Pitanje u vezi goriva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
x0z0y0

#151 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by x0z0y0 »

ako neko zna...koliko kod nas u SA kosta autoplin..?
hvala unaprijed na infu
:)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#152 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by Romeo 80 »

Compos_Sui wrote:ako neko zna...koliko kod nas u SA kosta autoplin..?
hvala unaprijed na infu
0.82 KM na Selex pumpi! U Lukavici je auto plin od 0.77 do 0.80 KM... :)
x0z0y0

#153 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by x0z0y0 »

Romeo 80 wrote:
Compos_Sui wrote:ako neko zna...koliko kod nas u SA kosta autoplin..?
hvala unaprijed na infu
0.82 KM na Selex pumpi! U Lukavici je auto plin od 0.77 do 0.80 KM... :)
hvala puno!!
:thumbup: :thumbup: :)
starii

#154 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by starii »

nove cijene :)

cijena važi od 30.07.2009
Super Plus 98: 1,990 KM/L
Eurosuper 95: 1,870 KM/L
Euro diesel: 1,810 KM/L
Lož ulje: 1,510 KM/L
Autoplin: 0,850 KM/L

http://www.petrol.ba
enya

#155 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by enya »

da ne pokrecem novu temu :evil:
jeste li primjetili kako ofirno poskupljuje gorivo na omv pumpama? ili sam ja nesto propustila :? uglavnom, tocim samo na omv-u, tako su mi skoro svi preporucili kad sam kupila auto. cini mi se da je svaki put kad dodjem, skuplje za par feninga (a tocim jednom sedmicno) :? a svaki dan cujem informacije da pada cijena goriva na svjetskom trzistu...fakat mi nije jasno. poskupili su, naravno, za 10-tak feninga skoro isti dan kad su uvedene akcize na gorivo (famozih 12 feninga), a to je bilo, ako se ne varam, prije nekih mjesec dana...nisu stali na tome.od tad me doslovno svake sedmice docekaju vece cijene! izgleda mi bas lukavo, jer je taj prvi rast cijena, zbog akciza, bio dosta medijski popracen, a sad tishu-mishu, niko nista ne govori, a redovno povisuju cijene.....bas onako ofirno! je li to slucaj na svim drugim pumpama? inace, sadasnja cijena super 95 je 1,96... :evil:
vnm

#156 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by vnm »

to sto pada na svjetskom trzistu nama bas nista ne znaci. bila je vijest na naslovnoj stranici da ce gorivo poskupiti.
gorivo sigurno nece pojeftiniti sve dok je ljetna sezona.
enya

#157 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by enya »

vnm wrote:to sto pada na svjetskom trzistu nama bas nista ne znaci. bila je vijest na naslovnoj stranici da ce gorivo poskupiti.
gorivo sigurno nece pojeftiniti sve dok je ljetna sezona.
jeste bila vijest jednom, u vrh glave dva puta, ali ja ovdje govorim o konstantnom sedmicnom rastu cijena. nego, zanima me da li je ta cijena cca 1,96 za super 95 na svim pumpama? vidjela sam na petrolovoj stranici da je takodjer ta cijena na njihovim pumpama. ok, na kojoj onda pumpi da sipam gorivo :? :?
vnm

#158 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by vnm »

nije ista. negdje je 1.95KM euro95. :)
nova_korisnica

#159 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by nova_korisnica »

samo nemoj da sipas na onim hifa pumpama!!
ja sam inace sipala na omv-u, i zadnjih par puta mi bilo usput da naspem na toj hifa pumpi, da bi mi se neki dan uplalila lampica za filter goriva koji sam onda morala promjeniti..sad sam se opet fino vratila na omv i el tarik oil...
enya

#160 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by enya »

vnm wrote:nije ista. negdje je 1.95KM euro95. :)
napisala sam cca 1,96 :D :D
ahh nista, uvodim redukciju... dok ne ode dijaspora :D mozda se onda opet normalizira cijena, mada sumnjam.ili da probam i ja mijesati s vodom? :D
texel

#161 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by texel »

nova_korisnica wrote:samo nemoj da sipas na onim hifa pumpama!!
ja sam inace sipala na omv-u, i zadnjih par puta mi bilo usput da naspem na toj hifa pumpi, da bi mi se neki dan uplalila lampica za filter goriva koji sam onda morala promjeniti..sad sam se opet fino vratila na omv i el tarik oil...
Fakat se žene ne razumiju u auta! Za tvoju informaciju - HIFA : 10 bodova, OMV : 0 bodova!
respo

#162 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by respo »

otkako sam kupio auto sipam na selexu (doduse i najbliza mi je) i zasada nemam zalbi za ostale u gradu ne znam jer nisam nikad sipao
enya

#163 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by enya »

texel wrote:
Fakat se žene ne razumiju u auta! Za tvoju informaciju - HIFA : 10 bodova, OMV : 0 bodova!
:? :?
druze, nek se ti razumijes... prelistaj malo forum, vecina je imala pozitivna iskustva s omv-om, ne znam sad otkud podjela na zene i muskarce u toj prici... :x
duboka_misao

#164 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by duboka_misao »

tmp ahmetspahic i omv extra gorivo ...obje su mi usput tocim godinama, jednom ina i vise nikad....
nova_korisnica

#165 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by nova_korisnica »

texel wrote:

da, da to sto je kod njih lose gorivo mora da ima veze stim sto sam ja zena :D :thumbup:

ja sam samo iznijela kako je moje auto reagovalo na to sto oni diesel5 zovu...a ti sipaj ako ti tako dobro ;)
za_sada_bez_dobrog_nicka

#166 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

nova_korisnica wrote:ja sam samo iznijela kako je moje auto reagovalo na to sto oni diesel5 zovu...a ti sipaj ako ti tako dobro ;)
OMV, koliko znam i nema diesel5 u opciji (možda su u međuvremenu počeli točiti). Hifin dizel je provjereno dobar, naročito petica, i redovan sam kod njih, na Tarik-Oilu ili na EP Čengić Vila. Benzin točim na OMV i nisam primijetio ništa posebno (što bi rekli, nit' smrdi, nit' miriše)
nova_korisnica

#167 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by nova_korisnica »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:
nova_korisnica wrote:ja sam samo iznijela kako je moje auto reagovalo na to sto oni diesel5 zovu...a ti sipaj ako ti tako dobro ;)
OMV, koliko znam i nema diesel5 u opciji (možda su u međuvremenu počeli točiti). Hifin dizel je provjereno dobar, naročito petica, i redovan sam kod njih, na Tarik-Oilu ili na EP Čengić Vila. Benzin točim na OMV i nisam primijetio ništa posebno (što bi rekli, nit' smrdi, nit' miriše)

ja i govorim o hifinom dizelu..kod mene se nije pokazao nimalo dobar...
a omv ne znam kako zove svoj diesel..niti mi je bitno da budem iskrena..bitno mi je da se ne pali lampica i da auto ide bez problema :D
Haris.ba

#168 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by Haris.ba »

Zadovoljan: braca mujic, ina(al' u Brezi pored terminala, a i uvijek jeftinije gorivo od Sarajeva :) ), omv, (nisam imao problema sa imzitom)
Nezadovoljan: proming na Ilidzi(auto mi zamalo nije crklo), energopetrol kod OHR -a (ko da sam rize nasuo, a ne goriva), ina(na stupu)

gorivo: 98 i 95
za_sada_bez_dobrog_nicka

#169 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

nova_korisnica wrote:a omv ne znam kako zove svoj diesel..niti mi je bitno da budem iskrena..bitno mi je da se ne pali lampica i da auto ide bez problema :D
Odlično :roll: A trebala bi znati, jer ako je novo vozilo sa Diesel4 ćeš zaštopati brizgače zbog viška sumpora, a ako je starije vozilo sa Diesel5 ćeš poderati pumpu zbog manjka podmazivanja.
johntra

#170 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by johntra »

prema zadnjoj studiji Toyote, znači direktno Japanaca, nisu radili naši likovi, najbolje gorivo je na Energopetrolu...svi znamo kakvi su Japanci, tako da je malo prostora za laganje i šanu...čak nisu htjeli pustiti onu jaču verziju 2,2 Did od 170 KS, dok dobro ne ispitaju tržište goriva...mislim, to je po meni bezveze, jer ostali proizvođači već prodaju jače dizele, ali Japanci ko Japanci :D
inače, prema tom istom istraživanju OMV je drastično srozao kvalitetu goriva, dok je, s druge strane, INA znatno poboljšala kvalitet...što se tiče ostalih, recimo, El Tarik Oil ima dobro gorivo, ali samo za strendžere i ambasade, te za državne institucije...pametni Japanci su skontali da ima dva rezervoara, jedan je za običnu raju, dok je drugi za strendžere i državne guzonje...
što se mene lično tiče, sipam na INA pumpi u Nedžarićima i nije mi mrsko preći skoro čitav grad do dole, jer je fakat kvalitetno...ali opet, vidim da ima nekih koji se žale na tu pumpu...ja nikada nisam imao problema sa tim...Energopetrol sam zaobilazio u širokom luku, sipao samo u nuždi, a pumpa njihova mi je haman u dvorištu...neki dan sam maksuz nasuo i mogu reći da sam prijatno iznenađen...
duboka_misao

#171 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by duboka_misao »

Haris.ba wrote:Zadovoljan: braca mujic, ina(al' u Brezi pored terminala, a i uvijek jeftinije gorivo od Sarajeva :) ), omv, (nisam imao problema sa imzitom)
Nezadovoljan: proming na Ilidzi(auto mi zamalo nije crklo), energopetrol kod OHR -a (ko da sam rize nasuo, a ne goriva), ina(na stupu)

gorivo: 98 i 95
oooo proming :x :x nedo Bog nikome auto sa pumpe nije htjelo da krene uzas boziji kako ih nije stid ono prodavati pod gorivo
Ublehas

#172 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by Ublehas »

Prosto se covjek zadivi strucnoscu i osjecajem nasih vozaca citajuci ovo, ma mi osjetimo razliku u "oktan" u ponasanju auta. Ovo pogotovo sto se tice malo ozbiljnijih pumpi kao OMV i EP jer od ovih kokosarskih je i ocekivati prljavstinu, nasa posla. Vozah bezninca, vozah dizela (govorim o novim motorima), dugi niz godina sam za volanom sto svog sto sluzbenih vozila, sipah na OMV, EP, Hifa..., haman isto sranje drugo pakovanje, sto ovaj drug rece nit smrdi nit mirise, razlika u 5dkg :D
ja1977

#173 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by ja1977 »

johntra wrote:prema zadnjoj studiji Toyote, znači direktno Japanaca, nisu radili naši likovi, najbolje gorivo je na Energopetrolu...svi znamo kakvi su Japanci, tako da je malo prostora za laganje i šanu...čak nisu htjeli pustiti onu jaču verziju 2,2 Did od 170 KS, dok dobro ne ispitaju tržište goriva...mislim, to je po meni bezveze, jer ostali proizvođači već prodaju jače dizele, ali Japanci ko Japanci :D
inače, prema tom istom istraživanju OMV je drastično srozao kvalitetu goriva, dok je, s druge strane, INA znatno poboljšala kvalitet...što se tiče ostalih, recimo, El Tarik Oil ima dobro gorivo, ali samo za strendžere i ambasade, te za državne institucije...pametni Japanci su skontali da ima dva rezervoara, jedan je za običnu raju, dok je drugi za strendžere i državne guzonje...što se mene lično tiče, sipam na INA pumpi u Nedžarićima i nije mi mrsko preći skoro čitav grad do dole, jer je fakat kvalitetno...ali opet, vidim da ima nekih koji se žale na tu pumpu...ja nikada nisam imao problema sa tim...Energopetrol sam zaobilazio u širokom luku, sipao samo u nuždi, a pumpa njihova mi je haman u dvorištu...neki dan sam maksuz nasuo i mogu reći da sam prijatno iznenađen...
Gdje se moze vidjeti ta studija??? Ja pitao u Toyota BH pojma nemaju

Kako mislis da ovo izvedu ????
johntra

#174 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by johntra »

otiđi u Toyota Adria na Kovačićima, pa se raspitaj...moguće je da je studija urađena samo za interno raspolaganje, ali ima dosta ljudi na forumu koji se bave mojom profesijom i znaju da ovo nije šuplja, te se lako može potvrditi i provjeriti...
što se tiče El Tarika, on osim dva glavna tanka tj. dvije pumpe na benzinskoj, posjeduje i treću pumpu, tamo sa strane, na kojoj sam često puta viđao kako se toče džipovi američke ambasade...naravno, niko ni tebi ne brani da odeš i tamo sipaš gorivo...i ja sam to nekoliko puta uradio, kada je bila gužva na glavnim pumpama....jedino ćeš malo duže čekati usluženje....
Kinzo

#175 Re: Pitanje u vezi goriva

Post by Kinzo »

Jel neko primjetio masovno renoviranje benziski stanica Energopetrola ??

Prije neki dan vidim da je renovirana na Benbaši, renovirana kod OHR-a, srušena na Č Vili, napravljena nova na Mostarskom.
napravili su novu u Ključu, za mjesec se otvara potpuno nova benziska sa svim pratećim objektima i u Jablanici. U maglkaju je takođe obnovljena, u živinicama potpuno srušena i pravi se uveliko!!

Izgleda da Mol ozbiljno shvaća prijetnje vlade i ide u masovbnu rekonstrukciju benziskih pumpi...

Ova u Ključu je sa svim pratećim objektima uključujući i automatsku autopraonu, restoran, trgovinu .. u Jablanici se otvara potpuno ista kao ova i već je u završnoj fazi..

http://www.opcina-kljuc.ba/content/view/404/1/
Post Reply