Još jedna tragedija u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#151 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by karanana »

O cemu mi ovdje raspravljamo 45cents? ne kontam kako je tvoj zadnji post vezan za ovu specificnu temu. kakve veze ima zabrana koristenja vatrenog oruzja u samoodbrani sa ovom temom? i ja bih volio da mogu pucati u pljackase i provalnike i to sam vec par puta i naglasio ranije, ali to nije za ovu temu, ne kontam....pa i da jeste, jeli to zabrana koju je semiha uvela pa da nju krivim? ovi zakoni su vecinom naslijedjeni iz SFRJ i donose se na znatno visem nivou od nivoa smrdljivog predjednika skupstine kantona ili simbolicnog nivoa gradonacelnika. ne kontam poentu tvog posta.

odoh do wc-a malo sjesti i prokontati, a ti nastavi SWOT analizu raditi.
arbosan

#152 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by arbosan »

popajic wrote:
A sad ta prica na stranu:
zamjeram policiji sto takve postupke tolerise. I samo nosenje oruzja na svadbama treba strogo sankcionirati.
Sigurna sam da se moze pronaci ko je pucao: bez obzira ko je direktno kriv za ovu nesrecu i ciji metak je dovijeka unesrecio dijete, smatram da bi podjednako i strogo trebalo kazniti i sve one koji su pucali na nekoj proslavi tog dana. Jer, ostali su samo imali ludu srecu da nekog promase..
:thumbup: u ovome je poenta!
Ovo je fino receno, i to jeste poenta.

Zaista mi je krivo sto su ljudi takvi (sto smo mi takvi). Mislim, pokusavamo mjenjati nesto u svojim glavama, i natjerati ljude da rade svoj posao. Pa tako imate razne proteste koje pozivaju na odgovornost. Ali pitam se, ko ce sada pozvati nas kao gradjane na odgovornost. Hoceli funkcioneri traziti nasu ostavku kao gradjane, i sta bi to znacilo. Za mene bi to znacilo jedno, a to je, da nismo ni mi odgovorni što ne zelimo reci ako smo vidjeli nesto sto se dogodilo MUP-u kao u ovom tragicnom slucaju i masu drugih, a s druge strane trazimo odgovornosti i ostavke. :-)
45cents

#153 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by 45cents »

karanana wrote:O cemu mi ovdje raspravljamo 45cents? ne kontam kako je tvoj zadnji post vezan za ovu specificnu temu. kakve veze ima zabrana koristenja vatrenog oruzja u samoodbrani sa ovom temom? i ja bih volio da mogu pucati u pljackase i provalnike i to sam vec par puta i naglasio ranije, ali to nije za ovu temu, ne kontam....pa i da jeste, jeli to zabrana koju je semiha uvela pa da nju krivim? ovi zakoni su vecinom naslijedjeni iz SFRJ i donose se na znatno visem nivou od nivoa smrdljivog predjednika skupstine kantona ili simbolicnog nivoa gradonacelnika. ne kontam poentu tvog posta.

odoh do wc-a malo sjesti i prokontati, a ti nastavi SWOT analizu raditi.
Ne znam kako nisi shvatio, nije problem ići ću redom:
a) ako nas država štiti (mislim u potpunosti), a što nije slučaj, onda se reducira posjedovanje privatnog držanja oružja. U tom slučaju, država (kao Hrvatska) daje visoke otkupne cijene za oružje, ozbiljno, zaisto ozbiljno kažnjava nelegalno posjedovanje (Velika Britanija) i progoni one građane koji su "uzeli zakon u svoje ruke" ili pak šenluče (kao kod nas);
b) ako država ne štiti svoje građane (jer koristi razna obrazloženja - te vezane nam ruke, te zatvori puni, te ne možemo im ništa, te nemamo domova itd.), onda je ta država toliko korektna da odobri svojim građanima određeni stepen samoodbrane i korištenje vatrenog oružja u odbrandbene svrhe (Ustav i tradicija pojedinih država SAD). To je fer i korektno, a ako pak opet neko šenluči (kao kod nas u Sarajevu), onda nema oprosta i biva ozbiljno kažnjen jer je zloupotrijebio građanske slobode samoodbrane.

Dakle, u obje opcije opet dolazimo do VLASTI. Vjerovao ili ne VLAST je ta koja ovo sve modelira (sudska, zakonodavna i izvršna). Onako kako ona diktira mi ćemo plesati. Ako nekažnjeno šenlučimo za Bajram, šta je sad problem kad nije Bajram? Ako se nekažnjeno porafalaju kriminalci u međusobnom okršaju, šta je sada problem kada je jadno dijete stradalo?? I moj prika, nije to od juče. Ovako je godinama. Nema vlasti, vlast se bavi sama sobom, a onda kad pukne plin, kada strada jadno dijete, onda je do mene? ili do Tebe?
Šta misliš, do koga je?

Šta misliš kako bi bilo da j stradalo dijete Ministra iz Vlade KS (bilo kojeg). Kako bi reagovao ministar policije ili komesar da je njegovo dijete pogođeno zalutalim metkom.... Da se razumijemo, vjerovatno nije do policije, i odgovor najvjerovatnije leži u rukama zakonodavaca (Skupština KS) i onih koji provode zakon: tužilac, sudija i na kraju policija.... Koliko ih policija privede, a tužilac pusti??

Mi da imamo ozbiljnog premijera, on je već danas mogao podnijeti zahtjev sa amandmanima na kantonalne propise i podnijeti zahtjev ministru policije za oduzimanje oružja tamo gdje policija pouzdano zna da ga ima lagerovanog u izobilju? Preventiva je majka bezbjednosti!!

Ja idem na SWOT analizu, izađi iz WC-a....slobodno
paratrooper

#154 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by paratrooper »

Šapat wrote:Paratrooper, bez uvrede - ne provaljuj se.
prijatelju ubitacno dejstvo papovke koja koristi tu rusku municiju je cca 800 - 1000 m

ti si naveo 1500 metara sto je izvan efektivnog ranga.

ta municija je skroz bezze, teska i sa niskom pocetnom brzinom. kod penetracije ne pravi veliku ozlijedu cak i kad je pogodak u rangu do 800 metara.

1500 metara je suvise daleko za tu municiju.

ne ljutim se imas svoje misljenje.
Šapat

#155 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Šapat »

:lol:

Opet, nemoj mi se naljutiti, ali mi ovdje ne pricamo o efektivnom, nego krajnjem dometu. Pored toga, ja nisam naveo nista, pogotovo ne 1.500m jer ni to nije tacno, u smislu krajnjeg dometa tog zrna.
Ubitacno dejstvo PAP-ovke je i na blizu 3.000m, koliki je krajnji domet tog zrna, da budemo precizni. Ali samo pod uslovom da te pogodi bas nezgodno jer je na toj daljini to klasicni "umorni metak". :)

Ali efektvino ubitacno dejstvo tog zrna, ispaljenog iz PAP-ovke, nije ni 500m ako se uzme u obzir da bez optickog nisana ma toj daljini neces nikoga uspjeti ni nanisaniti sa njenim mehanickim nisanima :)
Da je ta municija, a pricamo o 7,62x39, "bezze", da je teska i sa niskom pocetnom brzinom...pa ne znam bas da cemo se tu sloziti :).
Ali hajde, ako vec hoces detalje. To zrno je tesko 9gr. i ima pocetnu brzinu od 790m/s (sto bas i nije sporo). Sad to fino pomnozis, pa podijelis sa nekom daljinom, recimo 300m, i dobijes jednu finu cifricu koja pokazuje koliko kineticke energije to zrno nosi po cm². U kg, naravno. :) Istom racunicom, na koju se u krajnjem dometu zrna (a to je ovdje oko 3.000m), odbija oko 80% pocetne brzine dobijes opet jednu finu cifricu koju to zrno nosi sa sobom. Vjeruj, i tada je malo grdje i ubojitije od kamena bacenog sa daljine od 10m :).

A da...ovo nije moje "misljenje", ovo su balisticke cinjenice :).
popajic

#156 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by popajic »

Ja vas neke ne razumijem.Dijete stradalo,a vi:
@sapat To zrno je tesko 9gr. i ima pocetnu brzinu od 790m/s (sto bas i nije sporo). Sad to fino pomnozis, pa podijelis sa nekom daljinom, recimo 300m, i dobijes jednu finu cifricu koja pokazuje koliko kineticke energije to zrno nosi po cm². U kg, naravno. :) Istom racunicom, na koju se u krajnjem dometu zrna (a to je ovdje oko 3.000m), odbija oko 80% pocetne brzine dobijes opet jednu finu cifricu koju to zrno nosi sa sobom. Vjeruj, i tada je malo grdje i ubojitije od kamena bacenog sa daljine od 10m
ili
@paratrooper ti si naveo 1500 metara sto je izvan efektivnog ranga.

ta municija je skroz bezze, teska i sa niskom pocetnom brzinom. kod penetracije ne pravi veliku ozlijedu cak i kad je pogodak u rangu do 800 metara.

1500 metara je suvise daleko za tu municiju.
Kao,sad ce djetetu biti bolje od ovih analiza.A bice sigurno i novih nesreca kad je zakonodavstvo jos u zimskom snu,a gradonacelnica moli naoruzane umobolnike da se suzdrzavaju od pucnjave.
Da nju neko doceka sa kanticom benzina u stubistu,ili da joj ispali metak makar i u kucnog ljubimca-ne vjerujem da bi ga kumila i molila da se suzdrzi.
shuriken

#157 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by shuriken »

kako li je mali?
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#158 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Šeherzada »

shuriken wrote:kako li je mali?
Taman i ja dosla da upitam kako je maleni?
zlatiborka

#159 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by zlatiborka »

Kako je djecak, kako njegovi roditeji sve ovo prezivljavaju, ja mislim mnogo tesko.

Nije rat, ne padaju granate sa brda oko Sarajeva, gospodja Ljubica, Denis, upucani momak u kaficu, ovaj mali djecak koji se igrao oko svoje kuce, svi su oni nepotrebne i besmislene zrtve nasilja, namjernog ili slucajnog!

Ima li neko da promjeni ZAKONE da se ovakve stvari vise ne desavaju! Ima li neko da natjera VLAST da radi svoj posao za koji je placen od para svih nas gradjana!
paratrooper

#160 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by paratrooper »

popajic wrote:Da nju neko doceka sa kanticom benzina u stubistu,ili da joj ispali metak makar i u kucnog ljubimca-ne vjerujem da bi ga kumila i molila da se suzdrzi.
a moj prijatelju , mislim da je ona prosjecna gradjanka sarajeva i manje vise da je bilo ko na njenom polozaju vjerujem da bi situacija bila slicna.

za kompletnu revitalizaciju grada trebaju znacajna sredstva i finansijska i moralna, i znanje. samo video/audio and digitalni nadzor nad vaznim i manje vaznim mjestima bi ih kosta desetine miliona , da ne govorimo o troskovima datim na nove biblioteke, uredjenje univerziteta i sredjivanje opceg nezadovoljstva koje nije vise izolovano na odredjene grupe vec je postalo skoro pa normalna stvar.

i sta na kraju , dovedes gradjane u poziciju da srede svoj grad, i sta poslije ?
popajic

#161 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by popajic »

dok je gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac u Narodnom pozorištu dodjeljivala nagrade istaknutim Sarajlijama i njihovim prijateljima iz svijeta, grupa od nekoliko hiljada bijesnih i nezadovoljnih građana Sarajeva izabrali su gradonačelnicu za dobitnicu prve nagrade za geografiju Evlija Čelebija.

- Kada su svi izišli na ulice, ona je završila u Dubaiju. Nagrada joj je mapa grada sa ucrtanom, između ostalog, i raskrsnicom na Pofalićima na kojoj se neradovi izvode već devet dana. Željeli smo gospođi Borovac pokloniti i jedan wireless uređaj, ali bežični internet se ne uvodi u Sarajevu nego u Tuzli. Zbog toga joj poklanjamo autobusnu kartu do Tuzle i Jasmina Imamovića, koga, usput, može pitati kako se vodi grad. A sada slijedi dvostruki laureat, autohtoni miš Samir Silajdžić. Nagrada Lažni Anštajn mu se dodjeljuje za životno djelo, nevidljivost i opiranje zakonima fizike. Iako je gospodin Silajdžić od rata na ovamo stalno u nekoj vlasti, niko ga do 13. februara nije vidio niti za njega znao. Javnost je, napokon bila u prilici da ga vidi tog dana, i nakon što ga je vidjela, Javnost je rekla: Nemoj više! i on je ponovo postao nevidljiv. Prvi put nakon ’45 Sarajevo je u situaciji da mu ilegalci vode grad, zbog čega se Silajdžiću dodjeljuje i godišnja nagrada Lažni Walter. Gipsana bista se, nažalost, slomila, tako da ćemo morati da nađemo nekog gipsera da to dovede u red – piše u objašnjenju nagrade građana Sarajeva.
Šta je moralna odgovornost?

- Najbolja definicija moralne odgovornosti je bila ispred pozorišta. To je ono: zato što nisam a mogla sam, iako nemaš nadležnosti imaš pristup – kaže Armin.

Na protestima 6. aprila jedna od učesnica, koja se predstavila kao Nina, pokušala je objasniti šta je moralna odgovornost:

- Gospođo Borovac, ja se osjećam moralno odgovornom. A ja nemam nikakvih nadležnosti. Ja se osjećam moralno odgovornom za smrt Denisa Mrnjavca. Ja se ne bih usudila njegovoj majci pogledati u oči. Jer ja se osjećam moralno odgovornom što nisam nešto učinila. Znala sam kakva je situacija u gradu. Mogla sam pretpostaviti čemu to vodi. Ja se osjećam moralno odgovornom što nisam ranije izašla na ulice, pa makar sama, što se nisam lancima vezala za ulaz zgrade kantona, što im nisam do sad napisala 1.000 pisama, što ih nisam zivkala telefonom svaki dan, što nisam zaprijetila da ću se samozapaliti pred njihovim vratima...

Gospođo Borovac, to je moralna odgovornost na koju vas pozivaju građani.
45cents

#162 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by 45cents »

paratrooper wrote:
popajic wrote:Da nju neko doceka sa kanticom benzina u stubistu,ili da joj ispali metak makar i u kucnog ljubimca-ne vjerujem da bi ga kumila i molila da se suzdrzi.
a moj prijatelju , mislim da je ona prosjecna gradjanka sarajeva i manje vise da je bilo ko na njenom polozaju vjerujem da bi situacija bila slicna.

za kompletnu revitalizaciju grada trebaju znacajna sredstva i finansijska i moralna, i znanje. samo video/audio and digitalni nadzor nad vaznim i manje vaznim mjestima bi ih kosta desetine miliona , da ne govorimo o troskovima datim na nove biblioteke, uredjenje univerziteta i sredjivanje opceg nezadovoljstva koje nije vise izolovano na odredjene grupe vec je postalo skoro pa normalna stvar.

i sta na kraju , dovedes gradjane u poziciju da srede svoj grad, i sta poslije ?
Ne želim Ti oponirati, samo bih malo precizirao vrlo tačne tvrdnje.... Da, potrebno je vrijeme (ništa ne može preko noći).... ALI:

a) Uzmemo li u obzir da GRAĐANI nisu htjeli OTIMATII vlast, već tražili da se vlast evolucijski pomjeri par milimetara prema građanima, ne mora značiti da zahtjevi građana nisu bili radikalni za sadašnji politički establishment...;
b) Sadašnja vlast ima para na pretek. Nikakvi novi fondovi nisu potrebni. Samo je važno da im otvoreno kažemo da prestanu javnim novcem kupovati izborne glasove i rasipati ga ka mnogim društvenim (ciljnim skupinama). Taj fazon je do dna pokvaren i sada konačno prokužen - vlast mora napustiti dosadašnju praksu i racionalno upotrebljavati javni novac u korist interesa SVIH GRAĐANA, a ne samo onih u koje se ulaže za buduće glasove na sljedećim izborima...;
c) Građani nikada neće srediti grad za sebe - taj posao je stalna borba, svuda u svijetu. Nikad je niko nije uspješno okončao. Ali u zemljama sa jačom tradicijom demokratije i u zemljama gdje se vlast ne dobija na osnovu miniranja džamija i crkava pred same izbore, tamo su građani malo više profitirali. Dobili su malo poslušniju vlast, i takvu vlast koja pred izbore mora dokazati šta je konkretno uradila u proteklom periodu - da bi zadobila povjerenje glasača za naredni mandatni period. Kod nas to još uvijek nije slučaj. Haris potpali Dodika, Dodo zaprijeti otcjepljenjem i eto ti veselja: narod glasa ko' lud "svak za svoje"!

Prvo, treba ZABIBERITI i ZAPEČATITI dosadašnji način dobijanja izbora na bazi etničkih tenzija koje se organizovano POTPALE KAO NACIONALISTIČKA VATRA pred svake izbore!

Drugo, treba zaustaviti LUĐAČKO divljanje sa javnim novcem, krađu javnog novca, krađu javnih resursa i razbacivanje javnog novca u političke svrhe (kupovine glasova u što široj populaciji). Javni novac se mora usmjeriti na prevazilaženje privredne krize!
paratrooper

#163 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by paratrooper »

45cents wrote: Prvo, treba ZABIBERITI i ZAPEČATITI dosadašnji način dobijanja izbora na bazi etničkih tenzija koje se organizovano POTPALE KAO NACIONALISTIČKA VATRA pred svake izbore!
Drugo, treba zaustaviti LUĐAČKO divljanje sa javnim novcem, krađu javnog novca, krađu javnih resursa i razbacivanje javnog novca u političke svrhe (kupovine glasova u što široj populaciji). Javni novac se mora usmjeriti na prevazilaženje privredne krize!
[/size]
da , jedini nacin , i to bas mislim jedini jeste da se rasformira cjeli niz bezveznih malih stranki, da odumru stranke sa nacionalnim obiljezjem i da se na nivou zemlje profilira (u najboljem slucaju 'dvije') nekoliko velikih stranki, socijalna, liberalna stranka, stranka zelenih , konzervativna ...

naravno mislim da se to ne moze desiti bez mjenjanja censuza i bez mjenjanja ustava po kojem bi drzava postala gradjanska zemlja - za cjelu bosnu je neka vrsta utopije. mozda se nesto u tom smislu moze uraditi na teritoriji federacije ko zna.

usput , stvarno bih volio da neko objasni sta ove male stranke rade po parlamentu.
Last edited by paratrooper on 25/05/2008 18:22, edited 1 time in total.
Guevara

#164 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Guevara »

Ima li kakvih vijesti, kako je taj djecak??
zlatiborka

#165 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by zlatiborka »

Guevara wrote:Ima li kakvih vijesti, kako je taj djecak??
Evo hocu i ja da pitam kako je djecak. Zasto nema zvanicnih vijesti, zasto se vijesti kriju od obicnog naroda?

Bebice moja mala, zelim da ozdravis sto prije, da nam se kad narastes pridruzis ovdje na FORUMU!
Last edited by zlatiborka on 26/05/2008 09:48, edited 1 time in total.
Šeherzada

#166 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Šeherzada »

zlatiborka wrote:
Bebice moja mala, zelim da ozdravis sto prije, da nam se kad narastes pridruzis ovdje na FORUMJ!
Svaka cast :thumbup: Suze mi podjose na oci od jedne jedine recenice :thumbup:
zlatiborka

#167 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by zlatiborka »

aida05 wrote:
zlatiborka wrote:
Bebice moja mala, zelim da ozdravis sto prije, da nam se kad narastes pridruzis ovdje na FORUMU!
Svaka cast :thumbup: Suze mi podjose na oci od jedne jedine recenice :thumbup:
...................
shuriken

#168 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by shuriken »

nadajmo se i molimo se da ozdravi:

KCUS: Četverogodišnji dječak probuđen iz kome, ali je još na intenzivnoj njezi

Četverogodišnji dječak koji je nedavno ranjen u sarajevskom naselju Boljakov Potok probuđen je iz kome, ali se još nalazi na intenzivnoj njezi.

Glasnogovonica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić potvrdila je FENI da je zdravstveno stanje dječaka stabilnije.

Izvađen mu je tubus i sada diše samostalno.

Nesreća se dogodila 17. maja, kada je u sarajevskom naselju Boljakov Potok dječaka pogodio zalutali metak.
Šapat

#169 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Šapat »

Jutros sam cuo da je mali, u principu i generalno, malo bolji. Medjutim, i dalje je u vjestackom snu jer navodno postoji taj nekakav krvni ugrusak koji pokusavaju rijesiti, a ako bi bio budan taj ugrusak bi mogao jos narasti i onda bi valjda doslo do pritiska na mozak, sto ne bi bilo nikako dobro. Tim snom mu valjda usporavaju metabolizam, a samim tim i prisitsak cirkulacije krvi kako ugrusak ne bi rastao.

U svakom slucaju i koliko sam ja shvatio, mali trenutno nije u zivotnoj opasnosti, a ne bi trebao imati ni nekih trajnih zdravstvenih posljedica, naravno pod uslovom da doktori uspiju rijesiti problem ugruska.
Corto Maltese

#170 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Corto Maltese »

Da li je bilo ikakvih novosti o zdravstvenom stanju ovog dječaka?
Šeherzada

#171 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Šeherzada »

Da zaista kako je maleni?Proslo je puno vremena vjerovatno se zan sadasnje stanje
Corto Maltese

#172 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Corto Maltese »

Upravo je bio prilog na TV SA, mali je još u bolnici, ali je O.K. Hoda, jede, smije se i radi sve što rade četverogodišnjaci. Doduše, to nismo mogli vidjeti u prilogu, pošto je, ko za inat, spavao upravo kada su kamere snimale, ali ako njegova mama kaže da je O.K. onda je O.K. Kome ćemo vjerovati, ako ne vjerujemo mamama :)
Asana

#173 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Asana »

Bio clanak u nekim novinama: probudio se, sjeca se svega, govori.... ali mora na fizikalnu terapiju jer mu jedna strana tijela ne funkcionira bas najbolje :(
Šeherzada

#174 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Šeherzada »

Drago mi je zbog djecaka......Dusa mala,naDAM SE da ce se potpuno oporaviti
valterbranisarajevo

#175 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by valterbranisarajevo »

Elmedin Sofović vratio se normalnom životu

Alma Đozo 04.07.2008 18:38

SARAJEVO - Elmedin Sofović, čiji je život prije mjesec i po visio o koncu zbog ljudskog bezobzirnog ponašanja, juče nas je sa smiješkom dočekao na vratima kuće u sarajevskom naselju Boljakov potok.

Četvoroipogodišnji dječak oporavio se nakon što ga je 17. maja pogodio zalutali metak dok se igrao u ovom naselju. Do danas nije otkriveno ko je, kako se pretpostavlja, s nekog slavlja ispalio puščani metak, koji je dječaka teško ranio u glavu. Pomoć u pokušaju pronalaženja krivca dali su i strani eksperti, a izvršeno i je helikoptersko snimanje terena. Međutim, dječakovim najbližim samo je važno da je Elmedin preživo i da se oporavio.
"Nakon onog dana ništa nam više nije važno, bitno je samo da je naše dijete preživjelo i da nema nikakvih posljedica. Ta osoba koja je pucala ne mora nikada biti pronađena. Bog sve vidi i sve zna", kaže dječakova nana Munira.
Sjedeći na novom autiću, cijelo vrijeme naše posjete Elmedin nas je pomalo stidljivo gledao iz prikrajka, smiješeći se. Te kobne subote metak ga je pogodio dok se vozio na autiću formula.
"Neki dan sam plakala kad sam gledala formulu. Elmedin ne da da je bacimo. Ne možemo protiv njegove volje, a ja bih je najradije zapalila da nas ne podsjeća na taj dan", dodaje dječakova nana.
Dječak u ponedjeljak ide u Fojnicu na jednomjesečnu rehabilitaciju.
"Moram zahvaliti Socijalnom, koje nam je izašlo u susret i uplatio Elmedinovu rehabilitaciju. Veliko hvala i doktorima bolnice na Koševu i svima koji su na bilo koji način bili uz nas u našim najtežim trenucima", kazala je dječakova majka Alma.

Nezavisne novine

:)
Post Reply