avio karte iz amerike

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Static-X

#151 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

stari_sarajevski_gospodin wrote:Kako nema direkt minhen - sarajevo? Izmedju 12 i 13 maja sam mislio poletit iz amerike da stignem za gradski derbi u sarajevu/ :)
Ima jasta ja 13. iz minhena za sarajevo dolazim, samo nazalost zakansicu na derbi jer je derbi 8. :(
E sad ako je sta vulkan zafrko, to je druga prica, moram to provjeriti!
stari_sarajevski_gospodin

#152 Re: avio karte iz amerike

Post by stari_sarajevski_gospodin »

Static-X wrote:
stari_sarajevski_gospodin wrote:Kako nema direkt minhen - sarajevo? Izmedju 12 i 13 maja sam mislio poletit iz amerike da stignem za gradski derbi u sarajevu/ :)
Ima jasta ja 13. iz minhena za sarajevo dolazim, samo nazalost zakansicu na derbi jer je derbi 8. :(
derbi ti je 15. maja :-D

http://www.nfsbih.net/premier.aspx?k=28
Static-X

#153 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

stari_sarajevski_gospodin wrote:
Static-X wrote:
derbi ti je 15. maja :-D

http://www.nfsbih.net/premier.aspx?k=28
:-D Ako je ovo tacno, pravo si me obradovo... na uefinoj stranici pise 8. maja.
bulevarmostar

#154 Re: avio karte iz amerike

Post by bulevarmostar »

Je li iko gledao karte za kraj ljeta, Bajram, Francuzi dolaze, ima li velike razlike ili je i ti milja i po ili tu negdje?
Static-X

#155 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Dali je ko skoro putovao do europe, dali su se pravila promjenila od prosle godine u vezi prtljaga, sta se smije ponijeti a sta ne.

I website bi dobro dosla sa uputama.
melb26sa

#156 Re: avio karte iz amerike

Post by melb26sa »

Static-X wrote:Dali je ko skoro putovao do europe, dali su se pravila promjenila od prosle godine u vezi prtljaga, sta se smije ponijeti a sta ne.

Zavisi od avio kompanije - United i Lufthansa sada dopustaju samo po jednu torbu, drugu placas dodatno (mislim da je $50). Ovo su uveli pocetkom ove godine. Jos malo pa ce zrak poceti naplacivati - let 10 sati, placas $100 :lol:
Static-X

#157 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

melb26sa wrote:
Static-X wrote:Dali je ko skoro putovao do europe, dali su se pravila promjenila od prosle godine u vezi prtljaga, sta se smije ponijeti a sta ne.

Zavisi od avio kompanije - United i Lufthansa sada dopustaju samo po jednu torbu, drugu placas dodatno (mislim da je $50). Ovo su uveli pocetkom ove godine. Jos malo pa ce zrak poceti naplacivati - let 10 sati, placas $100 :lol:
To se vec desava, neznam gdje sam citao da se moze kupiti zrak ( cist zrak valjda da udises - nesjecam se tacno :lol: )

Za torbe znam nego znas kakav je nas svijet uvelicava sve, pa mi stara dodje iz firme gdje joj nase zene napune glavu svakakvim glupostima. Prica mi kako joj jedna rekla da se vise ni parfemi nesmiju nositi cak ni u prtljagu. Ja to jos nigdje nisam nasao :-)
melb26sa

#158 Re: avio karte iz amerike

Post by melb26sa »

Static-X wrote:
melb26sa wrote:

To se vec desava, neznam gdje sam citao da se moze kupiti zrak ( cist zrak valjda da udises - nesjecam se tacno :lol: )

Za torbe znam nego znas kakav je nas svijet uvelicava sve, pa mi stara dodje iz firme gdje joj nase zene napune glavu svakakvim glupostima. Prica mi kako joj jedna rekla da se vise ni parfemi nesmiju nositi cak ni u prtljagu. Ja to jos nigdje nisam nasao :-)

U prtljagu moze a moze i u carry-on ako je ispod 100 ml (unijela bez problema) samo mora biti u onoj quart size bag koju ja nikako da nadjem vec uvijek nosim u gallon size :D
stari_sarajevski_gospodin

#159 Re: avio karte iz amerike

Post by stari_sarajevski_gospodin »

melb26sa wrote:

Imas li link gdje mogu ovo procitati?
ahuseino

#161 Re: avio karte iz amerike

Post by ahuseino »

stari_sarajevski_gospodin wrote:
melb26sa wrote:

Imas li link gdje mogu ovo procitati?

Ovo ti je 100% istina za torbe. Vodio sam nanu na aerodrom u ponedjeljak (Apr. 26. 2010) u Bostonu, letila Lufthanzom i platila drugi kofer $50.00...
luckylaka

#162 Re: avio karte iz amerike

Post by luckylaka »

Ima li iko informacija da li avioni lete preko bare.Trebam uskoro krenuti(1.juni)ali najavljuju novu erupciju onog vulkana.Hajmo javite sta je novo
Static-X

#163 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

luckylaka wrote:Ima li iko informacija da li avioni lete preko bare.Trebam uskoro krenuti(1.juni)ali najavljuju novu erupciju onog vulkana.Hajmo javite sta je novo
:lol: ma sta se brines ja letim za par dana - zamisli kako je me :-)

edit

zapravo trebo bi da letim a hocul :?
luckylaka

#164 Re: avio karte iz amerike

Post by luckylaka »

Static-X wrote:
luckylaka wrote:Ima li iko informacija da li avioni lete preko bare.Trebam uskoro krenuti(1.juni)ali najavljuju novu erupciju onog vulkana.Hajmo javite sta je novo

edit

Kako se bolan necu sekirat.Riknem$4000 za karte i sad kontam hocul ici il necu.Jebo ih vulkan sto ga ne zatrpaju vise.Sta mislis.Doletim do Londona i ne mogu dalje.Sta onda.Ni napred ni nazad.A u pi... materinu svaki qrac se ljeti probudi.Haj vidjecemo.Javljajte situaciju
Static-X

#165 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

luckylaka wrote:
Static-X wrote:

edit

Kako se bolan necu sekirat.Riknem$4000 za karte i sad kontam hocul ici il necu.Jebo ih vulkan sto ga ne zatrpaju vise.Sta mislis.Doletim do Londona i ne mogu dalje.Sta onda.Ni napred ni nazad.A u pi... materinu svaki qrac se ljeti probudi.Haj vidjecemo.Javljajte situaciju
Ja se vise brinem kako cu preko bare, a iz svabije je lahko do bosne.
luckylaka

#166 Re: avio karte iz amerike

Post by luckylaka »

Ja vise ne brinem nista.Karte u djepu za $1320 st.louis-Zagreb pocetak juna.Jebo vulkan,odoh ja a ti static cekaj dok se smiri onaj shupak od vulkana pa neces nikad otici.Bujrun u S.Most next month.
Shirbeg

#167 Re: avio karte iz amerike

Post by Shirbeg »

Raja pomagajte....kasno uzimam karte i nista zivo nema. Sve rasprodato za pocetak Juna. Jeli ko uzeo skoro pa da javi.
HITNO...

Hvala unaprijed.
Dead Man Walking

#168 Re: avio karte iz amerike

Post by Dead Man Walking »

Prijatelju, kupujes 10 dana ranije, cak i da nadjes ne smijem ni pomisliti kakva ce ti cijena biti. Elem, evo ti par brojeva pa probaj, ali se pripremi da se dobro izujes. :D

562-303-1243 fortuna tours
718-278-8395 pan line
314-351-9355 world travel
luckylaka

#169 Re: avio karte iz amerike

Post by luckylaka »

Kupio katre skoro(ponedeljak)St.louis-Zagreb za 6.juni cijena $1312.Nazovi BiH travel 314-351-6200.Vrlo ljubazni,usluga na nivou.Pokusaj.Il da ti ja prodam svoje :razz:
Koshpa

#170 Re: avio karte iz amerike

Post by Koshpa »

Shirbeg wrote:Raja pomagajte....kasno uzimam karte i nista zivo nema. Sve rasprodato za pocetak Juna. Jeli ko uzeo skoro pa da javi.
HITNO...

Hvala unaprijed.
Pokusaj i ovdje

WORLD TRAVEL & TOURS
5629 GRAVOIS AVE
ST. LOUIS MO 63116
TEL-314-351-9355
FAX-314-353-2966 :bih:
Shirbeg

#171 Re: avio karte iz amerike

Post by Shirbeg »

Pozdrav svima. Ja sam nasao samo karte da letim preko Beograda sa JAT-om. (USA-FRA-BEO-SARAJEVO).
Kakvi su ovi letovi iz preko BEogarada? Jeli neko imao problema? Moli vas da mi neko kaze nesto prije nego sto kupim karte.
Hvala unaprijed.
sos123

#172 Re: avio karte iz amerike

Post by sos123 »

Shirbeg wrote:Pozdrav svima. Ja sam nasao samo karte da letim preko Beograda sa JAT-om. (USA-FRA-BEO-SARAJEVO).
Kakvi su ovi letovi iz preko BEogarada? Jeli neko imao problema? Moli vas da mi neko kaze nesto prije nego sto kupim karte.
Hvala unaprijed.
Letio sam jednom i nebih vise ako ne moram. Ceka se jako puno u BGD i dolazi se u SA oko 10 navece.
Ako ides preko ZG, u SA ces biti oko 4 popodne.
Ako imas djecu, to je problem sto imas ogromna cekanja.
Druga stvar, avioni su im losi, a letovi rizicni (hoce li avion poletjeti ili ne), udobnost nikakva.

Ja sam se presaltao na ZG zbog ovih razloga, a mislim da su karte nazalost nesto skuplje ako letis preko ZG ($100 ili slicno). Posteno, ako mene pitas.
Koshpa

#173 Re: avio karte iz amerike

Post by Koshpa »

Ima varijanta preko Ciriha, sa Unitedom iz Amerike do Ciriha a iz Ciriha BH Airlines-om za Sarajevo, mislim da je cekanje oko 3 sata.
macan prvi

#174 Re: avio karte iz amerike

Post by macan prvi »

Shirbeg wrote:Pozdrav svima. Ja sam nasao samo karte da letim preko Beograda sa JAT-om. (USA-FRA-BEO-SARAJEVO).
Hvala unaprijed.
JAT ima samo jedan dolazak dnevno u Sarajevo, u 21:40, a polazak isto tako samo jednom, u 6:30, tako da ces morati u povratku jako rano krenuti prema Aerodromu ako uzmes JAT i stanujes van Sarajeva. Zato bih ti preporucio drugu opciju, ako postoji za to mogucnost.
Shirbeg

#175 Re: avio karte iz amerike

Post by Shirbeg »

Ove karte preko beograda su mi 1200$ jeftinije e hajd' sad budi pametan.
Naso sam HOU_WASH-AMSTERDAM_zagreb-sarajevo za 5600$ (4 karte, dvoje dijece).
Post Reply