MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
-
_mubarle_
#151 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
evo nakon nekog vremena da se i ja opet javim i to samo da bih rekao da dolazim sutra i da isprobam ove smajlije

- Alhemicarkaa
#152 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Ljudi, jeste li spremni? Bice lijep dan, ne zaboravite cvijet!
Jedva cekam da vas vidim Ruljo!
Zasto nas sax bojkotuje, nisu objavili poziv na proteste?
Jedva cekam da vas vidim Ruljo!
Zasto nas sax bojkotuje, nisu objavili poziv na proteste?
-
ribadori
#153 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Podrzavam ovaj prijedlog u potpunosti - Adagio je toliko mocan, ne trebaju nakon toga apsolutno nikakve rijecinesvjesna wrote:adagio je prekrasna stvar. ja sam plakala kad god sam je slušala.zlatiborka wrote:
Da donesem ADAGIO od Albinionia, imam CD, ta muzika te u sred duse potrese,...barem mene....
Sjecate se da je na prvom protestu kad je bilo najvise ljudi pustana tuzna muzika. Mislim da se niko ne bi bunio ako pustimo ADAGIO. Ali recite sta vi mislite, to je samo jedan prijedlog.
ljudi, možda, ali samo možda, ne bi bilo loše. ono, prije samog početka, dok se narod skuplja.
- zlatiborka
#154 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Protestujuci forumasi,ribadori wrote:Podrzavam ovaj prijedlog u potpunosti - Adagio je toliko mocan, ne trebaju nakon toga apsolutno nikakve rijecinesvjesna wrote:adagio je prekrasna stvar. ja sam plakala kad god sam je slušala.zlatiborka wrote:
Da donesem ADAGIO od Albinionia, imam CD, ta muzika te u sred duse potrese,...barem mene....
Sjecate se da je na prvom protestu kad je bilo najvise ljudi pustana tuzna muzika. Mislim da se niko ne bi bunio ako pustimo ADAGIO. Ali recite sta vi mislite, to je samo jedan prijedlog.
ljudi, možda, ali samo možda, ne bi bilo loše. ono, prije samog početka, dok se narod skuplja.
cujte, danas je je 6-ti protest po redu. Ne smijemo propustiti sansu da ne ostavimo utisak. Slike i snimke nasih protesta odlaze u svijet! I zato predlazem:
- cim se postavi razglas (barem 15 min. prije 13 sati) da pustimo ADAGIO i neka to svira dok se narod okuplja i potpisuje peticije
- u 13 sati ko prvi uzme mikrofon neka kaze:
- danas su opet nasi protest, 6-ti po redu
- danas se navrsava 40 dana od smrti djecaka Denisa
- minutom sutnje odacemo pocast Denisu, gospodji Ljubici i svima koji su umrli kao zrtve mirnodopskog kriminala
- odrzati nekoliko kratkih govora (sve skupa oko 10-tak minuta) i zadnji govornik ce reci koji je plan setnje, zamoliti ljude da kod kamenog parka prestanu zvizdati i stisaju se dok se polaze cvijece
Inace ovo su protesti, a to sto se 40 dana poklopilo sa danasnjim danom, uradimo kako sam gore predlozila. Idu transparenti, letci, crveni kartoni, naljepnice, zvizdaljke i ostala buka...
Ne smijemo da zaemarimo 2 zadnje TV emisije, za 7 dana to ce izblijediti, moramo to dobro iskoristiti i mislim da je ovakav nacin sasvim u redu.
Jos bi mnogo dobro bilo da na celu kolone ide nekoliko bubnjara....
Narod ocekuje protest (navikli smo ih vec na to!). Moramo ipak nesto reci, ne mozemo samo onako da krenemo k'o ovce. I lijepo je vrijeme, doci ce puno ljudi, vidjecete....
No ovo je samo moj prijedlog, kazite sta mislite, sta predlazete.....
- chvacka
#155 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
nije mi jasno kako tako mozes javno lagati........helo wrote:A jeste li culi Semihino ulizivanje u srjedu, tacnije na derbiju hahahahaha.... Na poluvremenu javlja se spiker i obavještava sve prisutne da ce na stadionu Grbavica i na Kosevu biti postavljena plastina trava, i da je za to sve zasluzna gradonacelnica Semiha Borovac..... Konta Semiha dobi ce aplauz i ovacije, a ono raja sve u glas i sjever i jug buuuuuuuuuuuuuu.... To jeste sve super i ok, ali kada im se stolica trese tada su spremni na sve, što to prije nije uradzeno nego baš sada.....?don vito wrote:Ona mu je i vise od familije jer ce njemu i njegovim pajtasima sa TV SA pokloniti 4,3 miliona maraka NASIH para iz budzeta samo u ovoj godini!helo wrote:Ma ono što je sinoc bilo na kantonalnoj je sramota na kvadrat, a onaj voditelj me je isprovocirao brani Semihu isto kao da mu je ona dio familije
-
policy
#156 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Svi na protest!
Ljudi, zasto nema ove teme na prvoj strani SA-X-a? Nego se moramo zakopati u Forum da nadjemo ovu temu pod Regijama - Sarajevo... Cini m se da je prije sve izmjene na temi odmah prijavljivao na prvu stranu. Ili ima neki algoritam po kojem odredjuje sta ide, a sta ne na prvu stranu.
Izvinjavam se sto sam neupucen. Skolujem se jos.
Ljudi, zasto nema ove teme na prvoj strani SA-X-a? Nego se moramo zakopati u Forum da nadjemo ovu temu pod Regijama - Sarajevo... Cini m se da je prije sve izmjene na temi odmah prijavljivao na prvu stranu. Ili ima neki algoritam po kojem odredjuje sta ide, a sta ne na prvu stranu.
- chvacka
#157 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Ne vidim uopste razliku izmedju Zvonke i Duske... Duska je zadnja osoba koja je juce mogla govoriti o moralnoj odgovornosti. Neznam da iko od uposlenih sa njom prica i radi onakvog novinarstva prikazanog sinoc, fokusiranje na javni linc a ne artikulisanje argumenata, narod i ne placa RTV predplatu. Zasto za to neko ne podnese moralnu odgovornost.Big Boy wrote:Zamisli ti da SS lik nije imao obraza da se pojavi. A kad dodje plata sigurno se ne skriva u misju rupu...FUJ !
Jako dobra emisija... Duska i Vlasta su odradili svoj posao jako profesionalno. Nasim forumasima koji su sjeli pred kamere s imenom i licima skidam kapu i samo nek' neko kaze da su mogli nesto bolje, bujrum... nek' taj ide pred kamere kad god pozeli. Svaka cast "ruljo" !![]()
Emisija je bila jako sarolika sa gomilom tema od kojih je malo koja bila adekvatno obradjena ali mislim da je jasna poruka poslana svima. Posebno sa onim spotom od Dubioze na kraju emisije "Suti i Trpi". Gospon ministar Keso mi je bio fakat lik za No Comment... ja sam bio tu na prvim protestima ali ne znam ko je napisao sve one "divne" rijeci u proglasu "vlade" kantona. I on se sjeca kako su donosili akcioni plan netom prije sto je pokojni Denis izdahnuo a poslije samog cina ubistva. Samire Silo... pa gdje ce ti dusa ?
Semiha... mah, steta je trositi i rijeci na nju.
Jos jedan cisti autogol aktuelne vlasti... nece moci ovako jos dugo. Bosna i Hercegovina se budi !
- chvacka
#158 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
pa daj otvorite oci,don vito wrote:Nakon briljantne Duske koja svojom inteligencijom i hrabroscu uspijeva razotkriti svu bijedu ovdasnje politicke elite, na Federalnoj ide emisija "Pozitiv", a gost je Safet Halilovic!?Najgori ministar, na celu ministarstva koje za 18 mjeseci nije usvojilo nijedan od planiranih zakona, i rijec "pozitiv" imaju veze koliko i rijeci "Dodik" i "socijaldemokratija", "Slobo" i "demokratija", "Franjo i tolerancija". Gostovanje ovog ljigavca u vjersko-politickom EPP-u je lijepa prilika da vidimo kakvo nas informisanje ocekuje ako pobijedi poltronsko novinarstvo Bajrama Demicija i ove glupace sto vodi "Pozitiv".
iskoristiti zenu u emisiji za lincovanje umjesto dokazati auditorijumu istinske argumente je dokaz nemoci. Analizirajte malo, ponudjeni ronaldinjo (Semihino gostovanje) uopste nije iskoristeno. Upadice nasih predstavnika u emisiji koji su bili na istoj talasnoj duzini sa Duskom su porazni za proteste.
ubjedjivanje naroda u svoja licna uvjerenja za koje se nemaju argumenti nego su bazirani na licnoj frustraciji je prikaz slabosti organizatora ovih protesta za koje ocigledno postoje u pozadini.
Semiha je pokazala veliku hrabrost i zelju za dijalogom koji nije, ocigledno po ovim komentarima, ni pokusao da dodje do usiju..
....Za koju sigurnost mi pozivamo? Mozda onu sigurnost kojom se trebala Semiha baviti prije 10 godina ili za koju se Dahic zalagao pa je bezlicno izdao specijalce.
Koju moralnu odgovornost mi insistiramo?
Molim gradonacelnicu da ne da ostavku jer bi time samo nahranila gladne vukove koji bi se nafurali da su mocni.
A Duski Jurisic zbog koje cu prestati da placam RTV taksu, nazalost zakonom propisanu, i koju vec neplaca nekih 50% gradjana FBiH, znaci nisam jedini, neka podnese svoju ostavku kao cin moralne odgovornosti na koju se pozivala veceras
- chvacka
#159 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Gradonacelnice svaka cast na hrabrosti...don vito wrote:Nakon briljantne Duske koja svojom inteligencijom i hrabroscu uspijeva razotkriti svu bijedu ovdasnje politicke elite, na Federalnoj ide emisija "Pozitiv", a gost je Safet Halilovic!?Najgori ministar, na celu ministarstva koje za 18 mjeseci nije usvojilo nijedan od planiranih zakona, i rijec "pozitiv" imaju veze koliko i rijeci "Dodik" i "socijaldemokratija", "Slobo" i "demokratija", "Franjo i tolerancija". Gostovanje ovog ljigavca u vjersko-politickom EPP-u je lijepa prilika da vidimo kakvo nas informisanje ocekuje ako pobijedi poltronsko novinarstvo Bajrama Demicija i ove glupace sto vodi "Pozitiv".
malo je falilo da se Duska digne i pokvari frizuru gradonacelnici i onda kaze, eto vidite da ona nema urednu frizuru.
Duska, gdje je tvoja moralna odgovornost prema ljudima koji te placaju da placaju da se bavis novinarstvom....
Vidi se da je ista generacija kao i Zvonko...
-
sijedi
#160 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
@chvacka
dobro je Podrepaš, ohladi malo, ba.
dobro je Podrepaš, ohladi malo, ba.
- chvacka
#161 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
U tvom pitanju stoji i odgovor samo on nemoguca misija za odredjen broj forumasa koji pozivaju na protesteroditelj wrote:uopste mi nije jasan tvoj komentar pa te molim malo jasnije jer ne vidim zasto neko ne bi placao pretplatu radi Duske Jurisic koja ne samo da je profesinalno vodila emisiju nego je sa nama na svakom protestu????chvacka wrote:Ako ona bude gradonacelnik onda mozemo ocekivati veci broj gradjana na protestima... uzmite samo cifru gradjana koji ne placaju RTV predplatu zbog ovakvih novinara.roditelj wrote:IMAM PRIJEDLOG DUSKU ZA GRADONACELNICU JER VISE ZNA O SVEMU NEGO ONI SVI ZAJEDNO.HVALA TI STO MI ULJEPSA DAN.[/b]![]()
![]()
![]()
SB u emisiji kod Duske je bila izlozena napadu na njen i rad i zena se branila. Niko nije rekao da je ona radila idelano, ali niko ne moze reci da nije radila. Ipak to je izvlacilo i Duskine, te frustracije nasih predstavnika kojima je dozvolila da dobaciju svoje, nidje veze sa sigurnoscu, komentare.
Argument kako je vidljiv pojacan intezitet rada radi nakon pojave protesta je floskula koja nema veze nisacim.
Pa sta ste vi Duska radili ili gdje su protesti prije stravicnih desavanja? Duska znate li kako izgledaju dnevnici koje FTV uredjuju ili sta nam imate reci o obrazovnim emisijama, koji prvo veoma malo ima, a i ono sto ima obradjeno je iz pristrasnog ugla novinara koji sebi daje za pravo da prica o cemu hoce, a ne da istrazi sta je aktuelno....
Emisija iz mog ugla: .....znate gradonacelnice, s obzirom da ste vi problem ovog drustva, odnosno ljudi vas ne vole i to moramo pokazati ovom emisijom, recite mi molim vas sta ste vi radili prije 10 godina? To je jako bitno sigurnost u gradu, jer znamo da tuzioci ne donose presude ali zasto vi ne uzmete taj problemu svoje ruke? Uzmite samo primjer pobjesnelog maxa.uostalom da li ste uopste gledali taj film....
kada je emisija vec krenula u tom smjeru, onda je i damirm trebao reci: znate ja sam bio aktivista stranke radom za boljitak prije 2-3 godine i radio sam sve sto mi oni k kako bi zadrzao posao.... neka damirm kaze da lazem. poslao mi je pp gdje je rekao da sada ono sto radi vise nema veze sa radom za boljitak. Ja sam i rekao ranije da je njegova pojava los izbor...ali dobro sada, zlatiborka je iscupala situaciju
...bez obzira na sve i situaciju da sam nezadovljan kretenima koji vode IZVRSNU vlast, SB je svijetao primjer politicara koja je spreman da brani svoj rad dok neki iza sebe nemaju nikakvog rada.. ko hoce razumice...
od hitno je potrebno promjeniti fokus protesta..istu stvar je u jucerasnjoj debati je rekao i gospodin Kazaz. Intezivno se trudim da skrenem paznju na neke stvari ali ovdje je ocigledno u pitanju nesto drugo...
- chvacka
#162 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Zivila gradjanska BiH..
trenutno radim na formiranju nove politicke stranke: Gradjanska Radikalna Stranka koja ce koristit gradjanske principe u odbrani svojih interesa.
trenutno radim na formiranju nove politicke stranke: Gradjanska Radikalna Stranka koja ce koristit gradjanske principe u odbrani svojih interesa.
- maki_celo
#163 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
vrijeme je da se krene na ulice.ostavite te prepirke papcima koji ne izlaze sa nama na proteste.
pozz GRADJANI I GRADJANKE
pozz GRADJANI I GRADJANKE
- don vito
#164 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Izgleda da je Semiha odrijesila budzetsku kesu i za svoje placenike na internetu. Neumorni su, ponavljaju iste postove.
- chvacka
#165 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
nisam siguran da cu biti na protestima, ustvari obicu cu da vidim kako to izgleda...mozda je drugacija situacija u odnosu na ovaj forum. Mozda sigurnost i bude glavna poruka protesta ili ce pojedinci biti vazniji....
Last edited by chvacka on 15/03/2008 11:03, edited 1 time in total.
- don vito
#166 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Semihina elokvencijo, ne kaze se bide nego bidnechvacka wrote:nisam siguran da cu biti na protestima, ustvari obicu cu da vidim kako to izgleda...mozda je drugacija situacija u odnosu na ovaj forum. Mozda sigurnost i bide glavna poruka protesta ili ce pojedinci biti vazniji....
- chvacka
#167 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
radim ono sto ste me vi naucili, mozda to ne vidis zato sto se hranis jednolicnim komentarima.don vito wrote:Izgleda da je Semiha odrijesila budzetsku kesu i za svoje placenike na internetu. Neumorni su, ponavljaju iste postove.
Ja zelim svoju poruku da posaljem i s obzirom na gro komentara koji su ponovljeni od ostalih forumasa, ne vidim razlog zasto sam samo ja problem.
...Gradjanska Radikalna Stranka...
-
sijedi
#168 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Izgleda da se zajedno sa SB šverao trolejbusomdon vito wrote:Semihina elokvencijo, ne kaze se bide nego bidnechvacka wrote:nisam siguran da cu biti na protestima, ustvari obicu cu da vidim kako to izgleda...mozda je drugacija situacija u odnosu na ovaj forum. Mozda sigurnost i bide glavna poruka protesta ili ce pojedinci biti vazniji....
- don vito
#169 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Pa, otvori temu o osnivanju Gradjanske radikalne stranke, a ovdje govorimo o protestima za smjenom nesposobne, nepismene i korumpirane Semihe Borovac.chvacka wrote:radim ono sto ste me vi naucili, mozda to ne vidis zato sto se hranis jednolicnim komentarima.don vito wrote:Izgleda da je Semiha odrijesila budzetsku kesu i za svoje placenike na internetu. Neumorni su, ponavljaju iste postove.
Ja zelim svoju poruku da posaljem i s obzirom na gro komentara koji su ponovljeni od ostalih forumasa, ne vidim razlog zasto sam samo ja problem.![]()
![]()
![]()
...Gradjanska Radikalna Stranka...
- anakadabra
#170 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Samire, jesi li to ti?
Prepoznah te po glupostima

SVI NA ULICE DANAS!!! VRIJEME JE PREKRASNO I SIGURNA SAM DA ĆE ODZIV BITI PUNO VEĆI
@maki: vidimo se!
SVI NA ULICE DANAS!!! VRIJEME JE PREKRASNO I SIGURNA SAM DA ĆE ODZIV BITI PUNO VEĆI
@maki: vidimo se!
- don vito
#171 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
sijedi wrote:Izgleda da se zajedno sa SB šverao trolejbusomdon vito wrote:Semihina elokvencijo, ne kaze se bide nego bidnechvacka wrote:nisam siguran da cu biti na protestima, ustvari obicu cu da vidim kako to izgleda...mozda je drugacija situacija u odnosu na ovaj forum. Mozda sigurnost i bide glavna poruka protesta ili ce pojedinci biti vazniji....
Mi neamo mehanizme...
- Alhemicarkaa
#172 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Hej ljudi, pustite se suplje, uskoro trebamo krenuti

-
Martian_Kyo
#173 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Evo i ja krecem uskoro,
aliimam dilemu oko izbora cvjeta
aliimam dilemu oko izbora cvjeta
-
spectra
#174 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
I ja sam to primijetila, i nije mi jasno zasto ove teme nema na glavnoj stranici sa-x kada ima najnovije postove bas ovdje...policy wrote:Svi na protest!
-
fixer
#175 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
puno srece rulji. volam
vas mnogo