Slikacemo ih i poslati slike policiji
PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA
- maki_celo
uslikas,prijavis...-LIBERO- wrote:A sta ako se pojavi neko ,ili vise njih,sa nekom parolom koja bi se mogla zloupotrijebit u kasnijem prozivanju da smo placenici ovih ili onih i slicne gluposti??
Jer objektivno moze se i to desiti!!!!!
u krajnjem slucaju bice i ti redari valjda pa probati mirnim putem zamoliti da uklone kompromitujuce parole ili slicno
a,ipak,svako odgovara za svoje postupke
-
asfalt
Podrska iz Tuzle...

ili veca verzija
Toaletni papir najiskrenije oruzje, hem' je jeftin i svako moze ponjet po jednu rolnu, a i ako bi se vlast bunila protiv istog, sama ce sebi imputirat epitet ... pa razmislite o ideji ...

ili veca verzija
Toaletni papir najiskrenije oruzje, hem' je jeftin i svako moze ponjet po jednu rolnu, a i ako bi se vlast bunila protiv istog, sama ce sebi imputirat epitet ... pa razmislite o ideji ...
Last edited by asfalt on 19/02/2008 19:28, edited 1 time in total.
- alica.k
bilo bi divno kad bi nam podrsku pruzili gradovi sirom bih, protestnom setnjom. evo tek je utorak, imate vremena i vi da se organizujete.Daphna wrote:Pa mogli bi se i vi organizovati, pa u subotu prošetati Korzom! Šta fali, koliko god vas bude, par transparenata, samo neka vide da Sarajevo nije samo u ovome!
-
olja
da, mozda si ipak u pravusuncica24 wrote:Nema boja. Mi smo sareniPa pik nek nas svrstaju.
i inace, treba prestati dokazivati vlastima da smo mi civilizovana grupa gradjana, da smo humani, ili ovakvi ili onakvi. trebamo se fokusirati na nase ciljeve, a naravno pobrinuti se da se nasilje i primitivizam ne ponove.
tako smo stalno u defanzivi, u odbrambenoj poziciji, a nasi kljucni ciljevi ostaju po strani.
-
jos jedan Bosnjo
maki_celo wrote: uslikas,prijavis...
Ovo je, valjda, neka sala?
-
jos jedan Bosnjo
alica.k wrote: ne!
Aha. Kul.
Teta Semiha i cika Samire 'ajte lijepo vas molimo sidjite s vlasti jer nas ubijaju, pale, kolju, rezu, pljackaju. Necete? Ok, evo vam onda samo ove slike nepocudnih politicki nekorektnih protestanata sto su nosali nekakve cudne transparente, nemojte samo na nas da se ljutite po televiziji fino vas molimo. I sretno na bazenu, mi zvizdimo za vase zadovoljstvo!
- alica.k
to je kao preventiva za ove koji (ako) namjeravaju neke tako znas fazone, samo da se zna da cemo ih predat policiji. mozda bolej razmisle o tome.jos jedan Bosnjo wrote:alica.k wrote: ne!
Aha. Kul.![]()
Teta Semiha i cika Samire 'ajte lijepo vas molimo sidjite s vlasti jer nas ubijaju, pale, kolju, rezu, pljackaju. Necete? Ok, evo vam onda samo ove slike nepocudnih politicki nekorektnih protestanata sto su nosali nekakve cudne transparente, nemojte samo na nas da se ljutite po televiziji fino vas molimo. I sretno na bazenu, mi zvizdimo za vase zadovoljstvo!
-
fixer
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080219170
sta ovaj iz mupa prica. broj kriminalnih slucajeva u padu a ova djeca "pokvarila sliku"
ne znam za vas al ja vishe vjerujem demiru koji je iznjeo podatke. strasno. al za orkestar jedno veliko hura
sta ovaj iz mupa prica. broj kriminalnih slucajeva u padu a ova djeca "pokvarila sliku"
ne znam za vas al ja vishe vjerujem demiru koji je iznjeo podatke. strasno. al za orkestar jedno veliko hura
-
jos jedan Bosnjo
alica.k wrote: to je kao preventiva za ove koji (ako) namjeravaju neke tako znas fazone, samo da se zna da cemo ih predat policiji. mozda bolej razmisle o tome.
Alice, jedini koga ces ti predat policiji je mozda neki nesretni deda za penzijom od 300 maraka koji je prethodni dan u bolnici cekao 4 sata u jebenom ledenom hladnom hodniku iako je prvi tamo dosao no nema stele (bio, dozivio) pa mu pukao film. Ili mozda nekog srednjoskolca u poletu.
Mrgu se ionako niko nece usuditi slikat zbog straha od razbijenog nosa i kamere/mobitela, vidjeli smo da pun tramvaj ljudi ne moze sprijeciti tri maloljetnika da nekog ubiju.
Nemojte se zajebavati sa tim cinkarenjem policiji, neko bi vas mogao uzet i ozbiljno.
- alica.k
ma pusti ga majke ti, ija sam danas to slusala na radiu i umirala od smijeha. cuj u padu.fixer wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/080219170
-
slatka_mala
Reci ti svojoj raji da pojedinci cine masu, da svi razmisljamo kao oni ne bi nas bilo ni par stotina!Bulk3 wrote:Samo nek mi neko objasni zasto pred [/b]KATEDRALOM ????
Treba odrzati proteste ispred neke javne ustanove a katedrala nije za toga.
Treba neko od vas da stupi u kontakt s nekom nevladinom organizacijom i da se dog oko nekih stvari. Ak zelite da se nes postigne okupite vise gradana. 1000 ljudi nije dovoljno grad ima pola mili stanovnika. Npr niko od moje raje ne zeli da dodje kaze sta cu na protestima par stotina ih bilo u subotu. Ima li neko da je pripradnik BHF ili nekih navijacikih skupina. Neke organizacije. Pola grada nema pojma da su sad u SUBOTU protesti. Najavite ih preko RSG radija. Sigurno ce vam uciniti uslugu. Preko dernek.ba da pocnemo pisat javne poruke.( nek neko skonta neki slogan ili nes)..
-
fixer
ma nek iznese broj pa da jasno i glasno vidimo jel u padu. sta on pokusava da tumaci po svom.alica.k wrote:ma pusti ga majke ti, ija sam danas to slusala na radiu i umirala od smijeha. cuj u padu.fixer wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/080219170
-
olja
fixer wrote:ma nek iznese broj pa da jasno i glasno vidimo jel u padu. sta on pokusava da tumaci po svom.alica.k wrote:ma pusti ga majke ti, ija sam danas to slusala na radiu i umirala od smijeha. cuj u padu.fixer wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/080219170
radi PR sluzba policije ovih dana k'o luda!!!!
- Alhemicarkaa
Ja sam protiv toga, oni to samo i cekaju. Ako se baci samo jedan jedini kamen bice ti ljudi odgovorni. Pa ne protestujemo svaki dan, to su cetri osobe mjesecno, oni zele odgovornog krivca. Vidjeli smo kako policija ima ovlasti kad se napadne vlast, sigurna sam da bi i zakon profunkcionisao i nasao zatvor za osobe koji bi bili organizatori. A svi znamo da jedna, pa cak ni 10 i 20 osoba ne moze kontrolisati toliki svjet. Ako jedno baci kamen, bacice ih jos 10, a za njima jos 100, a kriv ce biti onaj koji je prijavio. Podrazumjeva si ako si prijavio skup da si ga i organizovao, a ako si ga organizovao onda da ga znas voditi i koordinirati.olja wrote:Mozda je bolje da protesti jos uvijek ostanu na nivou spontanih okupljanja, ali ako vlasti budu insistirali da neko prijavi skup, moze to biti sve sedmice druga osoba, imenom i prezimenom. Redarsku sluzbu nije tesko organizovati, svakome od ucesnika moze se napraviti traka sa natpisom redar, ali u ovom slucaju, za nekoliko sedmica vecina protestanata ce biti na policijskim spiskovima.
- vjesticanametli
e hajde sad fino kad imate parolu pisite i printajte. odradite svoju mahalu i nemojte vise kenjati samo treba treba
ljepite na ulicu sta fali, stavljajte gdje hocete ali RADITE NESTO KONKRETNO. Ima li iko da nam pomogne na Dobrinji???? Javite se na pp. Ajte sada evo ko hoce.
KOMI sta je s tobom????
DAYSLEEPER-u sta ti radis
KOMI sta je s tobom????
DAYSLEEPER-u sta ti radis