BHtelecom po uzoru na MAXtv
Moderator: anex
- alen_zenica
#151 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Evo na hayatu bilo.paketi od 25, 45 i 95 km
- addem
#152 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
znaci za 45 flat rate i televizija. Ako je to tako onda ce BH telecom pojesti konkurenciju u potpunosti.
- shape of despair
#153 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Jedino je Logosoft mislio glavom pa na vrijeme uveo značajne promjene
-
in33sa
#154 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
45 km flat rate sa 1024 downloadom + televizija.
Pa oni ce pojesti konkurenciju definitivno.
Kad sracunam, ja sada placam priblizno taj iznos za kablovsku i internet, a niti imam dobre brzine, niti je stabilna veza, a na kablovskoj svaki drugi kanal zatamnjen kod sporta.
Pa oni ce pojesti konkurenciju definitivno.
Kad sracunam, ja sada placam priblizno taj iznos za kablovsku i internet, a niti imam dobre brzine, niti je stabilna veza, a na kablovskoj svaki drugi kanal zatamnjen kod sporta.
-
skojotovski
#155 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
joj samo da se kotarisem ELOB-a i trauma kada pada kisa ili snijeg!
- shape of despair
#156 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
A šta sadrži paket od 25KM?
-
in33sa
#157 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Kakav Elob, kad sjevne tamo iza Trebevica, i zacrne se oblaci, ja znam da za max pola sata puca signal tv-a i interneta. I tako i bude, bez da omane, niti jednom.
Jedino ako oblaci skrenu u drugom pravcu, pa grmljavina i sijevanje ostane u daljini.
Bice srece pa ova Moja tv zazivi. Nije mi mila ova firma, ali ponuda je odlicna.
Jedino ako oblaci skrenu u drugom pravcu, pa grmljavina i sijevanje ostane u daljini.
Bice srece pa ova Moja tv zazivi. Nije mi mila ova firma, ali ponuda je odlicna.
- Bourne
#158 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Testna faza ide u paketima 1G,3G,15G nakon zavsetka testne faze ide flat.A fercera Moja TV i u ovim 1,3,15G paketima mislim da nece skidati nista
barem nebi trebalo da skida opet ponavljam, "ne bi trebalo" ostaje da se vidi?
-
in33sa
#159 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Imas gore negdje spisak, ja mislim da je to ovaj prvi paket, Paket phone, tv paket plus neogranicena telefonija unutar fiksne mreze bhtelecomashape of despair wrote:A šta sadrži paket od 25KM?
- shape of despair
#160 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Aha,to je samo TV i telefon.Ipak,krenuo je flat,pa kako god
- addem
#161 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Ja se nadam da se nece uvoditi neke nove dadzbine tipa iznajmljivanja modema i slicno. 45 maraka za flat je genijalna cijena jos kad se uzme da u to udje i televizija od 60 kanala. Eh sad tu je telekom pretplata i pretplata za televiziju tako da ce sve ukupno izaci na nekih malo manje od 60 KM. Propasce Airaba i svi ostali operateri. Ja sam trenutno airaba korisnik al brate prelazim odmah na telecom. Ova ponuda je fenomenalna.
- Sir Charles
#162 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Meni su ovi kanali totalno bezveze. Nema Nove, RTL Hr, B92, RTS1, RTS2, a MK TV i RTCG su satelitski kanali na kojima se nema apsolutno nista pogledati. Da ne spominjem ove kantonalne i lokalne televizije, sve gore od goreg. A bas me zanima kako nece biti zatamnjivanja sporta na HRT2. Je li se to signal prelijeva do BH Telecoma, a ne moze do kablovskih operatera u Sarajevu?!
Jedino sto je ok je flat internet, ali i to ne vjerujem dok ne vidim.
- karanana
#163 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
nije lose ali sam se malo zabrino zbog jedne logisticke stvari u mom stanu pa imam pitanje ako ko vec zna kako da ga rjesim i jeli uopste moguce rijesiti:
televizija mi je u dnevnoj sobi. telefonski i adsl prikljucak mi je na drugoj strani stana u drugoj sobi. nemam vise nigdje drugo telefonski prikljucak a surfam u dnevnoj sobi jer koristim bezicni router. ja sad ne znam kako ce se taj receiver spajati sa adsl modemom. zna li neko hocu li moci ovo skontati ili cu imati problem zbog ove gluposti?
televizija mi je u dnevnoj sobi. telefonski i adsl prikljucak mi je na drugoj strani stana u drugoj sobi. nemam vise nigdje drugo telefonski prikljucak a surfam u dnevnoj sobi jer koristim bezicni router. ja sad ne znam kako ce se taj receiver spajati sa adsl modemom. zna li neko hocu li moci ovo skontati ili cu imati problem zbog ove gluposti?
- addem
#164 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
pitanje je na mjestu. kod mene je situacija bolja ali mene interesuje isto ako imam dva tv-a dal mogu da koristim uslugu i na jednom i na drugom?karanana wrote:nije lose ali sam se malo zabrino zbog jedne logisticke stvari u mom stanu pa imam pitanje ako ko vec zna kako da ga rjesim i jeli uopste moguce rijesiti:
- Roy
#165 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
jednostavno je. kupi novi stankaranana wrote:nije lose ali sam se malo zabrino zbog jedne logisticke stvari u mom stanu pa imam pitanje ako ko vec zna kako da ga rjesim i jeli uopste moguce rijesiti:
- ja jos ne mogu da vjerujem u ovo, izgleda nerealno dobro (vote SDA
- ovo sa dva TV-a je takodjer legitimno pitanje
- ocekujem, tj. morali bi nakon experimentalne faze, ubacit: B92 (south park, ooo yeeea
- ciji su ovo Eurosportovi? (jer ima ih pun k.) ; ciji je onaj Sky News? ako je britanski, to bi bilo extra...nekad je bilo finih sportskih sijela, dok se hvatao obicnom satelitskom...
- khmm, nadam se da ce besplatno
- alen_zenica
#166 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
shape of despair wrote:A šta sadrži paket od 25KM?
samo tv
-
Fozgen
#167 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Jadna ti majka, ak oni puste flat i besplatan fiksni razgovor ima sve da cucne za dva sata, ljudi ce poceti download-ati tako da ce im sve iz HDD curiti, a tetke ima da se navale ne telefone dok se slusalice ne rastope 
- Bourne
#168 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
1 resiver 1TV, ili 1 resiver a 2 TV-a s tim sto ces moci gledati iste kanale i na 1 kao i na 2 TV-u npr.ako na 1 TV gledas FTV gledat ces isto i na 2 TV-u a nikako razlicite kanale na dva TV-a s jednim resiverom(mocices ako kupis 2 resivera kao i u Elob-u).
-
in33sa
#169 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Ako imaju iole kvalitetnu infrastukturu, o tome se nece trebati ni razmisljati. Svaka veci evropski grad ima daleko vise korisnika interneta nego Sarajevo, i flat je redovna pojava... dobro, ne moram ici daleko po evropi, dovoljno je svratiti u komsiluk. Flat je normala, Zagreb skoro pa ima vise korisnika interneta nego Sarajevo stanovnika. Pa internet infrastruktura radi ko sat.Fozgen wrote:Jadna ti majka, ak oni puste flat i besplatan fiksni razgovor ima sve da cucne za dva sata, ljudi ce poceti download-ati tako da ce im sve iz HDD curiti, a tetke ima da se navale ne telefone dok se slusalice ne rastope
-
Fozgen
#171 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Sto se tice fiksne mreze/kablova BHTelecom ima poprilicno dobru infrastrukturu, sto se ne moze bas reci za mobilnu tel. ( praznici, televoting i sl. ). Flat jeste normala ali nije kod nas, naravno da nista nece puciin33sa wrote: Ako imaju iole kvalitetnu infrastukturu, o tome se nece trebati ni razmisljati. Svaka veci evropski grad ima daleko vise korisnika interneta nego Sarajevo, i flat je redovna pojava... dobro, ne moram ici daleko po evropi, dovoljno je svratiti u komsiluk. Flat je normala, Zagreb skoro pa ima vise korisnika interneta nego Sarajevo stanovnika. Pa internet infrastruktura radi ko sat.
Ali u svakom slucaju velika promjena je to za njihove korisnike, flat internet, naravno na fair use vjerovatno i flat fiksni tel. BHT korisnika.
- karanana
#172 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
sad malo gledam ovaj maxTV web stranicu i njihove ponude programa i dodatnih paketa. daleko smo mi od maxTVa jedno deset godina.
znaci niko ne zna jesu li ovi receiveri kompaktibilni sa wireless routerom jer ne mogu telefonsku zicu toliko vuci od jedne sobe u drugu? a mrsko mi sad novi stan traziti i kupovati.
znaci niko ne zna jesu li ovi receiveri kompaktibilni sa wireless routerom jer ne mogu telefonsku zicu toliko vuci od jedne sobe u drugu? a mrsko mi sad novi stan traziti i kupovati.
- red387
#173 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Pružit ćeš kabl od routera do STB-a, kao da pružaš na još jedan računar. Naravno, može ti neko drugi pružiti, ne moraš tiaddem wrote:pitanje je na mjestu. kod mene je situacija bolja ali mene interesuje isto ako imam dva tv-a dal mogu da koristim uslugu i na jednom i na drugom?karanana wrote:nije lose ali sam se malo zabrino zbog jedne logisticke stvari u mom stanu pa imam pitanje ako ko vec zna kako da ga rjesim i jeli uopste moguce rijesiti:
Teoretski je moguće spojiti više STB-a, s tim da BHTelecom mora imati resurse da po parici pusti dovoljan protok da npr. dva ili tri STB-a rade normalno. Za gledanje jednog kanala na IPTV-u potrebna je brzina od 4-5mbita, minimalno.
- primus-sa
#174 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Sir Charles"]Meni su ovi kanali totalno bezveze. Nema Nove, RTL Hr, B92, RTS1, RTS2, a MK TV i RTCG su satelitski kanali na kojima se nema apsolutno nista pogledati. Da ne spominjem ove kantonalne i lokalne televizije, sve gore od goreg. A bas me zanima kako nece biti zatamnjivanja sporta na HRT2. Je li se to signal prelijeva do BH Telecoma, a ne moze do kablovskih operatera u Sarajevu?!
Signal od HRT 2 stize i do kablovskih operatera u Sarajevu ali ga gase (nece mishevi da plate licencu)
Ima li prevod na ovim "strucnim" kanalima(discovery vako,discovery nako,sky ovaj,bbc onaj) i eurosport2,nagradno pitanje,jeli to onaj za kojim placemo????
Signal od HRT 2 stize i do kablovskih operatera u Sarajevu ali ga gase (nece mishevi da plate licencu)
Ima li prevod na ovim "strucnim" kanalima(discovery vako,discovery nako,sky ovaj,bbc onaj) i eurosport2,nagradno pitanje,jeli to onaj za kojim placemo????
-
kone
#175 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
I ja sam upravo pregledao stranicu MAXTV-a i tek sad mi ova ponuda BHT izgleda jako smijesno.Tamo za iste pare imas,malo je reci puno bolju ponudu tv kanala.karanana wrote:sad malo gledam ovaj maxTV web stranicu i njihove ponude programa i dodatnih paketa. daleko smo mi od maxTVa jedno deset godina.