spekulant wrote:predpostavljam da se ovo "ti" odnosi na mene. samo da kazem da ja nikada ne bih rekao da je Muhamed bio pedofil. ja kritikujem sve religije i ne bih napisao nesto tipa "e jes vam religija, svaka cast" iz cega bi se kao trebalo zakljuciti da ima neka "bolja religija", al eto ova o kojoj diskutujemo ne valjashalaedin wrote:Ti si autor ovog posta i mogu ti reci da si pogrijesio kada si Muhammeda a.s. nazvao pedofilom zato sto se ozenio 9 - godisnjom djevojcicom. Prvo ne znas i ime te zene, neznas okolnosti pod kojim se udala, dali se udala sa 9 godina, i ako jeste dali je imala ikakav sex. odnos sa Poslanikom Muhammedom a.s. dok nije ispunila Islamsku normu punoljetstva tj. dobila svoju prvu mjesecnicu. O zivotu covjeka kojeg si ti nazvao pedofilom, a ja ga zovem Bozijim posljednjim poslanikom i robom koji ima zasluzno mjesto kod svoga Gospodara se zna puno vise nego o zivotu Ise a.s. ili Isusa kojeg mnogi krscani nazivaju Bogom ili Bozijim sinom. Cak se zna i nacin na koji je nuzdu obavljao i sta je kako radio govorio savjetovao precutno odobravao... apsolutno sve, Dok vi o Isusu ili Isi a.s. samo sa pretpostavkom govorite. Uzmi bilo koju Siru tj. knjigu koja kaziva o zivotu poslanika Muhammeda a.s. i procitaj je i saznaces razloge zbog kojih se Aisa r.a. udala tako mlada za Muhammeda a.s.10101010101 wrote:E jes' vam religija svaka vam cast. Stvorena za izvrdavanje. Sto vam se ne dopada, odmah kazete, u Arapskom jeziku to moze da ima i drugo znacenje...Sto me dovodi do cinjenice da su Arapi mutni totalno. Ne kaze se dzaba: "Svezao mu Arapa." A, o Muhamedu koji je ozenio djevojcicu od 9 godina, nemam rijeci. Cista pedofilija.
14. maj. 2008. 23:55 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Vrijedjanje”
» 10101010101
zoom66
Mislim da ne mozes iznositi svoje misljenje bez prethodnog znanja o tome covjeku i njegovoj zeni koju si spomenuo.... ja samo pokusavam shvatiti zasto ljudi jos uvijek vjeruju.
a sto se teme sa Aisom tice, koliko ja znam ozenio ju je dok je imala 6 godina, a spavali su kad je imala 9 godina. i jest da to iz danasnje perspektive izgleda strasno, ali slazem se da moramo biti svjesni specificnih okolnosti tog vremena. i nek se svako raspita sa koliko godina mu se pranana/prabaka udala, a vidjet ce da bi i ta dob u danasnje vrijeme spadala pod pedofiliju.
ne kontam na koga se odnosi ovo "vi"? ja nisam hriscanin.. i dobro si rekao da o Muhamedu ima puno vise informacija. za Isusa se cak ne moze ni dokazati da je postojao. ne postoji nijedan relevantan historijski dokaz o postojanju Isusa!
ali upravo i sami ti historijski podaci ne idu bas u prilog ovoj temi, a i generalno islamu. kad si vec otvorio temu o njegovom zivotu, hajmo analizirati: znaci Muhamed prvo u 20-tim godinama zeni dosta stariju, i prilicno bogatu udovicu, i tako stice moc. interesantan je podatak da za vrijeme te prve zene nije "sisao" nijedan ajet koji ne ide u prilog zenama. kasnije Muhamed stice sve vecu moc. nakon "objave" okuplja oko sebe grupu ljudi i pocinje siriti islam. postaje sve mocniji i mocniji. zeni se sa zenama razlicitih dobi, ali svaka od njih je iz uglednih porodica, i tako stice jos vecu moc. ima robinje, odobrava opcenje sa robinjama i zenama zatocenim u vojnim akcijama, u nekim hadisima cak savjetuje svoje saborce da li da ejakuliraju u te zarobljene zene ili ne, s obzirom da oni nisu htjeli imati djece sa tim zenama. itd itd...
pravilo o 4 svjedoka (da se blud moze dokazati samo ako su to vidjela 4 svjedoka) je "sislo" otprilike mjesec dana nakon afere koja je nastala oko Aise. tada je ona imala oko 13 godina i kruzili su razni tracevi da je prevarila Muhameda, ali to nije dokazano. i cekalo se sta ce bog reci o tome, ali ajet nikako nije silazio. i nakon otprilike mjesec dana je objavljen ajet da je zabranjeno tracanje i receno to o 4 svjedoka.. postoje razni hadisi o tome, kako je muhamed i sam sumnjao da li su tracevi istiniti u tom periodu.. postavlja se pitanje kako to da bog to nije ranije predvidio, i zasto uopste objave dolaze u skladu sa dogadjanjima u muhamedovom zivotu, kada bi one trebale biti nesto univerzalno.
postoji takodjer hadis u kojem Aisa kaze, parafraziram: "tvoj gospodar se izgleda najvise brine o tvojem zadovoljavanju u krevetu".. to je rekla nakon sto je muhamed objavio da mu je bog dozvolio da moze "posjecivati" svoje zene preko reda. jer eto, nisu sve bile iste starosti.. a prije toga je bila objava da se treba prema svim zenama "jednako ponasati", sto i naglasavaju svi branioci pozicije zene u islamu.. kako to da se objava tek tako promijeni, i to samo u Muhamedovu korist, i kakve to ima veze sa nekim univerzalnim istinama, smislom zivota itd??
postoji takodjer situacija kada muhamed ozeni bivsu zenu od svog posinka, sto je bilo zabranjeno u to vrijeme.. dosta ljudi ga je kritikovalo zbog toga. i odjednom dolazi objava da je bog naredio muhamedu da se ozeni sa tom zenom, kako bi dokazao da to nije zabranjeno u islamu... postavlja se pitanje zasto bog to nije ranije objavio, ili zasto je muhamed morao ozeniti se sa tom zenom da bi dokazao da je nesto dozvoljeno u islamu, zar nije dovoljna objava?
pravilo o 4 svjedoka je iz kurana, a u objasnjenju pise to o tracevima o aisi. sumnja muhamedova u svoju zenu je iz hadisa..
dozvola muhamedu da preskace redoslijed zena je takodjer iz kurana, kao i situacija sa zednidbom sa bivsom zenom od posinka..
imas li jos koju literaturu da mi preporucis?
Ammaaan 'velikog' tumaca Kurana !
Ps: tebi zaista treba dosta literature ! " pocni sa Zapecacenim Dzennetskim napitkom"