zivo zivo ko ce danas da peva bre
nego mi odosmo i ne brinite se. ne zovite i ne dolazite
gdje ces ranije ba?vjesticanametli wrote:![]()
zivo zivo ko ce danas da peva bre![]()
*************************************************************mIRCerka wrote:Prvi razlog mi je ok, mi smo prije rata isli na Bol na Bracu, ja treci dan pala na glavu, slomila ruku, mama dosla to isto vecheaccent wrote: naravno![]()
. sad da se uozbiljimo nisu samo patriotski razlozi, nego na prvom mjestu bezbjednost djece (u BiH si, nedaj Boze da se sta desi, za dva sata kod djeteta)
a drugi razlog su finansije.
Finansije? Pogledaj malo cijene, Dubrovnik skuplji od tunisa ili turske...fala zivio, lijepi aviJon i drugi kontinent
Najbolje da ga ne pustas ni u skolu. Ovdje je opasnije prevozom otici do skole, nego autobusom u npr. Italiju.accent wrote:nego na prvom mjestu bezbjednost djece (u BiH si, nedaj Boze da se sta desi, za dva sata kod djeteta)
mIRCerka wrote:gdje ces ranije ba?vjesticanametli wrote:![]()
zivo zivo ko ce danas da peva bre![]()
Dioda wrote:Ovo je neopisiva glupost,bas ne mogu da vjerujem.Kakoih nije stid![]()
U ovoj bijedi u kojoj vecina ove djece zivi,jedina prilika da se negdje vani ode jeste upravo ta ekskurzija.To im je (vecini) jedina prilika da izadju i vide nesto drugacije.
Smradovi
mostarac, ekskurzija po glavi ucenickoj kosta maksimalno do 1000 maraka, sa sve dzeparcem.mostarac wrote:Dioda wrote:Ovo je neopisiva glupost,bas ne mogu da vjerujem.Kakoih nije stid![]()
U ovoj bijedi u kojoj vecina ove djece zivi,jedina prilika da se negdje vani ode jeste upravo ta ekskurzija.To im je (vecini) jedina prilika da izadju i vide nesto drugacije.
Smradovi
ne znam al prvo ne razumijem sta nedostaje ekskurziji u BiH, a drugo vecina ucenika nema novca za tu ekskurziju vani al se starci zavale u kredite i onda se ta ekskurzija otplacuje godinama, a destinacije na koje idu nase ekskurzije su prica za sebe i odron za sebe, al eto ne kuzim sta fali otici po Bosni na ekskurziju. .
mIRCerka wrote:mostarac, ekskurzija po glavi ucenickoj kosta maksimalno do 1000 maraka, sa sve dzeparcem.mostarac wrote:Dioda wrote:Ovo je neopisiva glupost,bas ne mogu da vjerujem.Kakoih nije stid![]()
Smradovi
ne znam al prvo ne razumijem sta nedostaje ekskurziji u BiH, a drugo vecina ucenika nema novca za tu ekskurziju vani al se starci zavale u kredite i onda se ta ekskurzija otplacuje godinama, a destinacije na koje idu nase ekskurzije su prica za sebe i odron za sebe, al eto ne kuzim sta fali otici po Bosni na ekskurziju. .
Ne preCerujte ljudi sta vam je.
Milja maraka,i to maksimalno.U mojoj srednjoj skoli smo skupljali pare za raju koja nisu imala dovoljno love da sve plate.Tako da su na kraju svi isli.mIRCerka wrote:mostarac, ekskurzija po glavi ucenickoj kosta maksimalno do 1000 maraka, sa sve dzeparcem.mostarac wrote:Dioda wrote:Ovo je neopisiva glupost,bas ne mogu da vjerujem.Kakoih nije stid![]()
Smradovi
Posto je ovdje u pitanju iskljucivo kanton sarajevo, dacu ti jedan primjer kako se pokriju troskovi za ucenike koji nemaju tih nekih 600 KM koliko prosjecno kosta put i smjestaj i viza...mostarac wrote:al evo de bona reci koliko ljudi ima tih 1000 KM? Vjeruj da vecina nema i to je problem. Nisam ja protiv ako se ima novca i nek vide djeca i negdje vani nesto i to je skroz OK, ali ekskurzija je siguran sam ogromno finansisjko opterecenje za vise od pola razreda a u nekim dijelovima BiH i vecini razreda, cak nekad i nemoguca misija. Ono 1.000 KM je u danasnjoj BiH jako mnogo novca koji vecina ljudi ne moze da namiri.
Dioda wrote:Milja maraka,i to maksimalno.U mojoj srednjoj skoli smo skupljali pare za raju koja nisu imala dovoljno love da sve plate.Tako da su na kraju svi isli.mIRCerka wrote:mostarac, ekskurzija po glavi ucenickoj kosta maksimalno do 1000 maraka, sa sve dzeparcem.mostarac wrote:
Ja bih radije da moje dijete ide u Italiju npr. nego u minsko polje![]()
Ko je spomenuo Neum? Mislim,lijepo je to,al ruku na srece,svako svom djetetu moze priustiti da vidi Neum.
Ih jeste zatucani,vama guza vidjela puta,a djecu,ko *ebe
Evo ja cu se spustiti na zemlju, a ti izadji vise iz tog rudarskog okna.mostarac wrote:
Jesi li ti siguran u ovo sto govoris?
Zatom to skupljanje para je jos zalosnije jer dovodi ucenika u ponizavajuci polozaj, a milja maraka je ljudi moji dvije prosjecne plate u federaciji ako ne i vise i to je ogroman novac za vecinu porodica,a u masi porodica radi samo jedan clan. Ono de malo spustite se na zemlju. Milja maraka je OGROMAN problem vecini stanovnika ove zemlje
Isto je i van Sarajeva kao u Sarajevu al puno je to para. Ja sam za to da niko ne mora da dodje u situaciju da bude ponizen, a htjela ti to priznati ili ne, kad ti raja skuplja pare da bi ti isao na ekskurziju htio ili ne htio osjecas se ponizeno.mIRCerka wrote:Posto je ovdje u pitanju iskljucivo kanton sarajevo, dacu ti jedan primjer kako se pokriju troskovi za ucenike koji nemaju tih nekih 600 KM koliko prosjecno kosta put i smjestaj i viza...mostarac wrote:al evo de bona reci koliko ljudi ima tih 1000 KM? Vjeruj da vecina nema i to je problem. Nisam ja protiv ako se ima novca i nek vide djeca i negdje vani nesto i to je skroz OK, ali ekskurzija je siguran sam ogromno finansisjko opterecenje za vise od pola razreda a u nekim dijelovima BiH i vecini razreda, cak nekad i nemoguca misija. Ono 1.000 KM je u danasnjoj BiH jako mnogo novca koji vecina ljudi ne moze da namiri.
MAturanti druge gimnazije prije par godina odlucili organizovati BAZAR ili kako su ga vec nazvali, i prodavali su svasta nesto, do rucno pravljenog nakita, starih CDova do MAGLE!!! Tegle napunili nekim dimom i prodaju SARAJEVSKU MAGLU po cijeni 2KM po tegli. I skupise pare za par ucenika koji nisu imali te pare, pride time platise, ako se ne varam, kolektivnu vizu
Dakle, sve se moze kad se hoce i kad djeca hoce da idu u Spaniju.
Ja samo vidim kako stanovnici ove zemlje zive, a siguran sam da vidis i znas i ti i ne vidim smisao ekskurzije koja ce vecini ucenika biti tesko premostiv finansijski teret, cak i na rate. Svejedno je placao rate skoli ili banci ako ti para NEMAS.mIRCerka wrote:Evo ja cu se spustiti na zemlju, a ti izadji vise iz tog rudarskog okna.mostarac wrote:
Zatom to skupljanje para je jos zalosnije jer dovodi ucenika u ponizavajuci polozaj, a milja maraka je ljudi moji dvije prosjecne plate u federaciji ako ne i vise i to je ogroman novac za vecinu porodica,a u masi porodica radi samo jedan clan. Ono de malo spustite se na zemlju. Milja maraka je OGROMAN problem vecini stanovnika ove zemlje
Mnoge skole organizuju i placanje na rate za tu istu ekskurziju. Zamisli, moja skola organizuje i placanje na rate maturantima za polaganje vozackog ispita. WAU.
Kad ti tvoj jaran da cenera jer ti nemas, to nije ponizavajuce vec otjelovljenje onoga PRIJATELJ SE U NUZDI POZNAJE.mostarac wrote:Isto je i van Sarajeva kao u Sarajevu al puno je to para. Ja sam za to da niko ne mora da dodje u situaciju da bude ponizen, a htjela ti to priznati ili ne, kad ti raja skuplja pare da bi ti isao na ekskurziju htio ili ne htio osjecas se ponizeno.
Upravo radi toga sto vidim kako stanovnici zive, ukljucujuci te ucenike, ja sam ZA da djeca vide zivot vani, mozda ih inspirise da naprave nesto od sebe a ne da bleje kao poslusne ovcice.Ja samo vidim kako stanovnici ove zemlje zive, a siguran sam da vidis i znas i ti i ne vidim smisao ekskurzije koja ce vecini ucenika biti tesko premostiv finansijski teret, cak i na rate. Svejedno je placao rate skoli ili banci ako ti para NEMAS.
Jesi i ti prodavala MAglu u tegli?Dioda wrote:Jesi li ti siguran u ovo sto govoris?
Ma daj ne pricaj gluposti.Situacija jeste teska,al vala ne moze me niko ubijediti da se ne mogu skupiti pare za godinu dana (nije niko budala pa da ne zna da se na kraju godine ide na ekskurziju).Vjeruj nije nikom bilo ponizavajuce sto smo skupljali pare,i nije bilo nimalo ponizavajuce dok smo dernecili na ekskurziji![]()
Meni je otac poginuo u ratu,pa jel ti mislis da me drzava pogurala da idem na ekskurziju???? M a daj,pun mi *urac tog nekog patriotizma
***********************************************************sitno wrote:Najbolje da ga ne pustas ni u skolu. Ovdje je opasnije prevozom otici do skole, nego autobusom u npr. Italiju.accent wrote:nego na prvom mjestu bezbjednost djece (u BiH si, nedaj Boze da se sta desi, za dva sata kod djeteta)
Sto se love tice - svak zna svoju situaciju, ali malo je sebicno djetetu ograniciti kretanje jer ce to biti udar na budzet.
Uskratis ponesto nepotrebno svaki mjesec i za godinu dana fino ustedis za svoje djete.
mIRCerka wrote:Kad ti tvoj jaran da cenera jer ti nemas, to nije ponizavajuce vec otjelovljenje onoga PRIJATELJ SE U NUZDI POZNAJE.mostarac wrote:Isto je i van Sarajeva kao u Sarajevu al puno je to para. Ja sam za to da niko ne mora da dodje u situaciju da bude ponizen, a htjela ti to priznati ili ne, kad ti raja skuplja pare da bi ti isao na ekskurziju htio ili ne htio osjecas se ponizeno.
Nigdje nije stajao natpis BAZAR ZA SKUPLJANJE PARA ZA MIRCERKU I MOSTARCA I NJIHOV PUT NA MATURSKU EKSKURZIJU
vec je pisalo nesto u stilu BAZAR ZA MATURSKU EKSKURZIJU bas zato da ne bi bilo preofirno
I svi sretni
Upravo radi toga sto vidim kako stanovnici zive, ukljucujuci te ucenike, ja sam ZA da djeca vide zivot vani, mozda ih inspirise da naprave nesto od sebe a ne da bleje kao poslusne ovcice.Ja samo vidim kako stanovnici ove zemlje zive, a siguran sam da vidis i znas i ti i ne vidim smisao ekskurzije koja ce vecini ucenika biti tesko premostiv finansijski teret, cak i na rate. Svejedno je placao rate skoli ili banci ako ti para NEMAS.
Pitaj se samo zasto Kastro nije dao ni mobitele ni internet ni satelitsku ni kablovsku...
Dioda wrote:Jesi li ti siguran u ovo sto govoris?
Ma daj ne pricaj gluposti.Situacija jeste teska,al vala ne moze me niko ubijediti da se ne mogu skupiti pare za godinu dana (nije niko budala pa da ne zna da se na kraju godine ide na ekskurziju).Vjeruj nije nikom bilo ponizavajuce sto smo skupljali pare,i nije bilo nimalo ponizavajuce dok smo dernecili na ekskurziji![]()
Meni je otac poginuo u ratu,pa jel ti mislis da me drzava pogurala da idem na ekskurziju???? M a daj,pun mi *urac tog nekog patriotizma
mIRCerka wrote:Jesi i ti prodavala MAglu u tegli?Dioda wrote:Jesi li ti siguran u ovo sto govoris?
Mene je ono odusevilo
Prije nego bilo sta napisem cu se unaprijed najponiznije izvinuti rukovodstvu ovog foruma sto ce moj slijedeci komentar donekle odstupati od naslovom zacrtanih smjernica rasprave....ali Mirtzie...tvoja skola ...??? Si ti to uciteljica, nastavnica profesorica ...kako mi je ta pojedinost , nakon svih ovih godina , mogla promaci ? Ako je to tako ...onda si diskvalifikovana iz ove diskusijemIRCerka wrote:Evo ja cu se spustiti na zemlju, a ti izadji vise iz tog rudarskog okna.mostarac wrote:
Mnoge skole organizuju i placanje na rate za tu istu ekskurziju. Zamisli, moja skola organizuje i placanje na rate maturantima za polaganje vozackog ispita. WAU.