Zastita od krađe

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bijeli_sa

#151 Re: Zastita od krađe

Post by Bijeli_sa »

sve se moze otvoriti kad tad naravno ali zeder je najbolji nacin zastite auta, uz dobar alarm i to je to, sve je moguce otvoriti mada bicu iskren ja radim sa zederom 4 godine i jos se nisam uvjerio da ga je moguce otvoriti, dok ne vidim ne vjerujem u suplju....ali naravno da postoje pojedinci-profesionalci kakvi garantujem nema u sarajevu koji su mozda i to u mogucnosti mada ja vjerujem da biraju laksi nacin, namotaj puni do kraja zakljucaj volan i ne mogu ti nista, vjeruj mi... :-D
simbabimba

#152 Re: Zastita od krađe

Post by simbabimba »

video wrote:Koliko ja znam, Hudini lock je puno bolji od zedera !!!
:thumbup:
davidigolijat

#153 Re: Zastita od krađe

Post by davidigolijat »

Haris.ba wrote:P.S.
Ne vidim zasto bi bilo nemoguce kopirati zederov kljuc. To je metal, a svaki metal se moze nazubiti, obraditi, napraviti oblik. Samo treba vremena i volje. Postoji nekoliko mogucnosti kako bi se mogla zafrknuti zederova brava. To je da ljudi koji ugradjuju zeder rade sa lopovima i prave kljuceve, da se neko bavi kopiranjem kljuceva cije otiske dobije raznim putevima, da profesionalac obija zeder bravu. Jesam li u pravu?
Pazi sad, ja imam Zeder, i prilikom preseljenja u novi stan, negdje mi se zaturi onaj rezervni kljuc. Zovem ja lika koji je vrsio ugradnju i nudim da platim naravno, da mi se izradi rezervni, jer crnjak mi biti samo na jednom kljucu. Koliko god molio i trazio, kazu da je nemoguce odnosno jako tesko i njima da potrefe isti raspored rupa, posto se valjda ne memorise, i da su vec imali slicnih zahtjeva, ali nazalost nisu mogli pomoci ljudima.Dakle, cuvajte rezervne kljuceve.

Kad mi se ovdje javi neko, konkretno osoba kojoj je ukradeno auto (a ne komsijine rodice svastika) onda cu mozda povjerovati, ali do sada nisam cuo da je ukradeno auto sa ljvljom kandzom ili zederom...
Lesli Eldridž

#154 Re: Zastita od krađe

Post by Lesli Eldridž »

davidigolijat wrote:
Haris.ba wrote:P.S.
Ne vidim zasto bi bilo nemoguce kopirati zederov kljuc. To je metal, a svaki metal se moze nazubiti, obraditi, napraviti oblik. Samo treba vremena i volje. Postoji nekoliko mogucnosti kako bi se mogla zafrknuti zederova brava. To je da ljudi koji ugradjuju zeder rade sa lopovima i prave kljuceve, da se neko bavi kopiranjem kljuceva cije otiske dobije raznim putevima, da profesionalac obija zeder bravu. Jesam li u pravu?
Pazi sad, ja imam Zeder, i prilikom preseljenja u novi stan, negdje mi se zaturi onaj rezervni kljuc. Zovem ja lika koji je vrsio ugradnju i nudim da platim naravno, da mi se izradi rezervni, jer crnjak mi biti samo na jednom kljucu. Koliko god molio i trazio, kazu da je nemoguce odnosno jako tesko i njima da potrefe isti raspored rupa, posto se valjda ne memorise, i da su vec imali slicnih zahtjeva, ali nazalost nisu mogli pomoci ljudima.Dakle, cuvajte rezervne kljuceve.

Kad mi se ovdje javi neko, konkretno osoba kojoj je ukradeno auto (a ne komsijine rodice svastika) onda cu mozda povjerovati, ali do sada nisam cuo da je ukradeno auto sa ljvljom kandzom ili zederom...
Sa lavljom kanžom nije sigurno, mada se i ona može otvoriti. Za Zeder sam se uvjerio kako auto pod mojim prozorom ode... Regularno otključan i vraćen po otkupu, za 8000 KM.
Bijeli_sa

#155 Re: Zastita od krađe

Post by Bijeli_sa »

nikad u zivotu brate, zeder nije provaljen..... :dance:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#156 Re: Zastita od krađe

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Bijeli_sa wrote:nikad u zivotu brate, zeder nije provaljen..... :dance:
Nedostatak informacija ili šta!?
simbabimba

#157 Re: Zastita od krađe

Post by simbabimba »

Bijeli_sa wrote:nikad u zivotu brate, zeder nije provaljen..... :dance:

Joj nemoj ziv bio ovo govorit, sad ce se Lesli upalit i jos jedno MILION puta reci kako je "ON CUO POD PROZORIMA KAD SU GA ODVEZLI.." :D :D :D :zzzz: :zzzz: :zzzz:
valter.ba

#158 Re: Zastita od krađe

Post by valter.ba »

Mojne Leslija dirati :lol: :lol: :lol:
rusmir.ba

#159 Re: Zastita od krađe

Post by rusmir.ba »

Evo samo da dodam da mult-lock zaboravite, jucer ujutro kod oca od kolegice je nova fabia sa ugradjenim istim aparatom nestala, i kako policajac kaze to je vec cetvrta u zadnjih mjesec samo na dobrinji...

jedina srece-sluzbena, kasko!
Better Man

#160 Re: Zastita od krađe

Post by Better Man »

rusmir.ba wrote:Evo samo da dodam da mult-lock zaboravite, jucer ujutro kod oca od kolegice je nova fabia sa ugradjenim istim aparatom nestala, i kako policajac kaze to je vec cetvrta u zadnjih mjesec samo na dobrinji...

Od moje kolegice na poslu njena prijateljica došla na parking po svoju Škodu Fabiu crvene boje, lijepo otključala, upalila i krenula, nakon nekog vremena njoj nešto sumnjivo. Vidi ona puno opušaka u pepeljari, goriva je u autu bilo više ili manje nego što je ona imala i po još nekim detaljima skonta ona, da to nije njeno auto, već da je otključala i sjela u tuđe. Vrati se ona na parking, parkira to auto i onda otključa svoj i ode. dakle ona je ključem svoje Fabie otključala drugu Fabiu koja je bila parkirana tu do njene i koja je bila iste boje kao njena. Zaista VW grupacija ima daleko najlošije brave po pitanju sigurnosti. Ne znam kako mogu i smiju praviti duplikate brava. Jednu bravu ugrade na više auta, odnosno duplikat brave i odgovara im jedan te isti ključ.
rusmir.ba

#161 Re: Zastita od krađe

Post by rusmir.ba »

Better Man wrote:
rusmir.ba wrote:Evo samo da dodam da mult-lock zaboravite, jucer ujutro kod oca od kolegice je nova fabia sa ugradjenim istim aparatom nestala, i kako policajac kaze to je vec cetvrta u zadnjih mjesec samo na dobrinji...

Od moje kolegice na poslu njena prijateljica došla na parking po svoju Škodu Fabiu crvene boje, lijepo otključala, upalila i krenula, nakon nekog vremena njoj nešto sumnjivo. Vidi ona puno opušaka u pepeljari, goriva je u autu bilo više ili manje nego što je ona imala i po još nekim detaljima skonta ona, da to nije njeno auto, već da je otključala i sjela u tuđe. Vrati se ona na parking, parkira to auto i onda otključa svoj i ode. dakle ona je ključem svoje Fabie otključala drugu Fabiu koja je bila parkirana tu do njene i koja je bila iste boje kao njena. Zaista VW grupacija ima daleko najlošije brave po pitanju sigurnosti. Ne znam kako mogu i smiju praviti duplikate brava. Jednu bravu ugrade na više auta, odnosno duplikat brave i odgovara im jedan te isti ključ.
ovo mi je stari pricao da je uradio kad je imao "pezejca" :D ali da bas iste kod kljuceve ugradjuju i da se ovo desava jos nisam cuo :)
sajosarajlija

#162 Re: Zastita od krađe

Post by sajosarajlija »

Better Man wrote:

S obzirom da Fabia ima kodiran ključ, priča ti ne pije vode :zzzz:
corsa

#163 Re: Zastita od krađe

Post by corsa »

Better Man wrote:

Ma daj, reci ti kolegici da laze! Mozda je i uspjela otkljucati, ali NEMA SANSE da je mogla upaliti! To je MOZDA moguce kod Golfa 2, ali kod Fabie... :-)
zgembo_sa

#164 Re: Zastita od krađe

Post by zgembo_sa »

Tacno, otkljucati je mozda mogla, ali upaliti nema teoretske sanse...
sLLayer

#165 Re: Zastita od krađe

Post by sLLayer »

ako ti je pasat - nema pomoci, ako je neko drugo auto - moze pomoci

izgleda da samo pasate kradu ahaha :lol:
ado-šampion

#166 Re: Zastita od krađe

Post by ado-šampion »

Hahaha, joj ovaj forum mi uvijek uljepša dan :D Ne mogu da vjerujem, cura hladno sjela u tuđu Fabiju, upalila i odvezla se. :D :-)

Pa nisu lude četr'este da se auta tako pale :)
CROZY

#167 Re: Zastita od krađe

Post by CROZY »

Evo posto vidim da se raspravlja o tkz. tecnom azotu...

DA LI POSTOJI ?
DA !!!
MOZEL ZALEDITI CELIK DA PUKNE KO LEDENICA KAD GA UDARIS
DA !!!!

A DALI GA KORISTE LOPOVI PRI OBIJANJU LAVLJE I MULTI-LOCKA !
NE !!!

A STO ?
Pa ovako temperatura tecnog azota je -173.4 C tako da spada u vrlo skupe i tesko za naci materijale. Npr da bi dobio tecni azot moras imati labaratoriju i razlog sto ga koristi i moras se jebavati da ti odobre da ga dobijes. A cak da ti odobre ili da ga nekako prosvercuju. Onda nastaje drugi problem. KAKO spreciti da tecnost koja ledi celik ( -173 C) nezaledi tvoju ruku dok sipas, ili nesto slicno. Ljudi nose specijalne rukavice i kljesta kad sipaju tecni azot. Znaci glupost za tecni azot da neko moze korisiti je prosto nemoguca. I toliko se jebavati oko toga ?!?.

uozbiljite se djeco malo i procitajte ponesto ponekad. !!!!!
radar

#168 Re: Zastita od krađe

Post by radar »

zeder je dobar pravo...ali hudini lock je takođe...radi na istom principu kao zeder...dakle blokada volana...a mislim da su slicne cijene...
Control panel

#169 Re: Zastita od krađe

Post by Control panel »

sve je Ok samo jos napisite ko, gdje i posto ugradjuju ove zastite pa neka se raja sama odluci sta da uzme.
SKY FORCE

#170 Re: Zastita od krađe

Post by SKY FORCE »

johntra wrote:
Lesli Eldridž wrote:
rundo wrote:ma 4 ku..c a ne pasata. ugradio zeder prije jedno 6 mj. auto je wv i mirno spavam... samo ga mogu odnijeti ili ako imaju originalan kljuc i odvesti...ugradi i vidjeces sam.bjezi od lavlje kandje, zajeb zesci, dok je stavis dok je skines i tako tri puta, cetvrti put je neces stavit i ode bibi...u kombinaciji sa dobrim alarmom zeder je vrh...samo jos jedan savjet...ne daji kljuc od zedera ni mehanicaru ni onima u praonicama...SRETNO!
Komšiji mi maznuli pasata i od milicije dobio informaciju. U 4 dana tri pasata + njegov. I imao je Zeder. Nije odvučen, sada i to znaju. Traže otkup. Zato ZEDER zdraaavo
ovo sam i ja čuo neki dan...isto Passat bio u pitanju, 23 milje maraka vozdra...
:wink: Nova vozila imaju piksnu volana od aluminijuma?? Al usto da vam kazem da im airbag na autu moze jako pomoci,jer na dva centimetra od volana ima silu eksplozije od 2 tone sto je dosta jako za lavlju kandju da se raspe.. Jako dobra zastita je zeder.. Al ne postoji ni jedna bolja od boce suzavca pod pritiskom spojene na alarm sa promjenom pritiska u kabini. jer volim da i oni malo pate kad probaju..
mali Ninja

#171 Re: Zastita od krađe

Post by mali Ninja »

SKY FORCE wrote: Al ne postoji ni jedna bolja od boce suzavca pod pritiskom spojene na alarm sa promjenom pritiska u kabini. jer volim da i oni malo pate kad probaju..
reci mi care imal kakva explozivna naprava da se zakaci na vrata, pa kad otvori da ga ja ujutro izmetem ... ne bih žalio ni auto da mi raznese. pozz

i samo da napomenem, alarmi ne vrijede ništa, možda za sitne lopovčiće ali da zaštitite auto, to definitivno možete zaboraviti, da alarm URLA pod ne znam kojim frekvencijama, vi ga ne bi ni čuli jer ga lopov onesposobi tako što isječe vrata ispod šteke, rupa cca 3 sa 5 cm, ili kod G5, skine maglenku, precvika žice i alarm postaje beskoristan.
Ady88

#172 Re: Zastita od krađe

Post by Ady88 »

mali Ninja wrote:
SKY FORCE wrote: Al ne postoji ni jedna bolja od boce suzavca pod pritiskom spojene na alarm sa promjenom pritiska u kabini. jer volim da i oni malo pate kad probaju..
reci mi care imal kakva explozivna naprava da se zakaci na vrata, pa kad otvori da ga ja ujutro izmetem ... ne bih žalio ni auto da mi raznese. pozz

i samo da napomenem, alarmi ne vrijede ništa, možda za sitne lopovčiće ali da zaštitite auto, to definitivno možete zaboraviti, da alarm URLA pod ne znam kojim frekvencijama, vi ga ne bi ni čuli jer ga lopov onesposobi tako što isječe vrata ispod šteke, rupa cca 3 sa 5 cm, ili kod G5, skine maglenku, precvika žice i alarm postaje beskoristan.

kako alarm ne vrijedi , nabavi ovo :lol: :lol: :lol:

TarikSA

#173 Re: Zastita od krađe

Post by TarikSA »

Mom starom ukrali Audi, vratili ga naravno kad smo platili...naduravao sam se s njima satima i spustio cijenu koliko sam mogao....poslije toga ugradili Hudiny i perfektan je...kazu da ga jos nisu "probili"...medjutim...stari kad je ugradjivao kostao je nekih 400KM sad sam cuo (znaci nisam provjerio) je nekih 600KM...gledao ja neki dan alarm GT - cijena sitnica = 600KM, toliko i Excalibur sa dojavljivacem i nesto jeftinija Cobra (kod grasa) oko 450KM...to je nekoliko informacija vezano za sigurnost vasih ljubimaca...ja gledao svojim ocima razvaljenu lavlju kandzu, tj. odvaljen volan a radi se ovako, otvori zadnji prozor i ubaci sipku (zakaci je valjda za neki dio volana oni znaju koji nisam ufrstuljio) onda lijepo stok automobila koristi kao potporu i vuci brale...cuo (kazem samo cuo) da je i Zeder otvoren, nisam cuo za Mul-t-lock i nisam cuo nista jos lose za Hudiny. Meni jedan nas taxo (kojeg privatno znam) vozi Audi a4, kaze da ce ti svaki taxo preporuciti neku elektrosnku blokadu kao sto je alarm...i jos koji prekidac...ostalo je prica za malu djecu...e sad alarm (nemaju oni vremena kad pocne siziti da zice kidaju, cupaju, skidaju) mi je jasno, jer mi je vrlo logicno (osim ako auto nije u nekoj vukojebini, a tad mu nista pomoci nece)....prekidaci takodjer imaju smisla jer nema vremena da nadje sad 6 prekidaca (kod mene prijatelj ima 6 kom na passatu i nikad nigdje otisao ispred zgrade nije:):))...ja sam pored ovoga i pobornik neke mehanicke blokade kao sto je Hudiny i mislim da je mirna Bosna...:P...ona solucija kao ne kupuj VW kupi nesto sto se ne krade to ne pije vode, mozda nekad jeste al sad vise ne...svako se sad auto krade od BMW-a (imam jedan slucaj ispred kuce) do Samanda...jer nije vise fazon ukrasti radi potrebe i preprodaje negdje na Kosovu ili RS-u, nego radi otkupnine, a ko ne plati zaboli njih, usput ga negdje ostave (daleko od ociju i kuce vlasnika) i odose svojim poslom, ko ga rascerupa rascerupa... volim Bosnu najvise na svijetu hahaha :bih:
maxell_sarajevo

#174 Re: Zastita od krađe

Post by maxell_sarajevo »

TarikSA wrote:Mom starom ukrali Audi, vratili ga naravno kad smo platili...naduravao sam se s njima satima i spustio cijenu koliko sam mogao....poslije toga ugradili Hudiny i perfektan je...kazu da ga jos nisu "probili"...medjutim...stari kad je ugradjivao kostao je nekih 400KM sad sam cuo (znaci nisam provjerio) je nekih 600KM...gledao ja neki dan alarm GT - cijena sitnica = 600KM, toliko i Excalibur sa dojavljivacem i nesto jeftinija Cobra (kod grasa) oko 450KM...to je nekoliko informacija vezano za sigurnost vasih ljubimaca...ja gledao svojim ocima razvaljenu lavlju kandzu, tj. odvaljen volan a radi se ovako, otvori zadnji prozor i ubaci sipku (zakaci je valjda za neki dio volana oni znaju koji nisam ufrstuljio) onda lijepo stok automobila koristi kao potporu i vuci brale...cuo (kazem samo cuo) da je i Zeder otvoren, nisam cuo za Mul-t-lock i nisam cuo nista jos lose za Hudiny. Meni jedan nas taxo (kojeg privatno znam) vozi Audi a4, kaze da ce ti svaki taxo preporuciti neku elektrosnku blokadu kao sto je alarm...i jos koji prekidac...ostalo je prica za malu djecu...e sad alarm (nemaju oni vremena kad pocne siziti da zice kidaju, cupaju, skidaju) mi je jasno, jer mi je vrlo logicno (osim ako auto nije u nekoj vukojebini, a tad mu nista pomoci nece)....prekidaci takodjer imaju smisla jer nema vremena da nadje sad 6 prekidaca (kod mene prijatelj ima 6 kom na passatu i nikad nigdje otisao ispred zgrade nije:):))...ja sam pored ovoga i pobornik neke mehanicke blokade kao sto je Hudiny i mislim da je mirna Bosna...:P...ona solucija kao ne kupuj VW kupi nesto sto se ne krade to ne pije vode, mozda nekad jeste al sad vise ne...svako se sad auto krade od BMW-a (imam jedan slucaj ispred kuce) do Samanda...jer nije vise fazon ukrasti radi potrebe i preprodaje negdje na Kosovu ili RS-u, nego radi otkupnine, a ko ne plati zaboli njih, usput ga negdje ostave (daleko od ociju i kuce vlasnika) i odose svojim poslom, ko ga rascerupa rascerupa... volim Bosnu najvise na svijetu hahaha :bih:

A sta mislis nakon godinu dana da ti taj prekidac rikne negdje na Romaniji i ti auto ne mozes upaliti, a vani -15stepeni i duboka noc? :D
TarikSA

#175 Re: Zastita od krađe

Post by TarikSA »

maxell_sarajevo wrote:
TarikSA wrote:Mom starom ukrali Audi, vratili ga naravno kad smo platili...naduravao sam se s njima satima i spustio cijenu koliko sam mogao....poslije toga ugradili Hudiny i perfektan je...kazu da ga jos nisu "probili"...medjutim...stari kad je ugradjivao kostao je nekih 400KM sad sam cuo (znaci nisam provjerio) je nekih 600KM...gledao ja neki dan alarm GT - cijena sitnica = 600KM, toliko i Excalibur sa dojavljivacem i nesto jeftinija Cobra (kod grasa) oko 450KM...to je nekoliko informacija vezano za sigurnost vasih ljubimaca...ja gledao svojim ocima razvaljenu lavlju kandzu, tj. odvaljen volan a radi se ovako, otvori zadnji prozor i ubaci sipku (zakaci je valjda za neki dio volana oni znaju koji nisam ufrstuljio) onda lijepo stok automobila koristi kao potporu i vuci brale...cuo (kazem samo cuo) da je i Zeder otvoren, nisam cuo za Mul-t-lock i nisam cuo nista jos lose za Hudiny. Meni jedan nas taxo (kojeg privatno znam) vozi Audi a4, kaze da ce ti svaki taxo preporuciti neku elektrosnku blokadu kao sto je alarm...i jos koji prekidac...ostalo je prica za malu djecu...e sad alarm (nemaju oni vremena kad pocne siziti da zice kidaju, cupaju, skidaju) mi je jasno, jer mi je vrlo logicno (osim ako auto nije u nekoj vukojebini, a tad mu nista pomoci nece)....prekidaci takodjer imaju smisla jer nema vremena da nadje sad 6 prekidaca (kod mene prijatelj ima 6 kom na passatu i nikad nigdje otisao ispred zgrade nije:):))...ja sam pored ovoga i pobornik neke mehanicke blokade kao sto je Hudiny i mislim da je mirna Bosna...:P...ona solucija kao ne kupuj VW kupi nesto sto se ne krade to ne pije vode, mozda nekad jeste al sad vise ne...svako se sad auto krade od BMW-a (imam jedan slucaj ispred kuce) do Samanda...jer nije vise fazon ukrasti radi potrebe i preprodaje negdje na Kosovu ili RS-u, nego radi otkupnine, a ko ne plati zaboli njih, usput ga negdje ostave (daleko od ociju i kuce vlasnika) i odose svojim poslom, ko ga rascerupa rascerupa... volim Bosnu najvise na svijetu hahaha :bih:

A sta mislis nakon godinu dana da ti taj prekidac rikne negdje na Romaniji i ti auto ne mozes upaliti, a vani -15stepeni i duboka noc? :D
:run: Listen...s*it happens:) a drugo, nikad ne idem na Romaniju :mrgreen:
Post Reply