Zapalili 72-godišnju staricu!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

daduli_sa wrote:Ja se NAJISKRENIJE nadam da im se nece suditi kao maloljetnicima jer su oni bili daleko od maloljetnickog nivoa razmisljanja kad su mogli nesto ovako i zamisliti, kamoli realizovati!

Trebalo bi im suditi i javno prenositi sudjenje, da drugi "maloljetnici" shvate da postoji zakon i nad njima, da se ovakve i slicne stvari suzbiju u korijenu!
Ma jok, treba to odvest na kolace i sok...

to je bila samo djecija igra, pa sami su rekli da su iz dosade to napravili...
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

Hendrix wrote:U duhu zakona , poznajem čovjeka kojeg na sudu tuži kreten koji mu je pljačko kuću. Čovjek se vratio slučajno i čuo lupanje po kući pošo na sprat , lopov se prepo i kroz prozor i sjebo se sav , tuži domaćina jer ga je kao pokušao ubiti.
Godinama su na sudu , i što je najgore čovjek izgubio nadu , kaže sigurno ću izgubiti , razoćaran skroz u sistem i sve a kako ne bi i bio.
Ono pljačkanje na početku , niko na sudu ni ne spominje , nije kao relevantno.

Tako da je neko razbio ove cige , vjerovatno bi on na sudu završio.
Zato je Amerika dusu dala za takve.... dodje ti na vrata imas ga pravo ubiti... i jos da ti drzava cestita sto si se rjesio smeca i sto si oslobodio drustvo.
Dok tako i kod nas ne bude... ovakve ce se stvari desavati. :x
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ja poznajem čovjeka koji je slomio lopova koji mu je htio obiti auto, zatekao ga u autu i slomio ga u onoj huji skroz, došla murija i uhapsila obojicu... čovjek bio na sudu i osudili ga na šest mjeseci zatvora a lopova pustilo.......??????
Ko je lud ovdje.....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:Ja poznajem čovjeka koji je slomio lopova koji mu je htio obiti auto, zatekao ga u autu i slomio ga u onoj huji skroz, došla murija i uhapsila obojicu... čovjek bio na sudu i osudili ga na šest mjeseci zatvora a lopova pustilo.......??????
Ko je lud ovdje.....
Da li je i taj covjek forumao? :D
Moje misljenje znas ko je lud..
uvjek dobar gost

mIRCerka wrote:
uvjek dobar gost wrote:Ja poznajem čovjeka koji je slomio lopova koji mu je htio obiti auto, zatekao ga u autu i slomio ga u onoj huji skroz, došla murija i uhapsila obojicu... čovjek bio na sudu i osudili ga na šest mjeseci zatvora a lopova pustilo.......??????
Ko je lud ovdje.....
Nije on spada u nekih 89% populacije koja nema kompijuter i internet....
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

mIRCerka wrote:
Ko je lud ovdje.....
Prije svega,dobro jutro.Dalje me zanima:
ko je lud,ko je lud...Tell me please :D Strašno me zanima :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nikad_izvini wrote:
mIRCerka wrote:
Ko je lud ovdje.....
gornji post od UDG ti dovoljno govori...
I ti i ja i uvijek dobar gost i svi ostali forumashi koji samo forumaju a ne jebu mater kome trebaju jebat...
A ko nista drugo, sa ovoliko nivoa vlasti i ovoliko pomocnika i zamjenika, imamo toliki izbor koga za jajca uhvatiti da mozemo svi odabrati po 10 ljudi, a da se ne potrefi da dva forumasha uhvate istog...
uvjek dobar gost

Ja sam samo jedan od luđaka....... :x
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

mIRCerka wrote:
nikad_izvini wrote:
mIRCerka wrote: Da li je i taj covjek forumao? :D
I ti i ja i uvijek dobar gost i svi ostali forumashi koji samo forumaju a ne jebu mater kome trebaju jebat...
A ko nista drugo, sa ovoliko nivoa vlasti i ovoliko pomocnika i zamjenika, imamo toliki izbor koga za jajca uhvatiti da mozemo svi odabrati po 10 ljudi, a da se ne potrefi da dva forumasha uhvate istog...
Caka u cijeloj priči,je da smo prodane duše.Svi imaju svoju cijenu,al mi smo baš dno-dna.Lako se prodajemo i jeftino.Za šaku maraka,auto,stan gluho bilo :D Ideali su preminuli u našem okruženju.Imajući u vidu ove dvije činjenice možemo zaključiti: ja recimo odem do parlamenta,nađem Brankovića i nabijem i njega i onu bradu njegovu.On bi se oporavio za mjesec,dva.Ja bih zaglavio par godina robije a naš bajni narod bi se na kraju smijao i govorio "jesi vidio onog kretena,šta uradi". To se već dešavalo,na žalost,dešavaće se i dalje(šatorsko naselje,DOSTA.šarena revolucija,protesti penzionera,protesti povodom izručenja "alžirske grupe" itd).Dalje,štediše bivše Ljubljanske banke prijete da će sa eksplozivom da utjeruju dugove i ........niko se nije počešao.Jebiga,nemamo vremana :D
Izvini,ali ja ne bih da glumim Robin Huda,jesam idealista,barem pokušavm da budem.Al da sam baš budala,nisam.Prvi ne išao.
Mi nemamo kritične mase kao u ostatku svijeta,gdje su kritične mase: studenti(zamisli naše studente da povedu ulične proteste :D ),navijači(da ne komentarišem :D ),srednja klasa(ovaj,mi je skoro nemamo :D ),građani BiH sa građanskom platformom(ovaj,ima li takvih uopšte,ako ima malo ih je),sindikati(imamo čak dva sindikata,da ti ne pričam šta radi Biber,drugarica mi tamo radi) i na kraju ali ne i nebitni,akademska kritična masa(jel to Gojer koji je uništio N. Pozorište,jer to neki od profesora na fakultetu možda tipa Lucića koji sjedi s kriminalcima kod Goge,svjedoči ubistvima....da ne nabrajam više :D ).
Na našu veliku žalost mi smo u jebenoj pat poziji sa tendencijom šah-mata.
Građanske svijesti nema,kao ni svijesti o ljudskim pravima i građanskom buntu,mirnom ili nasilnom.To nas je naučio jednopartijski sistem,nakon njega agresija a nakon agresije jedna stranka,koja je prelasla u dvije koje su sve osim građanske :D
Sumiraš ovo,kaneš suzu i odeš da se napiješ :D
uvjek dobar gost

nikad_izvini wrote:
mIRCerka wrote:
nikad_izvini wrote: Prije svega,dobro jutro.Dalje me zanima:
Caka u cijeloj priči,je da smo prodane duše.Svi imaju svoju cijenu,al mi smo baš dno-dna.Lako se prodajemo i jeftino.Za šaku maraka,auto,stan gluho bilo :D Ideali su preminuli u našem okruženju.Imajući u vidu ove dvije činjenice možemo zaključiti: ja recimo odem do parlamenta,nađem Brankovića i nabijem i njega i onu bradu njegovu.On bi se oporavio za mjesec,dva.Ja bih zaglavio par godina robije a naš bajni narod bi se na kraju smijao i govorio "jesi vidio onog kretena,šta uradi". To se već dešavalo,na žalost,dešavaće se i dalje(šatorsko naselje,DOSTA.šarena revolucija,protesti penzionera,protesti povodom izručenja "alžirske grupe" itd).Dalje,štediše bivše Ljubljanske banke prijete da će sa eksplozivom da utjeruju dugove i ........niko se nije počešao.Jebiga,nemamo vremana :D
Izvini,ali ja ne bih da glumim Robin Huda,jesam idealista,barem pokušavm da budem.Al da sam baš budala,nisam.Prvi ne išao.
Mi nemamo kritične mase kao u ostatku svijeta,gdje su kritične mase: studenti(zamisli naše studente da povedu ulične proteste :D ),navijači(da ne komentarišem :D ),srednja klasa(ovaj,mi je skoro nemamo :D ),građani BiH sa građanskom platformom(ovaj,ima li takvih uopšte,ako ima malo ih je),sindikati(imamo čak dva sindikata,da ti ne pričam šta radi Biber,drugarica mi tamo radi) i na kraju ali ne i nebitni,akademska kritična masa(jel to Gojer koji je uništio N. Pozorište,jer to neki od profesora na fakultetu možda tipa Lucića koji sjedi s kriminalcima kod Goge,svjedoči ubistvima....da ne nabrajam više :D ).
Na našu veliku žalost mi smo u jebenoj pat poziji sa tendencijom šah-mata.
Građanske svijesti nema,kao ni svijesti o ljudskim pravima i građanskom buntu,mirnom ili nasilnom.To nas je naučio jednopartijski sistem,nakon njega agresija a nakon agresije jedna stranka,koja je prelasla u dvije koje su sve osim građanske :D
Sumiraš ovo,kaneš suzu i odeš da se napiješ :D
Ostaje nam jedino mikro plan, za rad sopstvene karme....
Mikado

Post by Mikado »

valterbranisarajevo wrote:Neka je vječni mir i pokoj njezinoj duši. :(
tempora

Post by tempora »

Ne znam da li da placem ili da se histericno smijem ovim komentarima protjerivanja pojedinih etnickih skupina u svrhe sprjecavanja ovakvih situacija :? i citiranju Staljina :? kako bi se sagledala necija velicina pravednosti. :oops:

Ja sam zaista zatecena ovim strasnim zlocinom.I ne znam koji to osjecaj mimo duboke tuge i straha moze promijeniti ili pridonijeti nekakvoj satisfakciji u ovom momentu.

I nista mi normalno ne pada na pamet, a ponajmanje razulareno lincovanje rijecima.
No stalno mi pada na pamet nekidasnja anegdota u kojoj mi nana jednog djeteta ponosno govori kako joj unuce od godinu ipo zna reci "mater ti"pa je kurazi da kaze, kako bih ja vidjela da ono uistinu zna reci "mater ti":

A "mater ti" u pocetku, roditeljima i okolini zvuci kao nekakva smjesna, za mene maloumna radost-koja postavlja temelje docnijeg zivljenja i ophodjenja u zivotu.A koju nasa okolina gaji i stimulise od prvih koraka.Pa se poslije pita, u starijem uzrastu djeteta, odakle mu takav nacin ophodjenja, razmisljanja, zivljenja.

I koja je razlika izmedju nas i ovih koje nazivate monstrumima.Oni jesu izvrsili monstruozan cin, ali ne zavaravajte se i ne romantizirajte svoje zivljenje.To su ljudi od krvi i mesa, ponukani da cine ono sto vide da mogu ili misle da tako treba.Kao sto ovdje mnogi misle, da se zlocin rjesava jos strasnijim zlocinom.Naime "etnickim ciscenjem" jedne skupine ljudi.Sto ce reci, da je misao uvijek opravdana u glavi onoga ko "razmislja" a cin ponukan tim razmisljanjem postaje opravdan ili neopravdan od strane okoline.A u tome izgleda, nismo daleko.
m_myers

Post by m_myers »

Ne znam da li ste čuli nove novosti oko ovog slučaja, ali protiv ovih malih monstruma NEĆE biti podignuta optužnica. Naime prema našem ZKP-u (Zakonu o krvičnom postupku) protiv mlađih maloljetnika se NE MOŽE podići optužnica, ali ni biti izrečena kazna zatvora! Izjava je to tužiteljke Kantonalno tužilaštva koju sam cuo na TVSA!
:x

Samo TALION (oko za oko, zub za zub) je zakon kojeg se treba pridržavati!
amrica

Post by amrica »

To je grozno ako je tacno, ali i da nije tacno, cak i da budu usudjeni, nemaju gdje sluziti kaznu, maloljetnicki zatvor ne postoji, dom Hum i slicne ustanove su kao hoteli, ulaz i izlaz slobodni.
A ono sto je sigurno tacno, kad napune 18 godina imace cist dossier, svi grijehovi ce im se brisati.
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Ergot wrote:
furija Strašna wrote:"Policija je uhapsila počinitelje ovog zločina i određen im je pritvor."
Čuj pritvor... Što kaže moja mama, treba njih sve popaliti i zaustavit razmnožavanje.

:twisted: :twisted: :twisted:
Tvoja mama je jako umna zena, i istinski legalist.
Nećemo sad vrijeđat, znamo da se to samo tako kaže.
m_myers

Post by m_myers »

Da, zaboravio sam dodati da prema novom Krivičnom zakoniku koji je kod nas na snazi, maloljetniku su kada napuni 18 god i zakonski postane punoljetan BRIŠU sva krivična djela iz dosijea.

Tako da će ova tri "crna bisera" po napunjenom punoljetsvu imati čist dosijee, naravno ukoliko ih osude što je pravno skoro nemoguće prema sadašnjem ZKP-u (Zakonu o krivičnom postupku) :x
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

Post by Šeherzada »

Jadna zena umrla.E jos kad se nisam obandacila kad sam cula da su je spalili ispred lifta u sred zgrade....Koji mozgovi! :?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

aida05 wrote:Jadna zena umrla.E jos kad se nisam obandacila kad sam cula da su je spalili ispred lifta u sred zgrade....Koji mozgovi! :?
jes vala trebali su to uradit ispred zgrade kao sav normalan svijet

svasta, kakve veze ima dje su je zapalili?

sta se imas zbog lokacije spaljivanja bandacit?

ne kontam :?
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

Post by Šeherzada »

DaysleepeR wrote:
aida05 wrote:Jadna zena umrla.E jos kad se nisam obandacila kad sam cula da su je spalili ispred lifta u sred zgrade....Koji mozgovi! :?

Kako nema veze....Pa malo mi je logicnije da su je zapalili negdje vani ali bas u zgradi ispred lifta....Zamisli prizora,ti izlazis iz lifta a ono zena gori ispred vrata. :?
pitt

Post by pitt »

drago mi je sto vas ima sto bilo kakvu logiku u ovom zlocinu trazite :? :oops:
polara

Post by polara »

aida05 wrote:
DaysleepeR wrote:

Kako nema veze....Pa malo mi je logicnije da su je zapalili negdje vani ali bas u zgradi ispred lifta....Zamisli prizora,ti izlazis iz lifta a ono zena gori ispred vrata. :?

Jadna ti, bas bi se istresirala.Mozda bi ti i srcka stala, a mozda bi ti se noge odsekle, ili bi izdahnula od prizora.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

aida05 wrote:
DaysleepeR wrote:

Meni naprimjer uopšte nije logično nekoga zapaliti. :roll: :roll: :roll:
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

aida05 wrote:
DaysleepeR wrote:

aida, mačak, jesi li ikada razmišljala o nekoj psihoterapiji?
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Aida je jos mala, i malo joj se teze izraziti pravilno. Logicno, ne?
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

aida05 wrote:
DaysleepeR wrote:

ovo je u ravni sa gospodjom koja je na novinarsko pitanje "sta mislite o djeci koja rade (child labour)", odgovorila:
"protiv sam toga. djeca nemaju osjecaj za kvalitet".
:oops:
Post Reply