SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jolia

Post by jolia »

amrica wrote:i kompletic i frizura, da se sta ne propusti

da, al samo frizura je efektnije nego oboje :D
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

U vezi primjedbe na izvještavanje Nove TV u kojem Denisovom ubistvu pokušavaju pripisati negativne konotacije, a na šta je upozorio ADO_ZE, ja sam poslao mail uredništvu Nove TV sljedeće sadržine:

Tragično ubistvo našeg dragog Denisa Mrnjavca nije u Sarajevu izazvao međunacionalne tenzije, nego opću osudu i zgražanje svih građana. MUP Kantona Sarajevo je u roku od 2 sata uhapsio ubice. Policajci i građani su čiatvu noć davali krv dok su ljekari pokušali da mu spasu život, a u subotu u 13 sati ispred katedrale je najavljen protesni skup povodom ovog svirepog zločina. Pored mnogobrojnih građana Sarajeva zajedno sa njima na skupu će biti prisutni i brojni građani Kiseljaka, gdje je Denis sahranjen. Pozivamo Vas da posjetite Sarajevo i da u direktnom razgovoru sa njegovim građanima saznate šta oni misle o ovom nezapamćenom zločinu. Također, pozivamo vas da obavezno pročitate postove objavljene na linkovima ispod..

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47113

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47133

Pozdrav iz Sarajeva !
valterbranisarajevo

fixer wrote:
skojotovski wrote:nemaju oni sta da kontaju. drotovi su to.
mislim da bi neko od organizatora trebao kontaktirati muriju i najaviti. mada se to radi 24 sata ranije, ali mislim da nece biti problema.
bash me interesuje tko su organizatori?
ja kako sam shvatio da je spontano sve. tko je prvi ishao s idejom za danas? ja kako vidim valter je preuzeo dosta posla na sebe sto je za svaku pohvalu. samo ne bi htio da u prosvjede ulete neki pokreti koji bi ovo iskoristili da dodju na vlast. ovo je prosvjed da se pokaze da je sarajevo ipak LJUDSKI grad
Iskreno, ja sam sve informacije o ovom protestu saznao na ovoj temi kao većina od vas. s obzirom da mi se ideja svidila pokušao sam da dam doprinos njezinoj realizaciji. Ja također ne znam ko je zvanično, osim po nickovima, pokrenuo protest i napisao poziv..
fixer

Post by fixer »

koji nickovi?
valterbranisarajevo

boki071 wrote:
shuriken wrote:
boki071 wrote:pred policijom napisati

IZADJITE IZ KANCELARIJA I RADITE SVOJ POSAO
dvije primjedba

konstatovali smo da je to poruka za sud i tuzilastvo
da je policija u rekordnom roku pohvatale pocinioce svih groznih djela u zadnje vrijeme a suci ih pustaju

sutra nije radni dan nazalost pa nece nikog ni bit u kancelarijama
Druze stvar komesara policije je što NEMAMO POZORNIKE, što je VIŠE POLICIJE U AUTIMA A NE NA ULICAMA, što POLICAJCI NEMAJU ZADATKE DA OBILAZE TRAMVAJSKE STANICE, TRAMVAJE itd itd znači to nije stvar ni vlasti ni tužilaštva ni nikog drugog nego direktno POLICIJE!

a sutra je u policiji radni dan tako da se za to ne brini!
Ti im praviš rasporede pa znaš šta oni rade ili ne rade. Nemoj se više iživljavati i prosipati svoje frustracije koje traju, koliko se sjećam, od onog dana kada ti se neki policajac svojim privatnim autom parkirao na mjesto koje si ti sebi predvidio..

Ne zloupotrebljavaj ovu temu za svoje lične obračune, nađi drugi povod i mjesto za to... :x
valterbranisarajevo

fixer wrote:koji nickovi?
Pretpostavljam oni sa prvog i drugog posta, ali ne mora značiti možda su i oni samo to prenijeli..ma nije sada ni bitno, ko je god to uradio, uradio je dobro, već sada sve to ima veliki odjek, posebno zahvaljujući, kao što je neko rekao odličnoj prezentaciji od strane FTV... :)
valterbranisarajevo

Dobro je da se prate mediji, koji izvještavaju o Denisovom ubistvu, i da se na civilizovan, dostojanstven i argumentovan način ispriča prava istina. Kažu da "100 puta izgovorena laž, na kraju postaje istina.

Inače mail Nove TV je [email protected], ako još neko ima nešto da im kaže, naravno, na dostojanstven i argumentovan način.. :)
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

valterbranisarajevo wrote:Dobro je da se prate mediji, koji izvještavaju o Denisovom ubistvu, i da se na civilizovan, dostojanstven i argumentovan način ispriča prava istina. Kažu da "100 puta izgovorena laž, na kraju postaje istina.

Inače mail Nove TV je [email protected], ako još neko ima nešto da im kaže, naravno, na dostojanstven i argumentovan način.. :)

sumnjam da ce te ko poslusati valter, iako bih ja volio da to bude tako.. otkako pratim ovaj forum, dosao sam do zakljucka da kada neko nesto zeli da ti kaze, da izjavi svoje negodovanje o necemu ili sl., nikako ne izostavlja psovanje cijele familije, pozivanje na guljenje koze ili bar pratece kletve djece...
amrica

Post by amrica »

valterbranisarajevo wrote:U vezi primjedbe na izvještavanje Nove TV u kojem Denisovom ubistvu pokušavaju pripisati negativne konotacije, a na šta je upozorio ADO_ZE, ja sam poslao mail uredništvu Nove TV sljedeće sadržine:

Tragično ubistvo našeg dragog Denisa Mrnjavca nije u Sarajevu izazvao međunacionalne tenzije, nego opću osudu i zgražanje svih građana. MUP Kantona Sarajevo je u roku od 2 sata uhapsio ubice. Policajci i građani su čiatvu noć davali krv dok su ljekari pokušali da mu spasu život, a u subotu u 13 sati ispred katedrale je najavljen protesni skup povodom ovog svirepog zločina. Pored mnogobrojnih građana Sarajeva zajedno sa njima na skupu će biti prisutni i brojni građani Kiseljaka, gdje je Denis sahranjen. Pozivamo Vas da posjetite Sarajevo i da u direktnom razgovoru sa njegovim građanima saznate šta oni misle o ovom nezapamćenom zločinu. Također, pozivamo vas da obavezno pročitate postove objavljene na linkovima ispod..

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47113

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47133

Pozdrav iz Sarajeva !
svaka cast valtere, ali cisto sumnjam da ce te i procitati, a kamoli poslusati, nikad ni u jednoj njihovom dnevniku pojam Bosnjak nije spomenut u pozitivnom smislu. Ako sam u krivu, rado cu priznati da sa pogrijesila. Samo, ne bih se kladila.
valterbranisarajevo

nema veze amrice, zato mi obavještavamo građane Hrvatske preko njihovih foruma šta se u stvari desilo..
valterbranisarajevo

Što sam ja upravo uradio objavljujući ovaj mail na nekoliko foruma iz Hrvatske...

Laku noć, ako može biti laka poslije ove tragedije... :(
gradska toplana

Post by gradska toplana »

Podrska svim ucesnicima protestnog mitinga.
Daleko sam ali sam sa vama srcem i dusom.
scooter21ba

Post by scooter21ba »

jolia wrote:imate li kakvu ideju za transparent, sta da napisem, posto ga pravim, kako da pritisnemo vladu da reaguje?
svi smo mi denis
Asana

Post by Asana »

Organiziranje protesta je za svaku pohvalu, tako nesto je i neophodno da se skrene paznja na goruce probleme, ali malo je ostalo maglovito sta se u stvari ocekuje od izvrsne vlasti. "Da policija radi svoj posao" - lijepo receno, medjutim KAKO da oni sprijece takve stvari, kada nemaju ovlasti za intervencije, kada ih svaki klinac moze tuziti za nagurivanje, psovanje i td?

Na ovom istom forumu kritizirani su policajci za neke sasvim bezazlene, neke inace uobicajene, i neke energicne postupke u kontaktima sa kriminalcima, a sad upravo njih kritizirate za stanje na nasim ulicama?

Jedini lijek je

davanje vecih ovlasti policiji, kao bi ih se ovakvi klinci poput ovih ubica imali zasto bojati

i davanje svima nama prava da se branimo, a ne da nas kriminalci tuze i dobivaju parnice za nanosenje tjelesnih ozljeda, nakon sto smo od njih zastitili neko dijete na ulici, starca ili sebe!

I naravno, postojanje institucija u kojima ovakvi "maloljetnici" mogu i ostariti ....
Shirin

Post by Shirin »

gledala sam i ja one vijesti na Novoj i stvarno me strašno nervira to neprestano mješanje nacije u sve živo što se dogodi u BiH. F U J !
Napisala sam im i ja mail, pa bio bi red da objave istinu, iako sumnjam da će to učiniti. Još sam se extra potrudila da pišem hrvatski ;)

Poštovani,

slušala sam vašu vijest o ubojstvu maloga Denisa i mislim da nije korektno što objavljujete neke neistine. Ubojstvo Denisa nije izazvalo nikave međunacionalene tenzije, naprotiv ujedinilo je građane Sarajeva koji će danas svi izaći na ulice, naglašavam bez razlike u naciji ili vjeri.
Denis Mrnjavac je bio učenik Katoličkog školskog centra u Sarajevu, gimnazije koju sam i ja također nekada pohađala. Učenici KŠC-a su jučer organizirali povorku od škole da Zemaljskog muzeja, a njima su se pridružili i ostali građani, a prvenstveno i učenici susjede Bošnjačke gimnazije.
Svi građani BiH, a posebno Sarajeva su užasnuti svime što se dogodilo i grad je obljepljen plakatima i šalju se razni mailovi sa slikama i imenima ubojica.
Ja sam katolkinja i cijeli život sam u Sarajevu i također ću danas sa svojim prijateljima koji su raznih vjera i nacija ( tužno što se to uvijek iznova mora naglašavati) izaći na ulicu u znak protesta i naglašavam da se nikada nisam osjećala ugroženo u Sarajevu.
I molim Vas, da se ubuduće prije objavljivanja vijesti raspitate na terenu, jer ipak je u novinarstvu profesionalizam posebno bitan. Ako zaista želite znati kakve su tenzije u Sarajevu, onda bih vam preporučila da dođete danas na protest.

Mi maloga Denisa koji je bio anđeo prije nego što je otišao na nebo ne možemo vratiti, ali možemo pokazati da nam je stalo i da se u ovakvim situacijama izdižemo iz nacionalnih granica.

Lijep pozdrav iz Sarajeva
valterbranisarajevo

Shirin wrote:gledala sam i ja one vijesti na Novoj i stvarno me strašno nervira to neprestano mješanje nacije u sve živo što se dogodi u BiH. F U J !
Napisala sam im i ja mail, pa bio bi red da objave istinu, iako sumnjam da će to učiniti. Još sam se extra potrudila da pišem hrvatski ;)

Poštovani,

slušala sam vašu vijest o ubojstvu maloga Denisa i mislim da nije korektno što objavljujete neke neistine. Ubojstvo Denisa nije izazvalo nikave međunacionalene tenzije, naprotiv ujedinilo je građane Sarajeva koji će danas svi izaći na ulice, naglašavam bez razlike u naciji ili vjeri.
Denis Mrnjavac je bio učenik Katoličkog školskog centra u Sarajevu, gimnazije koju sam i ja također nekada pohađala. Učenici KŠC-a su jučer organizirali povorku od škole da Zemaljskog muzeja, a njima su se pridružili i ostali građani, a prvenstveno i učenici susjede Bošnjačke gimnazije.
Svi građani BiH, a posebno Sarajeva su užasnuti svime što se dogodilo i grad je obljepljen plakatima i šalju se razni mailovi sa slikama i imenima ubojica.
Ja sam katolkinja i cijeli život sam u Sarajevu i također ću danas sa svojim prijateljima koji su raznih vjera i nacija ( tužno što se to uvijek iznova mora naglašavati) izaći na ulicu u znak protesta i naglašavam da se nikada nisam osjećala ugroženo u Sarajevu.
I molim Vas, da se ubuduće prije objavljivanja vijesti raspitate na terenu, jer ipak je u novinarstvu profesionalizam posebno bitan. Ako zaista želite znati kakve su tenzije u Sarajevu, onda bih vam preporučila da dođete danas na protest.

Mi maloga Denisa koji je bio anđeo prije nego što je otišao na nebo ne možemo vratiti, ali možemo pokazati da nam je stalo i da se u ovakvim situacijama izdižemo iz nacionalnih granica.

:thumbup:
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Shirin wrote:gledala sam i ja one vijesti na Novoj i stvarno me strašno nervira to neprestano mješanje nacije u sve živo što se dogodi u BiH. F U J !

Poštovani,

Moje čestitke Shirin. Svaka čast !
valterbranisarajevo

Danas paljenje olimpijskog plamena, a muzički dio programa prolongiran

Sarajevo, 8.2.2008

Gradonačelnica Semiha Borovac donijela je odluku da se odgodi današnji koncert na stadionu Koševo u okviru Svečane ceremonije paljenja olimpijskog plamena zbog gnusnog zločina koji se desio prije tri dana u Sarajevu u kojem je ubijen Denis Mrnjavac. Zvanični dio programa svečane ceremonije paljenja olimpijskog plamena održat će se danas prema utvrđenom i najavljenom protokolu, dok se koncert Elvira Lakovića Lake i grupe Regina prolongira za 19. februar kada će se ugasiti olimpijski plamen.
Ovaj čin prolongiranja današnjeg koncerta gradonačelnica smatra solidarisanjem sa porodicom i kolegama ubijenog Denisa Mrnjavca, te znači osudu zločina i nasilja u našem gradu, a duh olimpizma koji budimo na ovaj način upravo promovira nenasilje.
Pozivamo sve građane Sarajeva i sve naše goste da danas u 15.44 budu na stadionu Koševo.

Izvor: Gradska uprava
sizif

Post by sizif »

Ne znam samo kako reagovati ako se ko obrati od nadležnih.
teAMICA

Post by teAMICA »

sizif wrote:Ne znam samo kako reagovati ako se ko obrati od nadležnih.
Neće, ne boj se...
neshto

Post by neshto »

samo da dodam jos jedan razlog više da se danas izađe masovno na prosvjede!

inormacija je 100% tačna,
sinoć je u nekom od sarajevskih ugostiteljskih objekata hladnokrvno hitcem u glavu upucan mlađi muškarac. na žalost trenutno nemam više informacija ali ovo šta sam čuo je dovoljno, informacija je procurila od naših "organa"...
ako još šta saznam pišem na ovo temi, ne da mi se otvarati...
ovu tugu koja je ovih dana obuzela naš grad treba pretvoriti u bijes i konačno napraviti nešto veće!!!
vedderedi

Post by vedderedi »

Vidimo se uskoro ispred katedrale. Ponesite tog hamer papira i dosta markera ;)
teAMICA

Post by teAMICA »

nosim papir i markere, forumashi - ponesite bijeli cvijet kako neko predlozi - da se po tome poznamo
teAMICA

Post by teAMICA »

I SRETNO NAM DANAS - DA OVAJ GEST BAREM MALO URODI PLODOM, DA SE BAREM PO BROJU OKUPLJENIH (nadam se od sveg srca) VIDI DA SARAJEVO IPAK IMA DUŠU I SRCE!
anakadabra

Post by anakadabra »

Gledam jutros na FTV dodjelu Večernjakovog pečata.

Jednog je dobila i naša ljubimica Semkica :-)

Izašla Semka na binu da preuzme pečat i da se zahvali i kaže nešto u stilu: Pečat je znak da ona i njeni saradnici rade na tome da Sarajevo postane prava EU metropola i dodaje "što već i jest".... e, pa da sam prije toga jela sigurno bi sve izašlo iz mene... Pa Semiha bona iako je od tebe opet je previše :shock: :shock: :shock:

Trebalo bi joj na jednom transparentu napisat:
"SEMIHA VRATI VEČERNJAKOV PEČAT NE ZASLUŽUJEŠ GA"
Locked