Operacija nosa

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#151 Re: Operacija nosa

Post by dr.gog »

KB24 wrote:Goge, kol'ko se mjeseci čeka ? :D
Ne znam. Ukoliko glavni ljekar smatra da se problem mora srediti hitno, ne čeka se predugo, naravno :)
Prioritet ORl odjela su tradicionalne operacije dječijih noćnih mora- krajnika, jer klincima to znači oslobađanje silnih patnji, upala zglobova, i kilograma razarajućih antibiotika. Tradicija ustanove nalaže apsolutni prioritet djece Sarajeva. Najbolje je nazvati, doći, raspitati se. 8)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#152 Re: Operacija nosa

Post by Velkoski »

i ja sam dijete još uvijek :D

uglavnom hvala, najveći problem je uputnica svakako, par sati čekaš za jedan papir :-)
Sultanija55

#153 Re: Operacija nosa

Post by Sultanija55 »

Ja se najvise dvoumim izmedju Glumicica i Karabega s tim da na hrvatskom forumu ima dosta iskustava sa Glumicicem
( i pozitivnih i negativnih ),a za Karabega bas i nisam nasla komentare. :roll:
LittleStarr

#154 Re: Operacija nosa

Post by LittleStarr »

Citala sam negdje da postoji nešto sto se zove korekcija nosa, i to je neka vrsta manje operacije ali oporavak traje dosta kraće. Zna li neko nešto o tome, radi li se u Sarajevu? I koliko koštu?
Poccahontas

#155 Re: Operacija nosa

Post by Poccahontas »

I ja sam operisala nos prije godinu dana zbog devijacije kod docenta Mašića na maksilofacijalnoj i sad mi je nos još gori,blago nama sa takvim docentima a postoperativni postupak je užasan , uhh samo kad se sjetim.A sad moram opet da ga operišem mislila sam kod dr.Mandilovića u poliklinici Gedzo, ili kod dr.Glumičića , ja mislim u Eurofarmu..Pa ima li neko iskustva sa njima?
jabidapitam

#156 Re: Operacija nosa

Post by jabidapitam »

Poccahontas wrote:I ja sam operisala nos prije godinu dana zbog devijacije kod docenta Mašića na maksilofacijalnoj i sad mi je nos još gori,blago nama sa takvim docentima a postoperativni postupak je užasan , uhh samo kad se sjetim.A sad moram opet da ga operišem mislila sam kod dr.Mandilovića u poliklinici Gedzo, ili kod dr.Glumičića , ja mislim u Eurofarmu..Pa ima li neko iskustva sa njima?
I ja sam imamo slicno iskustvo, mislim nije mi gopri nit je bolji, imao sam funkcionalnu a ne estetsku medjutim ne funkcionise mi opet :)
Dakle misim da je bolje ici privatnicima.

A sto se tice Karabega, kad mu vjeruje reprezentacija mogu vala i ja :D
Poccahontas

#157 Re: Operacija nosa

Post by Poccahontas »

jabidapitam wrote:
Poccahontas wrote:I ja sam operisala nos prije godinu dana zbog devijacije kod docenta Mašića na maksilofacijalnoj i sad mi je nos još gori,blago nama sa takvim docentima a postoperativni postupak je užasan , uhh samo kad se sjetim.A sad moram opet da ga operišem mislila sam kod dr.Mandilovića u poliklinici Gedzo, ili kod dr.Glumičića , ja mislim u Eurofarmu..Pa ima li neko iskustva sa njima?
I ja sam imamo slicno iskustvo, mislim nije mi gopri nit je bolji, imao sam funkcionalnu a ne estetsku medjutim ne funkcionise mi opet :)

A sto se tice Karabega, kad mu vjerukje reprezentacija mogu vala i ja :D[ /quote]

Haha, dobar dobar!:D, ma isplati se svakako,jednom uradiš i ćao, a ne k'o mi kao Majkl Dzekson xD.Bila sam kod Gedže i kod njega je operacija nosa 830 km, ta funkcionalna, e sad koliko je sa dodatnim uljepšavanjem ne znam.:)Dosta prihvatljivije od Karabegove cijene od 3000-4000 hiljade , fin pristup, sve objasnili, sve šta, kako, nema metra tufera u nosu, odmah se ide kući,ulijevaju povjerenje.:-) A divni doktor Mašić mi je dio donji dio nosa u svom kasapljenju otkinuo, nema dijela hrskavice , tako da nos nema potporu kao svi normalni nosevi ,60 % gore dišem !Ne znam ja više ne vjerujem tim" imenima", jer očigledno na banalnim operacijama zakažu, a operišu tumore, i sl.:)..Pa kad operišem nos javim se akoBogda sa pozitivnim utiscima!:)
Sultanija55

#158 Re: Operacija nosa

Post by Sultanija55 »

Poccahontas wrote:
jabidapitam wrote:

A sto se tice Karabega, kad mu vjerukje reprezentacija mogu vala i ja :D[ /quote]

Haha, dobar dobar!:D, ma isplati se svakako,jednom uradiš i ćao, a ne k'o mi kao Majkl Dzekson xD.Bila sam kod Gedže i kod njega je operacija nosa 830 km, ta funkcionalna, e sad koliko je sa dodatnim uljepšavanjem ne znam.:)Dosta prihvatljivije od Karabegove cijene od 3000-4000 hiljade , fin pristup, sve objasnili, sve šta, kako, nema metra tufera u nosu, odmah se ide kući,ulijevaju povjerenje.:-) A divni doktor Mašić mi je dio donji dio nosa u svom kasapljenju otkinuo, nema dijela hrskavice , tako da nos nema potporu kao svi normalni nosevi ,60 % gore dišem !Ne znam ja više ne vjerujem tim" imenima", jer očigledno na banalnim operacijama zakažu, a operišu tumore, i sl.:)..Pa kad operišem nos javim se akoBogda sa pozitivnim utiscima!:)

Meni se u prvi mah svidjeo Glumicic ali kazu da on pravi male nosove i dosta ih nije zadovoljno,a nekako Karabeg je ipak iz Sarajeva a kod nas je dobar glas itekako bitan .... sta je Karabeg rekao da stavljaju umjesto metar tupfer? :-)
minja_love

#159 Re: Operacija nosa

Post by minja_love »

čekaj, kako se to nekome može ne svidjeti mali nos?? :D jao, pa daj bože da meni napravi mali nos, bila bih prestretna! i i sultanija, kako misliš, glumičić pravi iste noseve?
Sultanija55

#160 Re: Operacija nosa

Post by Sultanija55 »

minja_love wrote:čekaj, kako se to nekome može ne svidjeti mali nos?? :D jao, pa daj bože da meni napravi mali nos, bila bih prestretna! i i sultanija, kako misliš, glumičić pravi iste noseve?
Citala sam hrvatske forume i to svi pisu,nije moje misljenje ali eto zamislis se. Mada mislim da je nemoguce da svima napravi isti,ne znam.Teska odluka :-)
minja_love

#161 Re: Operacija nosa

Post by minja_love »

znaš šta - ja mislim da je u pitanju to što on zaista pravi taj prćasti oblik nosa koji je meni pre pre presladak!
evo, ovdje možeš vidjeti primjere, meni ovo stvarno super izlgleda (ali sigurno postoje ljudi kojima se to ne sviđa, tako da razumijem)... al meni je super, nadam se da će i meni napraviti jedan ovakav :)

http://www.glumicic-dzepina.com/operaci ... slike.aspx
Sultanija55

#162 Re: Operacija nosa

Post by Sultanija55 »

Ma naravno,sve je stvar ukusa i dogovora. :thumbup:
jabidapitam

#163 Re: Operacija nosa

Post by jabidapitam »

minja_love wrote:znaš šta - ja mislim da je u pitanju to što on zaista pravi taj prćasti oblik nosa koji je meni pre pre presladak!
evo, ovdje možeš vidjeti primjere, meni ovo stvarno super izlgleda (ali sigurno postoje ljudi kojima se to ne sviđa, tako da razumijem)... al meni je super, nadam se da će i meni napraviti jedan ovakav :)

http://www.glumicic-dzepina.com/operaci ... slike.aspx
Stvar je u tom sto ne stoji svima taj prcasti nosic.

Zamisli nekog ko ima jake crte lica, jaku vilicu, koscato lice i on mu stavi prcasti nosic. Ne ide.
angy

#164 Re: Operacija nosa

Post by angy »

Procitala sam sve postove, samo nisam dobro shvatila da li dr. Milan Mandilovic radi i estetske operacije nosa ?
Jel radi on negdje privatno ili samo u Vojnoj bolnici?
FemaleMe

#165 Re: Operacija nosa

Post by FemaleMe »

Koliko kosta operacija nosa kod Karabega?
Slideslide

#166 Re: Operacija nosa

Post by Slideslide »

Rađena mi je operacija nosa kad sam ima 14. godina kod doktora Alije Geze. Svaka pohvala ide njemu, profesionalizam na vrhu. U pitanju su bile polipe nisam imao dotok kisika kroz nosnice.
sirotinja

#167 Re: Operacija nosa

Post by sirotinja »

Slideslide wrote:Rađena mi je operacija nosa kad sam ima 14. godina kod doktora Alije Geze. Svaka pohvala ide njemu, profesionalizam na vrhu. U pitanju su bile polipe nisam imao dotok kisika kroz nosnice.
Isao sam na slicnu operaciju, nisu bile polipe vec deviated septum. Kazu samo 1 od 100 operacija bude neuspjesna (1%)

And I beat the ads :(

Moracu opet kad skupim snage. Tesko je kad zacepe nos sa necim pola metra dugacko pa 4-5 dana samo na usta I dihati I sve.
4m3l

#168 Re: Operacija nosa

Post by 4m3l »

Od kako znam za sebe tesko disem kroz nos, isto kao da je zacepljen... Postoji li ta neka operacija koja ce prosiriti nosne kanale kako bih lakse disao :D
Slideslide

#169 Re: Operacija nosa

Post by Slideslide »

sirotinja wrote:
Slideslide wrote:Rađena mi je operacija nosa kad sam ima 14. godina kod doktora Alije Geze. Svaka pohvala ide njemu, profesionalizam na vrhu. U pitanju su bile polipe nisam imao dotok kisika kroz nosnice.
Isao sam na slicnu operaciju, nisu bile polipe vec deviated septum. Kazu samo 1 od 100 operacija bude neuspjesna (1%)

And I beat the ads :(

Moracu opet kad skupim snage. Tesko je kad zacepe nos sa necim pola metra dugacko pa 4-5 dana samo na usta I dihati I sve.
Gdje je operacija radjena? Da, poznat mi je taj osjecaj hehe :) Zato kad su poceli izvlaciti u bandak sam pao haha, kad se sjetim. :)
sirotinja

#170 Re: Operacija nosa

Post by sirotinja »

Ja sam to radio u inozemstvu. Nisam mogao da disem I onda doctor kaze imas to I ti I uradi bezuspjesnu operaciju. (dobro pomoglo je 20-30 %) ali I sad kad idem spavat poduprem nos sa prstom da ga rasirim a kad se probudim ja disem na usta.

Ja sam sam vadio ono sto su stavili posle operacije. Ajjj kako je tesko jesti. Eto ko nezna nek zacepi nos na 30 sekundi pa da vidi kako je lol. A kad sam vadio prepo se koliko je ono. Mislio sam da krv nece prestati. Znaci nije laka operacija ali je vrijedna patnje za one koji imaju problem sa disanjem.

4m3l-naravno da ima. Probaj prvo sprejeve za nos ako vec nisi. Ima ih koji mogu rasiriti nos do normale.
4m3l

#171 Re: Operacija nosa

Post by 4m3l »

sirotinja wrote:Ja sam to radio u inozemstvu. Nisam mogao da disem I onda doctor kaze imas to I ti I uradi bezuspjesnu operaciju. (dobro pomoglo je 20-30 %) ali I sad kad idem spavat poduprem nos sa prstom da ga rasirim a kad se probudim ja disem na usta.

Ja sam sam vadio ono sto su stavili posle operacije. Ajjj kako je tesko jesti. Eto ko nezna nek zacepi nos na 30 sekundi pa da vidi kako je lol. A kad sam vadio prepo se koliko je ono. Mislio sam da krv nece prestati. Znaci nije laka operacija ali je vrijedna patnje za one koji imaju problem sa disanjem.

4m3l-naravno da ima. Probaj prvo sprejeve za nos ako vec nisi. Ima ih koji mogu rasiriti nos do normale.
Koji sprej preporucujes? Danas bio u apoteci dala mi neki Aqua Moris. Iako sam joj fino objasnio sta mi treba ona mi je dala totalno drugu stvar, odnosno sprej za ispiranje nosa... :/ :S
Zatamnjena stakla

#172 Re: Operacija nosa

Post by Zatamnjena stakla »

EleanorRigby wrote:Pozdrav, dobri ljudi!

Danas, (evo, već je novi dan), a ja mislim na četvrtak, su mi skinuli i drečavo rozi kalup kojeg su mi dali, za uspomenu, je l'. Nakon što sam legla, sestra mi je odlijepila flastere, i rekla da se pogledam u ogledalo. Iako je još uvijek modar i natečen, nos je savršeno ravan, i razlika je OGROMNA samo 5 dana nakon operacije. Danas me po prvi put u životu nije bilo stid hodati dignute kose iako imam dvije žute kese ispod očiju, bijeli flaster na nosu (kojeg sama skidam u nedjelju), i ljudi na Ilidži su možda pomislili da sam pretučena djevojka nekog kabadahije. Prijateljica je već primijetila kako pričam glasnije, i već sada me nije stid kada me neko gleda iz profila, čim sam bila opterećena non-stop, a posebno vikendom, kad se sredim, a nos svejedno strši, bez obzira kako bila obučena, ili kakvu frizuru bih imala.

Reći ću vam odmah, da nisam otišla na ponoćku (onako, radi kuhanog vina i druženja), ne bih prošla pored momka koji me nazvao nosorogom i pokvario moje, do tog trenutka, savršeno raspoloženje, ne bih potajno plakala u Slogi dok su ostali plesali salsu, niti bi se mama (konačno) sažalila nad mojom sudbinom da ujutro nisam izgledala kao da sam izgubila epsku ljubav. Bez pretjerivanja, nos mi je ozbiljno urušavao samopouzdanje, do te mjere da sam izbjegavala dečke i nova upoznavanja, a subotom bih, u Slogi, umjesto da plešem, razmišljala ko me gleda iz profila. Nisam si mogla pomoći, svako s tim kompleksom zna o čemu pišem.

Nikoga ne reklamiram, odmah sam htjela kod doktora Glumičića, jer je zaista najbolji na Balkanu (na osnovu svjedočenja, estradnih ličnosti koje su mu povjerile svoj izgled, i fotografija prije/poslije na njegovoj službenoj stranici). Čak sam htjela ići u Zagreb, ali eto, oni dolaze ovamo svaki mjesec.

Inače, njegova fiksna cijena je 1800 eura, ali naravno, Eurofarm mora imati finansijske koristi od svakog pacijenta, tako da dignu cijenu preoperativnih priprema, i same operacije.

Nema plaćanja na rate, niti preko računa, novac se donosi u kešu, u markama (4303), ili eurima (2200) isti dan kada vadite i nalaze.
Da, skupo je, znam, sada me je stid od mame tražiti novac za bilo šta, ali ja se osjećam preporođeno, ne mogu ni zamisliti kako će tek biti kada modrice i otok nestanu.

Nisam išla kod Karabega, iskreno, ne ulijeva mi povjerenje, i njegova ljubaznost (iako sam ga vidjela samo u medijima) mi se ne čini iskrenom. To mi je važno. Kada već hoću pod nož, neka me reže onaj ko čini da se osjećam ugodno.

U 2 dana, koliko je boravio u Sarajevu (22.02. 23.02.), Glumičić je operisao 6 noseva, od kojih su 2 pripadala muškarcima. Dakle, poprilično je popularan ovdje, i pored naših klinika, a za to postoji i razlog.

Opet sam postala preopširna, izvinjavam se.

Zaboravih u prvom postu spomenuti da, na dan pretraga, u poslijepopodnevnim satima, nakon EKG-a, idete na razgovor sa direktoricom Eurofarma, inače JAKO ljubaznom ženom, da bi potpisali dokument da shvaćate u šta se upuštate,i da ste svjesni mogućih rizika.

I još nešto, dok vam ne skinu tufere, možete piti samo na slamku, u jako kratkim intervalima. Ako se nagne čaša, odmah se zagrcne.
Rado ću odgovoriti na svako pitanje. :)

Laku noć svima!
Znači čet'ri milje.
UZAS 2

#173 Re: Operacija nosa

Post by UZAS 2 »

GEDZO

UZAS,, U RATU SAM SLOMIO NOS I HTIO SAM DA TO ISPRAVIM I ODLUCIO SAM KOD GEDZE,, CISTI ZLOCIN STA JE URADIO,, SAD NEPRAVILNIJI NEGO JE BIO,, KOD MENE JE U PODNOZJU NOS BIO SAVIJEN A ON JE VRH TURPIO I STJE RADI,, KATASTROFA LJUDI,, SAD GA JOS MORAM TUZIT I KO ZNA STA
BetyBu

#174 Re: Operacija nosa

Post by BetyBu »

Operisala sam nos prije dvije i po sedmice kod dr Glumicica u Eurofarmu. Postupak prije i poslije operacije je vec neko napisao. Nos mi je bio kriv jer sam ga ranije lomila, ali to nije bilo toliko primijetno. Takodje, htjela sam malo skratiti i vrh. Prije nego sto sam dr Glumicicu rekla sta zelim, on je rekao sta ce uraditi i to se poklapalo sa onim sto sam ja zeljela. Covjek je profesionalac i ne bih se slozila da svima pravi iste noseve. Ja sam zadovoljna i nos nije uopste premali. Vodi racuna o tome da se uklopi u fizionomiju vaseg lica. Nakon sto izvadite tufere, nos iznutra mazete kremom koju vam oni propisu. Poslije operacije nisam imala uposte bolove niti hematome. Dr. Glumicic mi je rekao da hematome vjerovatno necu imati jer mi nije lomio kost. Imala sam otok, ali nakon sedam dana veci dio se povuce. Kada sam skinula kalup jedan dio nosa mi je bio malo zut, na tom dijelu sam imala hematom, ali vec je bio iscezao prije nego sto sam skinula kalup. Takodje jedna nozdrva mi je malo uza ali konci iz te nozdrve jos nisu ispali (na tu stranu je morao vratiti nos kako bi ga ispravio, pa pretpostavljam da su i konci jaci ili vise stegnuti), pa je, vjerovatno, to razlog. Iz jedne nozdrve konci su poceli ispadati nakon desetak dana i jos uvijek ispadaju, dok iz druge nozdrve nije jos ispao nijedan. Poslije dvije sedmice koza na nosu pocinje da se peruta. Nos je i nakon skoro tri sedmice osjetljiv i bolan na dodir. Vjerovatno cete imati osjecaj da teze disete, ali treba vremena da sve to profunkcionise, da se obnovi sluzokoza i ispadnu konci. Svakim danom taj osjecaj je manji. Takodje cete imati osjecaj kao da vam je slabije culo mirisa, ali i to se postepeno vraca.
Nadam se da sam vam makar malo pomogla.
BetyBu

#175 Re: Operacija nosa

Post by BetyBu »

- 347 KM preoperativne pripreme,
- 2.200 eura operacija,
- 50 KM vadjenje tufera i
- 50 KM skidanje kalupa.
Post Reply