amrica wrote:i kompletic i frizura, da se sta ne propusti
da, al samo frizura je efektnije nego oboje
Iskreno, ja sam sve informacije o ovom protestu saznao na ovoj temi kao većina od vas. s obzirom da mi se ideja svidila pokušao sam da dam doprinos njezinoj realizaciji. Ja također ne znam ko je zvanično, osim po nickovima, pokrenuo protest i napisao poziv..fixer wrote:bash me interesuje tko su organizatori?skojotovski wrote:nemaju oni sta da kontaju. drotovi su to.
mislim da bi neko od organizatora trebao kontaktirati muriju i najaviti. mada se to radi 24 sata ranije, ali mislim da nece biti problema.
ja kako sam shvatio da je spontano sve. tko je prvi ishao s idejom za danas? ja kako vidim valter je preuzeo dosta posla na sebe sto je za svaku pohvalu. samo ne bi htio da u prosvjede ulete neki pokreti koji bi ovo iskoristili da dodju na vlast. ovo je prosvjed da se pokaze da je sarajevo ipak LJUDSKI grad
Ti im praviš rasporede pa znaš šta oni rade ili ne rade. Nemoj se više iživljavati i prosipati svoje frustracije koje traju, koliko se sjećam, od onog dana kada ti se neki policajac svojim privatnim autom parkirao na mjesto koje si ti sebi predvidio..boki071 wrote:Druze stvar komesara policije je što NEMAMO POZORNIKE, što je VIŠE POLICIJE U AUTIMA A NE NA ULICAMA, što POLICAJCI NEMAJU ZADATKE DA OBILAZE TRAMVAJSKE STANICE, TRAMVAJE itd itd znači to nije stvar ni vlasti ni tužilaštva ni nikog drugog nego direktno POLICIJE!shuriken wrote:dvije primjedbaboki071 wrote:pred policijom napisati
IZADJITE IZ KANCELARIJA I RADITE SVOJ POSAO
konstatovali smo da je to poruka za sud i tuzilastvo
da je policija u rekordnom roku pohvatale pocinioce svih groznih djela u zadnje vrijeme a suci ih pustaju
sutra nije radni dan nazalost pa nece nikog ni bit u kancelarijama
a sutra je u policiji radni dan tako da se za to ne brini!
Pretpostavljam oni sa prvog i drugog posta, ali ne mora značiti možda su i oni samo to prenijeli..ma nije sada ni bitno, ko je god to uradio, uradio je dobro, već sada sve to ima veliki odjek, posebno zahvaljujući, kao što je neko rekao odličnoj prezentaciji od strane FTV...fixer wrote:koji nickovi?
valterbranisarajevo wrote:Dobro je da se prate mediji, koji izvještavaju o Denisovom ubistvu, i da se na civilizovan, dostojanstven i argumentovan način ispriča prava istina. Kažu da "100 puta izgovorena laž, na kraju postaje istina.
Inače mail Nove TV je [email protected], ako još neko ima nešto da im kaže, naravno, na dostojanstven i argumentovan način..
svaka cast valtere, ali cisto sumnjam da ce te i procitati, a kamoli poslusati, nikad ni u jednoj njihovom dnevniku pojam Bosnjak nije spomenut u pozitivnom smislu. Ako sam u krivu, rado cu priznati da sa pogrijesila. Samo, ne bih se kladila.valterbranisarajevo wrote:U vezi primjedbe na izvještavanje Nove TV u kojem Denisovom ubistvu pokušavaju pripisati negativne konotacije, a na šta je upozorio ADO_ZE, ja sam poslao mail uredništvu Nove TV sljedeće sadržine:
Tragično ubistvo našeg dragog Denisa Mrnjavca nije u Sarajevu izazvao međunacionalne tenzije, nego opću osudu i zgražanje svih građana. MUP Kantona Sarajevo je u roku od 2 sata uhapsio ubice. Policajci i građani su čiatvu noć davali krv dok su ljekari pokušali da mu spasu život, a u subotu u 13 sati ispred katedrale je najavljen protesni skup povodom ovog svirepog zločina. Pored mnogobrojnih građana Sarajeva zajedno sa njima na skupu će biti prisutni i brojni građani Kiseljaka, gdje je Denis sahranjen. Pozivamo Vas da posjetite Sarajevo i da u direktnom razgovoru sa njegovim građanima saznate šta oni misle o ovom nezapamćenom zločinu. Također, pozivamo vas da obavezno pročitate postove objavljene na linkovima ispod..
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47113
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47133
Pozdrav iz Sarajeva !
svi smo mi denisjolia wrote:imate li kakvu ideju za transparent, sta da napisem, posto ga pravim, kako da pritisnemo vladu da reaguje?
Shirin wrote:gledala sam i ja one vijesti na Novoj i stvarno me strašno nervira to neprestano mješanje nacije u sve živo što se dogodi u BiH. F U J !
Napisala sam im i ja mail, pa bio bi red da objave istinu, iako sumnjam da će to učiniti. Još sam se extra potrudila da pišem hrvatski
Poštovani,
slušala sam vašu vijest o ubojstvu maloga Denisa i mislim da nije korektno što objavljujete neke neistine. Ubojstvo Denisa nije izazvalo nikave međunacionalene tenzije, naprotiv ujedinilo je građane Sarajeva koji će danas svi izaći na ulice, naglašavam bez razlike u naciji ili vjeri.
Denis Mrnjavac je bio učenik Katoličkog školskog centra u Sarajevu, gimnazije koju sam i ja također nekada pohađala. Učenici KŠC-a su jučer organizirali povorku od škole da Zemaljskog muzeja, a njima su se pridružili i ostali građani, a prvenstveno i učenici susjede Bošnjačke gimnazije.
Svi građani BiH, a posebno Sarajeva su užasnuti svime što se dogodilo i grad je obljepljen plakatima i šalju se razni mailovi sa slikama i imenima ubojica.
Ja sam katolkinja i cijeli život sam u Sarajevu i također ću danas sa svojim prijateljima koji su raznih vjera i nacija ( tužno što se to uvijek iznova mora naglašavati) izaći na ulicu u znak protesta i naglašavam da se nikada nisam osjećala ugroženo u Sarajevu.
I molim Vas, da se ubuduće prije objavljivanja vijesti raspitate na terenu, jer ipak je u novinarstvu profesionalizam posebno bitan. Ako zaista želite znati kakve su tenzije u Sarajevu, onda bih vam preporučila da dođete danas na protest.
Mi maloga Denisa koji je bio anđeo prije nego što je otišao na nebo ne možemo vratiti, ali možemo pokazati da nam je stalo i da se u ovakvim situacijama izdižemo iz nacionalnih granica.
Lijep pozdrav iz Sarajeva
Shirin wrote:gledala sam i ja one vijesti na Novoj i stvarno me strašno nervira to neprestano mješanje nacije u sve živo što se dogodi u BiH. F U J !
Napisala sam im i ja mail, pa bio bi red da objave istinu, iako sumnjam da će to učiniti. Još sam se extra potrudila da pišem hrvatski
Poštovani,
slušala sam vašu vijest o ubojstvu maloga Denisa i mislim da nije korektno što objavljujete neke neistine. Ubojstvo Denisa nije izazvalo nikave međunacionalene tenzije, naprotiv ujedinilo je građane Sarajeva koji će danas svi izaći na ulice, naglašavam bez razlike u naciji ili vjeri.
Denis Mrnjavac je bio učenik Katoličkog školskog centra u Sarajevu, gimnazije koju sam i ja također nekada pohađala. Učenici KŠC-a su jučer organizirali povorku od škole da Zemaljskog muzeja, a njima su se pridružili i ostali građani, a prvenstveno i učenici susjede Bošnjačke gimnazije.
Svi građani BiH, a posebno Sarajeva su užasnuti svime što se dogodilo i grad je obljepljen plakatima i šalju se razni mailovi sa slikama i imenima ubojica.
Ja sam katolkinja i cijeli život sam u Sarajevu i također ću danas sa svojim prijateljima koji su raznih vjera i nacija ( tužno što se to uvijek iznova mora naglašavati) izaći na ulicu u znak protesta i naglašavam da se nikada nisam osjećala ugroženo u Sarajevu.
I molim Vas, da se ubuduće prije objavljivanja vijesti raspitate na terenu, jer ipak je u novinarstvu profesionalizam posebno bitan. Ako zaista želite znati kakve su tenzije u Sarajevu, onda bih vam preporučila da dođete danas na protest.
Mi maloga Denisa koji je bio anđeo prije nego što je otišao na nebo ne možemo vratiti, ali možemo pokazati da nam je stalo i da se u ovakvim situacijama izdižemo iz nacionalnih granica.
Lijep pozdrav iz Sarajeva