride, makazama za potkresivanje vocki ne mozes puno postici kad je ovo siblje u pitanju. Vidjecemo danas popodne sta ce biti.

Mirci sta nema kod tebe.. :D
mIRCerka

#165 Re: Vrane u gradu

Post by mIRCerka »

Nemam konjku jednog :D
zastoqsviram

#166 Re: Vrane u gradu

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote:Nemam konjku jednog :D
ih, jos bi jednog i kod kuce, a sta je sa nama, po vascjeli dan djijaaaa... :D
Fiore

#167 Re: Vrane u gradu

Post by Fiore »

ako imas prostora i to se moze sredit.. znam jednog covjeka prodao bi svog Dorata odadire pravo na kocku secera..
vjesticanametli

#168 Re: Vrane u gradu

Post by vjesticanametli »

zastoqsviram wrote:
ih, jos bi jednog i kod kuce, a sta je sa nama, po vascjeli dan djijaaaa... :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply