Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pitt

Post by pitt »

zavidnici i zlobnici :D:D:D:D
d2

Post by d2 »

cisto sumnjam da bi kazne bile naplacene da su auta bila parkirana kako treba

podrzavam jer mi je i samom preko glave zaglavljenih parkinga i onih koji ostave svoje auto pred kafanom zagradivsi 5 drugih jer im je mrsko protegnuti noge (ako je 30-50 metara protezanje nogu) do prvog praznog parkinga koji postoji ali jebiga, sa druge je strane ulice i nije pred kaficem.

Paradoksalna je situacija da ja kao stanar zgrade vozim svoje auto na parking druge zgrade i onda vucaram kese do kuce jer necu da budem zagradjen od papka kojem je mrsko da ide na taj drugi parking nego auto samo ostavi pred kaficem koji mi je u zgradi ne brinuci o tome koliko je ljudi zagradio i kako ce ga oni dozvati dok on pijucka sokic.

Podrzavam sve akcije koje doprinose uvodjenju reda u selo zvano Sarajevo, nemam nista protiv ako pogresno parkiram neka nose prvo moje auto pa onda sve ostale. Bujrum.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Prije nekoliko godina i na ovom forumu se ismijavala policija koja na uviđaje i na intervencije ide tramvajima. Sada smetaju golfovi. Najbolje da ih prodaju pa da opet koriste tramvaje, da se ima o čemu naprđivati kada ovo više ne bude aktuelno...

Od tih kazni se ne kupuju samo golfovi nego se i financiraju javne kuhinje, hrane djeca u domu Ljubica Ivezić... :(
ulpinian

Post by ulpinian »

Kad smo već kod policije... ne znam je li neko gledao vijesti u 7, javlja se neki drot višeg reda i govori kako intenzivno tragaju za braćom Gaši, dok se" gsp. Gaši " javlja u dnevnik i optužuje tužioca za reket... yebo policiju gdje mediji pronađu kriminalca prije njih

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
and

Post by and »

valterbranisarajevo wrote:Prije nekoliko godina i na ovom forumu se ismijavala policija koja na uviđaje i na intervencije ide tramvajima. Sada smetaju golfovi. Najbolje da ih prodaju pa da opet koriste tramvaje, da se ima o čemu naprđivati kada ovo više ne bude aktuelno...

Od tih kazni se ne kupuju samo golfovi nego se i financiraju javne kuhinje, hrane djeca u domu Ljubica Ivezić... :(
pa meni kad su ukrali auto,policajac u stanici mi je rekao sad ces na tramvaj.
anakadabra

Post by anakadabra »

and wrote:
valterbranisarajevo wrote:Prije nekoliko godina i na ovom forumu se ismijavala policija koja na uviđaje i na intervencije ide tramvajima. Sada smetaju golfovi. Najbolje da ih prodaju pa da opet koriste tramvaje, da se ima o čemu naprđivati kada ovo više ne bude aktuelno...

Dobro si prošo :D Mogo si i nogu u guz*cu dobit :D Ne bi me ni to iznenadilo
valterbranisarajevo

anakadabra wrote:
and wrote:

Da li to govoriš i vlastitog iskustva, odnosno da li se to tebi desilo ili?... :shock:
and

Post by and »

da,to se meni licno desilo
anakadabra

Post by anakadabra »

valterbranisarajevo wrote:
anakadabra wrote:
and wrote: pa meni kad su ukrali auto,policajac u stanici mi je rekao sad ces na tramvaj.
Da li to govoriš i vlastitog iskustva, odnosno da li se to tebi desilo ili?... :shock:
Jel ti mene pokušavaš ubijedit da je "mlijeko crno"??? :shock:
Ili si možda i ti jedan od onih s kursom od šest mjeseci i bločićem u rukama :D :D :D
valterbranisarajevo

anakadabra wrote:
anakadabra wrote: Dobro si prošo :D Mogo si i nogu u guz*cu dobit :D Ne bi me ni to iznenadilo
Jel ti mene pokušavaš ubijedit da je "mlijeko crno"??? :shock:
Ili si možda i ti jedan od onih s kursom od šest mjeseci i bločićem u rukama :D :D :D
ma jok vidim da voliš prosipati šuplju i naprđivati, a pošto ni meni nije mane reko' da ti se pridružim.

Nisam završio kurs i ne nosim blok, a vala ni ti nisi pokupila svu pamet svijeta kako želiš da predstaviš auditoriju.

Poštuj propise, pa ćeš vidjeti da će ti ti "neprijatelji" veoma brzo postati prijatelji..

Ajd ćao... :)
Discball

Post by Discball »

Nemoj ti meni braniti drotove, ja sam svašta od njih doživo, od fizičkog napada (ničim izazvanog - na sudu dokazanog, sreća pa je bilo svjedoka) i to od drota koji mi je htjeo nešto oprostit što uopšte nisam napravio. Pa do razno raznih smicalica i podmentanja, pogotovo kad je saobraćaj u pitanju.

U pravilu najebo si ako si sam i nemaš svjedoka (sad imam kamere u autu i oko njega - tehnologija postala jeftina i dostupna).

Doživio sam od drotova da mi kažu "šta treba, policija da vam čuva auto", a ja sam sebi postavim pitanje na to zašto li ja uredno plaćam silne poreze ovoj državi.

Doživio sam i dokaz tipa izmjerili smo vam brzinu toliku i toliku, a ja imam foto dokaze da je radar bio okrenut u potpuno suprotnom pravcu, levati nisu znali.

Ah da jeli mislite da je neko od njih suspenziran, par puta sam išao u njihovu unutarnju kontrolu - pojela maca miša.

Zadnji ispad drotova je bio ljetos kada su mi bacili saobraćajnu kroz prozor, samo zato što sam ih uhvatio u pokušaju da me izlevate - zato savjet dobro naučite zakon o sigurnosti saobraćaja, može vam koristiti.

Jednom nam jer rekao tip u kontroli kada smo otišli da se žalimo poslije iživljavanja koje smo doživjeli "pa znate njemu se ubila žena i ostavila ga s dvoje djece".

Jesam li ja kriv za to, ili bi taj čovjek trebao sjediti negdje u kancelariji i raditi drugi posao?

A ima toga još kjnigu da napišeš. Doduše ruku na srce jako mali broj je njih pošteno i korektno, i rijetko se iznenadim kada samo vrate saobraćajnu i kažu sretan put, ali samo jako mali broj.

Možda me malo vara ali mislim da su policajci u Republici Šumskoj malo profinjeniji, u stvari mislim da se malo osjeti onaj stari šmek drotova iz Titine Juge, ono salutiranje i ophođenje prema onome koga su zaustavili, a ovi iz Federacije su velika većina nekulturne sirovine koje bi na silu milion stvari da završe.
anakadabra

Post by anakadabra »

ma jok vidim da voliš prosipati šuplju i naprđivati, a pošto ni meni nije mane reko' da ti se pridružim.

Nisam završio kurs i ne nosim blok, a vala ni ti nisi pokupila svu pamet svijeta kako želiš da predstaviš auditoriju.

Poštuj propise, pa ćeš vidjeti da će ti ti "neprijatelji" veoma brzo postati prijatelji..

Ajd ćao... :)
Šta ćeš došla zima, nema se šta radit jedino ostalo naprđivat ili djecu pravit... a na ovom vaktu jeftinije te dođe naprđivanje :D

A što se tiče ove teme, pa netreba ti nikakva posebna pamet da zbrojiš dva i dva... proanaliziraj samo ovu, najsvježiju, nazovi "akciju" :D hvatanja Gašija i dr. i sve će ti biti jasno ... Izvini, ali presmiješno je pričati o bilo kakvom profesionalizmu kad su naši drotovi u pitanju :D :D :D

Laku noć i Tebi :zzzz:
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

eno su sinoc opet ispred aquariusa dijelili kazne...hehehehehe...

stvarno ne shvatam, zasto su ljudi parkirali na ulici i na trotoarima kad je mjesta na parkinzima bilo, ja s prijateljicama, odmah nasla mjesto, doduse iza zgrade gdje je slasticarna/kafana/buregdzinica (sve u jednom :D )
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Discball wrote:Nemoj ti meni braniti drotove, ja sam svašta od njih doživo, od fizičkog napada (ničim izazvanog - na sudu dokazanog, sreća pa je bilo svjedoka) i to od drota koji mi je htjeo nešto oprostit što uopšte nisam napravio. Pa do razno raznih smicalica i podmentanja, pogotovo kad je saobraćaj u pitanju.

U pravilu najebo si ako si sam i nemaš svjedoka (sad imam kamere u autu i oko njega - tehnologija postala jeftina i dostupna).

Doživio sam od drotova da mi kažu "šta treba, policija da vam čuva auto", a ja sam sebi postavim pitanje na to zašto li ja uredno plaćam silne poreze ovoj državi.

Doživio sam i dokaz tipa izmjerili smo vam brzinu toliku i toliku, a ja imam foto dokaze da je radar bio okrenut u potpuno suprotnom pravcu, levati nisu znali.

Ah da jeli mislite da je neko od njih suspenziran, par puta sam išao u njihovu unutarnju kontrolu - pojela maca miša.

Zadnji ispad drotova je bio ljetos kada su mi bacili saobraćajnu kroz prozor, samo zato što sam ih uhvatio u pokušaju da me izlevate - zato savjet dobro naučite zakon o sigurnosti saobraćaja, može vam koristiti.

Jednom nam jer rekao tip u kontroli kada smo otišli da se žalimo poslije iživljavanja koje smo doživjeli "pa znate njemu se ubila žena i ostavila ga s dvoje djece".

Jesam li ja kriv za to, ili bi taj čovjek trebao sjediti negdje u kancelariji i raditi drugi posao?

A ima toga još kjnigu da napišeš. Doduše ruku na srce jako mali broj je njih pošteno i korektno, i rijetko se iznenadim kada samo vrate saobraćajnu i kažu sretan put, ali samo jako mali broj.

Možda me malo vara ali mislim da su policajci u Republici Šumskoj malo profinjeniji, u stvari mislim da se malo osjeti onaj stari šmek drotova iz Titine Juge, ono salutiranje i ophođenje prema onome koga su zaustavili, a ovi iz Federacije su velika većina nekulturne sirovine koje bi na silu milion stvari da završe.
Sve to stoji ali ne mjenja pravilo da AUTU NIJE MJESTO NA TROTOARU :D

No sikiriki, nije meni mrsko ponavljati, mozda ko i nauci :D

P.S. Jutros drotova jos nema :D
atko

Post by atko »

Ja pedlazem da se oni koji nemaju auto iskljuce iz teme, a oni koji nemaju ni vozacku da im se zabrani komentarisanje bilo cega sto je vezano za saobracajnu problematiku :lol: :lol: :lol:
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Sama cinjenica da se ovakva tema na ovakav nacin postavila govori sve o nasem drustvu.
jasminasab

Post by jasminasab »

atko wrote:Ja pedlazem da se oni koji nemaju auto iskljuce iz teme, a oni koji nemaju ni vozacku da im se zabrani komentarisanje bilo cega sto je vezano za saobracajnu problematiku :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

atko wrote:Ja pedlazem da se oni koji nemaju auto iskljuce iz teme, a oni koji nemaju ni vozacku da im se zabrani komentarisanje bilo cega sto je vezano za saobracajnu problematiku :lol: :lol: :lol:
Cim se iskljuce auta sa puteva predvidjenih za pjesake ja svecano obecavam da necu zucnuti ni jednu o autima :D

Do tada - predlazi Nailovoj materi :D
atko

Post by atko »

_BosanaC wrote:
Cim se iskljuce auta sa puteva predvidjenih za pjesake ja svecano obecavam da necu zucnuti ni jednu o autima :D

A kad cemo iskljuciti pjesake sa ulica gdje im nije mjesto, kod nas se pretrcava po danu, po noc, po magli, ulice sa 3 trake, brze ceste, cak i auto-putevi, uzme mater dvoje djece za ruku i opleti preko 6 traka i duplih shina :shock:

Trebali bi konsultovat nailovu mater i po ovom pitanju
:-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

atko wrote:
_BosanaC wrote:

A kad cemo iskljuciti pjesake sa ulica gdje im nije mjesto, kod nas se pretrcava po danu, po noc, po magli, ulice sa 3 trake, brze ceste, cak i auto-putevi, uzme mater dvoje djece za ruku i opleti preko 6 traka i duplih shina :shock:

Trebali bi konsultovat nailovu mater i po ovom pitanju
:-)
A jel' to razlog da ti kao savjesni vozac takodje krsis zakon? :D

Ili da se mjenjamo - trotoar za ulicu al' sa bar tri trake? :D
atko

Post by atko »

_BosanaC wrote: A jel' to razlog da ti kao savjesni vozac takodje krsis zakon? :D

Ja predlazem da po trotoarima napravimo specijalne duge dzamije time cemo rijesiti sve probleme u saobracaju a i svi bi u jedan saf mogli stati :lol: :lol: :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

atko wrote:
_BosanaC wrote: A jel' to razlog da ti kao savjesni vozac takodje krsis zakon? :D

Ja predlazem da po trotoarima napravimo specijalne duge dzamije time cemo rijesiti sve probleme u saobracaju a i svi bi u jedan saf mogli stati :lol: :lol: :lol: :lol:
Nikad ti tako neces u vijece za fetve uletiti :lol: :lol: :lol: :lol:
atko

Post by atko »

_BosanaC wrote: Nikad ti tako neces u vijece za fetve uletiti :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja hocu ja mogu ja imam stelu :D :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

aha, samo sto su i oni ucesnici u saobracaju i poreski obveznici... iskljuci ih dok vozis, pa ih gazi na pjesackom ako si frajer... :D

@ ostali

manite se price kako je murija ko kurac i u tome trazit izgovor, ZABOLI me sto tamo nekog gasija ne mogu uhapsit i sto je neki drot nekog nekad krivo pogledo... mene su udarali i 2-3 put privodili bezze, jos dok sam klinac bio, a ja ih branim sad... sto ? zato jer sad samo rade svoj poso i kamo srece da ga cesce rade... meni bi bilo iz ponizenja traziti izgovor za svoje ponasanje u nekakvim gasijima i krezavim drotovima, ako je to vas nivo, bujrum, ja se po njima vala ne mjerio...nikad...

nije kriva murija sto nema parking mjesta, vec opstina i zavod za urbanizam... nije kriva murija sto debili parkiraju "da vide auto" iz kafane ili iz stana... :D ni sto ih je strah ostaviti auto preko noci bilo gdje... :D neka onda prodaju auto i nemaju problema... prodjite jebenim a.poljem, nedzaricima, dobrinjom... pogledajte koliko je praznih mjesta na svakom jebenom parkingu i garazi, a koliko je auta parkirano po trotoarima i zelenim povrsinama... jebem ja to... jest sranje na a.polju ono dole gdje su izgradili poslovne zgrade, ali u ostatku naselja nije, stoga ne kakite...

btw. najdrazi su mi bizoni koji parkiraju tako da raja u kolicima ne moze prolaziti (cest slucaj na dobrinji)... njima bi najradije polomio noge bejzbol palicom i zapalio auto... a ako ih ko konta branit, i njemu od sveg srca zelim isto :D
Discball

Post by Discball »

_BosanaC wrote:
Discball wrote:Nemoj ti meni braniti drotove, ja sam svašta od njih doživo, od fizičkog napada (ničim izazvanog - na sudu dokazanog, sreća pa je bilo svjedoka) i to od drota koji mi je htjeo nešto oprostit što uopšte nisam napravio. Pa do razno raznih smicalica i podmentanja, pogotovo kad je saobraćaj u pitanju.

Sve to stoji ali ne mjenja pravilo da AUTU NIJE MJESTO NA TROTOARU :D

No sikiriki, nije meni mrsko ponavljati, mozda ko i nauci :D

P.S. Jutros drotova jos nema :D
...da autu nije mjesto na trotoaru i meni je jasno, ali čitava ova zbrka nije ni nastala radi toga, nego radi Mercatora koji je kupio Gekom, a koji nije imao parkong kao svi izgrađeni Mercator-i pa je neko morao napraviti mjesta na parkingu koji koriste građani, da se ne parkiraju po trotoaru.

Za one koji to neznaju, radi se o velikom parkingu po čitavoj dužini Alipašinog polja. Da na parkingu su dijelili kazne zato raja i jeste popizdila.
Živim u toj ulici, imam garažu u koju neki sumnjaju da se plaća nekih 46 ili 47 KM, sa čuvarom i rampom, ljudi parkiraju i iznad na parking ali istina i oko zgrada, jer jednostavno nema mjesta pogotovo od kada su izgrađeni razno razni poslovni objekti.

A što se tiče parkinga od preko puta, to je parking od RTV i na njemu je mislim u gradu najviše obijenih i ukradenih automobila.

:-) :-) :-) :-) :-)
Post Reply