ne provode se sigurnokinte_kunte wrote:mahalas505 wrote:@zandar
Da li se provode testovi fizicke spremnosti kod policajaca(bilo da je rijec o uniformisanom ili civilnom)? Ako se provode, koliko puta godisnje se provode? Takoder, da li se provode testovi i obuka voznje automobilom?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sta vas najvise nervira kod policajaca?
- vjesticanametli
#151 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
- kockica_kockica
#152 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
nervira me sto su papci koji imaju vlast u rukama ... nervira me sto voze po ulici kao manijaci i samo cekas kad ces se zabiti u njih ili oni tebe... nervira me jer od deset auta za pauka oni izaberu ono najjadnije gdje god stajalo.. nervira me jer su korumpirani i podmitljivi... nervira me sto zakon tumace kako njima odgovara i sto kad te zaustavi misli da ima pravo da te psihicki zlostavlja ... nervira me sto ne rade svoj posao... i jos vise me nervira sto imaju male plate sto ne zele svoj zivot riskirati da bi spasili tudji i sto svaka budala moze da bude policajac...
- dushmanka_sa
#153 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Eeeeeeeeee... pa kad bi se proveli testovi fizičke spremnosti i testovi vožnje, a da ne govorim recimo o nekim IQ testovima... ostali bi mi bez policije.mahalas505 wrote:@zandar
Da li se provode testovi fizicke spremnosti kod policajaca(bilo da je rijec o uniformisanom ili civilnom)? Ako se provode, koliko puta godisnje se provode? Takoder, da li se provode testovi i obuka voznje automobilom?
- energy_shock
#154 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Ako se pridrzavash zakona nemorash se brinuti oko policijaca 'ocel ti naplatit kaznu ili slicno , jer policajac sigurno ne zaustavlja bez potrebe, ako je npr. ogranicenje 60 , a ti vozio 63 kmh , on ti ima pravo naplatit kaznu , pa ti poslije mozhes govorit kaznio me bez potrebe, jbg-a tako stvari stoje , ali opet ja mislim da su "Zakoni stvoreni da se krse" kad bi svijet bio savrsen ne bi imali razloga za zivljenje.
-
mahalas505
#155 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Pitanja sam bas oslovio na @zandara. Posto ako se predstavlja kao policajac mogao odgovoriti iz "prve" ruke, da to zakljucimo i ne nagadjamo bez potrebe.
- kockica_kockica
#156 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
jedan detalj...
noc oko 11 uvece.. gledam s prozora pajdo otvara golfovske gepeke i trazi nesto samo njemu znano.. policija na dnu parkinga ( po mojoj slobodnoj procjeni spava) .... vidim otvori jedan gepek, pa drugi, pa treci.. kod treceg nazovem policiju... ko si? odakle si? sta si? gdje? kako ? zasto? kako znam za pljacku? a prije toga kazem dobro vece, zovem iz tog i tog dijela grada s tog i tog mjesta, sacekajte trenutak... lalalallaala.. opet glas izvolite mup bla bla... opet ja zovem iz tu i tu pljacka gepeke otvara i zatvara brze nego ljudi s kljucem... i onda opet ko si? sta si? odakle si? sta radite u to doba na prozoru?
sta te briga sta ja radim na svom prozoru u ta doba... i onda poslaju patrolu.. naravno lopov otisao.. odnio nesto... nemam pojma sta samo je nesto pod misku stavio... i zvr zvr zvr telefon... mi smo bla bla bla jel mozete sici da date izjavu.... opet ista pitanja ... polsie pola sata pitanja i podpitanja zamolim ih da me pitaju da opisem lopova
gledaju me cudno... i uzmu da pisu kod druge recenice ajoj to je bla bla poznat po tome...
pa jeste normalni...
jedva dodjem kuci od soka... 
noc oko 11 uvece.. gledam s prozora pajdo otvara golfovske gepeke i trazi nesto samo njemu znano.. policija na dnu parkinga ( po mojoj slobodnoj procjeni spava) .... vidim otvori jedan gepek, pa drugi, pa treci.. kod treceg nazovem policiju... ko si? odakle si? sta si? gdje? kako ? zasto? kako znam za pljacku? a prije toga kazem dobro vece, zovem iz tog i tog dijela grada s tog i tog mjesta, sacekajte trenutak... lalalallaala.. opet glas izvolite mup bla bla... opet ja zovem iz tu i tu pljacka gepeke otvara i zatvara brze nego ljudi s kljucem... i onda opet ko si? sta si? odakle si? sta radite u to doba na prozoru?
- vjesticanametli
#157 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
- dushmanka_sa
#158 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Ja sam prije par godina bila u situaciji da sam morala da zovem policiju. Imala sam privatnih problema koji su prešli sa svađa na direktne prijetnje.
I ja, kao svaka budala, upitam se šta se radi u situaciji kada se osjećaš nesigurno - pa naravno, zovne se policija.
Nakon 5 minuta zvonjenja javlja se konačno, ja objasnim situaciju a on meni... znate... trebali bi vi doći u PU. Ja mu objasnim da ne mogu, da se jednostavno bojim, i da je moja sigurnost ugrožena, objasnim opet kako i šta, a on opet... Dođite u PU pa ćemo razmotriti vaš slučaj. Po treći put ja njemu objasnim i kažem da znam s kim imam posla, i da je sigurnost mene i mog djeteta ugrožena, ali ne benda on mene ni 5%.
I odem ja u strahu po dijete u obdanište, spustim se do PU, kad tamo... Opet ista priča. Pa što, pa kako, pa zašto, pa odakle, pa ko je, pa šta je. Dok meni nije puk'o film. Kad sam stala nakon pola sata histerično da se derem i da plačem, tek tada su skontali da je situacija ozbiljna, zovnuli su inspektora koji je odmah preuzeo slučaj i odradio ga profesionalno i ljudski (njega moram pohvaliti).
I da... Mislim... Notorno glupo pitanje policajca je bilo: "A što se vi niste udali za njega?"
Pa vjerovatno zato što nisam željela da visim po PU.
I ja, kao svaka budala, upitam se šta se radi u situaciji kada se osjećaš nesigurno - pa naravno, zovne se policija.
Nakon 5 minuta zvonjenja javlja se konačno, ja objasnim situaciju a on meni... znate... trebali bi vi doći u PU. Ja mu objasnim da ne mogu, da se jednostavno bojim, i da je moja sigurnost ugrožena, objasnim opet kako i šta, a on opet... Dođite u PU pa ćemo razmotriti vaš slučaj. Po treći put ja njemu objasnim i kažem da znam s kim imam posla, i da je sigurnost mene i mog djeteta ugrožena, ali ne benda on mene ni 5%.
I odem ja u strahu po dijete u obdanište, spustim se do PU, kad tamo... Opet ista priča. Pa što, pa kako, pa zašto, pa odakle, pa ko je, pa šta je. Dok meni nije puk'o film. Kad sam stala nakon pola sata histerično da se derem i da plačem, tek tada su skontali da je situacija ozbiljna, zovnuli su inspektora koji je odmah preuzeo slučaj i odradio ga profesionalno i ljudski (njega moram pohvaliti).
I da... Mislim... Notorno glupo pitanje policajca je bilo: "A što se vi niste udali za njega?"
- xfacktor
#159 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Evo da i ja napisem jedno iskustvo sa murijom. Znaci sa prijateljem sa bio u jednom kaficu i prisao je jedan lik i trazio da mu posudimo mobitel i ovaj mu je moj prijatelj posudio. I nako toga vidjeli smo da je izasao. I mi napolje za njim kad on poce bjezat i mi za njim i dodjemo do patrole. I pitamo patrolu jeli prosao taj lik tuda a oni nama jeste eno bjezi dole prema pozoristu ????? . Mi njima objasnimo pa ukrali su telefon, a ani nama ma nemamo mi nista tamo nije nasa juristikcija bla bla bla idite pisite izjavu. I odemo mi u policijsku stanicu i tamo kod nakog inspektora. Ja udjem i malo povisenim tonom sam rekao, pa kakva ste vi to policija momak trci pored sa mobitelom a vi jos pa u tom pravcu objasnjavate. Kad meni inspektor izlazi iz stanice i da mi majku itd.. kome ti ba pricas . ovo ono izlazi iz stanice, i ja izadjem iz kancelarije ali nisam iz stanice . I kasnije fol sta je bilo fol nesta pise se ali jedno pola sata poslije kad je lopov mogo biti na himalajama.
Znam i slucaj, davno je bilo , drot je bobe(tablete) prodavao.
Znam i slucaj, davno je bilo , drot je bobe(tablete) prodavao.
- vjesticanametli
#160 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
imena narode
koji inspektor
- kockica_kockica
#161 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
opcenito mislim da oni u stvari nisu krivi vec da je kriva majka priroda i otac slobodni umjetnik, ali da su glupi glupi su.. i ne rade svoj posao to stoji... i onu vece kad sam prijavila kradju imala sam utisak da mene lijepo krive sto je taj huligan lopov pokrao 4 golfa... naravno nisu se ni potrudili da odu u njegovom pravcu jer su cijelu noc drezdali pored tih ukradenih .. ne znam zasto... nece on njih ponovo obijati...
a to da nije njihova jurisdikcija... e to smijesno... mada se i to desava.. sudar i nailaze dva drota i kad smo ih zvali rekli su nam da nije njihova jurisdikcija... nego da cekamo odgovorna lica da dodju.. dodjose dva odgovorna lica i jos njih trojica da regluisu saobracaj... do tad nije bila guuzva...
cim su krocili na cestu napravili su haos

a to da nije njihova jurisdikcija... e to smijesno... mada se i to desava.. sudar i nailaze dva drota i kad smo ih zvali rekli su nam da nije njihova jurisdikcija... nego da cekamo odgovorna lica da dodju.. dodjose dva odgovorna lica i jos njih trojica da regluisu saobracaj... do tad nije bila guuzva...
- xfacktor
#162 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Slucaj sto mi je jedan covjek opisao. Znaci covjek je neka faca u vosjci neznam sad sta ali ima neku poziciju. Isto tako je vidio kako obijaju njegovo auto sa balkona i zovno muriju i bilo je neko peglanje dok on nije rekao ko je on i onda su odma dosli. I kad su dosli, murija ih je mogla vidjeti ali iz daljine su im rekli "stojte policija" na sta su lopovi mogli lagano da se udalje sa mjesta. Izgledalo je isto kao da kazu bjezite policija....
-
Aprilica
#163 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
ma kad isture onaj stomak (valjda brinu da ga negdje ne izbube) i glumataju 
Last edited by Aprilica on 10/07/2008 12:25, edited 1 time in total.
-
vratnik
#164 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Nervira me kad je neki zastoj da nisu u stanju regulisati saobracaj: konkretno, udes na glavnoj cesti u vogosci u pravcu autoput / tuzle. Zaustavljen saobracaj, i vozi se kroz nake ulicice u Vogosci. Guzva nevjerovatna. Sat kasnije dolazim do raskrsnice na kojoj stoji DROT (uz duzno postovanje kulturnim i pravim ljudima medju organima reda), gleda cas u ogromni red auta, cas u svoju stomacinu i nista ne poduzima. A sad, posto je on samo DROT, ja otvaram prozor (posto sam konacno dosao do semafora na kojem ljudi uredno cekaju na crvenom, iako im nista nece doci s glavne ceste, posto je tamo, kao sto spomenuh, zatvorena cesta... i uljudno mu govorim: Pa kretenu jedan, vidis da niko ne dolazi sa glavne ceste zato sto je udes, daj ljudima znak da prolaze kroz crveno, on me u cudu gleda, i bez komentara samo ode negdje...
Nervira me sto mi naplacuju kazne zato sto imam strane tablice. (presao si preko pune trake; jesam, ali nisam nikoga pretekao. Nisam ni pijan ni drogiran, hoces u stanicu, daj pasos, evo ti cener!?§"=?§$=( Pa zar nije veci problem sto mi je dijete u gepeku (odvezao se mali i skace po gepeku, ma jok, to kod nas moze, samo linija, e to ne...)
Nervira me sto mi naplacuju kazne zato sto imam strane tablice. (presao si preko pune trake; jesam, ali nisam nikoga pretekao. Nisam ni pijan ni drogiran, hoces u stanicu, daj pasos, evo ti cener!?§"=?§$=( Pa zar nije veci problem sto mi je dijete u gepeku (odvezao se mali i skace po gepeku, ma jok, to kod nas moze, samo linija, e to ne...)
-
LongDong
#165 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Znam i slucaj, davno je bilo , drot je bobe(tablete) prodavao.[/quote]
Dvojica inspektora iz Tuzle dobili po 18 mjeseci zatvora, jer su navodno omogucavali dileru da slobodno radi. To vec spada u domenu sudske problematike, ali ako su to zaista radili, pa tih 18 mjeseci je presuda za presedan.
Dvojica inspektora iz Tuzle dobili po 18 mjeseci zatvora, jer su navodno omogucavali dileru da slobodno radi. To vec spada u domenu sudske problematike, ali ako su to zaista radili, pa tih 18 mjeseci je presuda za presedan.
- x0z0y0
#166 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
kako rekoh...poziv na broj 122 apsolutno ne shvacaju ozbiljno.... 
- vjesticanametli
#167 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
vratnik wrote:Nervira me........................( Pa zar nije veci problem sto mi je dijete u gepeku (odvezao se mali i skace po gepeku, ma jok, to kod nas moze, samo linija, e to ne...)
- dushmanka_sa
#168 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
A stvarno... za šta služi ovaj broj?Compos_Sui wrote:kako rekoh...poziv na broj 122 apsolutno ne shvacaju ozbiljno....
Meni se desilo prije koju godinu da sam se zaglavila u liftu. A pošto imam stvarno fobiju od lifta, i kad se nađem zatvorena dugo u malom prostoru dobijam napade. I dok sam se tako borila sa dahom, nekako jedva se sjetim broja policije. Nazovem. Kad kaže meni čiko: "Sine, ovo ti je policija. Nazovi vatrogasce. Tu Tu Tu Tu Tu". Ja nazovem opet (možeš misliti ne mogu da se sjetim broja vatrogasaca jer eto sasvim slučajno ili namjerno imam napad panike, pa mi samo malkice mozak ne radi.) I jedva ja njemu opet ispričam da ne mogu da se sjetim broja, da ih pošalju oni na adresu, a on meni opet: "Pa rekao sam da zoveš vatrogasce. Mi s njima nemamo veze. Tu Tu Tu Tu Tu".
Valjda je čiki bilo mrsko u 2 sata poslije ponoći pozvati vatrogasce i samo im reći: "Ima neka budala zaglavljena tu i tu u liftu."
A možda sam ga probudila? Ko će ti znati.
Spasile su mene komšije, nakon što sam jedno sat vremena vrištala i lupala rukama o staklo između spratova, pa se neko od njih sjetio broja tih vatrogasaca koji nemaju veze sa policijom.
I tako sam ja, nakon 4 sata provedenih u liftu izašla van.
-
vratnik
#169 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Ma karavan, a nemam one mreze za pse..vjesticanametli wrote:vratnik wrote:Nervira me........................( Pa zar nije veci problem sto mi je dijete u gepeku (odvezao se mali i skace po gepeku, ma jok, to kod nas moze, samo linija, e to ne...)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa kako ode u gepek
![]()
![]()
-
Dy-a
#170 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Kao prvo, policajci su umno ograničeni ljudi. Zaista nisam srela do sada niti jednog za kojeg mogu reći OVO JE ENDEM
Tako se uvijek sjetim jednog vica... Prilazi nastavnica policajcu na ulici i kaže :" Možete li mi pomoći? Da li je ovuda prije nekoliko minuta prošao jedan 14godišnjak? Zaboravio je u učionici Ivu Andrića. A na to policajac kaže :" Samo, malo. Izvadi potom olovku i papir i reče...Da utvrdimo ko je ovdje osumnjičen? Ivo Andrić??? Šokantno!!!
Istina se krije u ovim vicevima... a osim toga, policajci su i korumpirani . ...O ovoj temi se može raspravljati čitavu vječnost!
Istina se krije u ovim vicevima... a osim toga, policajci su i korumpirani . ...O ovoj temi se može raspravljati čitavu vječnost!
- madner
#171 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Nego, kolki je tvoj IQ?Dy-a wrote:Kao prvo, policajci su umno ograničeni ljudi. Zaista nisam srela do sada niti jednog za kojeg mogu reći OVO JE ENDEMTako se uvijek sjetim jednog vica... Prilazi nastavnica policajcu na ulici i kaže :" Možete li mi pomoći? Da li je ovuda prije nekoliko minuta prošao jedan 14godišnjak? Zaboravio je u učionici Ivu Andrića. A na to policajac kaže :" Samo, malo. Izvadi potom olovku i papir i reče...Da utvrdimo ko je ovdje osumnjičen? Ivo Andrić??? Šokantno!!!
-
Law_and_Order
#172 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
onako optimisticki receno, nekih 50% policajaca(onako ofrlje bih rekao mozda i 85%), od onih najnize rangiranih policajaca pa sve do starijih inspektora cine neobrazovani ljudi, pogotovo je problem kod inspektora, dje bi trebali po pravili studenti kriminalistike i mozda prava da budu zaposleni, mi imamo situaciju da su moleri zidari i pekari danas inspektori a studenti kriminalistike (i prava) stolari, komercijalisti i konobari. Da svemu bude jos gora situacija, umjesto da se nesto cini po tom pitanju (otkazi) oni lagano legalizuju ovu situaciju tako da ce samo jos ucvrstiti ovu bijednu situaciju.
A da ne govorim o politicarima koji cine sami vrh organizovanog kriminala, pa naravno da onda i oni policajci koji bi mozda nesto i cinili bolje spuste pogled da zadrze posao i glavu na ramenima. Nisu nekakve cele i gasiji problem ovog grada, oni bi se lako dali zatvoriti da ih ne cuvaju politicari na samom vrhu drzave.
Tuzno ali istinito, ko rusija devedesetih!
A da ne govorim o politicarima koji cine sami vrh organizovanog kriminala, pa naravno da onda i oni policajci koji bi mozda nesto i cinili bolje spuste pogled da zadrze posao i glavu na ramenima. Nisu nekakve cele i gasiji problem ovog grada, oni bi se lako dali zatvoriti da ih ne cuvaju politicari na samom vrhu drzave.
Tuzno ali istinito, ko rusija devedesetih!
- vjesticanametli
#173 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
momcima koji su bili na stupskoj petlji kod esmeralde u petak

- dushmanka_sa
#174 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Što? Što? Što?vjesticanametli wrote:momcima koji su bili na stupskoj petlji kod esmeralde u petak![]()
- vjesticanametli
#175 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
bili su super ljubazni