Unistenje jos jednog gradskog parka

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
callmethebreeeze

#151 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by callmethebreeeze »

Dioda wrote:
callmethebreeeze wrote:sve sto nije do kraja uspjelo u ratu bice zavrseno u miru.
:-)
I men' se cini Image
ja odoh trcati dok ne padnem, bolje nego glavusom u zid lupati.
:D
Dioda

#152 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by Dioda »

Mos' ti trcat u Svedskoj,kad imate parkove :D
callmethebreeeze

#153 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by callmethebreeeze »

Dioda wrote:Mos' ti trcat u Svedskoj,kad imate parkove :D
jes vala. ali jebli ih parkovi, zulj sam nabio i jos je guska krenula na me s otvorenim kljunom.
pitt

#154 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
jes vala. ali jebli ih parkovi, zulj sam nabio i jos je guska krenula na me s otvorenim kljunom.
krenula na jaja :D :D :D
Dioda

#155 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by Dioda »

callmethebreeeze wrote:

:lol: :lol: :lol:
Comrad

#156 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by Comrad »

uvjek dobar gost wrote:Ima ona stara pjesma... beton, beton, samo beton... beton nama treba.....

P.S
Mala upadica, ovi iz vlasti su pobjegli sa sela i njama se zelenilo čini suvišnim, svaku takvu površinu vie samo kao priliku za novi beton....
I sto u spomenutoj pjesmi legenda Rambo kaze "posjek'o bih sve sume i postavio od traktora gume". Samo sijeci i betoniraj, pa cemo disati na skrge. :evil:
uvjek dobar gost

#157 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by uvjek dobar gost »

Comrad wrote:
uvjek dobar gost wrote:Ima ona stara pjesma... beton, beton, samo beton... beton nama treba.....

P.S
Mala upadica, ovi iz vlasti su pobjegli sa sela i njama se zelenilo čini suvišnim, svaku takvu površinu vie samo kao priliku za novi beton....
I sto u spomenutoj pjesmi legenda Rambo kaze "posjek'o bih sve sume i postavio od traktora gume". Samo sijeci i betoniraj, pa cemo disati na skrge. :evil:
Dišemo mi već na škrge.... svi oni koji održavaju svoje stanove znaju otprilike na šta mislim... pogledajte koliko prašine ima u našim stanovima i kućama... možete li zamisliti koliko ima iste u našim plućima....

Gospodo parkovi su potreba svakog grada... oni su filteri za prašinu , buku i sttres...
Kada ste posijekli sve što se posijeći moglo.... kuda idete dalje u sječu...?
zgembo_sa

#158 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by zgembo_sa »

Hocete li promijenit misljenje ako ispadne da ce bit vise zelenila na obnovljenom trgu?
Prenj

#159 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by Prenj »

Umjesto stabala starih 40 godina i vise dobicemo 'ljepse i starije' "zelenilo"?
zgembo_sa

#160 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by zgembo_sa »

Koja ce stabla biti posjecena, koliko njih? Znas li? Cisto sumnjam, lupas ko i ostali. Pitanje je jednostavno, hocete li se i dalje bunit ako ispadne da ce novi trg imati vise zelenila od starog?
Prenj

#161 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by Prenj »

Zgembo, da li si u medjuvremenu pogledao izgled 'nagradjenog rjesenja' ili i dalje lupas napamet?
neki

#162 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by neki »

Meni se sve nesto cini da ce sve ici ovim tokom...
Posjeci ce svo zelenilo, razvaliti poplocanje i zidice, raskopati sve pripremajuci teren za izgradnju ljepseg i uredjenijeg parka..
Onda ce se ko zna odakle opet javiti neki hodza i reci da je na tom mjestu prije 500 godina postojala drvena dzamija i da oni hoce da je ponovo naprave, dovuci ce 5 autobusa bradonja iz kalesije i okolnih krajeva koji ce tu klanjati svaki dan u blatu do koljena ne dozvoljavajuci da se radovi nastave. Negdje u to ce biti i izbori pa ce Semiha&Co obustaviti radove da im stranka ne bi slucajno izgubila glasove od dragocjenog birackog tijela. To blato ce ostati takvo netaknuto jos kojih 5-6 godina dok sarajlije ne zaborave da je to ikad i bio park, a u medjuvremenu ce ga krasiti montazna kontejner dzamija sa rucno sklepanom munarom s koje ce dopola visiti zelena zastava..i onda ce neki efendija pametno zakljuciti da u krugu od par stotina metara ne postoji dzamija i da jadni vjernici za Bajram moraju pjesaciti pet minuta na namaz te da se moraju zadovoljiti njihove potrebe i izgraditi ono sto je tu stajalo prje par stotina godina...
Scenario vec vidjen...nekoliko puta
zgembo_sa

#163 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by zgembo_sa »

neki wrote:Meni se sve nesto cini da ce sve ici ovim tokom...
Posjeci ce svo zelenilo, razvaliti poplocanje i zidice, raskopati sve pripremajuci teren za izgradnju ljepseg i uredjenijeg parka..
Onda ce se ko zna odakle opet javiti neki hodza i reci da je na tom mjestu prije 500 godina postojala drvena dzamija i da oni hoce da je ponovo naprave, dovuci ce 5 autobusa bradonja iz kalesije i okolnih krajeva koji ce tu klanjati svaki dan u blatu do koljena ne dozvoljavajuci da se radovi nastave. Negdje u to ce biti i izbori pa ce Semiha&Co obustaviti radove da im stranka ne bi slucajno izgubila glasove od dragocjenog birackog tijela. To blato ce ostati takvo netaknuto jos kojih 5-6 godina dok sarajlije ne zaborave da je to ikad i bio park, a u medjuvremenu ce ga krasiti montazna kontejner dzamija sa rucno sklepanom munarom s koje ce dopola visiti zelena zastava..i onda ce neki efendija pametno zakljuciti da u krugu od par stotina metara ne postoji dzamija i da jadni vjernici za Bajram moraju pjesaciti pet minuta na namaz te da se moraju zadovoljiti njihove potrebe i izgraditi ono sto je tu stajalo prje par stotina godina...
Mora da mislis da je cool u svaku temu ubacivati pricu o dzamijama...
zgembo_sa

#164 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by zgembo_sa »

Prenj wrote:Zgembo, da li si u medjuvremenu pogledao izgled 'nagradjenog rjesenja' ili i dalje lupas napamet?
U nedostatku detalja pricam napamet. Ako znas koliko ce stabala biti posjeceno i koliko ce ih biti presadjeno reci, ako ne znas sta onda i ti supljiras.
neki

#165 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by neki »

zgembo_sa wrote:
neki wrote:Meni se sve nesto cini da ce sve ici ovim tokom...
Mora da mislis da je cool u svaku temu ubacivati pricu o dzamijama...
Ne mislim ja nego reis i kompanija..pogledaj malo oko sebe
Prenj

#166 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by Prenj »

zgembo_sa wrote: U nedostatku detalja pricam napamet.
zgembo_sa

#167 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by zgembo_sa »

Prenj wrote:
zgembo_sa wrote: U nedostatku detalja pricam napamet.
Kao i svi ucesnici ove teme...
Prenj

#168 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by Prenj »

Prenj wrote:
Guevara wrote:Moze li se gdje vidjeti to "nagradjeno"rjesenje?
Slika "nagradjenog rjesenja" je postavljena na ulazu u Veliku salu opstine Stari grad.
Mogly

#169 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by Mogly »

Off topic, ali ima veze.
Edo Bičakčić je Iranski špijun (pogledaj aktivnosti zbog kojih je osuđen birvaktile). Stavio se u službu šiita protiv tradicionalnih Bosanskih sunita a sve u službi preuzimanja vlasti. Dok je bio na vlasti, nema privrednog zakona o koji se nije ogriješio. Danas je tu gdje jeste i radi to što radi.
Kad krene Mešina rulja niz mahalu i skine sve redom, uspostavi vlast protiv vjerskih zajednica, opet će biti e vidi jednoumlja i nesloboda.

Sveta knjiga se ne tumači, ona se UČI i onaj ko hoće da je tumači je "ćafir" i treba postupati s njm onako kako to UČI sveta knjiga.

A ovaj park bi trebao biti tribjun to politike vahabija (islamska deklaracija), a sve s ciljem održavanja posebne cijene nafte između Saudijske Arabije kao najvećeg proizvođača i Amerike kao najvećeg potrošača bez da se pravda ostatku Arapskog svijeta (OPEC) uključivo šiitske ili sunitske autoritete.
sarajevac071

#170 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by sarajevac071 »

Mogly wrote:Off topic, ali ima veze.
Edo Bičakčić je Iranski špijun (pogledaj aktivnosti zbog kojih je osuđen birvaktile). Stavio se u službu šiita protiv tradicionalnih Bosanskih sunita a sve u službi preuzimanja vlasti. Dok je bio na vlasti, nema privrednog zakona o koji se nije ogriješio. Danas je tu gdje jeste i radi to što radi.
Kad krene Mešina rulja niz mahalu i skine sve redom, uspostavi vlast protiv vjerskih zajednica, opet će biti e vidi jednoumlja i nesloboda.

Sveta knjiga se ne tumači, ona se UČI i onaj ko hoće da je tumači je "ćafir" i treba postupati s njm onako kako to UČI sveta knjiga.

A ovaj park bi trebao biti tribjun to politike vahabija (islamska deklaracija), a sve s ciljem održavanja posebne cijene nafte između Saudijske Arabije kao najvećeg proizvođača i Amerike kao najvećeg potrošača bez da se pravda ostatku Arapskog svijeta (OPEC) uključivo šiitske ili sunitske autoritete.
ja ovo ništa nisam skont`o
sarajevo63

#171 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by sarajevo63 »

Maksuz odoh do opštine.
Usput vidjeh lika koji pravi fotografiju multikulturalnog, rekoh mu da je sačuva...Možda nekad dobije kakvu nagradu.
Povraća mi se od izgleda parka, budućeg. Kako god ko hoće nek to shvati. Nagrađeno djelo nema veze sa okolnim zgradama. Nagrađeno djelo uništava okoliš. Nagrađenom djelu nedostaje samo jedno: šištanje gasa iz cijevi. Fujjj! :evil:

Pitanje za zgembu: koliko stabala ima u sadašnjem parku?
dushmanka_sa

#172 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by dushmanka_sa »

A da se lancima vezemo za stabla? :D
milivoje

#173 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by milivoje »

dushmanka_sa wrote:A da se lancima vezemo za stabla? :D
S'a ima Greenpeace :lol: :lol:
zgembo_sa

#174 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by zgembo_sa »

sarajevo63 wrote:Pitanje za zgembu: koliko stabala ima u sadašnjem parku?
Ne znam. Nekoliko...
Koliko ce ih biti posjeceno?
sarajevo63

#175 Re: Unistenje jos jednog gradskog parka

Post by sarajevo63 »

[quote][Ne znam. Nekoliko...
Koliko ce ih biti posjeceno?/quote]

Kad prebrojiš javim ti broj posječenih
Post Reply