Meni je iz te epizode ostalo najupecatljivije kad mali kaze: "Kad se kupuje frizider, digne se kredit".AC_grom_DC wrote:evo jedan biser iz emisije BH TE bebe.
kaže ovaj jedan malac na pitanje šta je frižider da je to.....
''Hladna kuća u kojoj stanuje hrana''
DJECIJI BISERI
Moderator: anex
- Deeney
#151 Re: DJECIJI BISERI
- krompir i riza
#152 Re: DJECIJI BISERI
BEHATE bebe
Šta je zmija?
Mali: zmija je životinja..ona je sva rep
Šta je zmija?
Mali: zmija je životinja..ona je sva rep
- krompir i riza
#153 Re: DJECIJI BISERI
BEHATE bebe opet: tema -Mjesec
Jedna mala (garant iz Bihaća) : ljudi ne žive na planeti mjesec, ljudi žive na planeti Bihać

Jedna mala (garant iz Bihaća) : ljudi ne žive na planeti mjesec, ljudi žive na planeti Bihać
- Mannequin
#154 Re: DJECIJI BISERI
dzemmo wrote:e da i ja jedan iz svoje produkcije napisem![]()
mene cerka zove imenom, i sad neki otac od druge curice nesto njoj prica i objasnjava
..dosla ona da to podijeli i kaze: "Curicin Dzemo kaze..."![]()
![]()
- AdnaZ
#155 Re: DJECIJI BISERI
doktor za djecu se zove....mmmmm....znam DJECOLOG!!

- beautyfool
#156 Re: DJECIJI BISERI
dzemmo wrote:e da i ja jedan iz svoje produkcije napisem![]()
mene cerka zove imenom, i sad neki otac od druge curice nesto njoj prica i objasnjava
..dosla ona da to podijeli i kaze: "Curicin Dzemo kaze..."![]()
![]()
-
immuno
#157 Re: DJECIJI BISERI
sina pred polazak u skolu ucili da zna koliko je sati ,cijeli sati inekako al pola,cetvrtina hm nikako...jadno dijete se mucilo tako da je sve vidio kroz to i tako ga otac odveo na cevape i on jadnicak sav sretan kaze meni mama pojeo sam pola dvanaest cevapa 
-
Alkos
#158 Re: DJECIJI BISERI
znaci oplakah
djeca su vojska najjaca!
- AdnaZ
#159 Re: DJECIJI BISERI
kaže moja ćerka neki dan:''Hoću da ponesem role kod prijateljice!'' Rekoh:''Ne možeš se kod nje rolati ona živi na brdu.'' Rzmišlja, kad odjednom kaže:''Ali ima ispred kuće malo 'pravnice'!''(pravac+ravnica, valjda
)
- Industrialyzer
#160 Re: DJECIJI BISERI
Nakon 15min. rasprave i objasnjavanja o svemircima , moj sestric od 4 godine je na kraju zakljucio slijedece : Svemirci su zivotinje zato sto nemaju para 
-
majkača
#161 Re: DJECIJI BISERI
savjetuje mog sina kolega iz vrtica, djecak koji je od strane pedagoga upozoravan da se" neke stvari" ne smiju stalno dirati ( faza upoznavanj vlastitog tijela
): nemoj to raditi...kad jednom krenes gotovo je...ne mozes nikako da prestanes

- astrid
#162 Re: DJECIJI BISERI
SALIHA wrote:Djeca su golema, ima stvarno dobrih provala. E da i ja napisem jednu:
Bio mali djecak kod nene stalno, nena stara mostarska hanuma, vazda od prije do prije a uvjek vukla unuka sa sobom. Naucio mali pravo kahvalenisati sa nenama. I dode vrijeme da i on krene u skolu. Spremio se momak, knjige tasna teke... ma sve. I odsjedio prva dva casa sasvim dobro. Na trecem casu poso skupljati svoj pribor. Pita ga uciteljica gdje ce a on ce na to, onako kako je cuo od svojih drugarica- nena: a goni nas moja, vidis kako smo zasjeli...
Oplakah

-
Margita81
#163 Re: DJECIJI BISERI
majkača wrote:savjetuje mog sina kolega iz vrtica, djecak koji je od strane pedagoga upozoravan da se" neke stvari" ne smiju stalno dirati ( faza upoznavanj vlastitog tijela): nemoj to raditi...kad jednom krenes gotovo je...ne mozes nikako da prestanes
![]()
hahaha ma srce malo
-
merik
#164 Re: DJECIJI BISERI
Pričam ja sa suprugom kako su neki ljudi dolazili kod komšije bla, bla, bla, a moja trogodišnja djevojčica to sluša i kaže: babo, babo dolazio je jedan ljud.

-
Sahbaz12
#165 Re: DJECIJI BISERI
pape wrote:![]()
U jednoj sarajevskoj skoli, jedan prvacic prvi dan u razredu, pitao uciteljicu da ode u klozet.
Dugo se nije vratio u razred.
Kad se napokon pojavio na vratima, otpuhnuo je i sa smjeskom rekao uciteljici:
"Zuta, ... jeb´o te, ... jedva sam te nas´o."
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pobijedio... Zakljucajte temu!
- krompir i riza
#166 Re: DJECIJI BISERI
Ovaj ''mali'' je moj rođak.. danas prilično poznat lik u određenim krugovimaSahbaz12 wrote:pape wrote:![]()
U jednoj sarajevskoj skoli, jedan prvacic prvi dan u razredu, pitao uciteljicu da ode u klozet.
Dugo se nije vratio u razred.
Kad se napokon pojavio na vratima, otpuhnuo je i sa smjeskom rekao uciteljici:
"Zuta, ... jeb´o te, ... jedva sam te nas´o."
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pobijedio... Zakljucajte temu!
- AdnaZ
#167 Re: DJECIJI BISERI
''u lift mogu stati šesmorica ljudi'' 
- kurty
#168 Re: DJECIJI BISERI
od hanumine sestre mali... 2,5 godina...
- otac mu vozi kamion i mi na moru, kad neki kamion prolazi a mali se dreknu "eno neki babo"
- kad padne, prije je bio plac a sad je "antaplast" lijek koji odmah sve bolove rijesi... kaoliko god da se udari, place i trci da mu se stavi hanzaplast, i kad se to odradi, odmah je sretan... i ide dalje...
- mene zove "didi" i svaki deda mraz je "didi", svaki biciklista je "didi"
- kad mu dajemo marku, dvije ili pet, sretan je...a kad mu damo cenera ili svaju, ljut je... kao nisu to prave pare... i jedhm mu ja dam cenera i odmah u radnju... i on je uzeo "toksu"... tj čoksu, i prodavac mu vrati sve po marku gvozde... i vidjeo da su i to pare i sad kad mu se da papirnata nvcanica ide mami, pokazuje je i govori "vejka kada" (velika cokolada)...
- ima dzipa na akomulator... i kad idemo malo u setnju on je u dzipu...sam vozi, skrece, koci... i ima jedan nagodan kafic, sa parkingom ispred baste...on parkira dzipa i ko god izlezi iz kafica on ide za njim i govori "smeta djipaje" i kao skloni se da ovaj izadje, i cijelo vrijeme dok neko ide u rikverc on govori "ade, ade...stani... napjed...kjeni".. kao pomaze mu da izadje
- kod mene na laptopu svaki put gleda "tomicu i prijatelje", i gdje god vidi na neko koristi laptom, pridje i kaze "hoce ani tomicu i pjijateje"...
- otac mu vozi kamion i mi na moru, kad neki kamion prolazi a mali se dreknu "eno neki babo"
- kad padne, prije je bio plac a sad je "antaplast" lijek koji odmah sve bolove rijesi... kaoliko god da se udari, place i trci da mu se stavi hanzaplast, i kad se to odradi, odmah je sretan... i ide dalje...
- mene zove "didi" i svaki deda mraz je "didi", svaki biciklista je "didi"
- kad mu dajemo marku, dvije ili pet, sretan je...a kad mu damo cenera ili svaju, ljut je... kao nisu to prave pare... i jedhm mu ja dam cenera i odmah u radnju... i on je uzeo "toksu"... tj čoksu, i prodavac mu vrati sve po marku gvozde... i vidjeo da su i to pare i sad kad mu se da papirnata nvcanica ide mami, pokazuje je i govori "vejka kada" (velika cokolada)...
- ima dzipa na akomulator... i kad idemo malo u setnju on je u dzipu...sam vozi, skrece, koci... i ima jedan nagodan kafic, sa parkingom ispred baste...on parkira dzipa i ko god izlezi iz kafica on ide za njim i govori "smeta djipaje" i kao skloni se da ovaj izadje, i cijelo vrijeme dok neko ide u rikverc on govori "ade, ade...stani... napjed...kjeni".. kao pomaze mu da izadje
- kod mene na laptopu svaki put gleda "tomicu i prijatelje", i gdje god vidi na neko koristi laptom, pridje i kaze "hoce ani tomicu i pjijateje"...
- krompir i riza
#169 Re: DJECIJI BISERI
kurty wrote:od hanumine sestre mali... 2,5 godina...
-
maraska
#170 Re: DJECIJI BISERI
Ne znam ko mi ovo ispriča...
Kaže, vidio malac Enisa B. na TV-u, kaže "eno Džesbe"!
Kaže, vidio malac Enisa B. na TV-u, kaže "eno Džesbe"!
-
safran
#171 Re: DJECIJI BISERI
Nakon puno razgovora o smrti i umiranju (..... ti Kralja lavova) četvorogodišnjak zaključuje: "Groblje je grad gdje žive mrtvi ljudi!"
- lipstick
#172 Re: DJECIJI BISERI
Slusa izvjestaj o pojavi pozara i kaze: Poslace holandere!!!
Treba li napomenuti da misli na kanadere ?
Treba li napomenuti da misli na kanadere ?
-
Ledenko
#173 Re: DJECIJI BISERI
Moj je vjerovatno jedan od najvećih.
Ujak me kao malog zvao Tele i ja sam bio uvjeren da sam ja stvarno tele. I sad vozimo se u autu i mene moja mama (nadimak Pupa) uči domaće životinje. Pita me kako se zove mama od pileta, janjeta i ja sve znam. Onda me pita kako se zove mama od teleta, a ja kažem Pupa
Ujak me kao malog zvao Tele i ja sam bio uvjeren da sam ja stvarno tele. I sad vozimo se u autu i mene moja mama (nadimak Pupa) uči domaće životinje. Pita me kako se zove mama od pileta, janjeta i ja sve znam. Onda me pita kako se zove mama od teleta, a ja kažem Pupa
- Ljuska_u_BaklaFi
- ljubav_aha
#175 Re: DJECIJI BISERI
unuka moje poslovne kolegice je bez prethodnog upozorenja stavila mobitel u casu vode,naravno,3 godisnja princeza je objasnila,da se mobitel mora oprati