PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Zvek
#151 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
U mojoj firmi između ostalog imamo i 2 teretna Berlinga First 1.9d i 4 C2 1.1 N1 2008 god, kupljeni novi, i prevoze se modemi, ruteri u C2, a kablovi, merdevine i sl u Berlingu. C2 je uništen ja ne bih dao 3000 KM sad za to auto. Rasklimano sjedište poderani presvlake, unutra sve škripi, isparan lak. Jedino što mu valja je motor, a kako se ta auta voze i pitanje je do kada. Po makadamu voze 50km/h, ivucnjake ne paze. Zimi forsiraju motor da bi se što prije ugrijali. Berlingo se jos koliko toliko drzi iako prolazi kroz slicne torture.
Mislim da ni ti sa zapada nisu nista bolji i da te pizza dostave ne piju vode.
-
AS_sa
#152 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
e toga se najvise bojim ... da to bas nije kakav raznosac pizzaZvek wrote:U mojoj firmi između ostalog imamo i 2 teretna Berlinga First 1.9d i 4 C2 1.1 N1 2008 god, kupljeni novi, i prevoze se modemi, ruteri u C2, a kablovi, merdevine i sl u Berlingu. C2 je uništen ja ne bih dao 3000 KM sad za to auto. Rasklimano sjedište poderani presvlake, unutra sve škripi, isparan lak. Jedino što mu valja je motor, a kako se ta auta voze i pitanje je do kada. Po makadamu voze 50km/h, ivucnjake ne paze. Zimi forsiraju motor da bi se što prije ugrijali. Berlingo se jos koliko toliko drzi iako prolazi kroz slicne torture.
-
Saksijadrvena
#153 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ja sam na svojoj 207 1.4HDi platio servis 625 KM. Znam da ovlašteni servisi imaju često akcije i da je veliki servis jednom u akciji bio sa 15% popusta 530 KM ali ne odoh u tom periodu da zamjenim. Od ovlaštenog servisa sam dobio odgovor da je interval zamjene zupčastog 120.000-140.000km. Pozz
- alcho
#154 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Imaju akcije ali ih moras napomenuti, jer oni to "slucajno" zaborave kad ti prave racun. Pogotovo ovi na barama.Saksijadrvena wrote:Ja sam na svojoj 207 1.4HDi platio servis 625 KM. Znam da ovlašteni servisi imaju često akcije i da je veliki servis jednom u akciji bio sa 15% popusta 530 KM ali ne odoh u tom periodu da zamjenim. Od ovlaštenog servisa sam dobio odgovor da je interval zamjene zupčastog 120.000-140.000km. Pozz
- Miki123
#155 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
I trenutno je akcija. Bilo u novinama prošle sedmicealcho wrote:Imaju akcije ali ih moras napomenuti, jer oni to "slucajno" zaborave kad ti prave racun. Pogotovo ovi na barama.Saksijadrvena wrote:Ja sam na svojoj 207 1.4HDi platio servis 625 KM. Znam da ovlašteni servisi imaju često akcije i da je veliki servis jednom u akciji bio sa 15% popusta 530 KM ali ne odoh u tom periodu da zamjenim. Od ovlaštenog servisa sam dobio odgovor da je interval zamjene zupčastog 120.000-140.000km. Pozz
I zamjena fap filtera je na akciji...
- respo
#156 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
sto i jeste veliki servisSaksijadrvena wrote:Ja sam na svojoj 207 1.4HDi platio servis 625 KM. Znam da ovlašteni servisi imaju često akcije i da je veliki servis jednom u akciji bio sa 15% popusta 530 KM ali ne odoh u tom periodu da zamjenim. Od ovlaštenog servisa sam dobio odgovor da je interval zamjene zupčastog 120.000-140.000km. Pozz
zubcasti vodena spaneri itd
-
Ambrozija
#157 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Znam da nije prikladno temi, ali radi se o Peugeotu 
Uglavnom, hocu da kupim Peugeot 207, polovan, sa sto manje predjenih kilometara
i naravno sto jeftinije to bolje
Ali nikako da nadjem idealnog, doduse trazila sam samo po Pik-u, pa eto ako ko ima nekih predloga gdje jos da potrazima (moze na PP da ne bude da reklamisemo).....
I naravno iskustva s ovim autom? Znaci sva iskustva? Do sada sam vozala Citroene (C3 i C2) i nisam bila bas zadovoljna, cesto se "kvare", pogotovo C3, od sitnih stvari preko nekih vecih, a fan sam francuskih auta, pogotovo peugeota...
Hvala unaprijed....
Uglavnom, hocu da kupim Peugeot 207, polovan, sa sto manje predjenih kilometara
I naravno iskustva s ovim autom? Znaci sva iskustva? Do sada sam vozala Citroene (C3 i C2) i nisam bila bas zadovoljna, cesto se "kvare", pogotovo C3, od sitnih stvari preko nekih vecih, a fan sam francuskih auta, pogotovo peugeota...
Hvala unaprijed....
- plucna mahramica
#158 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pa nije ti neka velika razlika... To zavisi od primjerka, ali je veca sansa da ce se ponasati jako slicno sto ce toga tice, ipak oni imaju dosta zajednickog.
-
AS_sa
#159 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ljudi dosta hvale ovaj novi peugeot 207 ... pa onda vjerovatno da valja ...
-
besok71
#160 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Sto se tice 207ice,samo je mogu preporuciti,kvalitet vidno poboljsan npr.ovjes,auspuf..sto se tice motora poznati motori 1.4-1.6hdi zupcasti remen tek na 180.000 ..... 
-
semson
#161 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Moze li neko tacno opisati gdje se nalazi ovaj servis "206" na stupu.
Hvala.
Hvala.
- Zvek
#162 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
U Turboservice-u ponuda mjeseca, doslo mi na mail
Turbokompresor za konstantno problematični 1.6 DV6TED4 motor.
Strogo preporučujemo tokom zamjene turbine da uklonite sito (filter) koji se nalazi u holenderu sa strane dovoda ulja u turbinu.
- Better Man
#163 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Prije 10 dana sam uradio redovni servis na 90 hiljada svog Clia kod Bunje i licno mislim da su trebali malo vise na neke stvari, tacnije receno na akumulator. obratiti paznju i pregledati. Danas bio u Merkatoru i kad sam dosao do auta, smjestio stvari sjednem u auto dadne okrenem kljuc, kad nema struje. Izvadim kljuc, pa kasnije opet ubacim okrenem kljuc kad ima struje, krenem da ga upalim ponovo nema struje, pricekam malo okrenem opet kljuc ima struje i gori mi lampica airbaga ina mjestu gdje gori lampica ako nisi vezan iznad nje pise airbag off. Zovnem BIHAMK i dodju i covjek mi otvori haubu skide poklopac da pristupi akumulatoru, stavi kleme i putem struje iz svog auta mi upali i rece mi da mi je akumulator dotrajao i da cu ga trebati zamjeniti (auto je star 4 godine i 4 mjeseca i nikad nisam bio mjenjao akumulator) i rece mi da ga ne gasim dok ne dodjem do kuce. Krenem kuci i upalim cd, kad trazi mi kod i kako sam isao kroz tunel na Ciglanama skrenem prema stadionu i tamo stanem ubacim u ler uzmem knjigu da procitam kod i ukucam ga i pokrenem muziku i cim sam smotao volan ugasi mi se auto. Zovnem opet BIHAMK, dodje drugi momak i kaze mi da je akumulator zreo za zamjenu obzirom da je auto staro 4 godine. Kaze mi da ce mi pomocu klema upaliti auto, a onda da idem za njim do radnje da kupim nov i on ce mi ga zamjeniti. Upali on meni auto, ja smotam volan i odmah se ugasi. Uzmem kljuceve i torbu ostavim auto tu i odvuce me on do radnje Motorex koja se nalazi na Barama i kupim akumulator. Trazio on neki noviji i da je upakovan. Uzmem model 55 AH HUGEL i platim ga 109 KM, dvije godine garancije. Puna cijena mu je bila 129 KM, ali je neka akcija, pa je snizen. Vratimo se do stadiona, fino mi skine stari i postavi novi i fino isprobamo i sve radi po propisu. Momak iz BIHAMK-a je ispao stvarno fin i korektan i nije mi ni pfeninga naplatio uslugu. Fino ukucam sifru od radia, namjestim sat i vozi kuci bez problema. Sreca da mi se nije ugasio u voznji na autoputu u velikoj brzini, vec kad sam se zaustavio kod stadiona da ukucam sifru od radia isto tako sreca sto kad sam krenuo iz Merkatora kuci pokazalo da nema struje, tj. da je akumulator dotrajao, nego da mi je u voznji samo ugasilo se i stalo, jer kad si u vecoj brzini ko zna kako bi se auto ponasalo kad se odjednom ugasi. Mislim da su mi na servisu trebali pregledati i taj akumulator, pa fino reci ako je pri kraju da ga zamjenim. Da sam ga mjenjao kod Bunje vjerovatno bi ga puno skuplje platio. Sta mislite koliko bi mi oni uzeli da sam kod njih mjenjao isti? Mislim da nema veze sto sad nije Renaultov akumulator, vec neke druge firme ili ima?
- citroen
#164 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Jesi li ti siguran da je to samo do akumulatora?Better Man wrote:Prije 10 dana sam uradio redovni servis na 90 hiljada svog Clia kod Bunje i licno mislim da su trebali malo vise na neke stvari, tacnije receno na akumulator. obratiti paznju i pregledati. Danas bio u Merkatoru i kad sam dosao do auta, smjestio stvari sjednem u auto dadne okrenem kljuc, kad nema struje. Izvadim kljuc, pa kasnije opet ubacim okrenem kljuc kad ima struje, krenem da ga upalim ponovo nema struje, pricekam malo okrenem opet kljuc ima struje i gori mi lampica airbaga ina mjestu gdje gori lampica ako nisi vezan iznad nje pise airbag off. Zovnem BIHAMK i dodju i covjek mi otvori haubu skide poklopac da pristupi akumulatoru, stavi kleme i putem struje iz svog auta mi upali i rece mi da mi je akumulator dotrajao i da cu ga trebati zamjeniti (auto je star 4 godine i 4 mjeseca i nikad nisam bio mjenjao akumulator) i rece mi da ga ne gasim dok ne dodjem do kuce. Krenem kuci i upalim cd, kad trazi mi kod i kako sam isao kroz tunel na Ciglanama skrenem prema stadionu i tamo stanem ubacim u ler uzmem knjigu da procitam kod i ukucam ga i pokrenem muziku i cim sam smotao volan ugasi mi se auto. Zovnem opet BIHAMK, dodje drugi momak i kaze mi da je akumulator zreo za zamjenu obzirom da je auto staro 4 godine. Kaze mi da ce mi pomocu klema upaliti auto, a onda da idem za njim do radnje da kupim nov i on ce mi ga zamjeniti. Upali on meni auto, ja smotam volan i odmah se ugasi. Uzmem kljuceve i torbu ostavim auto tu i odvuce me on do radnje Motorex koja se nalazi na Barama i kupim akumulator. Trazio on neki noviji i da je upakovan. Uzmem model 55 AH HUGEL i platim ga 109 KM, dvije godine garancije. Puna cijena mu je bila 129 KM, ali je neka akcija, pa je snizen. Vratimo se do stadiona, fino mi skine stari i postavi novi i fino isprobamo i sve radi po propisu. Momak iz BIHAMK-a je ispao stvarno fin i korektan i nije mi ni pfeninga naplatio uslugu. Fino ukucam sifru od radia, namjestim sat i vozi kuci bez problema. Sreca da mi se nije ugasio u voznji na autoputu u velikoj brzini, vec kad sam se zaustavio kod stadiona da ukucam sifru od radia isto tako sreca sto kad sam krenuo iz Merkatora kuci pokazalo da nema struje, tj. da je akumulator dotrajao, nego da mi je u voznji samo ugasilo se i stalo, jer kad si u vecoj brzini ko zna kako bi se auto ponasalo kad se odjednom ugasi. Mislim da su mi na servisu trebali pregledati i taj akumulator, pa fino reci ako je pri kraju da ga zamjenim. Da sam ga mjenjao kod Bunje vjerovatno bi ga puno skuplje platio. Sta mislite koliko bi mi oni uzeli da sam kod njih mjenjao isti? Mislim da nema veze sto sad nije Renaultov akumulator, vec neke druge firme ili ima?
- citroen
#165 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Jeko Turboservice? Jesu li to oni sto lafo salju u Svecku turbine na servis??Zvek wrote:U Turboservice-u ponuda mjeseca, doslo mi na mail![]()
Turbokompresor za konstantno problematični 1.6 DV6TED4 motor.
Strogo preporučujemo tokom zamjene turbine da uklonite sito (filter) koji se nalazi u holenderu sa strane dovoda ulja u turbinu.
-
_ado_
#166 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
kad ides iz grada prema ilidzi, stotinjak metara prije semafora na Energoinvestu skreces desno. znaci, odmah kod DP marketa. i kad skrenes desno, ides nekih 500m tim putem, i onda skrenes desno. vidjet ces, ima plava tabla sa natpisom. eto valjda si nesto skontao/lasemson wrote:Moze li neko tacno opisati gdje se nalazi ovaj servis "206" na stupu.
Hvala.
- Better Man
#167 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Vjeruj mi laik sam i ne razumijem se nesto specijalno oko elektronike. Auto je radio savrseno danas. Kad sam krenuo u Sarajevo otvorim garazu palim ga i sve normala radi i dodjem u Sarajevo, parkiram se i kad sam zavrsio u gradu dodjem po auto normala ga upalim i pravac Merkator. Kad sam trebao iz Merkatora kuci na prvi kontakt mi pokaza da nema nikako struje, kasnije kad sam izvadio kljuc i opet ga stavio pojavi se struja, ali kad sam dao drugi kontakt da ga upalim ugasi se struja i samo se cuje kuckanje ( ovo kuckanje se culo samo kad okrenem prvi put kljuc i sve crno nema struje, kad ga vratim nazad to se kuckanje nije culo,a nakon promjene akumulatora sve normala), onda izvadim kljuc sve tiho, kad sam sljedeci put praobao pokazivalo mi da je airbag off i gori oznaka za servis. Ovi iz BiHAMK-a su putem klema odmah upalili i pogledao je akumulator i rekao da je dotrajao, kad mi je stavio novi sve smo isprobali i radi savrseno. Bio mi je rekao da ugasim auto, pa ponovo upalim i radi normala. E sad ne znam da li je sta drugo u pitanju. Za 4 godine i 4 mjeseca nisam nikad mjenjao akumulator, a i on ima svoj vijek trajanja. Sta ti mislis o ovome?
-
_ado_
#168 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
pa zar ne bi trebao akumulator sluziti samo za paljenje, a poslije paljenja alternator preuzeti snadbjevanje potrosaca strujom? Jesu li ti ovi iz BIHAMK-a provjerili punjenje? Nadam se da sam u krivu, al ne mislim da je to samo do akumulatora.
- citroen
#169 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
_ado_ wrote:pa zar ne bi trebao akumulator sluziti samo za paljenje, a poslije paljenja alternator preuzeti snadbjevanje potrosaca strujom? Jesu li ti ovi iz BIHAMK-a provjerili punjenje? Nadam se da sam u krivu, al ne mislim da je to samo do akumulatora.
- Better Man
#170 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Vidi kad sam prvi put okrenuo kljuc, tj. kad dadnes onaj prvi kontakt kad treba da ti se upali sat i svi oni pokazatelji prije nego das drugi kontakt da pokrenes motor tad mi je pokazalo da nema struje, tj. nije se nista upalilo, tako da nisam mogao dati drugi kontakt za pokretanje motora. Auto mi se upalilo kad su mi prikopcali kleme na akumulator i putem svoje struje upalio. Kad mi je stavio nov akumulator odmah je sve radilo kako treba i sve normalno je palilo. Rekao mi je da ga ugasim, pa ponovo pokrenem i radilo je normalno. Zaista se ne razumijem u tu elektroniku i struju i nadam se da je samo akumulator u pitanju. Ako vi znate nesto vise oko tog funkcioniranja objasnite._ado_ wrote:pa zar ne bi trebao akumulator sluziti samo za paljenje, a poslije paljenja alternator preuzeti snadbjevanje potrosaca strujom? Jesu li ti ovi iz BIHAMK-a provjerili punjenje? Nadam se da sam u krivu, al ne mislim da je to samo do akumulatora.
-
_ado_
#171 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ma sve je to uredu, tvoj stari akumulator je sigurno bio prazan i zbog toga nije htio upaliti, cd izgubio kod, lampice se nisu palile itd. al problem je sto se auto gasilo nakon sto su ti oni upalili pomocu svog akumulatora. jer kad su oni upalili, tvoj alternator je trebao poceti snadbjevati potrosace, izmedju ostalog i servo volan koji je mislim elektricni u toj generaciji clia. medjutim, ti okreces volan, elektricni servo 'vuce' struju koje vjerovatno nema dovoljno, dolazi do pada napona i auto se gasi. e sad kad si kupio novi akumulator, on je pun i sve funkcionise. ovo sto sam napisao je moje vidjenje losije verzije, a nadam se da nije tako. ipak, preporucio bih ti da nadjes nekog ko ima unimer(danas se unimeri mogu kupiti za 20-ak maraka, a sluzit ce svrsi) i provjeris punjenje. crvena zica na plus akumulatora, crna na minus. kad je auto ugaseno treba pokazivati 12 V. upalis auto, sa ispravnim punjenjem treba pokazivati oko 14 v, zavisno sta je od potrosaca u tom trenutku ukljuceno.
- Better Man
#172 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Vidi, kad su mi oni upalili auto pomocu svog normalno je sve radilo, rekli su mi da ne gasim auto dok ne dodjem do cilja tj. kuce i vozio sam normalno, ali kako mi cd nije htio raditi bez koda, zaustavio sam se kod stadiona ubacio u ler i uzeo knjigu da procitam kod i da ga ukucam i nakon sto sam pokrenuo cd kad sam trebao krenuti auto se gasi. Znaci kad sam aktivirao jos jedan potrosac u autu auto se gasi, a do tad sve normala.Vjerovatno je cd kao potrosac povukao ono malo struje, tj dodatno ga opteretilo i auto se ugasilo, jer da nisam stao da cd nastimam, vec da sam nastavio voziti kuci, vjerovatno bih stigao bez problema. Zaista ne znam i za svaki slucaj cu provjeriti ispravnost altenatora. Nadam se da je samo akumulator u pitanju, jer treba uzeti u obzir da je auto staro 4 godine i 4 mjeseca i da nikad akumulator nije mjenjan. Kad kupis novo auto koliko traje akumulator i kad je vrijeme za zamjenu?
- Miki123
#173 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Zar ovo nije tema peugeot servis, a ti voziš clija? 
-
_ado_
#174 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
na ovo ti pitanje ne bih mogao odgovoriti, posto nikad nisam imao novo autoBetter Man wrote:Vidi, kad su mi oni upalili auto pomocu svog normalno je sve radilo, rekli su mi da ne gasim auto dok ne dodjem do cilja tj. kuce i vozio sam normalno, ali kako mi cd nije htio raditi bez koda, zaustavio sam se kod stadiona ubacio u ler i uzeo knjigu da procitam kod i da ga ukucam i nakon sto sam pokrenuo cd kad sam trebao krenuti auto se gasi. Znaci kad sam aktivirao jos jedan potrosac u autu auto se gasi, a do tad sve normala.Vjerovatno je cd kao potrosac povukao ono malo struje, tj dodatno ga opteretilo i auto se ugasilo, jer da nisam stao da cd nastimam, vec da sam nastavio voziti kuci, vjerovatno bih stigao bez problema. Zaista ne znam i za svaki slucaj cu provjeriti ispravnost altenatora. Nadam se da je samo akumulator u pitanju, jer treba uzeti u obzir da je auto staro 4 godine i 4 mjeseca i da nikad akumulator nije mjenjan. Kad kupis novo auto koliko traje akumulator i kad je vrijeme za zamjenu?
- shlauf
#175 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Hajde francuzi:
Jaranica treba da uradi veliki servis na 307 1,6 HDI pa je interesuje koliko je to love i gdje je najpovoljnije uraditi ???
Pametnice da čujem komentare i prijedloge:
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Jaranica treba da uradi veliki servis na 307 1,6 HDI pa je interesuje koliko je to love i gdje je najpovoljnije uraditi ???
Pametnice da čujem komentare i prijedloge:
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeee