Pravni fakultet
-
Tomislave
#151 Pravni fakultet TRAŽI SE HANA
Zdravo!
Prijatelj iz Holandije se mi je zaljubio u BiH! Voli dolaziti, a tokom putovanja vozom iz Sarajeva u Zenicu prošlog leta zahvatio se sa studenticom prava u Sarajevu. Zahvat ga nikako ne pušta, ali mu je neki vrag odnio komad papira sa njenom adresom i prezimenom. Ostalo mu je ostalo samo ime, neobično za BiH: Hana (on mi je napisao Hannah). Potrošio je sve moguće birokratske kanale na fakultetu, pa svi odbijaju davati informacije, što se nekako može razumjeti. Pa može se i razumjeti, da je čovjek u nevolji. Kad se srce zapali, ne pušta to lako.
Zamolio me za pomoć, pa sam mu predložio neki forum fakultete, pa, pošto mu bosanski ne ide, evo mene na usluzi.
Može mi neko javiti neke informacije o Hani, koja je sada u drugoj godini pravnog fakulteta u Sarajevu. E-mail smatram za najbolju soluciju, pa bi isto svaka druga informacija dobro došla. Prijatelj mi se zove Arend i živi u blizini Utrechta.
Zahvaljujem puno, za svaku gestu dobre volje.
Tomi
Prijatelj iz Holandije se mi je zaljubio u BiH! Voli dolaziti, a tokom putovanja vozom iz Sarajeva u Zenicu prošlog leta zahvatio se sa studenticom prava u Sarajevu. Zahvat ga nikako ne pušta, ali mu je neki vrag odnio komad papira sa njenom adresom i prezimenom. Ostalo mu je ostalo samo ime, neobično za BiH: Hana (on mi je napisao Hannah). Potrošio je sve moguće birokratske kanale na fakultetu, pa svi odbijaju davati informacije, što se nekako može razumjeti. Pa može se i razumjeti, da je čovjek u nevolji. Kad se srce zapali, ne pušta to lako.
Zamolio me za pomoć, pa sam mu predložio neki forum fakultete, pa, pošto mu bosanski ne ide, evo mene na usluzi.
Može mi neko javiti neke informacije o Hani, koja je sada u drugoj godini pravnog fakulteta u Sarajevu. E-mail smatram za najbolju soluciju, pa bi isto svaka druga informacija dobro došla. Prijatelj mi se zove Arend i živi u blizini Utrechta.
Zahvaljujem puno, za svaku gestu dobre volje.
Tomi
-
ivanxxx
#153 Re: Pravni fakultet-UPIS
interesuje me s koliko ste se vi bodova upisali na pravo????...znam da to varira svake godine....ali ono da vidim otprilike....... 
-
elSaik
#154 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ne varira, 54.
edit: 54 je minimum za redovne. 52-54 za RSF, a ostali mogu vanredno. S tim da se onima koji se odmah prijave za RSF i VS ne gledaju bodovi.
edit: 54 je minimum za redovne. 52-54 za RSF, a ostali mogu vanredno. S tim da se onima koji se odmah prijave za RSF i VS ne gledaju bodovi.
-
elSaik
#155 Re: Pravni fakultet-UPIS
Predmeta je više. To što je gradiva isto (a nije), nema nikakve veze sa brojem predmeta. Ko tvrdi da je isti broj predmeta je, u najmanju ruku, glup.Miki123 wrote: Krivično I, Krivično II, Ustavno I, Ustavno II, Bračno, Roditeljsko.. i nabere se.. sve su to isti predmeti ko i na starom sistemu samo prepolovljeni. Ko to ne vidi i govori kako bolonja ima više predmeta, je u najmanju ruku glup.
edit:
stari sistem
Politički sistemi
Ustavno pravo
Ekonomska politika
Gradjansko pravo
Nasljedno pravo
Porodično pravo
Krivično pravo
Bolonja
Savremeni pravno-politički sistemi (politički sistemi)
Privredno - pravni sistem i politika (ekonomska politika)
Ustavno pravo I
Ustavno pravo II
Uvod u građansko pravo
Stvarno pravo
Nasljedno pravo
Bračno pravo
Roditeljsko i starateljsko pravo
Krivično pravo I
Krivično pravo II
I sad ćeš ti nama dokazati da je lakše položiti Sisteme i Ekonomsku kao jednosemestralne i ostale podijeljenje i jednosemestralne, nego sve kao dvosemestralne.
- Miki123
#156 Re: Pravni fakultet-UPIS
Evo, dokaz neoboriv koji se može primijeniti na sve ove nabrojane..
Ustavno pravo stari sistem, ista knjiga, isti broj pitanja tj. poglavlja kao i po bolonji
i sad, kako je teže bolonjcima kad za naučiti imaju isti broj stranica, po istom načinu ispitivanja i istim brojem pitanja kao stari sistem
Ovo me podsjeća na onaj skeč iz nadrealista kad nele čita vijesti na bosanskom, srpskom, hrvatskom, crnskom i gorskom i govori: na bosanskom se kaže on pije vodu, dok je na srpskom to totalnoooo drugačije i kaže se: on pije vodu
Ustavno pravo stari sistem, ista knjiga, isti broj pitanja tj. poglavlja kao i po bolonji
Ovo me podsjeća na onaj skeč iz nadrealista kad nele čita vijesti na bosanskom, srpskom, hrvatskom, crnskom i gorskom i govori: na bosanskom se kaže on pije vodu, dok je na srpskom to totalnoooo drugačije i kaže se: on pije vodu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#157 Re: Pravni fakultet-UPIS
šta kažu bolonjci? njima teže?
niti su oni pametniji, niti smo mi gluplji, a činjenica stoji da im je mnogo veća prolaznost. tu se sva priča završava.
sad je i starom sistemu mila majka kako je znalo biti. kad malo Jahić poludi, pa njegov glupi predmet položi po petero, ili Nežla sa svojih famoznih 10 ispisanih strana, ili opet ono maltretiranje dok čekaš da te prozove kod Lučića, a ti poslije 7-8 sati stajanja ispred njegovih vrata moraš imati dovoljno koncentracije da se sjetiš vrsta bezrazložnog bogaćenja...
a da ne zaboravim i Melihu koja je zadavala zadatke iz nasljednog koje ni sama nije znala riješiti, ili kad ti ispravlja rad pa ti da 1/4 boda
ih, da je nama bilo samo do materije, valja se nositi i sa profesorskim hirovima i glupostima.
niti su oni pametniji, niti smo mi gluplji, a činjenica stoji da im je mnogo veća prolaznost. tu se sva priča završava.
sad je i starom sistemu mila majka kako je znalo biti. kad malo Jahić poludi, pa njegov glupi predmet položi po petero, ili Nežla sa svojih famoznih 10 ispisanih strana, ili opet ono maltretiranje dok čekaš da te prozove kod Lučića, a ti poslije 7-8 sati stajanja ispred njegovih vrata moraš imati dovoljno koncentracije da se sjetiš vrsta bezrazložnog bogaćenja...
a da ne zaboravim i Melihu koja je zadavala zadatke iz nasljednog koje ni sama nije znala riješiti, ili kad ti ispravlja rad pa ti da 1/4 boda
ih, da je nama bilo samo do materije, valja se nositi i sa profesorskim hirovima i glupostima.
-
elSaik
#158 Re: Pravni fakultet-UPIS
Bolonjci nikada nisu ni govorili da im je teže već starosistemaši govore da je njima bilo teže što je smiješno. Uhvatio se ti Ustava, šta je sa Rimom?! Jednima dvosemestralni, a drugima jednosemestralni, a isto gradivo.Miki123 wrote:Evo, dokaz neoboriv koji se može primijeniti na sve ove nabrojane..
Ustavno pravo stari sistem, ista knjiga, isti broj pitanja tj. poglavlja kao i po bolonjii sad, kako je teže bolonjcima kad za naučiti imaju isti broj stranica, po istom načinu ispitivanja i istim brojem pitanja kao stari sistem
![]()
Identično je i po Bolonji.Chmoljo wrote: sad je i starom sistemu mila majka kako je znalo biti. kad malo Jahić poludi, pa njegov glupi predmet položi po petero, ili Nežla sa svojih famoznih 10 ispisanih strana, ili opet ono maltretiranje dok čekaš da te prozove kod Lučića, a ti poslije 7-8 sati stajanja ispred njegovih vrata moraš imati dovoljno koncentracije da se sjetiš vrsta bezrazložnog bogaćenja...
a da ne zaboravim i Melihu koja je zadavala zadatke iz nasljednog koje ni sama nije znala riješiti, ili kad ti ispravlja rad pa ti da 1/4 boda![]()
![]()
![]()
- Miki123
#159 Re: Pravni fakultet-UPIS
Nisam se ja uhvatio nego si ti citiro moj post u kojem se spominje ustavno pravoelSaik wrote:Bolonjci nikada nisu ni govorili da im je teže već starosistemaši govore da je njima bilo teže što je smiješno. Uhvatio se ti Ustava, šta je sa Rimom?! Jednima dvosemestralni, a drugima jednosemestralni, a isto gradivo.Miki123 wrote:Evo, dokaz neoboriv koji se može primijeniti na sve ove nabrojane..
Ustavno pravo stari sistem, ista knjiga, isti broj pitanja tj. poglavlja kao i po bolonjii sad, kako je teže bolonjcima kad za naučiti imaju isti broj stranica, po istom načinu ispitivanja i istim brojem pitanja kao stari sistem
![]()
Ovo me podsjeća na onaj skeč iz nadrealista kad nele čita vijesti na bosanskom, srpskom, hrvatskom, crnskom i gorskom i govori: na bosanskom se kaže on pije vodu, dok je na srpskom to totalnoooo drugačije i kaže se: on pije vodu![]()
Identično je i po Bolonji.Chmoljo wrote: sad je i starom sistemu mila majka kako je znalo biti. kad malo Jahić poludi, pa njegov glupi predmet položi po petero, ili Nežla sa svojih famoznih 10 ispisanih strana, ili opet ono maltretiranje dok čekaš da te prozove kod Lučića, a ti poslije 7-8 sati stajanja ispred njegovih vrata moraš imati dovoljno koncentracije da se sjetiš vrsta bezrazložnog bogaćenja...
a da ne zaboravim i Melihu koja je zadavala zadatke iz nasljednog koje ni sama nije znala riješiti, ili kad ti ispravlja rad pa ti da 1/4 boda![]()
![]()
![]()
Također, ja nikad nisam reko da je nekome teže nego da je SVE ostalo apsolutno isto, jer su samo promijenili nazive predmeta (ambalažu
Toliko od mene..
- jorgan
#160 Re: Pravni fakultet-UPIS
Alfons Kauders wrote:pravni fax u sa ti je jedan od najgorih fakulteta u sarajevu... krs plan, krs profesori, krs sve... a ne zavrse ga samo oni koje satare tramvaj dok idu prijavit ispite, jer se dobar dio ispita moze poloziti nakon par dana ucenja... perspektiva 0 bodova...cuo sam da ga je prosle godine zavrsilo skoro 700 ljudi... ako na to dodas ostale pravne fakultete u drzavi, ispada da imamo par hiljada pravnika godisnje... vecina njih nikad nece dobiti dobar posao u struci, pa ti vidi isplati li se uloziti 4 godine zivota u bezvrijedan komad papira...Hakuna Matata wrote:Pozz svima.... Interesuje me da li znate da li je i pravo po Bolonji ono 3 godine ?
Ako je po bolonji kako ide bodovanje i to, da li je koliko tezak pravni fakultet npr u odnosu na ekonomiju (ili je ekonomija teza) ? Jel se moze opstati ili![]()
![]()
prijateljski savjet, ako te bilo sta drugo zanima, okani se upisa... generalno mani se svih fakulteta koji samo stancaju suficitarne kadrove...
ispade da nista ne valja.Sta ako nekoga to stvarno zanima? meni je npr. debilno zavrsavati pravo ako poslije ne polozi se pravosudni ispit.Sto si ti upisivao taj fakultet kad je tako grozan koliko pricaju ove sve godine .
- Kraljica_Suza
#161 Re: Pravni fakultet-UPIS
Posto nisam dobila odgovor na drugoj temi, da probam ovdje
Mene zanima da li se prebacivanje s jednog fakulteta na drugi, moze obaviti u septembru/oktobru pred pocetak nove skolske godine, ili se to striktno radi kad je vrijeme upisa u juni/juli mjesecu?
Mene zanima da li se prebacivanje s jednog fakulteta na drugi, moze obaviti u septembru/oktobru pred pocetak nove skolske godine, ili se to striktno radi kad je vrijeme upisa u juni/juli mjesecu?
- lord-executioner
#162 Re: Pravni fakultet-UPIS
LadyXY wrote:Ah, jucer sam odgovorila da pomognem, a sad cu malo i o samom faksu...
Prvo, Pravni fakultet je lagan jedino onima koji uce po trecinu knjige i cekaju da ih bas ona potrefi, lagana je i onim kampanjcima koji nosaju skriptice i nemaju pojma ni iz koje bi se knjige trebalo uciti, lagan je onima koji polazu na "bubicu" i naravno, onima koji polazu preko stele...
Naravno, tu je i kategorija tzv. "prva klupa" koja visi na svim predavanjima i onda pomocu nekih testica i svescica, uglavnom lizuci dupe dobije desetke..
Ali, za njih respect..Ako nista dolazili su ujutro u osam, pratili, pisali...
Pa ako im se i progleda kroz prste, neka...
Drugo - pravo su laganim proglasili iskljucivo oni koji su ga i upisali samo zato jer ne znaju sta bi sa zivotom i koji su "poletili" na ovaj faks jer nema prijemnog ispita..Ali, ta ista gospoda su i sad neka jadna pocetna godinica, a sve sto iole vrijedi ih je davno presisalo...
Trece - svakome ko zna ZASTO jer upisao ovaj faks i svakome ko je UCIO i citao, odnosno ko je zaista STUDIRAO pravo nije bilo ni malo lagano..cak naprotiv...
Cetvrto - da nema stela na Pravu, ima..i to i previse...Ali, s druge strane, svakoga ko je naucio i izasao na ispit a da ga je spremio necija stela nije onemogucila da polozi..ako si znao polozio si...
Stele se svakako ne zavrsavaju na rednom rokovima, nego po kafanama, kantinama i kabinetima, ali mimo rokova...
Boga mi, ja znam da sam bubrege odvalila da sve u roku polozim, bez stele, ulizivanja, bubica itd,..itd, a nadprosjecno sam inteligentna...
I samo nek' mi neko kaze da je lagan faks, diplomom cu ga po glavi....
A sto se laganih fakulteta tice - znam da moj brat na Politickim naukama uci iz skripte od 3,4 strane (ovo me uvijek razbjesni) i ima sve devetke ili ti B, i znam da je jedini od vanrednih ocistio godinu (sto je sramotno), pa vi onda skontajte sta tu studira..(ne potcjenjujem nikog, ovo su cinjenice)
Uvijek kazem,cast izuzecima...
I na kraju, sto se Bolonje na Pravu tice, znam da devetke iz Rima lete ko iz rukava i svi kao imaju neke super dobre ocjene, a uce 50% gradiva koje smo mi ucili...(po prostoj racunici - propolovljene su sve knjige, a iz svake polovine uci se pola...dakle, ni priblizno kao po starom sistemu)
Ali, nema veze, drzava nam je svakako shit, to je tek jos jedan njen odraz...
Kad neko ustvrdi da je naDprosjecno inteligentan, kad apeluje na respect za dupelisce koji su ocjenu "zasluzili dolazeci u 8 i pisuci", kad druge zove "sreco" i daje polupismene komentare, kad poslije svakog potcjenjivanja i kritike ustvrdi da ne potcjenjuje nikog, i jos kao vrhunac svega ubaci tendenciozno uvredljivu konstataciju "mlad si" koja je odraz apsurdnog uvjerenja da se pamet iskljucivo nakuplja i inteligencija raste dok godine odmicu, imam problema da tu osobu shvatim ozbiljno
-
principo
#163 Re: Pravni fakultet-UPIS
Hmm pa to nije bas malo bodova. Ako je zbilja tako, onda je mugcnost da budem primljen kao redovan student bez dodatnih troskova minimalna (~50 bodova).elSaik wrote:Ne varira, 54.
Moje pitanje: Dali postoji mogucnost prelaska sa samofinansirajuceg redovnog studija na onaj sto drzava finansira, ili je to moguce samo povlacenjem raznoraznih koncica...?
- Miki123
#164 Re: Pravni fakultet-UPIS
Čista godina i 8.5 prosjek čini mi seprincipo wrote:Hmm pa to nije bas malo bodova. Ako je zbilja tako, onda je mugcnost da budem primljen kao redovan student bez dodatnih troskova minimalna (~50 bodova).elSaik wrote:Ne varira, 54.
Moje pitanje: Dali postoji mogucnost prelaska sa samofinansirajuceg redovnog studija na onaj sto drzava finansira, ili je to moguce samo povlacenjem raznoraznih koncica...?
- Rz88
#165 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ima na birou preko 1000 pravnika, a ima još više ekonomista, kakav god faks da se završi on ipak završaje na građevini. 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#166 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ima sada sve ovo isto kod nas, ja prosle godine cekala od 9 do 5 Lucica, znala pjevati materiju i on me oborio, pa sta cu.Chmoljo wrote: ili opet ono maltretiranje dok čekaš da te prozove kod Lučića, a ti poslije 7-8 sati stajanja ispred njegovih vrata moraš imati dovoljno koncentracije da se sjetiš vrsta bezrazložnog bogaćenja...
![]()
![]()
6 puta ove godine izasla bracno kod Udzejne, a prvi put kada sam izasla znala sam knjigu od a do z, malo je reci da sam bila vise isfrustrirana zbog njenog ponasanja i bezobrazluka ali eto polozih i to na kraju.
I mi imamo znaci i profesore bahate, i ovakve, i onakve, i korupciju, kriminal, jbg...nikome nije bolje, ni vama ni nama.
Plus najbolje ako imas cistu godinu u junu, kasnije tesko da ce ti molbu uvaziti.Miki123 wrote:Čista godina i 8.5 prosjek čini mi seprincipo wrote:
Hmm pa to nije bas malo bodova. Ako je zbilja tako, onda je mugcnost da budem primljen kao redovan student bez dodatnih troskova minimalna (~50 bodova).
Lipsi magarce kako god okrenes
-
principo
#167 Re: Pravni fakultet-UPIS
Aferim, znaci valja traziti donatoraMiki123 wrote: Čista godina i 8.5 prosjek čini mi se
A koliko sam se informisao... prosjek 8.5 i nije nemoguc, ali cista godina u junu sa tim prosjekom jeste, barem za mene.
- Miki123
#168 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ovo je najveći problem i ujedno najveći nedostatk pravnog fakulteta je nepostojanje prijemnog. Znam da kad sam se ja upisivo dolazi raja iz ilijaške gimnazije sve super odlikaš do odlikaša, ne možeš naći nekog ko je bio vrlodobar ni povecalomprincipo wrote:Aferim, znaci valja traziti donatoraMiki123 wrote: Čista godina i 8.5 prosjek čini mi seIako mi je to malo paglu, jer ih bude dosta eliminisano za drugu godinu (ili odustanu ili ne uspiju)... Ali eto da bi redovno studirao moras imati prosjek 4.5 u obje trazene kategorije (relevantni predmeti i svi predmeti zajedno kroz cetiri godine). S tim kada se uzme u obzir da ima raznih srednjih skola razlicitih kvaliteta - ima i previse kvazi-odlikasa. Ali hajd tako je kako je
A koliko sam se informisao... prosjek 8.5 i nije nemoguc, ali cista godina u junu sa tim prosjekom jeste, barem za mene.
-
elSaik
#169 Re: Pravni fakultet-UPIS
S obzirom ko sve i na koji način završava Pravo, treba da nas je još toliko na birou.Rz88 wrote:Ima na birou preko 1000 pravnika, a ima još više ekonomista, kakav god faks da se završi on ipak završaje na građevini.
- Irm@
#170 Re: Pravni fakultet-UPIS
evo danas izadjose rezultati ko je primljen za buduce brucose... cini mi se da je isti sistem... samo sto me jedna poznanica neki dan (nakon sto je vec predala papire) uhvatila na ulici da me pita... naime djevojka je imala neki prosjek u srednjoj 4.5 (moram napomenuti u KSC-u) i kad je otisla na studentsku jedna od zmija koje rade tamo joj je rekla da nije bash sigurno da ce je primiti u redovne pa da se ona upishe u paralelne... radio je na studentskoj jedan divan momak bash ljubazan ali su ga valjda sklonili dok su se djeca prijavljivala da mogu sto vishe para namaknuti...
rekla sam poznanici da je pogrijesila... i da ce joj uzeti 1000 km a mogla je dati samo 100 (a Boga mi danas hiljadarka nisu male pare)... danas sam vidjela da su i puno slabiji ucenici "upali" u redovne...
moram jos napomenuti da je v.d. dekana Petrovic odbio da joj bude stela (samo sam si potvrdila koliko je posten covjek)
u vezi s tim kriterijima... po meni su totalno nefer... spomenula sam da je djevojka isla u KSC... oni u toj skoli imaju od 15-18 predmeta svake godine skolovanja... a dok sam ja u Prvoj gimnaziji u 3 i 4 razredu imala 9 predmeta... naravno da ce meni biti lakse postici dobar prosjek... dalje niko me ne moze ubijediti da je fer da se isto tretira neko ko je bio odlican u "Branko Lazic" (izvinite ne znam tacan naziv) i u bilo kojoj Gimnaziji...
u vezi sa samim fakultetom... dijelim misljenje s LadyXY da fax nije lagan... medjutim ja u odnosu na svoj fax skidam kapu i klanjam se ljudima sto zavrse medicinu i srodne fakulteta, elektrotehniku i arhitekturu...sve ostalo se moze nauciti
ja nisam natprosjecno inteligentna ali sam hvala Bogu dosad uspjela sve dati u roku... i kampanjac sam cijeli zivot (ili sto bi moji prijatelji rekli: sto bih "nezivio" kad mogu sjesti 15-10-5 dana ovisi koliko treba i nauciti)
ocjene su mi znali povecati prof na osnovu imena (tj jer sam bila aktivna na predavanjima i vjezbama pa te zapamte) srecom ja sam druga smjena pa nisam morala u 8 ustajati
ali mene toga nije sramota na tim predavanjima sam dosta naucila ali Bogme za ispit iz knjige najvishe i sto me neko ne bi nagradio ako sam to zasluzila...
na ovom fakultetu je najvishe nepravde nazalost (to NIKO AMA BASH NIKO ne moze negirati) i najvishe se ceka.. po cijele dane nesto ili nekog cekas
rekla sam poznanici da je pogrijesila... i da ce joj uzeti 1000 km a mogla je dati samo 100 (a Boga mi danas hiljadarka nisu male pare)... danas sam vidjela da su i puno slabiji ucenici "upali" u redovne...
moram jos napomenuti da je v.d. dekana Petrovic odbio da joj bude stela (samo sam si potvrdila koliko je posten covjek)
u vezi s tim kriterijima... po meni su totalno nefer... spomenula sam da je djevojka isla u KSC... oni u toj skoli imaju od 15-18 predmeta svake godine skolovanja... a dok sam ja u Prvoj gimnaziji u 3 i 4 razredu imala 9 predmeta... naravno da ce meni biti lakse postici dobar prosjek... dalje niko me ne moze ubijediti da je fer da se isto tretira neko ko je bio odlican u "Branko Lazic" (izvinite ne znam tacan naziv) i u bilo kojoj Gimnaziji...
u vezi sa samim fakultetom... dijelim misljenje s LadyXY da fax nije lagan... medjutim ja u odnosu na svoj fax skidam kapu i klanjam se ljudima sto zavrse medicinu i srodne fakulteta, elektrotehniku i arhitekturu...sve ostalo se moze nauciti
ja nisam natprosjecno inteligentna ali sam hvala Bogu dosad uspjela sve dati u roku... i kampanjac sam cijeli zivot (ili sto bi moji prijatelji rekli: sto bih "nezivio" kad mogu sjesti 15-10-5 dana ovisi koliko treba i nauciti)
ocjene su mi znali povecati prof na osnovu imena (tj jer sam bila aktivna na predavanjima i vjezbama pa te zapamte) srecom ja sam druga smjena pa nisam morala u 8 ustajati
na ovom fakultetu je najvishe nepravde nazalost (to NIKO AMA BASH NIKO ne moze negirati) i najvishe se ceka.. po cijele dane nesto ili nekog cekas
- Chmoljo
#171 Re: Pravni fakultet-UPIS
naravno da ima nepravde. danas došao na studentsku da podnesem molbu za stepenovanje, kaže mi ona eto može rukom, otprilike tako i tako i ja tako i uradim, onako s nogu, samo da mi ispadne iz ruku. predam, gleda ona, kaže: eee gdje li ćeš ti raditi?Irm@ wrote:evo danas izadjose rezultati ko je primljen za buduce brucose... cini mi se da je isti sistem... samo sto me jedna poznanica neki dan (nakon sto je vec predala papire) uhvatila na ulici da me pita... naime djevojka je imala neki prosjek u srednjoj 4.5 (moram napomenuti u KSC-u) i kad je otisla na studentsku jedna od zmija koje rade tamo joj je rekla da nije bash sigurno da ce je primiti u redovne pa da se ona upishe u paralelne... radio je na studentskoj jedan divan momak bash ljubazan ali su ga valjda sklonili dok su se djeca prijavljivala da mogu sto vishe para namaknuti...
u vezi sa samim fakultetom... dijelim misljenje s LadyXY da fax nije lagan... medjutim ja u odnosu na svoj fax skidam kapu i klanjam se ljudima sto zavrse medicinu i srodne fakulteta, elektrotehniku i arhitekturu...sve ostalo se moze nauciti![]()
ocjene su mi znali povecati prof na osnovu imena (tj jer sam bila aktivna na predavanjima i vjezbama pa te zapamte) srecom ja sam druga smjena pa nisam morala u 8 ustajati![]()
ali mene toga nije sramota na tim predavanjima sam dosta naucila ali Bogme za ispit iz knjige najvishe i sto me neko ne bi nagradio ako sam to zasluzila...
nešto mi pravo krivo bi...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#172 Re: Pravni fakultet-UPIS
Da!Irm@ wrote:
u vezi sa samim fakultetom... dijelim misljenje s LadyXY da fax nije lagan... medjutim ja u odnosu na svoj fax skidam kapu i klanjam se ljudima sto zavrse medicinu i srodne fakulteta, elektrotehniku i arhitekturu...sve ostalo se moze nauciti![]()
Sto se tice tvoje poznanice, zao mi je djevojke, trebala se raspitati prije nego sto je heknula hiljadu, da zna sta se radi sve na studentskoj.
@Chmoljo-dzabe se sekiras
Narocito crna
A inace fakultet nam je samo takav, sav se nesto obrusava.
- iceman ze
#173 Re: Pravni fakultet-UPIS
naravno da ima nepravde. danas došao na studentsku da podnesem molbu za stepenovanje, kaže mi ona eto može rukom, otprilike tako i tako i ja tako i uradim, onako s nogu, samo da mi ispadne iz ruku. predam, gleda ona, kaže: eee gdje li ćeš ti raditi?
"u pi*ki materini." ostade mi u grlu.
[/quote]
Ja isto trebam jednu molbu pisati oko vracanja u studentski status, nekad sam bio upisan, znaci mogu im sam predati molbu, bez peglanja sa onim tetama u studentskoj.......
Ja isto trebam jednu molbu pisati oko vracanja u studentski status, nekad sam bio upisan, znaci mogu im sam predati molbu, bez peglanja sa onim tetama u studentskoj.......
- Chmoljo
#174 Re: Pravni fakultet-UPIS
normalno da se obrušava kad nema para. to je kad su nam profe radije ganjali djevojčice po fakultetu umjesto da im ispite sređuju za pare. i sad se fakultet ruši.ladyblue18 wrote:Da!Irm@ wrote:
Sto se tice tvoje poznanice, zao mi je djevojke, trebala se raspitati prije nego sto je heknula hiljadu, da zna sta se radi sve na studentskoj.
@Chmoljo-dzabe se sekirasMeni vise svejedno postalo to njihovo ponasanje, na pocetku sam bila isfrustirana svaki put nakon njih, ali navikoh se vremenom...ja rekla jednom one kao da rade na porti Bijele Kuce, pa onako ponasanje...ma fuj!
Narocito crna![]()
![]()
![]()
ja bih ono s noge na nogu pravo u Miljacku!
A inace fakultet nam je samo takav, sav se nesto obrusava.![]()
Prejak mi je onaj prizor - rektorat a preko puta rektorata obavijest o obrusavanju i zagradjeno.
![]()
![]()
-
elSaik
#175 Re: Pravni fakultet-UPIS
Džaba, tek kada se na drugom - trećem predavanju iz Historije na upit "ko je bio prvi kralj Bosne" od 200+ studenata javi 5 kojih zna odgovor, shvatiš ko je sve primljen na fucks. 
edit: Inače ne patim od mržnje prema "došljama", ali kada je svih tih 5 studenata učenika sarajevskih gimnazija, a nijedan opet nije uletio u redovne, vidiš kakvi su kriteriji. Prijemni bi se trebao uvesti na Pravo pod hitno.
edit: Inače ne patim od mržnje prema "došljama", ali kada je svih tih 5 studenata učenika sarajevskih gimnazija, a nijedan opet nije uletio u redovne, vidiš kakvi su kriteriji. Prijemni bi se trebao uvesti na Pravo pod hitno.