Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
harisl wrote:29. Novembar i Bratstvo-Jedinstvo u Shoping-u, na Grbavici... Alija Alijagic kod pekare (Klas-a). Eto, ja isao u tri osnovne skole al' dzaba - niko da spomene makar jednu od njih...
jedan tuspas za Bratstvo i Jedinstvo i "nazalost" (nije do skole) Musa Cazim Catic .....
Pa sto se ba ne predstavis, da mogu da provalim ko je. U San Franciscu je normala, laganica. Ima li jos neko iz nase generacije 78-79 godiste, Miljenko Cvitkovic?
Nigdje nisam procitao da je neko isao u O.S. Blagoje Parovic ili je ta skola ukinuta kad sam ja zavrsio?
Ako danas kojim slucajem postoji, mora de joj je ime promjenjeno.
Uh wrote:Nigdje nisam procitao da je neko isao u O.S. Blagoje Parovic ili je ta skola ukinuta kad sam ja zavrsio?
Ako danas kojim slucajem postoji, mora de joj je ime promjenjeno.
Blagoje Parovic, ne mogu se sjetiti gdje je ta skola???
Pooll wrote:
brenjo je uvijek djecu gadjao KAKAMA iz nosa
A begic je dobar.. meni je fiziku predavao.. malo nervozan
eh 'vako je bilo: brenjo je uvijek djecu nazivao marvom, a to za kaku, ako ne vjerujes meni, pitaj starije, predavao je valjda jos nekom. ja sam srecom sjedio u zadnjoj glupi, a njegov katapult, odnosno mali nokat, je mogao dobaciti samo do trece klupe. a meni je fiziku predavao nakav hafiz, mi mislili fin covjek, stanovao na vratniku. bio tih, ma znas kakvi su oni nastavnici koji s "marvom" hoce fino. ne mogu silom, pa kontaju da finjak kod pubertetlija pali. mi smo ga ili sazaljevali, ili ne primjecivali i to bi sve tako i ostalo da jedne prilike nismo igrali lopte u hodniku. (s teniskom lopticom, tri na tri). i on je valjda ispravljao kontrolne u ucionici, i sad mi u zaru borbe, niko na njega i ne misli, odjednom vrata se otvaraju, on izlijece poput furije na hodnik i puce nogom rahmetli amela m!! (poginuo 92 ). ali nije to bilo malo, to je bilo ludo! jebo ti sve tekvondo majstore s kovacica. ne sjecam se bas kako se to zavrsilo, znam da su mu prijetili da ce ga ubit, ahmo i pita i dzin, ali jebi ga, normalno je to sa trinaest, a mislim da je samo presao na mejdan u skolu.
eto
Brenjo otisao zajedno sa mojom razrednicom, Rankom Guzinom. A to njegovo gadjanje kakom je svima poznato. Meni nije predavao, ali mom starom rahmetli. Znao je i batina dobiti zbog toga. Begic je jos uvijek tu...star, sijed i usporen, ali jos uvijek fin. Sjecam se da je prije rata petljao sa nekom nastavnicom, ne sjecam joj se imena, ali mu je svaki dan donosila uzinu na cas. Bas su bili slatki!
Ta skola je sada sami uzas! sjecate li se Jusufa-domara? On je umro prije par mjeseci. Sad mi ga je zao, a nisam ga voljela. Dosao je novi, pravi papak. A i ostali nisu nista bolji, mislim nastanici... Nasa draga skola je sada na losem glasu, djeca se ne mogu upisati iu srednju zbog loseg znanja i tako to. Nedavno sam tamo radila praksu i zamalo pocela raditi, ali neka hvala.
Tek sada vidim ovaj post...
Joj sjecam se Ranke Guzine... hehe...
Begica redovno vidjam... Bademu Omeriku, dogurala do zamjenika direktora... Jusuf je bio zeznut... zao mi je sto je umro... znam mu kcerke iz vidjenja... on je bio u onom plavom mantilu zastitnik skole... i stalno je bio tu jer je tu i zivio...
Sadasnje generacije su sve gore i gore... ja cak ni praksu ne namjeravam drzati gore djecica se drogiraju... i nekako cini mi se da se duh gubi...