Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Zox

#151 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Zox »

Javite mi kad se prestane diskutovati o meni, da se vratim na temu.
Pola foruma me ovdje zna, ko sam, sta radim, sta pokusavam, kako se borim, cime se bavim i tako dalje.
Ti si, sezame, potpuno u pravu: nema nikakve razlike izmedju 7 dana i 18 mjeseci, antifasisti su krivi za fasizam, a Anarchy in the UK je pojam dovrsene i izbrusene pjesme.
kecher II

#152 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by kecher II »

Zox wrote:Javite mi kad se prestane diskutovati o meni, da se vratim na temu.
Pola foruma me ovdje zna, ko sam, sta radim, sta pokusavam, kako se borim, cime se bavim i tako dalje.
Ti si, sezame, potpuno u pravu: nema nikakve razlike izmedju 7 dana i 18 mjeseci, antifasisti su krivi za fasizam, a Anarchy in the UK je pojam dovrsene i izbrusene pjesme.
jest nam neko povrijedjen, podsjecas me na @real kahn-a, na politici, ja ovo ja ono,

ali ajmo dalje,
ne znam kako i sta je nejasno kad Diplomatz kaze, parafraziram

''jebo ti paket aranzman mater
jebo ti stulic mater
jebo ti tito mater...'' itd itd

ok za te stvari, to je bilo ok ali sta je sa svim onim pored stulica, aranzmana, tita, EKV-a, discpline, koje, zelenog zuba,termita, pankrta, parafa, buldozera...
sta cemo sa onim stvarima pored toga, sta ste se uhvatili samo dobrog dijela ''bratsva i jedinstva'',
gdje je ono sve lose sto je dovelo da streljackih vodova i masovnih grobnica, generali i vojska koja je to sprovela je odgojena u tom ''bratstvu i jedinstvu'', gdje je sve to, niko i ne spominje te stvari vec samo neke aranzmane, ekavee, stulice, azre, dobrotu, bratstvo i jedinstvo, gdje su nasuprot dobroti bratsvtu i jedinstvu stanisici, mladici, hadzici, krstici, dubajici, milosevici, karadjici, tudjmani,izetbegovici, skorpioni, arkani, mudzahedini, cace ustase i cetnici... jesu li i oni produkt ''bratstva i jedinstva''?

mislim da je to to kad kaze ''jebo ti paket aranzman mater'', ne psuje on paket aranzman vec masu koja samo vidi paket aranzman i zali za paket aranzmanom a ne vidi streljacke vodove i masovne grobnice.

taj pokret tad, novi val, ima svoju vrijednost i ideju i svaka mu cast za to ali to je bilo i proslo, istorija, kako neko ranije rece i bitlsi su bili dobri legende ovo ono ali su sad istorija.
Zox

#153 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Zox »

kecher II wrote:
jest nam neko povrijedjen, podsjecas me na @real kahn-a, na politici, ja ovo ja ono,
Koji tacno dio moje recenice "hajmo prestati o meni" moze zvucati kao "ja ovo ja ono"?

Za sve ostalo sto si napisao, vidim logiku u tome, i mislim da si u pravu, Damir Avdic je vjerovatno to htio reci. Mislim da zaista postoji problem selektivnog sjecanja, i da ljudi i inace imaju teznju da idealiziraju neke periode u kojima su oni, mozda najjednostavnije i najbanalnije, samo bili mladji. Cuo sam na televiziji izjavu neke nane kad su je pitali koja joj je najdraza godina u zivotu. Ona je odgovorila kao iz topa: cetrdeset prva. Onda su je pitali pa kako, cuj cetrdeset prva, znas li ti, nano, sta se desilo cetrdeset prve? Kaze ona znam, ali ja sam te godine imala 18 godina.
Ja se u potpunosti slazem da je bivsi sistem imao ogromnih problema, jer da nije sranje se ne bi dogodilo. Slazem se da je bratstvo i jedinstvo palo na testu, i ko god tako ne misli taj je slijep covjek.
Samo, ne mogu prihvatiti tezu da su oni koji su iskreno bili antifasisti krivlji od onih koji su to bili samo nominalno, a u dusi su oduvijek bili fasisti. Ovi prvi su krivi jer su, eto, dopustili ovim drugima da budu to sto jesu. Bratstvo i jedinstvo je propalo, ponavljam, ali ideologijski ostaje plemenit koncept. Kao i svaki plemenit koncept kroz istoriju (ok, SKORO svaki) propao je, a propao je zbog nesavrsenosti ljudi, kao sto neko rece prije mene na ovoj temi. E sad, da li mi cinjenica da je nesto nemoguce (a istorija je takodjer prepuna ostvarenih ideja koje su IZGLEDALE nemoguce) daje izgovor da se za to prestanem boriti? Ne. Mirniji sam sam sa sobom uvece kad legnem ako taj dan NISAM klapnuo usima na cjelokupnu situaciju, nego sam pokusao nesto uraditi, pa makar izgledalo nemoguce.
Damir je kapitulant, to mi u stvari najvise smeta. Mrtvi su mrtvi, kako on sam kaze a zivi, cinjenica je, zive gore nego ikad, jer to omogucava upravo ovaj sistem podjele u torove. On jebe majku jednim dijelom onima koji su nostalgicni, ali drugim dijelom, i jos sire (jer takvoj publici u stvari i pjeva u AG-u) onima koji su u potpunosti svjesni svih limita proslosti, svog cemera sadasnjosti, mnogima od onih koji I POKUSAVAJU nesto uraditi, a to pokusavaju jer su, eto, odrasli pod uticajem odredjenih ideala (ne komunizma, niko nije bio manje komunista od Stulica) u koje su, pa vidi ti samo to, iskreno vjerovali.
Da li zaista mislis da podjela u torove nece za 10 godina dovesti do novih masovnih grobnica? Da nije mozda TO prioritet, a ne obracunavati se sa pickama nostalgicnim?
Sezam

#154 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Sezam »

@zox

Evo ja te ne znam i nemam pojma sta ti radis i cim se u zivotu bavis...ali...ti si taj koji na ovoj temi pise sljedece:

- vec se 15 godina bavim vizuelnom umjetnoscu
- trebalo mi je 2 minute u fotosopu (da napravim besmislenu fotomontazu)
- imam ja i 4godisnje uratke, hoces da ih vidis?

ne pricamo mi o tebi, vec si ti sam o sebi poceo...

I meni je pravo smijesno, po vlastitom priznanju, slusao si Damira i prije, cak si i neke svoje prijatelje vodio na njegove koncerte, nisu ti smetali prva dva albuma, ali kad se na trecem alb,mu pojavio stih "Ybo ti Paket Aranzman..." tu si se nasao uvrijedjenim i zakljucio kako je Damirova "umjetnost" tesko sranje...pa nista, preporucujem ti da nastavis slusati 20oricu, iako oni nisu u stanju vlastitu pjesmu iskomponovati...

I nema razlike izmedju 7 dana i 18 mjeseci, poenta je u zavrsnom produktu.

A Anarchy in UK je savrsenstvo od pjesme.
Corto Maltese

#155 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Corto Maltese »

Sezam wrote:A Anarchy in UK je savrsenstvo od pjesme.
"Punknostalgijom protiv Yugonostalgije", kako to napredno zvuči!
kecher II

#156 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by kecher II »

Zox wrote:Koji tacno dio moje recenice "hajmo prestati o meni" moze zvucati kao "ja ovo ja ono"?
OK, necemo u tom pravcu, na osnovu tvoje reakcije na markeza i anarchy in the UK sam to napisao, ali kao sto rekoh nema veze, necemo u tom pravcu ili barem ne bi trebali.

gledaj, ovog sto se tice
Zox wrote:Samo, ne mogu prihvatiti tezu da su oni koji su iskreno bili antifasisti krivlji od onih koji su to bili samo nominalno, a u dusi su oduvijek bili fasisti. Ovi prvi su krivi jer su, eto, dopustili ovim drugima da budu to sto jesu.
u mom gradicu mi jedan dan dodjosmo u park ono kante isprevrtane i klupe neke polomljene i poce prica joj klinaca, budale, debili sta rade, tam vam i klupe i kante ostadose tako polomljene i izvrnute pa najmanje 7 dana i svi pricase o losim klincima niko ne spomenu one koji treba da odrzavaju grad cistim i urednim a primaju platu za to,
e tako je i sa antifasitima u ''bratstvu i jednistvu'', naravno da su krivi kada su bili toliko pasivni da su fasisti pred njih neometano mogli da se pripremaju za streljacke vodove i masovne gorbnice,
iz toga proizilazi da je ''bratstvo i jedinstvo'' bilo vise onako deklarativno nego sustinsko i da oni koji su ga stvarali nisu vjerovali u njega 100% sto se moze vidit iz njihove ne borbe sa ''unutrasnjim neprijateljem'', spremacima dva flora,
nije problem u EKV-u, aranzmanu, stulicu.... i toj ideji ali je problem sto se gleda na to kao da je samo to bilo ''bratstvo i jednistvo'' bez ovih spremaca dva flora, i kao da je samo to izgubljeno a nista nije pronadjeno, pronajdeno je to da smo se upoznali onakvi kakvi stvarno jesmo,
e zato on kaze
''jebo ti oni mater i paket aranzman i stulic i brena i EKV i milan i koja i bratstvo i jedinstvo'' (naravno, da ne bude zabune ne mislim ovo tebi, vec uopste parafraziram njegove rijeci)

damir ko damir je nebitan u svemu tome koliko je bitno to sto on na taj sirovi nacin kakve su i masovne grobnice i streljacki vodovi i konc logori govori o bratstvu i jedinstvu i
''jebe mater onima koji zale za paket aranzmanom a ne vide streljacke vodove proizisle iz bratstva i jedinstva isto kao i aranzman''
Zox

#157 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Zox »

Sezam wrote:@zox

Evo ja te ne znam i nemam pojma sta ti radis i cim se u zivotu bavis...ali...ti si taj koji na ovoj temi pise sljedece:

- vec se 15 godina bavim vizuelnom umjetnoscu
- trebalo mi je 2 minute u fotosopu (da napravim besmislenu fotomontazu)
- imam ja i 4godisnje uratke, hoces da ih vidis?

ne pricamo mi o tebi, vec si ti sam o sebi poceo...

I meni je pravo smijesno, po vlastitom priznanju, slusao si Damira i prije, cak si i neke svoje prijatelje vodio na njegove koncerte, nisu ti smetali prva dva albuma, ali kad se na trecem alb,mu pojavio stih "Ybo ti Paket Aranzman..." tu si se nasao uvrijedjenim i zakljucio kako je Damirova "umjetnost" tesko sranje...pa nista, preporucujem ti da nastavis slusati 20oricu, iako oni nisu u stanju vlastitu pjesmu iskomponovati...

I nema razlike izmedju 7 dana i 18 mjeseci, poenta je u zavrsnom produktu.

A Anarchy in UK je savrsenstvo od pjesme.
Recenice si izvadio iz konteksta ODGOVORA na tvoje licne napade, ako cemo posteno.
Slusao sam Damira, slusacu ga i opet, naravno. Koncert kojem sam prisustvovao mi se nije svidio nimalo (bilo je i lose ozvucenje, koliko se sjecam), isto kao ni mojoj raji, ali to nije poenta, covjek je daleko od mog ukusa, ali mu odajem priznanje za originalnost, sto meni ostaje jedan od najbitnijih kriterija za odlazak na koncert. Dvadesetoricu sam slucajno poslusao na probi, i isto tako nisam neki fan, samo sam povukao paralelu. Na ovoj diskusiji, a i sire, u ovoj drzavi, je sve crno bijelo, meni se cini. Ne postoji gradacija, ili si neciji totalni fan ili ga mrzis, ne mozes reci, lupam, volim Tihica, ili Silajdzica, ili Lagumdziju, ili Damira Avdica, ali da ti se OVAJ KONKRETNO potez ne svidja. Sve ide navijacki, i tu jednostavno nema kritike, osim one najmanje konstruktivne: napada po svaku cijenu, ili odbrane po svaku cijenu. Ne znam da li si primijetio, ali cijelo vrijeme se na ovoj diskusiji TRUDIM shvatiti i tudji pogled na stvari, i u svakom slucaju mi je drago sto sam uvidio neke stvari koje mi, iskreno, i nisu pale na pamet same po sebi (u tom smislu, jedan veliki plus ide takodjer Damirovoj pjesmi jer je uspjela pobuditi diskusiju, sto je isto tako jedna od funkcija umjetnosti) ali s druge strane dobivam jedan neprobojni zid nerazumijevanja i onih najobjektivnijih fakata, i skoro pa apsolutnu indiferentnost za onih par stvari iz mojih postova za koje, skromno, misim da su same po sebi jasne.
Corto Maltese

#158 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Corto Maltese »

kecher II wrote: ok za te stvari, to je bilo ok ali sta je sa svim onim pored stulica, aranzmana, tita, EKV-a, discpline, koje, zelenog zuba,termita, pankrta, parafa, buldozera...
sta cemo sa onim stvarima pored toga, sta ste se uhvatili samo dobrog dijela ''bratsva i jedinstva'',
gdje je ono sve lose sto je dovelo da streljackih vodova i masovnih grobnica, generali i vojska koja je to sprovela je odgojena u tom ''bratstvu i jedinstvu'', gdje je sve to, niko i ne spominje te stvari vec samo neke aranzmane, ekavee, stulice, azre, dobrotu, bratstvo i jedinstvo, gdje su nasuprot dobroti bratsvtu i jedinstvu stanisici, mladici, hadzici, krstici, dubajici, milosevici, karadjici, tudjmani,izetbegovici, skorpioni, arkani, mudzahedini, cace ustase i cetnici... jesu li i oni produkt ''bratstva i jedinstva''?
Ne, gorenavedeni zlotvori nisu produkt Bratstva i Jedinstva. Oni su, kao svaki korov što izrasta prkoseći vrtlaru, izrasli Bratstvu i Jedinstvu uprkos. U SFRJ nije postojala državna škola u kojoj se učilo kako zapaliti komšiju i zaklati susjeda. Ali su postojali paralelni kućni odgoji koji vuku svoje korijene iz vremena raspada Otomanske Imperije. Kućni odgoj i školski odgoj su, ovdje, odavno u sukobu, i to nastavljaju biti. Podsjećam da je jedan član predsjedništva BiH nedavno izjavio: "Neka oni pričaju šta hoće, ja znam šta ću svome djetetu reći kako je u stvari bilo!"
Dakle na ovim prostorima masovno međuslavensko klanje je počelo 70-tih godina pretprošlog vijeka. Od tada je bilo mnoštvo pokušaja da se to stanje, to jest klanje zaustavi. Pa su bili Berlinski, Sanstefanski sporazumi, K und K okupacija Bosne i Hercegovine, Balkanski ratovi, atentati na prestolonasljednike i kraljeve, Kraljevina SHS, Jugoslavenski unitarizam (uveden od strane Aleksandra II Karađorđevića, a ne Tita), te SFRJ. To su sve, kao i Bratstvo i Jedinstvo, bili flasteri kojima su se pokušavala zaustaviti krvoliptanja nastale od međusobnog južnoslavenskog klanja. Trenutna akcija se zove "Hrvati, Srbi, Makedonci, Bošnjaci...Haj'mo svi u EU!". Zamisli, Švabe, Francuzi, Talijani, i ostali ne samo da hoće da uvedu Južne Slavene u novu zajednicu, nego će cijelu Evropu zavaliti na račun te ideje. Ja ništa Yugonostalgičnije od toga ne mogu ni zamisliti.
Helem, poenta je da je histerija klanja starija od historije Bratstva i Jedinstva. Rane su bile preduboke za taj flaster. Ako ništa, Bratstvu i Jedinstvu treba odati priznanje da je bilo najmanje neuspješan od svih pomenutih načina da se klanja prekinu, jer je mir koji je Bratstvo i Jedinstvo donijelo trajao najduže, skoro 40 godina.
Što se mene tiče, pozivanje na bilo koje proteklo rješenje, koje se dijelom ili u cijelosti može upotrijebiti za stvaranje bolje budućnosti nije nostalgija, nego mudrost. Na primjer, EU direktno slijedi ideju Austrougarske monarhije (da studenet iz Grahova ne ubi onog gospodina iz Beča, ta bi se država, nakon prirodne smrti Franje Josifa vjerovatno zvala Austro-Ugarsko-Slavenska). A to se nadovezuje na ideju ujedinjene Evrope koja se djelimično desila kroz tzv "Sveto Rimsko Carstvo", a prije toga kroz stari Rim. Isto se odnosi i na Bratstvo Jedinstvo, koje je skraćena, i političkom trenutku prilagođena, verzija parole oko koje se napredna Evropa vrti još od 1789. godine: "Liberté, égalité, fraternité"
black

#159 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by black »

Zox wrote:Pa, mislim da se sad vec priblizavamo jednoj preciznoj, premda na prvi pogled paradoksalnoj tezi: nisu krivi fasisti, vec antifasisti jer se ne obracunavaju sa fasistima. :-)
jeli ovo tvoj nacin borbe ? mislim da ti ovo nije trebalo, iskreno nevolim je ni ja, ali stavljati je u ovaj kontekst je u najmanju ruku neukusno, ako si vec htio, da govoris o, fasizmu/antifasizmu na 'dva flora' , zasto nisi onda poredio sa djelom lijepe nam nashe u kojem se tako 'njezno' njeguje ono protiv cega se kao 'boris'..
nemoj mi zamjeriti na ovoj kritici, ali znam da ti mozes bolje od ovoga :wink:
Zox wrote:
U pravu si. Evo jedna fotka iz osamdeset seste, iz gimnazijskih dana
Image

'Dobro se osjećam dok krv kapa s ekrana. Dobro se osjećam jer ja i moji revolucionari vrebamo zlo u zasjedi na jebeno dizajniranoj stranici, zato nemoj čekati ni časa, Join the group on the Facebook'. 'Život je sreća, ali mi se bojimo da osjećamo glasno. Život je ljubav, ali mi ne znamo da damo, samo da otmemo.'
Zox

#160 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Zox »

Sto je neukusno? Jebavanje majke je ukusno? Daj molim te. Konstantno su dva arsina u igri. Ona za mene JESTE primjer fasizma. Subjektivno misljenje koliko hoces. Zasto nisam govorio o dijelu lijepe nase? Zato sto je OVO dio lijepe moje.
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#161 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Halleluhwah »

Nisam upratio temu u posljednjih nekoliko strana. Nemojte raspravljati i ići predaleko. Novi Avdićev album je loš (mnogo epiteta ulozi pod ovaj) i to je to.
dr.Gonzo

#162 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by dr.Gonzo »

Svaka cast Zox i Corto. Drago mi je da vidim da je neko drugi vec formulisao vecinu stvari koje sam i sam htio napisati.

Stvarno su nam standardi nisik, ako je Damir Avidc reprezentativan primjer alternativne muzicke scene u BiH.
Zox wrote: Ne postoji gradacija, ili si neciji totalni fan ili ga mrzis, ne mozes reci, lupam, volim Tihica, ili Silajdzica, ili Lagumdziju, ili Damira Avdica, ali da ti se OVAJ KONKRETNO potez ne svidja. Sve ide navijacki, i tu jednostavno nema kritike, osim one najmanje konstruktivne: napada po svaku cijenu, ili odbrane po svaku cijenu
Ovo vrijedi jos jednom istaci.
fadill

#163 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by fadill »

..za par dana...u Petak 28og maja...teatar kabare TZ...19:30h...predstava Damira Avdicja "Na krvi cjuprija"

dan poslije 29oh maja koncert u Mostaru u Abrashevicju
3 Juni ko ncert u Sarajevu klub AG

http://danas.net.hr/kultura/page/2010/0 ... 16006.html
Sezam

#164 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Sezam »

@zox

O kakvim napadima govoris? Ja te nisam napadao, molim da se to primi k znanju. Krirtikovao - da, napadao - ne.

Da si malo pazljivije citao, primjetio bi da sam od pocetka pisao o neophodnosti da se stvari ne posmatraju crno/bijelo, spomenuo sam da sam odrastao na muzici Azre i kako me je stih "ybo ti Dzoni Stulic..." naveo na razmisljanje...dakle, ja sam posljednji covjek ovdje koji stvari posmatra crno/bijelo. Ali ponavljam, ne moze povrijedjena sujeta biti vodic...

I nasuprot sto neki 'kolega' iznad pisao, ja mislim da Bosna i Hewrcegovina moze i treba biti ponosna sto joj Damir Avdic predstavlja najbolje od muzicke alternative. Originalnost i iskrenost mu niko ne moze prigovoriti, a licno smatram da njegova muzika posjeduje visoku kvalitetu, sto nesumnjivo potvrdjuju recenzije eminentnih kriticara sa ovih prostora...

@Kortomalteze

Anarchy in UK nije punk nostalgija, vec istorija. Jednostavno se ne moze pricati o popularnoj muzici 20og vijeka i zaobici impakt koji su Sex Pistols imali na muziku i kulturu uopste. Nisi valjda toliko kratkovidan da ne visis kako bez Pistolsa nikada ne bi bilo ni Paketa..
dr.Gonzo

#165 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by dr.Gonzo »

Ali ponavljam, ne moze povrijedjena sujeta biti vodic...
Ne znam zbog cega mislis da je sujeta razlog radi koga ljudi kritikuju rad Damira Avdica. Na ovoj temi su ljudi izlozili dosta drugih, konkretnih razloga.
I nasuprot sto neki 'kolega' iznad pisao, ja mislim da Bosna i Hewrcegovina moze i treba biti ponosna sto joj Damir Avdic predstavlja najbolje od muzicke alternative. Originalnost i iskrenost mu niko ne moze prigovoriti, a licno smatram da njegova muzika posjeduje visoku kvalitetu, sto nesumnjivo potvrdjuju recenzije eminentnih kriticara sa ovih prostora...
Originalnost i iskrenost nisu dovoljni. Mene njegovi tekstovi ne doticu, ni intelektualno ni emotivno, a ogoljena muzicka forma u koju su upakovani me dotice jos manje.
ultima_palabra

#166 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by ultima_palabra »

A ko je ta kao alternativa u BiH na koju možemo biti ponosni? Imena, kolega, imena? :roll:
dr.Gonzo

#167 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by dr.Gonzo »

I jos nesto. Sva ova prica o Che Guevari, viagra za srednjoskolce i to. U cemu je tu problem, sta srednjoskolci uopste treba da rade? Sta im to pametno Damir Avdic nudi? Koja je njegova konstruktivna alternativa?
A ko je ta kao alternativa u BiH na koju možemo biti ponosni? Imena, kolega, imena?
Jel to sto je generalno scena u losem stanju znaci da svi trebamo spustiti kriterije?
ultima_palabra

#168 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by ultima_palabra »

dr.Gonzo wrote:I jos nesto. Sva ova prica o Che Guevari, viagra za srednjoskolce i to. U cemu je tu problem, sta srednjoskolci uopste treba da rade? Sta im to pametno Damir Avdic nudi? Koja je njegova konstruktivna alternativa?
A ko je ta kao alternativa u BiH na koju možemo biti ponosni? Imena, kolega, imena?
Jel to sto je generalno scena u losem stanju znaci da svi trebamo spustiti kriterije?
Pa valjda je poruka da malo više kritički razmišljaju, a ne da prihvataju idole sa facebook grupa. Kad to skontaš, sam nađeš svoju alternativu.
Po meni je njegova muzika 1000 puta iskrenija nego ona profesionalnih revolucionara iz Dubioze kolektiv, i sličnih manekena. 20rica su dobra interna zajebancija i ništa više...
kecher II

#169 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by kecher II »

dr.Gonzo wrote:Originalnost i iskrenost nisu dovoljni. Mene njegovi tekstovi ne doticu, ni intelektualno ni emotivno, a ogoljena muzicka forma u koju su upakovani me dotice jos manje.
pa u cemu je onda tvoj problem, sta si ti, kriticar svijeta i onoga sto te se tice i ne tice. cuj orginalnost i iskrenost nisu dovoljni, nisu dovoljni ako su kao takvi bez ideje i poruke, ali su bitni preduslovi da ono sto radis, radis iskreno i uz iskrenost i orginalnost s porukom prelaze u kvalitet.
dr.Gonzo wrote:I jos nesto. Sva ova prica o Che Guevari, viagra za srednjoskolce i to. U cemu je tu problem, sta srednjoskolci uopste treba da rade? Sta im to pametno Damir Avdic nudi?
pa koja prica, samo iznosi ono sto jest da je che komercijaliziran i kapitaliziran i da nema veze sa onim zasto ga klinci nosaju na majicama, covjek ti je fino spomeno da klinci nosaju majice che-a a o goranu kovacicu gotov pa pojma nemaju, osim iz citanke u nekom razredu osnovne skole, eto sta im nudi damir avdic, skolu a i uci ih da misle svojom glavom.
dr.Gonzo

#170 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by dr.Gonzo »

Pa valjda je poruka da malo više kritički razmišljaju, a ne da prihvataju idole sa facebook grupa. Kad to skontaš, sam nađeš svoju alternativu.
Po meni je njegova muzika 1000 puta iskrenija nego ona profesionalnih revolucionara iz Dubioze kolektiv, i sličnih manekena. 20rica su dobra interna zajebancija i ništa više...
Dripac od 40 godina naso kritikovati tinejdzere. Oni su usminkani antiglobalisti, onda je on neusminkani. Ako mu je vec to poruka, bolje da je u nju uklucio nesta konstruktivno.
kecher II

#171 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by kecher II »

ultima_palabra wrote:
dr.Gonzo wrote:I jos nesto. Sva ova prica o Che Guevari, viagra za srednjoskolce i to. U cemu je tu problem, sta srednjoskolci uopste treba da rade? Sta im to pametno Damir Avdic nudi? Koja je njegova konstruktivna alternativa?
pa bas to, ma kakva ba dubioza kolektiv, cista komercijalizacija isto kao i che.
dobro si ovo rekao profesionalnih revolucionara.
sumirprimus

#172 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:A ko je ta kao alternativa u BiH na koju možemo biti ponosni? Imena, kolega, imena? :roll:
Da podebljam,a ko je ta kao alternativa u BIH U zadnjih 15 godina na koju mozemo biti ponosni,dakle imena kolega... :mrgreen:

O ukusima se ne da raspravljati...
Al definitivno, sta je to BH alternativna muzicka scena?
Sezam

#173 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Sezam »

dr.Gonzo wrote:
Dripac od 40 godina naso kritikovati tinejdzere. Oni su usminkani antiglobalisti, onda je on neusminkani. Ako mu je vec to poruka, bolje da je u nju uklucio nesta konstruktivno.
:lol: Poceli smo se i samarati...i nije on antiglobalista, vec individualista, toliko se valjda da skontati...
sumirprimus

#174 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by sumirprimus »

Elem dobra reklama za diplomatu,...
dr.Gonzo

#175 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by dr.Gonzo »

Poceli smo se i samarati...i nije on antiglobalista, vec individualista, toliko se valjda da skontati...
Zaista strasno samaranje, nema sta.

Hoces me reci jer sam reko ruznu rijec?
Da podebljam,a ko je ta kao alternativa u BIH U zadnjih 15 godina na koju mozemo biti ponosni,dakle imena kolega...
Mozda nisi vidio sta sam vec napisao, pa rekoh da i ja podebljam:
Post Reply