testament wrote:branimir_s wrote:Po meni je sasvim normalno da mi mrzimo uspjehe pitara i obratno. Meni npr.nikada ama bas nikada nece biti drag neki njihov uspjeh. Zbog njihove boje ja ni KK i RKBosnu bas nesto ne gotivim... Ono sto je zdravo to je: Zajedno na tekmu, pa onda svak na svoju stranu, a poslije tekme kuku onome ciji je klub izgubio. To je super... I toga nema bas svugdje u svijetu.
BRAVO!! To je PRAVO rivalstvo,a ne nekakvi evropski pederluci,tipa da je meni drago što ste vi nekoga pobijedili ili obrnuto.Niti jedan PRAVI navijač recimo galatasaray-a se neće radovati uspjehu fenera,ili navijač boca juniors-a uspjehu river plate-to je jednostavno tako,ko nemože to da shvati nek`prati košarku,ili umjetničko klizanje za njega nije fudbal.
Evo ga,testament pitarski,pravi

Malo ograničen,malo više ograničen.Ne barata podacima,ali se pravi pametan.Onako suhoparno,baš kakav testament treba da bude.
Pravo rivalstvo je kada se navijači UBIJAJU međusobno,pa im zaista treba testament.Testamentni mozak barata i puna mu usta boce i rivera a ne zna kakvo je to rivalstvo.Galate i Fenera
Ovo je primjerak onoga što je šljeglo,ili nije možda šljeglo bukvalno,ali je primilo tu dokotrljanu politiku i razmišljanje palanke.
Ono ne zna prijeratne opklade između mrtvih navijača Želje i Sarajeva,gdje su zbog izgubljenih opklada farbali auta,radnje u mrsku boju protivničkog kluba do narednog derbija.To je ono što je činilo duh Sarajeva.Sad ga čine VEĆINSKI PAPCI poput @testamenta.Ono bi pravo rivalstvo,da se ubijamo malo,malo noževima bodemo,pljujemo tuđe,čitamo Avaz i Ekspers.Lijepo.Neka.To nam živi u gradu,razmišlja,čini većinu.Kao smijemo se papcima,a kao građani smo.Ili nismo?
Do narednog testamenta,nećemo dugo čekati.