James Blunt u Sarajevu!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Animal

#151 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Animal »

Bilo fenomenalno.. Po mojoj procjeni između 3500 i 4000 ljudi.. Ono što je super je da je sigurno pola od tog broja znalo većinu njegovih pjesama i što se pjevalo bez prestanka. imao je extra kontakt sa publikom i fakat se potrudio da ostavi super dojam. Definitivno vrijedi i više para!
Vrhunac su bile High, Wiseman, You're Beautiful, Same Mistake i za kraj šlag na tortu sa 1973.!

Vjerujem da se očekivala veća posjeta ali obzirom da su Zetru "skratili" onim zavjesama izgledalo je poprilično popunjeno a atmosfera je bila Extra.

Vezano za cijenu karti.. Bluntu se one u prosjeku kreću 35E na ostatku turneje. Ne dolazi Blunt u Bosnu sa nekim zahtjevima nego Organizator pregovara sa njim (tj sa njegovim menadžerom) i nudi im određeni iznos da bi nastupili. Naravno, organizator procjenjuje koliko bi mogli prodati karata i time preuzimaju rizik na sebe.
Druga je stvar što su oni iz mnogo razloga pristali da ovdje sviraju za puno manji novac nego što to inače dobiju..

Ovo je zemlja gdje većina sluša domaću (većinom) narodnu muziku a ne vjerujem da bi se posjeta previše povećala i da je karta bila npr. 20 KM. Iz ovog razloga mi ne možemo očekivati da nam češće dolaze ovakve "zvjezde". Hem što smo "kokuzi" hem što veoma mali broj sluša ove mlađe mtv zvijezde i generalno ovakvu muziku. Kod nas mogu "proći" samo ultra popularne zvjezde koje bi opet svirale za pola cijene njihove standardne karte - U2, REM, Metallica, Madonna itd...

Iako skeptik, jedva čekam ponovo ovako nešto!
:thumbup:
testament

#152 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by testament »

Animal wrote:Bilo fenomenalno.. Po mojoj procjeni između 3500 i 4000 ljudi.. Ono što je super je da je sigurno pola od tog broja znalo većinu njegovih pjesama i što se pjevalo bez prestanka. imao je extra kontakt sa publikom i fakat se potrudio da ostavi super dojam. Definitivno vrijedi i više para!
Vrhunac su bile High, Wiseman, You're Beautiful, Same Mistake i za kraj šlag na tortu sa 1973.!

Vjerujem da se očekivala veća posjeta ali obzirom da su Zetru "skratili" onim zavjesama izgledalo je poprilično popunjeno a atmosfera je bila Extra.

Vezano za cijenu karti.. Bluntu se one u prosjeku kreću 35E na ostatku turneje. Ne dolazi Blunt u Bosnu sa nekim zahtjevima nego Organizator pregovara sa njim (tj sa njegovim menadžerom) i nudi im određeni iznos da bi nastupili. Naravno, organizator procjenjuje koliko bi mogli prodati karata i time preuzimaju rizik na sebe.
Druga je stvar što su oni iz mnogo razloga pristali da ovdje sviraju za puno manji novac nego što to inače dobiju..

Ovo je zemlja gdje većina sluša domaću (većinom) narodnu muziku a ne vjerujem da bi se posjeta previše povećala i da je karta bila npr. 20 KM. Iz ovog razloga mi ne možemo očekivati da nam češće dolaze ovakve "zvjezde". Hem što smo "kokuzi" hem što veoma mali broj sluša ove mlađe mtv zvijezde i generalno ovakvu muziku. Kod nas mogu "proći" samo ultra popularne zvjezde koje bi opet svirale za pola cijene njihove standardne karte - U2, REM, Metallica, Madonna itd...

Iako skeptik, jedva čekam ponovo ovako nešto!
:thumbup:
Drago mi je da je raji bilo dobro i što se NISMO obrukali zbog posjete 3.5-4 milje je više nego dobra posjeta za ovaku vrstu muzike s obzirom šta se danas u ovoj prokletoj avliji fura,ipak kad skontate na koncertu one fufe seke aleksić bilo je oko 5-6 milja a karta je bila 8KM,tako da kad se sve sabere i oduzme ispada da je bilo O.K.
Ponavljam drago mi je da su se ljudi dobro proveli,i dabogda nam se ponovilo par sličnih koncerata u idućih godinu dana.
bloncaric10040

#153 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by bloncaric10040 »

Neelix wrote:
Better Man wrote:
Neelix wrote:
nisam ja rekao da mi nije drago sto poznati (necu ulazit koliko zasluzuju, ali cinjenica je da je blunt poznat i zvijezda) dolaze u sa. super, neka ga, ja necu otici ali ima ko hoce i naravno da mu zelim da dvorana bude sto punija, ipak je to dogadjaj jel. samo mislim da je cijena za ovo podneblje pretjerana jebiga.
Ako ti je karta za Blunta skupa, onda nemoj očekivati da ti ikad u Sarajevu zasviraju RHCP, Pearl Jam, R.E.M., Manic Street Preachers itd., jer karta ne bi bila manje 70 KM.
ako upratis moje postove na ovoj temi, vidjeces da sam napisao da sam za metallicu platio 330 kuna, koji mi nikad nisu vraceni :roll: nije problem cijena kad je izvodjac zasluzuje, ali ko je ba blunt da u BiH trazi tolike pare?

eto, tuzno zvuci ovaj podatak sto neko rece da je do jutros prodano 500 karata :roll: o tome govorim :roll: obrukacemo se beze, i znas kad ce opet neko doc :roll:

45 km je koliko 23 eur?
Karta za Radar fest u Varazdinu, gdje je bio i Bob Dylan, prodavala se za 290-400 kn, znaci max cijena je bila cca 55 eur! I to u Varazdinu, cak niti ne u Zagrebu. Bob Dylan je profesionalno odradio koncert, al svejedno sam bila razocarana, jer to nije bio onay Dylan kojeg smo dosli slusat... gitaru nijednom nije primio u ruke.. koncert je proveo na klavijaturama.... ali vidjet Dylana u zivo, it's once in a lifetime for most people..... i nije mi zao sto sam dala tolike novce za sebe i kcer....
Ili , Mark Knopfler u pretprodaji, kad sam ja kupila bila je 260 kn, ili cca 22 eur, 44 km.
Za usporedbu cijena karte koncerta Joan Baez bit ce "samo" 100 kn, znaci cca 13 eur, ili 26 km! U Zagrebu se karte za koncert moraju kupiti, za njen sarajevski koncert, karte se ne prodaju, to grad sponzorira...
Pa sad kad tako gledas, sta je 45 km? Ako te interesira, kupis kartu i ides, a ako ne, ne kupis i neides. Ne vidim u cemu je problem? Ako ti je skupo a ti neidi.....
Tisina

#154 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Tisina »

16.06.2008.
James Blunt, od milja prozvan Džemo Blento

Večeras u Zetri je održan koncert James Blunta koji je pred, mensčini, jedno brat bratu 4000 ljudi odsvirao i otpjevao svoje pjesme sa velikim žarom. Prvo da kažem da mi je bilo jako drago vidjeti toliko ljudi u Zetri, očekivala sam mnogo manji broj, i zahvaliti organizatoru što je ipak Zetra ostala kao opcija jer bi Skenderija stvarno bila loš izbor.

Nisam stigla na prvih par pjesma. Mi došli oko 9:15, kontali dok prođe Zoster, kad ono čovjek svira već uveliko. Uglavnom, ja bi koncert prokomentarisala ovako:

Prvo stojiš tamo i gledaš čovjeka i ne možeš da vjeruješ da je čovjek stvarno tu. I tako gledaš i sve ti nešto drago. A on pjeva a ti se topiš. S prva onako malo mlako, onda sve žešće, pa se na kraju toliko zapali da počne da skače po onoj sceni kao da svira pred 100 000 ljudi, a tebi opet nešto drago. Pa onda zareda jednu tebi dragu pjesmu, pa onda drugu, pa udari u tanku žicu ženskog srca, i ti se totalno rastopiš i ne da ti je drago nego letiš od sreće. Pa onda guza malo pleše, pa se zapali bogami i koja cigara, pa otpije onaj bljak Vitinkin sok od jabuke i neka još više bljak Cola, pa onda rukica u zrak, pa druga, pa onda maši, pa plješći, pa nogice lagano u ritmu i tako.

Da skratim, meni je bilo super. Pjevao je skoro sve pjesme sa oba albuma, sve popularne i one manje popularne pjesme, uputio par lijepih riječi Sarajevu i publici, ponašao se kao da ne svira pred, za njegove pojmove, šačicom ljudi i, što je najvažnije, posjetiocima pružio isti takav ugođaj. Koncert je bio za čistu desetku.

Kaže Džemo: Thank you Srajevo. A ja kažem: Thank YOU and come again.

http://tratincica.blogger.ba/
video

#155 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by video »

Iako sam bio dobrano skeptican,James Blunt sa momcima iz svog benda je sinoc unio, ne maalo, vec ogromno zadovoljstvo u ovaj nas (zamalo pa) turbofolk gradic !!Covjek je nastupio kao da je u sred Londona. Sve je bilo profesionalno!! Od samog stage-a preko rasvjete, zvuka, pa video platna sa dobro uskladjenom vizuelizacijom sa pjesmama !! Razglas nikad vaki (bar u Zetri i sire) a i James sa band-om se nije nimalo stedio. Bio sam blizu onog naseg velikog plagijatora (o.p.dino) i dolazilo mi je da mu svasta kazem.......al eto, ebo kretene sto nam pokusavaju prodavati .uda za bubrege!! Svaka cast James sto nam podari nezaboravnu vecer !!Btw, isao sam, naravno, zbog svoje bolje polovine ali bi se grdo prevario da nisam prisustvovao onom sinoc !!
BHG

#156 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by BHG »

campa_xxx wrote:Danas do 11 h ukupno prodatih karata je bilo nevjerovatnih 5oo :lol: :lol: :lol:
a zamisli kako bi se tek smijali da bosnjaci pokupuju cecine karte za 2 sata....

a vezano za temu: odlican koncert, na njemu je bio je ko je trebo bit...ostalim ce se svakako ubrzo uprilicit korida :D
tovarish

#157 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by tovarish »

Eh, da i ja prozborim koju na ovu temu.

Iako sam Blunta slušao, onako usput, kada sam čuo najavu koncerta u Sarajevu, sebi sam rekao da se ovo ne smije propustiti. Malo sam se razočarao kada sam čuo da ću unatoč završetku školske godine, morati se pojaviti na sjednici već u ponedeljak u 11 sati i to me je malo zabrinulo, ali sam se snašao i još u petak krenuo za Sarajevo i prevalio put dugačak 254 km.

Sam dolazak pred Zetru me je malo razočarao, jer sam vidio da nema puno ljudi i malo sam se pribojavao katastrofalne posjete. Ulazak u dvoranu me je malo smirio kada sam vidio stolice i smanjenu Zetru, shavativši da se to ipak može napuniti. I skoro bi tako, jer je i prema mojoj procjeni bilo oko 4-5 000 gledalaca.

Koncert je bio iznad očekivanja. Očekivao sam malo mirniju atmosferu, ali je bio izuzetno energičan i stvarno sam uživao i dobio sam od njega upravo ono što sam želio. Konačno u ovoj zemlji osjetiti nešto normalno, nešto što je sasvim daleko od ove sumorne današnjice u kojoj smo okruženi svime što je negativno. Biti na mjestu gdje se nalazi neka normalna raja, daleko od šunda i primitivizma koji se nalazi oko nas, bio je pravi ugođaj. Mada, teško da ćemo uskoro nešto slično dočekati.

Pozdrav svima koji su bili i do sljedećeg puta. Možda Coldplay :-D
Meshtar

#158 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Meshtar »

BHG wrote:
campa_xxx wrote:Danas do 11 h ukupno prodatih karata je bilo nevjerovatnih 5oo :lol: :lol: :lol:
a zamisli kako bi se tek smijali da bosnjaci pokupuju cecine karte za 2 sata....

a vezano za temu: odlican koncert, na njemu je bio je ko je trebo bit...ostalim ce se svakako ubrzo uprilicit korida :D

Razočaraću te, ima ljudi koji ne vole Blunta, ali ne idu ni na koride. Vjerovao ili ne na svijetu postoji par desetina hiljada boljih i zanimljivijih bendova i muzičara od dotičnog gospodina. Opet ponavljam, se slušam ga ali cijenim što je organozovan njegov koncert ovdje. Samo bez glupog generaliziranja.
Neelix

#159 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Neelix »

BHG wrote:

jah eto ko ne slusa BLUNTA :lol: :lol: :lol: odmah na koridu :D

kakvo primitivno razmisljanje.
Phantea

#160 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Phantea »

tovarish wrote:Pozdrav svima koji su bili i do sljedećeg puta. Možda Coldplay :-D
Eh dabogdo, dabogdo:) Pa i bilo gdje u regionu da su nebih zalila niceg' potrosenog na njih, kao ni na Jamesa:) :D :D
BHG

#161 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by BHG »

Neelix wrote: jah eto ko ne slusa BLUNTA :lol: :lol: :lol: odmah na koridu :D

mislim da ti dobro znas sta sam htjeo reci svojim komentarom...a ako nisi onda nikom nista...crtat ti necu....al cu definitivno uvjek voliti svoj "primitivni" nacin razmisljanja vise od plitkog i povrsnog...
stari_sarajevski_gospodin

#162 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by stari_sarajevski_gospodin »

Nisam znao da bosanci znaju engleski. :lol:
van Basten

#163 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by van Basten »

nisam išao na koncert jer zaista ne slušam njegove pjesme, čuo sam negdje 1-2 najudarnije i to je to. Moja djevojka, opet, voli njegove pjesme i imala je želju da ide na koncert. na kraju je otišla sa prijateljicom koja ga isto voli slušati i njih dvije su uživale u koncertu, kao što sam i ja sa kumom u utakmici Češka - Turska. Znači, svi zadovoljni :D
Helem... njoj (djevojci mojoj) kao studentu bilo je puno dati 45 KM za kartu i to ju je odbijalo. Ja sam uspio nekako nabaviti karte za nju (nije htjela da joj kupim), i sada kaže da bi kupila kartu kada bi koncert bio ponovo. Bio sam spreman ići s njom zbog nje, ako ne bi mogla joj prijateljica ili sl... ali ispalo je još bolje na kraju.
Evropski koncert je bio u našem gradu, konzumenti kažu da su dobili evropski proizvod na kraju, publika koja sluša dotičnog pjevača bila je na koncertu, publika koja ga ne sluša nije i to je to. Da je više ovakvih koncerata u gradu, pa da ja biram hoću ili ići ili neću, ko bi bio sretniji. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame
Neelix

#164 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Neelix »

BHG wrote:
Neelix wrote: jah eto ko ne slusa BLUNTA :lol: :lol: :lol: odmah na koridu :D

mislim da ti dobro znas sta sam htjeo reci svojim komentarom...a ako nisi onda nikom nista...crtat ti necu....al cu definitivno uvjek voliti svoj "primitivni" nacin razmisljanja vise od plitkog i povrsnog...
sta si htio reci? da cu ici na koridu jer ne slusam jamesa blunta?
BHG

#165 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by BHG »

van Basten wrote:nisam išao na koncert jer zaista ne slušam njegove pjesme, čuo sam negdje 1-2 najudarnije i to je to. Moja djevojka, opet, voli njegove pjesme i imala je želju da ide na koncert. na kraju je otišla sa prijateljicom koja ga isto voli slušati i njih dvije su uživale u koncertu, kao što sam i ja sa kumom u utakmici Češka - Turska. Znači, svi zadovoljni :D
Helem... njoj (djevojci mojoj) kao studentu bilo je puno dati 45 KM za kartu i to ju je odbijalo. Ja sam uspio nekako nabaviti karte za nju (nije htjela da joj kupim), i sada kaže da bi kupila kartu kada bi koncert bio ponovo. Bio sam spreman ići s njom zbog nje, ako ne bi mogla joj prijateljica ili sl... ali ispalo je još bolje na kraju.
Evropski koncert je bio u našem gradu, konzumenti kažu da su dobili evropski proizvod na kraju, publika koja sluša dotičnog pjevača bila je na koncertu, publika koja ga ne sluša nije i to je to. Da je više ovakvih koncerata u gradu, pa da ja biram hoću ili ići ili neću, ko bi bio sretniji. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame
potpisujem i boldiram to...slicne smo sudbine s tim sto ja odoh sa svojom... :D medjutim nije mi ni krivo s obzirom da sam izabrao da odem na svaki slican koncert slusao izvodjaca ili ne...jer druge alternative nemam ako hocu da zamjenim stajanje u sarajevskim kafanama iz noci u noc...
cunga lunga

#166 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by cunga lunga »

video wrote:Iako sam bio dobrano skeptican,James Blunt sa momcima iz svog benda je sinoc unio, ne maalo, vec ogromno zadovoljstvo u ovaj nas (zamalo pa) turbofolk gradic !!Covjek je nastupio kao da je u sred Londona. Sve je bilo profesionalno!! Od samog stage-a preko rasvjete, zvuka, pa video platna sa dobro uskladjenom vizuelizacijom sa pjesmama !! Razglas nikad vaki (bar u Zetri i sire) a i James sa band-om se nije nimalo stedio. Bio sam blizu onog naseg velikog plagijatora (o.p.dino) i dolazilo mi je da mu svasta kazem.......al eto, ebo kretene sto nam pokusavaju prodavati .uda za bubrege!! Svaka cast James sto nam podari nezaboravnu vecer !!Btw, isao sam, naravno, zbog svoje bolje polovine ali bi se grdo prevario da nisam prisustvovao onom sinoc !!
bio sam na koncertu i predobro, zaista...odusevio sam se...
ali ne mogu da ti se ne nadivim...
bio covjek u lozi sa cavallijem, druzio se sa njim i bluntom dva dana, na poziv organizatora i po zelji ove nase sanele koja ih je i dovela u sarajevo...
ocito da covjek vrijedi jer se tamo nasao i ti kao osjecao potrebu da mu pridjes i svasta kazes..e svaka ti cast...
zasto neko drugi nije bio tamo a ne dino merlin???
pa valjda zato sto vrijedi...
i sasvim je u redu sto ga ne volis ali nazvati ga kretenom nije u redu...
moje skromno misljenje...
Ali_G

#167 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Ali_G »

Wooow, sad ste vi svi koji ste bili na Bluntu super, turbo, sega mega, urbana raja, sta mi ostali znamo. Ccccccc.
Miki123

#168 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Miki123 »

Stvarno je bio odličan koncert. Ozvučenje jedno od najboljih ikad koje su moje uši osjetile :D
Oni koji su očekivali pederluk razočarali su se, jer Blunt svira, skače po bini, skače sa klavira, udara u gong :D ...

Inače, čudi me što niko ne spominje no bravery. Dvorana je zanijemila... :bih:
Nina20

#169 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Nina20 »

Ja sam isto bila i odusevljena sam :) Kakvu je atmosferu napravio. Drago mi je da je napunio Zetru i dokazao da nije Seka i njoj slicne jedina koja puni sale. I drago mi je sto su ga raja tako dobro primili i sto ima jos "normalne" raje koja slusa kvalitetnu muziku. Ma spektakl je napravio. Ko nije bio ne zna sta je propustio :D I uopste mi nije zao sto sam dala toliko para za kartu :)
svako_dobro_bih

#170 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by svako_dobro_bih »

ovako, mene su stvarno nasi ljudi iznenadili, ne moze biti vece iznanadjenje posto su me stvarno sokirali, ljudi su apsolutno pjevali sve i jednu pjesmu! :D za svaku pohvalu. đemo kad je otpjevao no bravery :shock: shock, covjek je bukvalno plakao na stageu , volio bih vidjeti taj video, ako ima ko da postavi

osjecao sam se pravo evropski i stvarno nikad nisam bio na kulturnijem koncertu, taman je na dan kad je bih potpisala ssp :bih: :bih:

dokaz da ima nade za nas
neshto

#171 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by neshto »

BHG wrote:

vidiš, "nama" alternativcima je MTV nešto poput PINK-a, gomila šunda i isfurane i većinom pokradene muzike i Blunt je samo jedan iz mase takvih. sladak je, neobičan i vjerujem zna napravit atmosferu al brate za godinu/dvije će ga se slabo ko sjetit vjeruj mi. MTV nije nikakav trendseter ima dobrih 15-20 godina, ni muzički ni stilski. 90% sadržaja je ništa drugo do turbo sranje na malo drugačiji način, sisa i rima prodaju a ne kvalitet...

sarajevo ne osvjetljava obraz na nekim velikim koncertima gdje je gomila love u opticaju nego na malim svirkama bendova iz cijelog svijeta koje su skoro pa sedmično u kinu bosna, fisu, acessu, AG-u... al večina većina nas i ne zna za te svirke pa se onda pitam da li je za koridu onaj koji se obrazuje putem MTV-ija i jumbo plakata ili onaj koji skromno prosurfa par stranica, pročita koji fanzin il pokupi crno bijeli flajer negdje u gradu...

da se razumijemo za blunta bih dao cvancigu i otišao bih, preko mi je jednostavno previše...
Better Man

#172 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Better Man »

[quote="bloncaric10040
45 km je koliko 23 eur?
Karta za Radar fest u Varazdinu, gdje je bio i Bob Dylan, prodavala se za 290-400 kn, znaci max cijena je bila cca 55 eur! I to u Varazdinu, cak niti ne u Zagrebu. Bob Dylan je profesionalno odradio koncert, al svejedno sam bila razocarana, jer to nije bio onay Dylan kojeg smo dosli slusat... gitaru nijednom nije primio u ruke.. koncert je proveo na klavijaturama.... ali vidjet Dylana u zivo, it's once in a lifetime for most people..... i nije mi zao sto sam dala tolike novce za sebe i kcer....
Ili , Mark Knopfler u pretprodaji, kad sam ja kupila bila je 260 kn, ili cca 22 eur, 44 km.
Za usporedbu cijena karte koncerta Joan Baez bit ce "samo" 100 kn, znaci cca 13 eur, ili 26 km! U Zagrebu se karte za koncert moraju kupiti, za njen sarajevski koncert, karte se ne prodaju, to grad sponzorira...
Pa sad kad tako gledas, sta je 45 km? Ako te interesira, kupis kartu i ides, a ako ne, ne kupis i neides. Ne vidim u cemu je problem? Ako ti je skupo a ti neidi.....[/quote]

Po kojoj računici ti 260 KN dođe 22 EURA, tj. 44 KM? 260 KN ti dođe oko 70 KM.
d2

#173 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by d2 »

svako_dobro_bih wrote:ovako, mene su stvarno nasi ljudi iznenadili, ne moze biti vece iznanadjenje posto su me stvarno sokirali, ljudi su apsolutno pjevali sve i jednu pjesmu! :D za svaku pohvalu. đemo kad je otpjevao no bravery :shock: shock, covjek je bukvalno plakao na stageu , volio bih vidjeti taj video, ako ima ko da postavi

osjecao sam se pravo evropski i stvarno nikad nisam bio na kulturnijem koncertu, taman je na dan kad je bih potpisala ssp :bih: :bih:

dokaz da ima nade za nas
nakon rukometne utakmice u nedjelju ja bih se iselio u pakistan, toliko o bih i "nadi za nas".
lejlicaa

#174 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by lejlicaa »

ajme.. pa mi smo super.. mislim, ako nam je on dosao, ne moramo dalje.. :D :D :D :D
video

#175 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by video »

cunga lunga wrote:
video wrote:Iako sam bio dobrano skeptican,James Blunt sa momcima iz svog benda je sinoc unio, ne maalo, vec ogromno zadovoljstvo u ovaj nas (zamalo pa) turbofolk gradic !!Covjek je nastupio kao da je u sred Londona. Sve je bilo profesionalno!! Od samog stage-a preko rasvjete, zvuka, pa video platna sa dobro uskladjenom vizuelizacijom sa pjesmama !! Razglas nikad vaki (bar u Zetri i sire) a i James sa band-om se nije nimalo stedio. Bio sam blizu onog naseg velikog plagijatora (o.p.dino) i dolazilo mi je da mu svasta kazem.......al eto, ebo kretene sto nam pokusavaju prodavati .uda za bubrege!! Svaka cast James sto nam podari nezaboravnu vecer !!Btw, isao sam, naravno, zbog svoje bolje polovine ali bi se grdo prevario da nisam prisustvovao onom sinoc !!
bio sam na koncertu i predobro, zaista...odusevio sam se...
ali ne mogu da ti se ne nadivim...
bio covjek u lozi sa cavallijem, druzio se sa njim i bluntom dva dana, na poziv organizatora i po zelji ove nase sanele koja ih je i dovela u sarajevo...
ocito da covjek vrijedi jer se tamo nasao i ti kao osjecao potrebu da mu pridjes i svasta kazes..e svaka ti cast...
zasto neko drugi nije bio tamo a ne dino merlin???
pa valjda zato sto vrijedi...
i sasvim je u redu sto ga ne volis ali nazvati ga kretenom nije u redu...
moje skromno misljenje...

Da ne bi puno polemisali, samo jednu !!! Covjek ocito ima siroka gledista-"juce" sa vesnom zmijanac , "danas" sa Cavallijem, sutra neznam skim-valjda kako je poceo era ojdanic !! Ako je iko pratio "put" Grupe Merlin pa onda dalje.... sam ja, al cojk ode brate u krajnost !!!!
Post Reply